Hirdetés
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
SkyLaci
őstag
válasz
rayoliviero #18498 üzenetére
hát ez kurvára érthetetlen hogy mindig csak az új előfizetőknek kedveznek. Az még oké hogy csak az újaknak adják ingyen 3 hónapig hogy csalogassák őket, de az hogy a régi előfizetőknek arra sincs lehetőségük hogy ráfizetéssel megkapják azt amit az újak, az teljesen érthetetlen.
-
Gulyopapa
addikt
válasz
rayoliviero #18496 üzenetére
Hát akkor nem tudom én hogy kaphattam meg ( mondjuk a szerződést még nem kaptam meg ... )
Kb 8-9 éve vagyok előfizető, és fullos csomagom volt eddig, ami a jövő hónapban jár le. -
SkyLaci
őstag
válasz
rayoliviero #18496 üzenetére
akkor +2000-ért sem kaphatod azt a +120Mb/s-et?
Én is hasonlóan jártam, de még mindig nem értem miért nem lehet. -
-
-
DS39
nagyúr
válasz
pocokmaster #18487 üzenetére
az arra jó, ha visszafele akarsz váltani, amit a neten nem lehet, telefonon meg lehet beszélni velük ilyet.
mondjuk ez is egy érdekes dolog, hogy csak "nagy keggyel" engedik így is, pedig ha jogilag utána menne az ember ennek, szó nélkül meg kellene tegyék, abban az esetben ha már nincs hűséged.. (viszont a fenyegetés hogy akkor átmegyek a T-hez, mindig beválik)
-
Gulyopapa
addikt
válasz
rayoliviero #18488 üzenetére
is-is ...
-
kaszaf
aktív tag
válasz
rayoliviero #18488 üzenetére
Szerintem ha telefonon beszél velük az ember és határozott (nem bunkó) akkor mindent el lehet érni. Persze előtte nem árt tiszába jönni a lehetőségekkel. Erre is tökéletes pl ez a fórum
-
Gulyopapa
addikt
válasz
rayoliviero #18479 üzenetére
Én írtam nekik privátban is és a főoldalon is. Persze intelligens módon, nem anyázva...
-
DS39
nagyúr
válasz
pocokmaster #18481 üzenetére
ez hülyeség, sosem volt drágább, és bár van csekkadó, azért messze nem ekkora mértékű. (amit ugye nem neked kell hivatalosan megfizetni)
szerintem rendeld meg a neten, akkor azt kell kiszámlázzák, ami ott van írva. -
TeeJay
félisten
válasz
pocokmaster #18481 üzenetére
lépj be online, nézd meg az egyedi ajánlatokat és alul bökj arra hogy más érdekel
ott fel fogja hozni a Fiber 30-at
megrendeled és 3490-ért fogja weben adni, én is úgy csináltam
12óra múlva már 30-on ment a net és ma ez fogadott "Határozott idejű szerződés lejárata 2014.08.26"
magyarul 1év újabb hűségért cserébe módosíthatsz
ez vonatkozik a 10-25-50-es előfizetőkre -
Gulyopapa
addikt
válasz
rayoliviero #18475 üzenetére
24 hónapos elkötelezettséget írok alá, ami tetszőlegesen módosítható a jövőben ( viszont nem mondható le ! )
XL csomag tartalma: HD Gold TV csomag, HD box ingyé ( eddig 2000 Ft volt ), 240-es net ingyé 3 hónapig, utána ha nem mondom le, akkor +2000 Ft ... ennyi -
pocokmaster
csendes tag
Sziasztok
Nekünk fiber power 25-ös csomagunk van lejárt hűségidővel.
Tegnap felhívtam az ügyfélszolgálatot hogy a fiber power 30-as internetre szeretnénk váltani mondja hogy 1 év hűségidővel 4990 Ft.
Mondom neki hogy a upc honlapján 3500 Ft van írva de mondja mivel csekk alapon fizetjük a számlát ezért 4990 Ft.Ennyire nagy eltérés lenne csekk alapú és átutalásos fizetés között?
Ezt most nem értem?
