Hirdetés
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
dragonfx
veterán
mi ez z ámokfutás itt a hsz.ekbe?

-
Gebriel
veterán
E90-ek..első szériái 05' 06' motorikusan vagy más egyéb módon mennyire megbízhatóak?
-
whitezo88
nagyúr
-
hdman
őstag
E36ban az asc sima asc vagy asc+t?
-
Highend55
tag
Topic színvonala eléggé lecsökkent ahogy bejött pár új ember...
-
zsid
senior tag
Mindenképp vinném szervizbe vétel előtt, csak arra próbálok szűrni, hogy mi az amit alapból kerüljek, amire ránézésre /első próbára azt mondjam, hogy felejtős, így talán megspórolok egy két kört.
Az alap koncepció, hogy a jelenlegi autóm ( Volvo S80 T6 ) méretéből/teljesítményéből adódóan szereti a bendőjét. Ez ilyen aki lovat tart, vegyen zabot is. Kellene egy kisebb rohangálós autó, értelmes áron. Mivel ezt sem igazán használom ki, így megfordult a fejemben, hogy helyette esetleg valami. Általában ezt is max ketten használjuk, tehát egy E46 méretű autó bővel elég, és akkor nem kellene két autót tartanom.
Azért gondoltam "öreg dízelre", mert a CR/PD motorokban több rizikót látok, abba igazából akkor érné meg befektetni ha 100k km alatti és tényleg sokat megyek vele. Na annyi keret most nincs, hogy bevállaljak egy ~3 éves 3-ast/S60-at vagy hasonlót, hitelezni meg nem nagyon akarok, max pár százezret.
És mennyit spórolnék vele? Tavaly 27 000km szaladt a Volvoba, az a 11 literes kombinált átlagommal és 430-as benzinnel számolva ~1 250 000. Ha vállalok egy "öreg dízelt" amivel eljárok 430-as gázolajjal 7 literből, akkor évi 450 000 zsebben marad. Az már azért majdnem havi 40 000 megtakarítás.
A mutyis gázolajat úgy kell érteni, hogy kamionozok és ha nagyon szükséges, akkor beállok a kútoszlop másik oldalára személyautóval és mehet egyből pisztolyból. Szóval nem ismeretlen eredetű, 30 éves acélmarmonban hozott Józsi bácsi által a mezőn az MTZből kitaknyolt szemétre kell gondolni. Ha csak egy kicsit okosítok, akkor is már havi 50-55 000 zsebben marad, a jelenlegihez képest.
Az alkatrészáraktól nem tartok annyira. A mostani hat hengeres bi-turbóhoz képest nem hiszem, hogy vészesen többe fájna. -
Mr.Csizmás
titán
azért kérdem, mert bepötyögtem a dolgokat, a születésimet, és jogsi dátumot bő egy évre korábbra állítva (értsd, ha álom-ideális esetben 1 év múlva lenne verda), stb. stb. ~500-550 euró lenne egy évre, első jogsival, mellette céges autóval, etc. etc.c
vicces, hogyha kiveszem a tömegközlekedést, és a BahnCard 50-et (ami lesz), akkor +30-60 eur mindegyik ajánlat.
@check24.de
-
orvil
tag
mikor megnezed vidd el BMW szervizbe, dugjak ra diag-ra, az majd dalol. ember nincs aki belelat a kocsiba, max apro trukkok vannak, hidegen/melegen indul/rofog/sipol/villog, stb, de az is csak helyileg, mert ha mar eleve rom akkor gondolom nem akarsz te fizetni a szerviznek tizezreket a bevizsgalasert. okosan

20ezer km-ert "oreg" dieselt venni nem szabad. szamold ki, mennyit fogsz rajta 1 evben, majd nezd meg mennyibe kerulnek a csucsok, a turbo meg az adagolo ... havi 20-25ezer forintert nem kockaztatnek meg egy "par hetig a szervizbne all a kocsi, mert nincs hirtelen 100am zsebbol a kocsira" jatekot. evi 60ezerert mar megerne, az 70ropi/ho zsebben. a mutyis gazolaj pedig ezeknel a kocsiknal egy nagy lepes visszafele. -
orvil
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
RS4 biztositasa sosem lesz olcsobb a puntoenal, max az 50 eves apuka 30 eves premiummal 32 eves jogsival Gunterfalvan kevesebbet fizet evente az RS4-re, mint a 0km-es 18 eves kismajom Berlinben a puntora, igy mar igaz.
a te esetedben mindegy milyen kocsit veszel, a 0 bonusz es a friss jogsi+30 ev alatti eletkor fogja jelenteni a plusz koltseget, a tobbi mar a kocsi aran mulik.
-
Casanova*
veterán
2001-től 316Ci 1796 köbcenti 115 PS (85 kW; 113 bhp) 175 N·m (129 ft·lbf) 10.9 s nagyon jól fogyaszt és jól megy,nem lomha motor. városba 8 litert eszik..
2002-től 318Ci 1995 köbcenti 143 PS (105 kW; 141 bhp) 200 N·m (148 ft·lbf) 9.3 s
évi 20e km-t mész. benyásat ajánlom neked!

