Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Aktív témák
-
Carambola
tag
válasz
Vasinger!
üzenetére
Az az érdekes, hogy a kártyán van 4 LED. Az ég ami az 1000 Mb/s adatátvitelt jelzi. Ennek ellenére a sebesség csak 45 Mb/s ami lejön. Ha ugyanezt a kábel a notebook LAN portjába dugom, ott jön a 120 Mb/s.
Nem lehet, hogy valahol a BIOSban van letiltva a Gigabites sebesség?
Néztem azt is, de nem találtam ilyen beállítási lehetőséget.
Az alaplapi kártyát letiltottam persze -
-
Carambola
tag
válasz
donmackó
üzenetére
Szia!
Nekem is Technicolor van. 120-as a csomagom. A vezetékes sebesség csak 50 Mb/s a Wifi 40-45 Mb/s.
A korábbi fast Ethernet kártyámmal is ennyi volt a vezetékes, tettem bele egy 1 Gb/s PCI kártáyt, de sajnos nem nőtt sebesség.
Lehet, hogy az alaplapom nem támogatja a PCI-os 1 Gb/s sebességet?
A notebookom ha vezetékes kötöm össze a routerrel akkor jön a 120 Mb/s.Még egy kérdés, a Technicolort és egy WIFI routert azt tanácsolták, hogy úgy kössem össze, hogy mindkettő LAN portjába dugjam a kábelt. Jó ez így. Ha a WIFI router Internet portjába dugom, akkor nincs net.
Köszi a segítséget.
-
Jelentem újra van szolgáltatás

-
-
Mate
nagyúr
Mindenesetre kommenteken nagyon röhögök

"Ha valamiért fizet az ember az legyen jó, vagy ne számolják el a kiesést mikor küldik a csekket. Az internet is ritka sz*r, vagy van vagy nincs. Jó lenne összekapnátok magatokat mert még falun is jobban működnek a kisebb szolgáltatók. Most itt vagyunk szombat este tv nélkül. Kellemes érzés..."
"gyerünk upc kíváncsi leszek hogy ezek után mennyien mondják fel a szerződést vagy mennek át más szolgáltatóhoz"
De korábbi DNS hibánál is tetszik az egyik:
"Vettük észre. És egyre gyakrabban. Évekig nem volt gond. Most egy hónap alatt legalább hat igyen alkalom volt."
-
válasz
TheHardOne
üzenetére
Köszönöm szépen az információt
. Akkor gondolom a hétvégén már nem is lesz semmi 
Ha tényleg kábellopás történt, akkor rohadjon meg az összes g€ci, amelyik ilyet csinál...
-
Vasinger!
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
Gulyopapa
üzenetére
Szerintem azt hogy a "telefonos ügyfélszolgálat elérhetetlen" nem szó szerint értette, hanem úgy hogy "órákat kell várni" mire felveszik. Mert ugye abban igaza van hogy ha nincs net akkor telefon sincs. Mobilról meg nem ingyen lehet őket hívni; annak pedig gondolom senki sem örül amikor pénzért hallgathatja a zenét.
-
TeeJay
félisten
no már itt is 60/6 megabit van mert 740KB körül tolom fel torrenten az áldást

finom így a sebesség, el tudnám viselni odahaza is 30/3 helyére
-
estol
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen valószínűleg ez lesz, mivel csak ma többször szakadt meg az internetszolgáltatás mint az elmúlt három évben. Nem tudom eldönteni hogy ez a UPC szakembereinek hülyesége az élő hálózaton tesztelt firmwareel, vagy a modem szar, azt viszont tudom hogy a Cisco EPC 3212 három év alatt kétszer dobta el a kapcsolatot - úgy hogy észre is vettük - a Technicolor ma kb huszonötször.
Megint volt egy sikertelen fw frissítés. Én komolyan nem értem, nincs tesztkörnyezetük,
2013-09-28 19:47:43: [Minor] SW upgrade Failed after download - Incompatible SW file
2013-09-28 19:47:43: [Info] SW dload: Invalid image signature!
2013-09-28 19:47:41: [Info] SW Download INIT - Via Config file fiberpower240_v4.cfg -
Sziasztok!
Kerepes és környékéről tud valaki valami infót? Kb. fél órája elment minden (TV, net, telefon). Mindent újraindítottam, de semmi...