Válaszotokat előre is köszönöm. -
TeeJay
félisten
válasz
rayoliviero #18475 üzenetére
3hónaping ingyen kapod a 240-et utána ha nem mondod le kiszámlázzák a felárat
ha viszont 2hónap x napon online beküldöd hogy lemondod a 240megabites ajándékot maradhat a csomagban foglalt 120megabit akkor nem fizetsz semmivel se többet a 4. hónap első napjától
ez ilyen vevőcsalogató akció, a hülye user megrendeli, 3 hónap múlva meg már el is felejti hogy mi volt és szépen ha nem mondja le időben akkor 2évig számlázzák ki a felárat, közben szépen meg is szokja hogy hasít a net lehet nem is mondaná lemézesmadzag effektus...
-
TeeJay
félisten
válasz
Gulyopapa #18474 üzenetére
biztos nem akarták hogy 70+ ezer kedvelő előtt lejárasd őket inkább súgnak egy ajánlatot hogy csendbe maradj
valszeg a Pesti lakásban én is azt fogom csinálni
mert most digital bronz TV van rögzítős beltérivel 50/5 net meg bronz telefon
és nekem nagyon elég lenne a Trio M csomag, a felvevős beltérit vissza is adnám hogy kapjak egy HD-sat meg 50-helyett 60-as net és 2évet alá is írok mivel már évek óta nincs hűségünk...
ha nem oldják meg én is írok majd szépeket -
rayoliviero
veterán
válasz
Gulyopapa #18471 üzenetére
De a 4. hónaptól nem vagy köteles fizetni a 240-es netet, ha úgy döntesz, hogy elég a 120? Vagy elkötelezted magad nekik 240-re és esetleg azért adták az első 3 hónapban ingyen a 240-et.
Mert ha nem kötelezted el magad, hanem csak a reklamáció miatt adják, annak ellenére, hogy régi előfizető vagyok és akár le is mondhatod 4 hónaptól a 240-est, akkor már írok is nekik.kungzi: Én most írom.
-
Gulyopapa
addikt
válasz
rayoliviero #18473 üzenetére
Fészbukon elkezdtem ugatni velük és azt a választ kaptam hogy .... " elintéztük Önnek hogy megkapja azt a csomagot ( HD gold + média box HD benne az árban>eddig 2000 Ft volt + 240-es net 3 hónapig ingyen utána + 2000 Ft-ért )
Én megkaptam ... igaz ma már 3-an is hívtak a UPC-tól hogy minden rendben van -e ? VIP lettem vagy mi a picsa ? -
Gulyopapa
addikt
válasz
Gulyopapa #18470 üzenetére
Lófaszt !
Én is régi vagyok és 120-on vagyok évek óta ... amióta lehetett 120-as net, azóta nekem van ...
HD goldom volt 120-as nettel, felvevős hd box + sima box + telefon ... 15k
Most XL csomag 10k-ért 3 hónapig ingyen 240 mbps utána + 2000 Ft-ért ... tehát spórolok havi 3000 Ft-ot és gyorsulok is -
Gulyopapa
addikt
válasz
rayoliviero #18469 üzenetére
De miért nem ?
-
Kami11
őstag
A megrendeléstől számítva kb. mennyi idő mire átmegy a rendszeren a csomagváltás és aktiválják a nagyobb sebességet? Valamint kell előtte router restart?
-
Piotrus
tag
válasz
vargalex #18463 üzenetére
Szia!
Na én sajna annyira nem vagyok otthon ebben
Eddig változó sebességet mértem,előfordult a 244Mbit is de jóval kevesebb is. Kicsit furcsa ez a szórás nekem,mert a 120-as teljesen stabilan ,sőt kicsit nagyobb sebességgel is működött.
A lényeg,hogy akkor ha a WRT320N lenne a gyenge láncszem,és kiveszem a sorból, akkor maga a Tecnicolor ,mint modem tökéletesen kell hogy működjön,és stabil 240Mbit-re képes kell ,hogy legyen (,mert maga a WIFI része nekem tökéletesen elég,kicsi lakás,mobil,tablet csak) ?Nem leszek hátrányba egy Cisco-hoz képest?
-
khorvat
senior tag
válasz
Gulyopapa #18451 üzenetére
Ezek teljesen hülyének néznek, ne hagyd magad bepalizni!!!