-
Mr.Csizmás
titán
-
zsid
senior tag
Erre esetleg valaki?
-
orvil
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére

google.de / Autoversicherung / aztan bojk ra valamelyikre.
add be mondjuk egy 85os evjaratu 628-at, varosra en Berlint nyomtam kulvarosi iranyitoszammal, 25 eves ferfi friss magyar jogsi csak kotelezo biztositasra 1 eves elore fizetesnel.mellesleg ez nem sok, ez picsaolcso!!! itt UK-ban ez ugy 2500 fontra jonne ki egy osszegben ami min 3000 euro/ev, havi reszletben pedig majdnem a duplaja !!!!
mar csak munkat kell talalni, lakast, garazst, kis penz amibol megveszed a kocsit, meg1x annyi hogy jovo heten is menjen, kifizetni a biztositas es egyeb jarulekos dolgokat, es meg is vagy, de ha a cel vilagos a tobbi mar jon magatol!
-
orvil
tag
válasz
joshua7
üzenetére
erv:
- BMW
- jol felszereltnek tunik igy elsore, bar az M-pakett az kicsit tulzas ha mellekepzeled az M-es meregzsakot.ellenerv:
- tularazott
- pici, csomagtarto nuku
- ugyanannyiba lesz mintha fenttartalanl egy 3-as sedantmotorikusan nem lesz sok bajod, hacsak az elozo tulaj nem tekerte ki a belet magas fordulaton, de ne varj csodat, muanyag-muanyag hatan pici motorral.
Audi kerdes pedig masik forumra tartozik
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
joshua7
veterán
Srácok, ilyen 1er érvek/ellenérvek? Esetleg hasonló specifikációjú A3 1.4 Tsi inkább?

-
moszka
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
az nem most lesz
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Casanova*
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
amilyet mindenképp szeretnék! E36 vagy E46 fekete kópé...lehet ezüst is,ha nincs fekete. ezek az elképzeléseim! tuningolva!!!

-
Casanova*
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
nekem ez tetszik és kész!
ez az én stílusom! -
Mr.Csizmás
titán
válasz
Casanova*
üzenetére
nem tetszik, se az árnyalat, se a körömlakkszintű fényezés, se a mosogató-lefolyó formájú gurulók.
a 6-osban az fogott meg, hogy gyárilag csupa olyan színben van, ami öltöny színeként is elmenne, meg az a selyemfény-szerű festés.
(#18157) Casanova* ha bmw-m lesz, csináltatok hozzá egy ugyanolyan színű öltönyt
-
Casanova*
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
ez kelll nekem! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
orvil
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
akkor kb egy 25 eves 4000 eurot ero 628-ra evi 1000 euronal indul a kotelezo ha egyben fizeted, negyedevesre 20% kamat.
-
orvil
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
meg nincs meg a jogsid vagy csak en ertem felre?
-
moszka
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére

-
Casanova*
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
lottózok lottózok!
ha megütöm a főnyereményt, tuti veszek fekete E24 kópét! Full szép lesz! Majd megcsodálhatod,cserébe meghívsz egy sörre! 
-
-
Casanova*
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
vannak BMW E24 német fórumok. Nézz körül! Kíváncsi vok mit mondanak a németek. Fordíts le nekünk!

-
moszka
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ebben a kategóriában nem lesz olyan amire nem kell költeni.
-
Casanova*
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
azért majd a top állapotúra is költögetni, kell,de legalább nem a gatyádat költöd rá.
én a helyedbe top állapotút néznék! Ezzel legalább egyből,nyugodtan mehetsz kirándulni. 
-
Casanova*
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
szerintem E24-et tip top,felújított állapotút nézzél! Azzal nem fogsz rosszul járni.
-
moszka
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
+18 szolgáltatást is nyújtasz?

-
moszka
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Na erre annyit mondok, hogy van egy trabink 42e km-el. Első tulajok vagyunk, idén 250e-t költöttünk csak rá...

Nem lesz olcsó az E24.
-
Gebriel
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
10-12 év alatti BMW-hez mind hozzá kell nyúlni...apránként.