Természetesen telefonos ügyfélszolgálat elérhetetlen... Még jó, hogy azzal sózzák az emberre a nyavalyás telefon szolgáltatásukat, hogy ingyen lehet hívni a 1221-et. De jó!
Amikor hívnám, akkor meg nem működik a szolgáltatás... 
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
kabelmania27
üzenetére
És ezzel mit is kéne néznem?
MÁS:
Komolyan nem lehet ebben a Technicolor router/modem-be beállítani a következő dolgokat:
- Egyszerre több gépről is be lehessen lépni
- Wifivel is be lehessen rá jelentkezni (tök jó mindig bedugni a kábelt a gépbe)
- MAC címhez statikus IP-t rendelni.Ezek olyan alap funkciók....nem hiszem el, hogy ilyen létezik...
-
Vasinger!
nagyúr
Esetleg erre hátha tudjátok innen a választ, vagy tapasztaltatok ilyet.
-
válasz
Spam123
üzenetére
Ha minden kliens eszközöd is tudja a 300Mbps sebességet, akkor nagyon jó körülmények között talán 100-120Mbps kipréselhető ebből a szabványból, bár a TC7200 WiFi-jét sebesség ügyben nem nagyon dicsérik! Ha már kicsit zavarosabb a környezet, esetleg nem egy helységben van a router és a kliens, akkor meg kell elégedj azzal a 70-80Mbps-el is...
-
-
estol
csendes tag
Néhány perccel ezelőtt megint megpróbált egy új image betölteni ezen a *csodálatos* modemen. Újfent nem sikerült neki:
2013-09-28 12:36:19: [Minor] SW upgrade Failed after download - Incompatible SW file
2013-09-28 12:36:19: [Info] SW dload: Invalid image signature!
2013-09-28 12:36:16: [Info] SW Download INIT - Via Config file fiberpower240_v4.cfgVajon van értelme hibabejelenteni ezt, vagy majd megoldják - úgyis tudják, hogy nem megfelelő az aláírás?
-
Spam123
tag
Üdv.!
240-es netem van, kábelen ez többé-kevésbé átjön, de wifin nem igazán. N-es wifi és N-esek az eszközök is. Mennyit kéne ezeknek max tudniuk?
Wiki szerint, az N-es wifi 300 Mbit/s-ot tud, effektív sebessége 80 MBit/s. Ezek pontosan mit jelentenek?
-
estol
csendes tag
Tegnap óta én is egy csodálatos Technicolor TC 7200u modem tulajdonosa vagyok, ami egy Cisco EPC3212 modemet váltott.
Nagyon nem vagyok megelégedve sem a modemmel, sem a UPC hozzáállásával a helyzethez. Az üzletkötőnél direk rákérdeztem hogy kell-e modemet cserélni. A válasz az volt hogy nem, ehez képes ki lett cserélve. Az üzletkötő rákérdezett, hogy akarunk-e wifi modemet. Mondtam neki, hogy nem, ehez képest a modem, ami router is wifi képes lett... Persze letiltható oké.
Problémáim
és az ad-hoc megoldások amiket találtam, de a postom lényege az lenne, hogy ha ezeknél esetleg van jobb megoldás, akkor szeretném megtudni!0. ez egy router és modem, nem csak modem.
Megoldás: eddigi hálózatra a router uplinkjén csatlakoztat, wifi letilt, DHCP range szűkítése egy kliensre, MAC filtering beállítása, hogy csak a routerem tudjon csatlakozni - ez csak saját paranoia. Mivel ugyanúgy DHCP címszórással kapok IP-t mint korábban, további konfigra nincs szükség.1. port forwarding hibát dob amikor megpróbálom beállítani.
Megoldás: a saját routerem ipcímét felveszem DMZ-be, így ugyanúgy a saját routeremen kell port forwardot állítani mint a Cisco modemmel.Reggel nálam is megpróbált egy hibás firmware felmászni a modemre. Restart után működött probléma nélkül.
-
donmackó
addikt
válasz
Vasinger!
üzenetére
Én is egy 3000-es településen lakom.Nekem röhögve megvan a 120, havernak a falu szélén a 120-ból nics meg csak 100 ha maxon meg.
Torrentről annyit hogy én sokat próbálkoztam és 48000 és 49000 közötti portokat engedi nyitni,ezt a torrent is helyesnek látja.Technicoloron UPnP kipipál,torrentben UPnP és NAT-PMP kipipál és menni fog.Nekem egy 48200 utáni port van nyitva,és ez tényleg nyitva (open port checkkel tesztelve). -
upsyka
aktív tag
válasz
Vasinger!
üzenetére
a speedtest oldalakat ne is nézd,1-2 hete linkeltem be képeket igazán érdekes mérési eredményekkel,érdemes visszakeresned..ilyen 825Mbps-es eredmények jöttek ki 120-as nettel....
Mindenkinek:
portforward témához még annyit,hogy ne higyjetek a kliensnek mit mutat,állítsátok be a modemet és a klienst-is és ennyi!nekem is pirosat mutat wifi-n a laptoppal a kliens és azt írja,hogy nincs a port nyitva,a torr.oldal meg aktívnak lát és minden feltöltésemet elszámolja és full sebességgel töltök fel
jah,a kliens 2.2.1 build25302,de 3-as kliensel is ezt csinálta!
jah,hozzátenném,hogy ugyanazzal a beállításokkal és kliensel az asztali gépen kábellel összekötve a modemmel meg zöld pipával mutatja a kliens....Vasinger! :
a sebességedet legjobban úgy tudod mérni,hogy elindítasz 4-5 letöltést a ftp.fsn.hu/testfiles/ oldalról és az egész sebesség elvileg kiadja az össz sávszélt