8 napon belül vagy a mai megrendelésedet is tudod sztornózni, ha kell!Megrendeled a Trió XL-t bronze telefonnal 2 év hűséggel 9990Ft-ért, itt a neheze az lesz elintézni, hogy megkapd a 3 hónapig 240Mbit netet is ha ez sikerült akkor már sínen vagy ugyanis a 4. hónaptól +2000Ftot rád számláznak ha nem mondod le a 240-es netet már pedig te ugye nem akarod majd és 2 évig 11990Ftot fizeted végig!
"A 4. hónaptól a +29 csatorna díja 1700 Ft/hó, a smart guard díja 520 Ft/hó, a +30 Mbit/s sávszélesség havidíja 1000 Ft, a +60 Mbit/s sávszélesség havidíja 1500 Ft, a +120 Mbit/s sávszélesség havidíja 2000 Ft, a HD csomag díja 1000 Ft/hó, a HD és felvétel opció díja 2000 Ft/hó. Ne feledje, ezek a díjak automatikusan kiszámlázásra kerülnek a jelzett időpontoktól. Amennyiben úgy dönt, hogy nem kívánja tovább igénybe venni a szolgáltatásokat, itt bármikor egyszerűen lemondhatja (a felvétel opció kivételével)."
De ha ebben tévedek szóljatok!
-
rayoliviero
veterán
válasz
donmackó #18462 üzenetére
Nekem a Trio L-hez is adnak mediaboxot díjmentesen. Amikor a neten akartam rendelni, akkor azért egy 1000 Ft-ot fel akart számolni a rendszer havonta, de telón nem. Mondták, hogy nekem mivel a régi Thomson van, így kapok egy sima a HD mediaboxot (nem felvevős) a Trio L-hez, amivel a 4. hónaptól is tudom fogni a 4 alap HD csatornát, a plusz 15-öt csak úgy, ha plusz 1000 Ft-ot fizetek havonta.
khorvat: a 240-es netet én is próbáltam elintézni Trio XL-ben, de sehogy nem ment telón. Mivel nem vagyok internet szempontjából új előfizető, nem váltok feljebb sem, talán azt is nézték. Ezért is rendeltem Trio L-t, így az is elég. HD csomag szempontontjából új előfizetőnek számítok, így azt 3 hónapig ingyen kapom (plusz 15 HD csatorna).
-
donmackó
addikt
válasz
rayoliviero #18461 üzenetére
Csak azért kérdeztem mert akkor médiaboxot kell váltani.
-
rayoliviero
veterán
válasz
donmackó #18454 üzenetére
Nem, 2 évig benne van az árban Trio XL-ben. Trio L-ben nincs csak 3 hónapig a plusz 15 HD csatorna, a felvevő pedig egyáltalán nincs benne.
Én most rendeltem Trio L-t 8490 Ft-ért. Mivel régi előfizetőjük vagyok, így a netemet nem emelekik meg 120-ról 240-re 3 hónapig sem. Viszont a plusz 15 HD csatornát megkapom ingyen 3 hónapig. A 4. hónaptól 1000 Ft lenne, de azt semmiképpen nem érné meg, mert akkor feljebb váltok Trio XL-re (felfelé hűséggel is lehet) és akkor plusz 500 Ft-ért benne van a felvevő is. De elég lesz nekem a Trio L a 4 hónaptól is, a plusz 15 HD csatornát sem hiszem, hogy kérem.
-
khorvat
senior tag
válasz
Gubek-Einste #18446 üzenetére
"#18444 Tido Hülyeség, bármire lehet menni hűség nélkül."
Annyira azért nem hülyeség:
"Azon meglévő előfizetőink, akik két különböző alapszolgáltatással rendelkeznek, a Trio L és Trio XL akciós csomagokat vehetik igénybe, három különböző alapszolgáltatással rendelkező előfizetőink kizárólag a Trio XL csomagot is magában foglaló akciós csomagot választhatják."Persze ezektől gyakran eltérhetnek, mint ahogy a 3 hónapig jár-e a csomaghoz a magasabb net is mutatja abban is van szórás rendesen nem egységes az ügyintézők álláspontja!
-
SkyLaci
őstag
tudtok nekem segíteni hogy milyen elosztót és csatlakozókat kéne venni ha be szeretnék kötni még egy analóg kábel tv-t? (kicsit sokallom azt a 3600 forintot amit a upc kér érte)
jelenleg így néz ki: KÉP -
Piotrus
tag
Sziasztok!