-
Gebriel
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Solvadkert. Zamárdi.....de ezek nyáron vannak.
Ősz-tél. Nem tudok róla, hogy lenne.
Jó reggelt neked is.

-
Mr.Csizmás
titán
mpoweres jóreggelt....

mikor szokott lenni bmw tali? vagy más tömegesebb dolog? ki szeretném próbálni Gebriel módszerét, az autóválasztáshoz...
-
whitezo88
nagyúr
érdemes meghallgatni a 2 héttel ezelőtti Égéstér Podcastet, sokat beszélnek az import autókról, főleg a régi, E36 és E39 BMWkről, másokkal egyetemben. Pl közel totálkáros, volt jobbkormányos kocsikat felújítva, vagy a híresen rohadó 3as Golfot. BMWknél tavaly volt nagy ugrás a regadó "nerf" után, de szarért hugyért lehet már kapni, veszik is, persze az állapotuk is olyan.
beszélnek a "magyar csodavárásról", az Il Ferro mániáról, hiteles vásárlásról, hogy végre megvehetik olcsón a BMW-t aztán később meg szétrohad alattuk. Tényleg érdemes meghallgatni
Akiknek még benzinre sincs pénzük, felújítani meg pláne, de VAN, és hetente egyszer valahova el lehet menni. Passat is ilyen."3 millás FIat Panda helyett bemész a félretett pénzeddel egy murvás kereskedésbe a jóképű nepperhez, és egymilla KPból megvan átírással, mindennel az ötös. Igaz ráz a futómű, remeg a difi jobbkanyarban, kopog a motor, de BMW"
-
Casanova*
veterán
haverom úgy vette a kocsit,hogy már fel lett újítva. futóművet,egyebet cseréltek benne. nagyon jó példányt fogott ki! az ilyen kocsikról beszélek,hogy megbízhatóak. pl. most van egy E36 318is 98-as bömös. a bmw fan srác 1 milkát költött rá, tip top állapotba van. ez is egy nagyon jó példány. ha ezt megveszem,lehet nem kell rá költeni olyan sokat. csak megbízható ez a kocsi. az ilyen tip top,felújított kocsikra mondtam,hogy megbízhatóak.
-
orvil
tag
válasz
Casanova*
üzenetére
megneznem a haverod kocsija alatt a futomuvet meg a valtot ha 5 ev alatt csak a kopo alkatreszekre koltott ...
a megbizhato oreg autokrol tudnek meselni, kb pont 6 honapja adtam el az E39-et, cakk-pakk volt a kocsi kivulallonak, nyugodt szivvel adtam el, de tudtam, hogy a valto es az EGESZ futomu mar a veget jarja, es itt ugy is draga mulatsag felujitani, hogy brutal kedvezmenyem van gyari alkatreszre es van profi szerelom (aki barat, nem csak haver) profi hatterrel (szerviz, szerszamok, stb)
... de amig nincs BMW-d addig ezeket a problemakat nem fogod aterezni, majd csak akkor mikor el kell donteni hogy most 100 jovo honapban 150, utan megint 100, aztan lehet csak 50 es meg mindig van mit javitani. aztan ugy is meg lehet uszni, ha nem koltesz. majd erre jon meg a nagyfelni mania, gorgozes, futomu, gumi ... de igy szep az elet, bmw feelinget nem ad a swift