-
Vasinger!
nagyúr
válasz
donmackó
üzenetére
Hát, nem tudom. Egy kb. 3000-es településen lakom, üvegszál bár nincs, de a COAX-nak röhögve bírnia kéne. Nem egy lakótelep szintű a dolog. Azért ezt csak bírnia kéne.
gF:
Attól nem is várok többet. De ha Technicolor TC7200 Gigabites ethernet portjával kötöm össze az én notim gigabites portjával egy Cat 5e kábellel, akkor röhögve mennie kéne a 120 Megabitnek, nemi gaz?
upsyka:
Biztos értettek hozzá..Állítólag mikor bekötötték a csávó sem volt a helyzet magaslatán, én nem voltam itt akkor.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Sőt újbelépőknek 3 hónapig ingyen duplázás, vagy egyel nagyobb...
-
-
donmackó
addikt

Vasinger ezt nézd meg.Átkozott szerkesztési idő.
-
_ocsisajt
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Receive Power Level
9.6 dBmV
Transmit Power Level
41.0 dBmV -
-
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen és Win 7.
mate3553?
Igen,
-
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hát ez pedig 70 Mbit fölé nem megy sehogy sem. Az értem, hogy elvileg ezt a csomagot vettünk, de a duplázást nagyon nem adják meg, csak feltöltési sebességben....
De gondolom ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni...
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ez eddig nem volt egy terhelt környék, úgyhogy remélem sikerül megcsinálniuk, mert *ököm televan vele. Régen a 120-as 125/10-12-vel ment. Az alatt sosem volt. Most meg a 240-es örülök ha megy 120/15-al.
-
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Én le fogom mondani a 240-et szinte biztosan. Steam-en kívül mással még nem sikerült kiaknáznom. De még azzal sem. 2. alkalommal kerülök vissza a 120-as csomagba.... Ezen kívül 240-et mérnem csak a legelején sikerült, azóta nem.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Most este volt, hogy jött 10.2 MB/s-al is. Lehet, hogy napszak függő ez a dolog?
Tudtok egy olyan oldalt ami biztosan kitol 120 Mbit-et, hogy leteszteljem, hogy mennyit bír? Az ilyen speedtestekben nem hiszek már...
-
-
-
_ocsisajt
őstag
Sziasztok!
Bocsesz, nem voltam itthon, most jottem meg... szoval amit tudni kell:
elofizu tipusa:
Fiber power 25
Modem:
Cisco EPC2203
soft: epc2203-ESIP-16-v202r1262-121205smogotte van egy e900-as linksys router latest ddwrt firmel...
szerk: mar vegigmazsolaztam minden lehetoseget, azaz:
-router nelkul direktbe, volt mikroszakadas
-routerrel madzagon, volt mikroszakadas
-routerrel egy jofajta linksys usb-s wireless adapterrel, volt mikroszakadas... -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Aha, értem. Lehet majd kipróbálom, de egyelőre nem bolygatom. A t. oldal engem is aktívnak jelez, csak a kliens nem ír annak..
1 kérdés:
Elvileg 60/5-ös netünk van, de 3 hónapig duplázzák 120/10-re. Ebből kb. 60-70-80/10 jön át kábelen, wifi-n egyaránt. Ez normális? Eléggé ingadozik is a sebesség.
-
válasz
Vasinger!
üzenetére
Ha bridge módba teszed, akkor elvileg a saját WiFi-jén van net, illetve a LAN portokra kötött eszközök mind külön WAN IP címet kapnak (max 3 cím egyszerre), tehát nem NAT-ol a TC, nem 192.168.x.x címet oszt! Ebben az esetben elméletileg se NAT, se tűzfal, se semmi ilyen funkció nincs, csak szimplán modemként viselkedik!
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Újraindítás sem segített.
upsyka
beállítottam a portforwardot,teszt futtatásánál a kliens zártat mutat,viszontalul a sarokban ott a zöld pipa és a torr. oldal is aktívnak mutat....
Ugyanez a helyzet nálam is. Amúgy t. oldalon hol nézed meg, hogy akív vagy e vagy sem? Annó az adott torretnél a seederk/leecherek között látszott, de már nincs ott.
Tűzfalat kikapcsoltam a routeren, gépen is átmenetileg, nem segített.
(#20424) Intruder2k5:
Ezt kifejtenéd kicsit? Nem nagyon értem mit akartál írni.
-
-
upsyka
aktív tag
válasz
Vasinger!
üzenetére
érdekes ez a technikolor...én pikk-pakk beállítottam portforwardt,esetleg nézd meg nincs-e a tűzfala bekapcsolva!illetve tegnap este nálam is autómatikusan le akart tölteni magának egy nem kompatibilis firmet és minden beállítás gyárira állt vissza....ismét beállítottam a portforwardot,teszt futtatásánál a kliens zártat mutat,viszontalul a sarokban ott a zöld pipa és a torr. oldal is aktívnak mutat....
-
Carambola
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Sajnos nincs ilyen beállítása
-
válasz
Vasinger!
üzenetére
Jajj, ezt rendesen benéztem, én eredetileg is a switch módra gondoltam! Na de, ha így sem jó, akkor nagyjából teljesen mindegy is... Ezt mondtam én is először, hogy sehogyan sem akar menni! Az fw-t mindenképpen UPC csinálta, de nem hiszem, hogy szánt szándékos blokkolás lenne, inkább csak valami bug! A kérdés inkább az, hogy mikor javítják!?
Esetleg még annyi, bár gondolom hülye kérdés, hogy újraindítottad? Ki tudja, hogyan működik ezek a vacak...
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Gyári FW, csomó minden tud, elég meglepő volt nekem is.
Most kikapcsoltam a Bridge módot és a DHCP-t, így most csak Switch-ként működik a cucc. Ez a legletisztultabb talán. Most megnéztem, hogy közvetlenül a fő routerre csatlakozok, nem a régin keresztül, akkor se jó az átirányítás. Beállítottam az IP címemre egy DMZ szervert, ami elvileg minden portot kinyit az se jó. Fogalmam sincs, hogy mi lehet a gond.
Lehet az UPC készített custom FW-t a routerre, hogy ne torrentezzen a jó nép?
Carambola:
100.1-en is ugyanezt írta. De ha már itt vagyunk. Ha 0.1 az alapértelmezett átjáró, akkor a 100.1 honnan a fenéből jön képbe?