Tegnap én is váltottam 120-ról 240-re,és mivel a modemem (Motorola) nem volt megfelelő,kicserélték,de automatikusan egy Technicolor TC7200-t adtak.
A kérdésem az lenne,hogy mint modem megfelelően kell ,hogy működjön (a WIFI része nem érdekel),mert van saját Cisco WRT320N routerem ?Tegnap este még nem volt stabil a 240Mbit (a 120Mbit mindig stabil 124Mbit-tel jött,Budapest 13.ker.) , okozhatja ezt a modem ?
-
qwertly
addikt
válasz
Szia!
Köszi a a választ,az van,hogy a nettet 2 nap alatt betudják kötni de az a gond,hogy az inviteles telefon számot is szeretnám átvinni az új szolgálatóhoz.És igy nem mehet a 2 szolgálatónál ugyanaz a telefonszámom egy idöben.A modem amelyben wifi és is gondolom valami alap lehet amelyel sokk alternatív dologra nem jó csak az alap szolgálattásra.
Üdv: -
TeeJay
félisten
válasz
Jégkokó #18448 üzenetére
arról nem beszélve hogy beépített antennás és azok sosem lesznek olyan jók mint amire te magad rakhatsz antennát... ráadásul bár tud 5GHz-et is de úgy írják hogy párhuzamosan nem tud menni a 2,4 és 5GHz tudtommal... ez az otthoni egybe modem router csak azoknak jó akik cseppet sem értenek hozzá illetve max 1 laptop esetleg 1-2 telefonon tableten használják a wifi-t
aki töltögetni is szeret vagy hozzáértő inkább maradjon a Cisco modem + saját router párosnál
egy TP-Link WDR3600 15-16ezer körül kapható 5év garanciával, az full gigabites és 2x2:2 MIMO-s N-es wifi van benne 128RAM ami elég komoly -
-
sly54
tag
Rákérdeztem,most jött az infó a UPC-töl,tehát aki TRIO XL csomagra vált 2 év hűséggel a 9900ft tartalmazza a HD és a Felvevő opciót is.
-
Jégkokó
veterán
válasz
donmackó #18447 üzenetére
A modemmel sztem nincsen gond, csak magával a wifi részével ami harmat gyenge.A szomszéd szobában sincsen maximum jelerősség, pedig nem vasbeton fal van a kettő között.Viszont egy előnye van, hogy utp je meg gigabites igy gond nélkül össze lehet vele közvetlenül kötni a gépet és akkor simán meg van a max sebesség.
-
donmackó
addikt
válasz
Mi a baj a wifis modemmel? Mert sokan nem ajánlják.
-
#18442 qwertly Különösebben nem kell figyelni semmire sem. Úgy a legjobb ha előbb megrendeled a UPC-s netet és csak a bekötés után mondod le az Invitel-est.
Most már Technicolor TC7200-t. régen Cisco EPC3925, ha van saját router akkor inkább kérj sima modemet.#18443 donmackó Igen, akár a 240-est is.
#18444 Tido Hülyeség, bármire lehet menni hűség nélkül.
-
Tido
aktív tag
Szép dolog is a régi ügyfél... Szülőknél már vagy 7-8 év UPC van. Most betelefonáltam, hogy ha már úgyis lejárt a hűségidőnk a legkisebb csomagról, akkor 2 évre megkötném a Trio S-t. De nem engedi rendszer azt mondta.. Mivel 3 szolgáltatásunk is van tőlük, igy csak az XLre mehetnénk...
Azt nem értem, hogy a facebookon az van hogy lehetőséget biztosítanak a régi ügyfeleknek is...De akkor hogy, vagy mikor? vagy ne telefonon próbáljam meg, hanem személyesen ügyfélszolgálaton?
-
donmackó
addikt
válasz
kabelmania27 #18440 üzenetére
A Cisco epc 3208-as elbírná a 120-as netet?
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Most jár le a hüség idö a invitelnél,náluk 5Mbit net volt plusz telefon 100 óra innyen telefonálásal ezzért fizetünk kb.6500FT.A tv upc meg kábelen jött 2200FT volt,most a upc van a Trio S csomag ez olcsóbb is és jobb is.Most igy elmennék az inviteltöl kell valamire figyelni amikor ott hagyom öket és váltok UPC netre és telefonra?És milyen wifis modem routert adnak a z UPC-nél?