@ csizmas: jo dolog a relativ draga hobbi, de a kocsi kicsit mas, itt nem masfel ev alatt koltesz 3 kilot, hanem mondjuk csak egy garnitura gumira. kb fel eve van meg ez a 6os, de kb 2.5 millanal jarok (benzin, gumi, olaj, fekek, csapagy, gorgozes, stb ... es nem szamoltam bele az biztositast 500+800font meg az utadot 250font) es ez a kocsi olyan mint egy alom, csak en szeretek figyelni ra es megelozni a bajt
... es akkor meg meg sem emlitettem az asszony Apple fetiset meg az en ruha es karora maniamat (mar 8an vannak)
-- tudom, tudom, kulfondon konnyu, de otthon volt 3 (cbr, cr, ducati monster) motorunk, itt pedig 1 sincs mert az mar tenyleg draga buli ..... -
whitezo88
nagyúr
E34 is eléggé rendben össze van rakva! [link]
azt a 11 literes fogyasztást mondjuk megnézném
érdekes, hogy az 540-esek szinte csak 5 csillagot kaptak a nagy fenntartási költségek ellenére is. De hát a V8 az V8.
-
whitezo88
nagyúr
[link] E39 klubtárstól eladó nyomott áron, akit érdekel. nem új, meg nem is erős, de érdemes lehet megnézni.
Sziasztok!
Ha érdekel valakit , eladóvá vált egy BMW E39 520i. Mindennapos használatba van, gyúl megy.
Ha bővebb információról van szó, nyugodtan érdeklődjetek!
Átírási költséget elengedem, de többet nem , mert már így is olcsón adom. Az autót nem azért adom el , mert nincs rá szükségem, hanem azért, mert lakásfelújjításra akrom költeni a fenntmaradó összeget (hitelcsapda sajnos....)
Üdv:ÁrpiKM téma: nem km-t veszünk hanem állapotot! megnézéskor diag alap! szervizkönyv sem mérvadó, párezerért lehet szerezni akármilyet...
-
whitezo88
nagyúr
válasz
Casanova*
üzenetére
az újabb E46ok ugye a Faceliftesek, kinézete más, kormány nem "kamionos" (bár nekem ez is nagyon tetszik, jó vele vezetni), és modernebb motor van benne (régiben M43as van), de a futómű pl ugyanaz tudtommal.
felismerni gyk: a faceliftnek elöl felfelé kunkorodó indexe van és a szellőző a két felső szélen kicsit hegyesebb.
Árban is van ugrás a pre-facelifthez képest is, nem véletlen. -
Casanova*
veterán
válasz
bandi0000
üzenetére
nagyon dícsérik! megbízhatóak! 2002-től. Kimagaslóan élvezetes vezethetőség, etalonnak számító sportos-komfortos rugózás, presztízs, minőség, világbajnok motorok, imázs, értéktartás 2002-től jobb motort gyártottak. erősebb,gyorsabb,megbízhatóbb és állítólag jobban is fogyasztanak...
E36 is nagyon jó! 96-tól nézzél! belépőszint 318is M44 motor. Precíz, kifejezetten élvezetes irányíthatóság, kulturált, pörgős sorhatok, sportos-komfortos futómű, stabil kaszni, időtálló forma, ötféle karosszéria
-
Gebriel
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Elmondanám az én véleményem...lehet vicces lehet nevetni nem érdekel, de jó hinni benne,
Szerintem egy BMW maga választ gazdát.
Én E46m indultam venni és E39 lett belőle, pedig előtte a forma világa nem tetszett, de megláttam a mostani autóm, és magával ragadott.
Tehát én azt mondom. Menj és néz meg több autót és tudni fogod melyik lesz a tied. Mert itt írhatnak mindent, de jó úgy sem lesz belőle.
-
dragonfx
veterán
na mi ez ámokfutás mikor titt se vagyok?
aki e36ot vegyen 18is.t vagy 20i.t vegyen.fölötte max játszosnak avgyvagizni.
mindne 10 év feletti kocsira sokat kell költeni,de nem ér meg.amig megy megy....
ez az e36 törésteszt egy xar, én nem hiszek ebbe....hányna tulélték már e36ba pedig borult is....
e39 egy nagyon költséges bmw...középkategória....majd nézzétek mega mostani e60akkal mi lesz...10 év körül ki fogják dobni bontoba őket mert annyi és olyna drága hibák lesznek rajta nem lesz snekinek késztetése megcinsálni őket.... -
Casanova*
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
nesze neked egy ritka öreg kirándulós kocsi

wartburg kópé
-
bandi0000
nagyúr
hy
tanácsokat szeretnék kérni
Venni akarok majd egy Bömöst
kinézett tipusok 1,5 milkáid:
320D 320i (2000 es évjárat körüli) talán még 325 körlámpás(1997 elötti)
Szóval ezek közül melyik az az autó amire ha jó fogok ki nem nagyon kell költeni illetve az alkatrészek sem vészesek és nincsenek ilyen gyári hibái amit mindenféle képpen kell csináltatni rajta
És hány 1000 km-el érdemes venni ? -
rupert
tag
Új fajta swiftet már e36 árában lehet kb venni, szóval az árban pont nincs olyan nagy különbség. Lehet más a csillagosztás, de nem is azt hangsúlyoztam..hanem, hogy szerintem kb egyformán törnek a csillagok ellenére..
Mellesleg ha már a "mi értelme hasonlítgatni"-nál tartunk, akkor mi értelme a fogyasztást meg fenntartást más, esetleg újabb kocsikhoz hasonlítgatni..
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- PlayStation 5
- Riasztó topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Samsung Galaxy A04s / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

-- tudom, tudom, kulfondon konnyu, de otthon volt 3 (cbr, cr, ducati monster) motorunk, itt pedig 1 sincs mert az mar tenyleg draga buli .....