-
-
Carambola
tag
Én viszont azzal szívok, hogy a TC7200- UPC routerhez próbálok egy új TP-Link gigabytes hálókártyát belőni az asztali gépen. A régi kártya fast ethernetes volt, már letiltottam a BIOSban is, de a 120-as csomag egyelőre csak 50 Mb/s sebességgel megy rajta. Egyszerűen nem jövök rá, miért nem jön le a teljes sebesség. A notebookomhoz kapcsolva annak a gigabytes vezetékes kártyáján meg jön 122 Mb/s.
Esetleg valakinek ötlete.
-
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hát, most sikerült 6 MB/s-al tölteni, ami azért nem rossz, de 120 mbit/s-tól messze van. Most elég bonyolultan van megcsinálva a hálózat. Ahol bejön a net ott van a Techicolor router, az szór ott a helyi notinak netet 20/10-et kap, mivel csak B/G-s az eszköz, aztán a router lan portjából megy egy másik Linksys E900-as router Internet portjába egy kb. 15 méteres UTP kábel, ami szerintem CAT5-ös, tehát 100-at elviekben vinnie kéne, a szabvány szerint 100 méterig. Aztán az E900-as router Bridge módban működik, ami Wifin és kábelen dobja tovább a netet.
Na most, ha a fő routerben, a Techniclolor beállítom teszem azt a portátirányítást, akkor kérdés, hogy a bridge módban lévő router-ben kéne valamit állítani vagy sem?
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
yaaay

-
HofiZoli
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
2500 ft
-
válasz
Vasinger!
üzenetére
Hát ez az... Sajnos ezzel én sem tudok semmit tenni! Már küzdöttem én is itt fórumtárssal, akinek ilyen volt, betett screenshot-okat, látszólag minden jól volt megcsinálva, mégsem volt nyitva a port! Te meg azt mondod, hogy ráadásul még érted is amit csinálsz, szakmabeli vagy, és mégsem tudod működésre bírni! Bár én még sosem próbáltam személyesen közvetlenül, csak így fórumon keresztül mások által, de akkor lehet tényleg bugos az fw...?!
Nekem szerencsére CISCO EPC3208-am van, de édesanyámnak ilyenje van, ha legközelebb járok nála, meg fogom próbálni, már én is kíváncsi vagyok rá!
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Esetleg tudnál akkor segíteni, hogy mit kéne beállítani a port forwardingban? Hiába írok be neki bármilyen portot, nem nyitja ki rendesen.
-
-
törölt tag
az mitől lett, hogy az eddigi FiberPower 50/5 mbit helyett 60/6 van? épp töltöttem egy Oracle 11G-s XP VM imaget és nézem mióta töltök én ~7.3 MiB/s-mal

-
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
De, az. Mert?
-
-
Aktív témák
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MÉG OLCSÓBB Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 VGA új kijelző / akkumulátorok
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4173, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

). De ami facebook-on megy...
. Akkor gondolom a hétvégén már nem is lesz semmi