Üdv: -
donmackó
addikt
válasz
kabelmania27 #18434 üzenetére
Kinéztük a trio xl-t plusz hd boxxal, wifi-s modemmel.Ez kb webshop áron 12000+ apró, a jelenlegink digital bronz FP50 bronze telefon,ami szintén 12000 valamennyi (már nem emlékszem az árakra pedig tegnap kiszámoltam őket. A számok alapján párszáz kaviccsal jobban járok + a szolgáltatások terén is.
-
donmackó
addikt
válasz
kabelmania27 #18432 üzenetére
-
SkyLaci
őstag
"A 4. hónaptól a +29 csatorna díja 1700 Ft/hó, a smart guard díja 520 Ft/hó, a +30 Mbit/s sávszélesség havidíja 1000 Ft, a +60 Mbit/s sávszélesség havidíja 1500 Ft, a +120 Mbit/s sávszélesség havidíja 2000 Ft, a HD csomag díja 1000 Ft/hó, a HD és felvétel opció díja 2000 Ft/hó. Ne feledje, ezek a díjak automatikusan kiszámlázásra kerülnek a jelzett időpontoktól. Amennyiben úgy dönt, hogy nem kívánja tovább igénybe venni a szolgáltatásokat, itt bármikor egyszerűen lemondhatja (a felvétel opció kivételével). "
Én most rendeltem meg a TrioS csomagot 24 hónapos húséggel (eddig TrioM volt határozatlan idejű szerződéssel), kérdeztem az ügyintézőt hogy az a lehetőség érvényes-e ránk, hogy +1000FT/hó-ért +30 Mbit/s sávszélességet kapunk, és azt mondta hogy NEM. Ez számomra furcsa, nem értem miért csak új előfizetőknek van ez a lehetőség. Ja és persze a 3 hónapig ingyen +30 Mbit/s sincs, ezt még könnyebben megértem, bár volt itt a topicban ellenpélda
szerintetek tényleg nem lehet, vagy csak az ügyintéző nem volt képben?
-
kabelmania27
félisten
válasz
donmackó #18433 üzenetére
Ha leírod, hogy most milyen csomagba vagy és mennyit fizetsz meg tudnánk mondani hogy járnál a legjobban
Rendben voltak az értékek 6-os vételi jó, elvileg 66dB körül kap a box és a modem is (elvileg elégnek kellene lenni), az adási 51, 52felett kapcsol át a modem egy adási frekire, ha azt tapasztalod hogy elkezd újraindulni a modem, jelentsd be mert a hiba nem biztos hogy nálad van, lehet beázás van valahol, vagy kezdi megadni magát az erősítő, bármi lehet, nem kis munka kinyomozni hol a gond. Hány % a jelerősség a box frekivizsgálatnál?
-
donmackó
addikt
válasz
kabelmania27 #18432 üzenetére
Köszi ezt kimásoltam txt-be. Majd jövő héten készül az asszony felhívni a upc-t mert csomagot váltanánk, és nem árt majd tudni hogy mi merre hány méter
-
kabelmania27
félisten
válasz
donmackó #18431 üzenetére
Az adási szint 50alatt legyen az a legfontosabb, a vételi szint annyira nem fontos, elvileg -12 +12 között, gyakorlatban -5-10között elfogadható, de vannak modemek, amelyek -10 és +20-al is elmennek, ami nálad van kicsit érzékenyebb a gyenge és erősre, ha jól emlékszem rendben voltak az értékek. Az más kérdés, hogy pl kettes splitter esetében 5-ös vételi jónak számít, viszont dtv médiacard vételnél a hd adások akadhatnak (típustól függ hogy mennyi a minimum dB amennyi kell neki), a dtv és modem ds freki az analóg tv adások jelszintjénél 5dB-vel kevesebb. Amikor 0 a modem jelszint az 60decibelt jelent. TeeJay-nél azért van negatívba a vételi osztás nélkül mert kb 50-60méterre van a modem az oszloptól, ha a ház közvetlen az oszlop mellett lenne lehet 10körüli lenne a vételi szint. Most milyenek az értékek nálad?
-
donmackó
addikt
válasz
kabelmania27 #18428 üzenetére
Bocs ha hülyét kérdezek de mi számít jó jelszintnek? Ez már régóta érdekel hogy mi az ideális. Legalább félévente amikor ránézek a modemre tudjam hogy akkor is hátra dőlhetek mert minden faxa.
-
kabelmania27
félisten
válasz
TeeJay #18427 üzenetére
Köszi a jelszintet, rendben vannak az értékek, a fekete kábel ha vastagabb mint a fehér, akkor lehet RG11-es, annak kisebb a csillapítása mint az RG6-osnak, mindkettő jófajta, 3x árnyékolású, nincs szükség csillapítóra, szerintem nincs is. Gondolom hasonló csőben megy a koax, mint amivel szokták behozni a házhoz a vízet.
-
TeeJay
félisten
válasz
kabelmania27 #18426 üzenetére
nem tudom hogy melyik volt az mert ugye 2 helyen is használok UPC-t
idehaza szülőknél most már 30/3 van és nincs semmi féle osztás, az utcai "totemtől" jön föld alatt a házig fekete külsejű kábelen UPC, ott pedig egy toldóval össze van kötve a 3x árnyékolású kábellel a modemig.
annyi van hogy ez a táv több mint 50méter
elég hosszú kerülővel ásták ki a műanyag csőnek is az utat az is van legalább 25-30méter mire a házunkhoz ér a kábel, ráadásul a bejövőtől is kell vagy 25-30méter a modemig mert a tetőtérben vagyok a ház átellenes oldalán. így cirka 50-60méter koax után ilyen a jel.most szülőknél vagyok
jelenleg ilyen a téma -
kabelmania27
félisten
válasz
TeeJay #18425 üzenetére
Ismerős gépén speedtest 50-es netet hol 20-asnak mutatja, hol 10-esnek, 38volt a max. Régebben betettél képet az otthoni modemről ha jól emlékszem -4volt a jelszintem, azzal kapcsolatban kérdezném (szokásosat
) hogy milyen osztóval van elosztva a koax és van-e csillapító.
-
kaszaf
aktív tag
Sziaszok!
Aktiválták az új csomagot. Tplink WDR4300-as routerrel egyenlőre ennyi a sebesség kábelen:
Azért írom, hogy egyenlőre mert amikor bevezették a 120/10-et akkor is kellett 1-2 hét mire felpörgött maximumra.
-
-
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
fejlemény
1perce indult újra a modem és mit látok már 30-as config fájl van betöltve, ergo online megrendeltem a 30-as csomagot dél körül és már azt kapom. akkor mégis csak lehet módosítani felfelé akinek nincs hűsége.
wowaz online felületen viszont eltűnt a 25-ös csomagom és most semmit nem jelez még
remélem frissítik majd, a UPC smartguard témát meg lemondom amint csak lehet
mert 3 hónap után pénzt kérnek érte... -
jerry311
nagyúr
válasz
tdk.112 #18402 üzenetére
A DASH-tól, hogy lesz lassú? Az csak annyit mond, hogy darabolva van a média és azok lehetnek különböző bitrátával kódolva, hogy így alkalmazkodjon a lejátszás a kapcsolat minőségéhez. Na most ha én 360p youtube videót nézek, akkor az végig gyenge minőségű, míg egy 1080p videón meg bárhol megszámlálhatom hány szál bajsza van Rebecca Blacknek. A használt sávszélesség is állandó, míg az egész videó be nem töltődik bufferbe. Innentől kezdve nem a DASH-t fogom szidni, hanem azt aki miatt folyamatos 100k-val jön az adat 1M helyett. Ez pedig a UPC vagy a google, nekik kell bővíteni vagy a saját hálózatukon vagy a bérelt vonalaikon. Viszont amíg a youtube nem hozza azt a sebességet, mint mondjuk egy dublini speedtest, addig a google sávszélességével van a probléma, nem a UPC-vel.
-
TeeJay
félisten
válasz
jerry311 #18413 üzenetére
mindegy ennyire nem mentem bele soha a dolgokba de az fix hogy a BIX belföldi forgalomra van
és az hogy ott a google-nek 20gigabitje van nem azt jelenti hogy ennyivel csatlakozik komplett Magyarország feléjük... mi a google-t (youtube) UPC-n keresztül érjük el úgyis de hogy milyen módon az már más téma, ha ott kevés a kraft UPC intézi de ha a következő szolgáltatónál van gebasz azzal mi már nem tudunk mit csinálni... -
TeeJay
félisten
csak úgy érdekesség képpen nem 3.3.x utorrent verziód van?
mert az felejtős, nagyon hibás még és nem talál peereket meg szenved...
3.2.3 vagy 2.2.1-re térj vissza azok még úgy ahogy jobbaktorrentezni LAN-on kellene amúgy is, a wifi lehal főleg a sok száltól
pl én 100szálon nyomom max az bőven elég, ott elvileg csutkán kellene tudnod szedni
majd hajnalban is nézd meg és ha akkor megy csutkán akkor szimplán annyi van hogy csúcsidőben terhelt a hálózat és a P2P forgalom háttérbe van szorítva -
jerry311
nagyúr
válasz
TeeJay #18398 üzenetére
Aha. Persze. Ausztria és USA közé kihúztak egy optikai vonalat.
Hát nem.
Közben még jó néhány helyen átmegy az az adat. Esélyes, hogy nagyrészt optikán, de biztosan lesz közben réz is. Mondjuk ez mindegy is. Az hogy 2 hop közt nincs semmi egy trace-ben, csak azt jelenti, hogy nincs semmi, ami módosítaná a TTL-t. Pl. tűzfalak jellemzően békén hagyják, de switchek is. Szóval ez nem teljesen mérvadó
A GeoIP adatbázis csak annyira pontos, amennyire a whois adatbázisok részletesek. Ha az ARIN beleírta hogy Kalifornia, az jó eséllyel azért történt, mert a Google oda van bejegyezve.
Sokkal inkább hagyatkoznék BGP-re, az egyik IP (84.116.240.102) a Liberty Global (AS6830) a másik (72.14.217.146) meg a google (AS15169), ebből viszont nem derül ki, hogy a kismillió találkozási pontból melyiken megy át UPC-ből google hálózatba. Persze BGP működéséből kiindulva valószínű, hogy UPC HU-ból BIX-en.Annak egyébként is kicsi az esélye, hogy közvetlen az USA-ból jön a videó (kb. nulla). A legvalószínűbb, hogy valamelyik európai DC-ből, vagy legalább is azon keresztül "proxyzva".
(Ha jól látom nincs is kaliforniai DC, ami elég esélyes, mert ott a nagy melegben dárga a hűtés és emiatt az üzemeltetés. Ennyit a GeoIp adatbázisról.)
-
dAnky
aktív tag
hmm ugyan annyi de érdekes mert a speedtesten megvan a max csak torrentnél nem
-
dAnky
aktív tag
válasz
kabelmania27 #18408 üzenetére
okés meglesem
-
TeeJay
félisten
hány szálon? milyen kliens? kiktől? mennyi seeder van? hirtelen pár kérdés
router van? ha igen milyen? LAN vagy wifi-n csatlakozol?ha pedig arra vagy kíváncsi hogy csúcsidőben fékezve van-e a torrent akkor hajnali 2-3 körül tolj be egy párszáz seederes jó nagy torrentet és nézd akkor csutkán jön-e le
ha igen akkor hajnalban kell tolnod inkább -
dAnky
aktív tag
nem tudjátok az mitől lehet hogy az 50 megás upc netem torrent közben mindig ingadozik 1-2 mega között? Pedig ez mehetne 5-el is legalább. Speedtest pedig mindig massív 50. SSd-re töltök szóval a hdd sem lehet akadály
-
TeeJay
félisten
mindegy maradjunk annyiban hogy 240megabittel sem lesz gyorsabb mint ahogy már 25-50 megabitnél is akadozik a HD... ha ez UPC hibája akkor majd bővítenek ha meg nem akkor az ottani szolgáltató fog.
belföldre meg van bőven kraft mivel a két 40gigás BIX port is alig van kihasználvaBIX1 : ezen ma 16,6 gigabit volt a max
BIX2 : itt pedig 6,5 gigabit szintén makettő együtt 23,1 gigabit a 2x40-ből, magyarul vígan 1 portjuk is bőven elvinné a BIX felé a forgalmat nemhogy kettő
Aktív témák
Hirdetés
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Nintendo Switch 2
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen autót vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hisense LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- T14s Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- XFX Speedster 319 SWFT RX 6800 16GB
- Katana GF66 12UC 27% 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 3050 16GB 512GB NVMe gar
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Eladó Vízhűtő cuccok, VGA blokk, radiátor!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest