Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
whitezo88
nagyúr
megjöttem szervizből. semmi baj nincs a légzsákokkal, egyszerűen kihúzódott az ülés alatti csatlakozó

de termosztátot majd kell cserélni a közeljövőben, mert már kisebb hibát jelez. még működik, de kell majd. 22k a cuccos. -
Casanova*
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
akkor meg lehet nem is bmw lesz... micsodaaaa??

-
KINKY_007
aktív tag
válasz
Mahrenburg
üzenetére
A v12-nél a nagy hő miatt van gond, de nem a motor, hanem, ami mellette van...
Erre van egy e34 -
Casanova*
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
miért nem középkategóriás e36 vagy e46 bmw-t veszel? ezek a legszebb bmw-ék és nem olyan költségesek...
-
orvil
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
oreg, regi hatost venni hobbiautonak jo dolog, foleg ha van garazsod, szerszamod, tapasztalatod es sok penzed, amit hajlando vagy rakolteni. ezek nelkul ha nekiallasz akkor jo nagy szivasnak nezel elebe. pl egy egyszeru fekfolyadek csere is jo nagy szivas, ha nincs helyed, szerszamod es tapasztalatod, nem is beszelve arrol, hogy csunyan meg lehet halni ha rosszul csinalod.
ha jol jott le akkor majd kulfoldon szeretnel a hobbinak hodolni. ha nem nem laksz kint akkor erdemes elobb ranezni, mibe kerul a kotelezo biztositas valamint az ingatlanberles, esetleg a szerviz oradija - ezeket erdemes jol megnezni csak ugy elrettenteskeppen. ha pedig mar kint elsz akkor vagod hogy ezek mennyibe kerulnek, mar csak egy donort kell beszerezni, par ezer euroert lehet kapni tokeletes vasat felujitasra, bontott alkatresz pedig van dogivel es nem is tul draga. -
orvil
tag
válasz
Mahrenburg
üzenetére
hi,
nem vagyok oda az E32-ert igy nem is nagyon vagom milyen mocikkal jottek es hogy azok hogy muzsikaltak (persze most huszarkodhatnek a netrol hogy ez meg az a motor milyen, de minek, nem ismerem oket akkor nem ismerem oket, ennyi). ha jol emlekszem a 750-es motorja kerult a 850be is, ott pedig nem a megbizhatosagarol hiresek, sot, ahogy regebben par tulajtol hallottam egyatalan nem megbizhato motorok.
@ Mr.Csizmás: 25 eves kocsit venni mindig lutri, de lassan mar a 2 eves kocsi is lutri amilyen csodalatos a mai "technologia" (gyorsan megtervezzuk, a "toresteszt" legyen sokcsillag, mindenkeppen legyen valami "ujitas" a kocsiban amitol megveszi a kedves vasarlo, aztan hogy mi lesz vele a gari lejarta utan az mar nem a mi gondunk, alkatresz aranyarban, markaszervizben koklerek - tisztelet a kivetelnek).
en lehetosegtol fuggoen mindig 5-10 eves benzines kocsikat veszek, motorban pedig csak a legkevesebb problemaval jarot probalom kifogni, igy tudom elvezni az autokazast es tudom szeretni az autot is. persze szeretnem 1x mar belerakni a seggem egy uj autoba, de az erzes, hogy buktam x milliot abban a pillanatban, hogy kihoztam a szalonbol, na azt az erzest egyenlore nem akarom erezni
-
whitezo88
nagyúr
ó de szeretem mikor valakinek lövése sincs valamiről, és meg akar győzni valamiről
barátnőm mániája, hogy sima maszek szervizbe vigyem, (nem specializált, BMW-tulaj, nem zöldfülű szakemberhez: Muhaati), akik nem gyári alkatrészeket hanem utángyártottakat tesznek bele, mert jobb. és hogy a fórumok, bmwfanatics, e39, vagy akármi nem megbízhatók 
mondtam neki akkor majd aranyom vidd el a te jövőbeli kocsid ilyenhez aztán ha szarabb lesz mint volt majd elgondolkozol
ja meg hogy nézessem meg a nevelőapjával inkább (aki papírgyárban targoncakarbantartó)majd ha fáj a fogam, inkább fül-orr-gégészhez megyek akkor!

-
MedveBörke
újonc
válasz
MedveBörke
üzenetére
Ilyen problémával esetleg találkozott már valaki?

-
orvil
tag
válasz
whitezo88
üzenetére
a "diesel működéséből felépítésébő" fogva 1000x strapabirobb mint egy benzines, de a mai diesel autok kb annyira hajaznak az os-diesel otletre, mint a 4 eves Marika Gina Lynn-re. Eleve marha jo otlet, kulonben nem lettek volna a teherautokba pakolva evtizedeken keresztul. Aztan jott ez a mai baromsag, hogy dieselt mindenhova mert "jo a fogyasztas" es "jo a nyomatek". A magas fordulat, a nagy turbo, a kihegyezett motor es az "igazi" tesztelesi folyamat hianya valamit a piac es a mestersegesen generalt hiszteria el is basztak mindent ahogy kell. sajna egy lutri a mai diesel auto kinalat, draga is, tulmisztifikalt, stb. lassan eljutottunk oda, hogy pont azok nem tudjak megvenni a diesel autot (vagy fenttartani, szervizkoltsegek) akik erzekenyek az uzemanyag arara es ez a legnagyobb patkanysag a vilagon. marha jol hangzanak a szamok hogy 6-7-8 liter fogyi, 1.5x nagyobb nyomatek, stb .... aztan a vege mindig a pofaraeses.
mellesleg egesz jol ki lehet szamolni mi az az eves kilometer, amire erdemes dieselt venni, alatta pedig nem.
valami picit konyitok a motorokhoz es a gepeszethez, eppen ezert messzirol kerulom a diesel csodakat, az uj pedig tularazott, egyszeruen nem er annyit. amit most kattogok az az F10 520 diesel, azt a nagy kasztnit 10bol9 alkalommal egy 20-as jelu kalyha hajtja. szep meg jo, aztan mi lesz 2-3-4 ev mulva, ki tudja? E60bol kiindulva ahol a szerviz intervallum lassan mar statisztika szerint is a 3x-orosara csokkent atlagban akkor mi lesz az F10-el? sok jora nem szamithat szerintem a leendo hasznaltauto vasarlo .... meglatjuk eveken belul :-D
raadasul mindenki egyre tobbet megy, a motort pedig egyre jobban elrejtik a muanyag es az "elektronika" moge, muszer nelkul hali, irany markaszerviz --- oradij horror. szep uj vilag. -
whitezo88
nagyúr
válasz
Gebriel
üzenetére
akkor félreértettél, én azokról beszéltem, ami nagyobb kockázatot jelent, illetve olyan alkatrészekről, ami benzinben nincs is, vagy nem tud olyan könnyen meghibásodni. Pl a diesel működéséből, felépítéséből kifolyólag. vagy nincs igazam?
e39.hu-n beszámoltak olyanról is, hogy az itthoni szarabb gázolaj magasabb részecsketartalma miatt "beszennyezheti" a motort. bár ilyet benzinnel is mondtak mikor 2 hetet állt a kocsi és utána nem indult.
-
Gebriel
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Én az általános alatt azt értem ami neki jelenleg is van.
az index napok óta hibátlanul működik megint, de ha már elviszem, mondtam hogy nézzük meg azt is, vagy kontaktos vagy az van az amit mondtál, hogy égőszál szakadt el

remélem nem komoly, nincs kedvem megint tízezreket otthagyni... és mi lenne ha nagyobb dízelesem lenne, nem csak egy sima 4 hengeres benzines ehh
Ezt úgy írta mintha a diselek jobban meghibásodnának.

Az megint más, amit Te írsz mert az is igaz...de
Ha benzines ha disel ezeket a dolgokat mindegyik autón meg kell csinálni. -
MedveBörke
újonc
hello!
Van egy problémám. A minap beültem, hogy tolok egy kanyart. kulcsot első fokba toltam, semmi hang... aztán rátettem a gyújtás és hangos zúúúgás, kerepelés a gyári rádió mögül (legalábbis valahonnan onnan)
Miért csinálja? Iszonyatosan idegesítő... tolja kb 5-6 percig, fokozatosan halkul, majd olyan 7-8 percnél már szinte semmi hangja nincs. De addig nagyon idegesítő!
-
Gézengúz
addikt
válasz
whitezo88
üzenetére
Várjatok csak, én is hadd jöjjek már problémákkal...Iszonyat drága a csomagtartót tartó gázrugó...
4 ezer/db...Ja meg tele kellett töltenem az ablakmosó tartályát is...Megjelent az inspektion feliratom is...Ha sokat padlózom városon kívül akkor mindig bezabálja a 10l-t.... 
Öööö mi is van még...Ja nézni kellene valami jó 17-es nyárikat mert valahogy hátul mindig jobban kopik mint elől...

Imádom a kópémat...

-
whitezo88
nagyúr
válasz
dragonfx
üzenetére
az index napok óta hibátlanul működik megint, de ha már elviszem, mondtam hogy nézzük meg azt is, vagy kontaktos vagy az van az amit mondtál, hogy égőszál szakadt el

remélem nem komoly, nincs kedvem megint tízezreket otthagyni... és mi lenne ha nagyobb dízelesem lenne, nem csak egy sima 4 hengeres benzines ehh

mondjuk még mindig jobban vagyok, mint barátnőm egyik nem vérszerinti rokona, aki 2.4es benyás A4-et megvette aztán kb rögtön lehetett százezrekért vezérművet szerelni mert szar volt
vagy futóműgondja volt, nem tudom, de több száz ropi volt, azt mondták. -
atleti101
csendes tag
Sziasztok!
2001-es E46-hoz merre lehet találni króm ablakkeretet? Iszonyúan bejönnek...
Keresgéltem gógűlben, de nem találtam.
-
whitezo88
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
ez konkrétan a kocsié, nem fapados, e39 klubos fórumon linkelte Lepke, élőben is láttam a kocsiját, nem gyenge. 292 ezer km ellenére tiptop, egy karcolás se kívül se belül.
más téma, hogy milyen jó is a BMW motor. meg tudják csinálni (persze más premium is) hogy kommerszebb, fiatalabb autókhoz képest gyengébb motorral hoznak annyi lovat, mint azok. ugye a legkisebb motor, a 16i is száz paci, 20d meg 160 is megvan. Néztem ma Mazdát mert bnőm nevelőapjának az van és 2 lityós CD motoros, de az is 2006os, és csak 121 lovas, az E46ban pedig 318i-nál van 118. vagy egy 535D is 260 ló körül van, 250es vMaxxal, duplaturbó mondjuk, 6,5 sec 0-100 gyorsulással. és ahhoz képest pitsafüst fogyasztással (persze nem az a drága benne...)
-
whitezo88
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
hm okos dolog.
amúgy ez egy E60 535D volt, ez lemaradt
-
whitezo88
nagyúr
marhára tetszik ez az egérmozi navival, azt hittem ezen még nincs. [link]
-
hdman
őstag
válasz
KINKY_007
üzenetére
Mindenképpen dizelt szeretnék, 18 tds kicsi, és gyenge (90 lo-1400kg), és ha már bmw akkor legyen 6 henger.
Sajnos tudom a 25tds hibáit, pár hete minden létező 325tds-525tds opel omega 2,5td népitéletet elolvastam, meg ugy a motorrol érdeklődtem pár helyen, hát vegyes az összkép.
Hengerfejesség, adagolóhibák, hidegen-melegen nem indul, stb.
Talán nem lesz gond, ismerek pár ügyes szerelőt, rendbe lehet azért tenni. Full felujitott adagolók 70-80 körül mennek, egy kicsi ez, egy kicsi az, talán 100-120-ból fel lehet ujitani a motort a köv. 10 évre

Viszont van egy taxis, használtan vette a verdát, 2. tulaj,12 éve egy 325 tds-sel taxizik, hibátlanul.
Érdekes, na

-
hdman
őstag
válasz
KINKY_007
üzenetére
Ez konkrétan 99 év végi titansilver, m paket, m futómű, nagy tojás m kormány, dupla klima, tempomat. Egyelőre ennyit tudok
Olaszból van, fél éve van mo-n, ismerős hozta be, 260-280km az órában. Melegen nehezen indul (adagoló elvileg)Még nem akarom elkiabálni, de jó eséllyel az enyém lesz még idén

Jövő héten (?) megyek próbakört, meg akkor mutatja meg jobban a csávó, aztán egyezkedünk...
-
KINKY_007
aktív tag
Nekem is nagyon tetszik az e36 kombi-anno ki is néztem egy m-packetest-a küszöb, meg a torony rohadt volt, csak nem nagyon lehet a hátsó padon hosszabb távon elférni, meg a csomagtartó se óriási . Nekem ez a befutó a mostaniból, bár meg kell nézni, mert nem keveset tekerhettek az óráján már... A 96 utáni e36-ast szokták javasolni, mert addigra kinőtte a gyerekbetegségeit.
-
hdman
őstag
válasz
KINKY_007
üzenetére
Itt is szoktam nézegetni, meg racingbazar vagy hahu felnis oldalát is. Tényleg nem drágák...
Most erősen szemezek egy e36 kombival, azon 19" felni van, ha összejön, és sikerül megvennem, akkor egyből repül le róla, és helyette egy 17"-os lesz, de most méginkább egy 15-16 acélfelni télire

-
KINKY_007
aktív tag
válasz
whitezo88
üzenetére
Igen, tényleg szép, de kicsi a 16-os. Nekem a gyári 205-ös szélesség van, de ezzel elég sutának érzem ehhez a súlyhoz. Szépen rugózik, meg nem is hangos az alap cuccokkal, de ha kicsit kergeti az ember, akkor már nem elég. Egy szolid m-paket jellegű keményítés, és 8"&8,5"felniket szeretnék majd.
-
dragonfx
veterán
nem si tudom nekem van vagy 4-5 darab eldobálva hátul.

igen mondjuk egyre figyelj oda hogy12-6órás a pin az égőn vagy 12-5 órás.de enm gáz amugy bele lehet rakni enkem is igy van benne.lecsiped fogoval belemegy és ég.
sima 5w.os indexégő.én ilyeneket homasitába veszem.olcso.darabra is van választék.mindig van.tesco meg ilyen helyeken csak készlet van.
de akkor már vegyél kromkörtét
..bár ha nem fehérburás az indexed akkor mind1. ....+3 LE

-
-
whitezo88
nagyúr
válasz
dragonfx
üzenetére
király. bár nem értem, ha elégett, hogy működhet, én ellenállási hibára gondoltam rögtön, ugye ha valami kiesik, akkor ugyanannyi áram kevesebbre jut és többször villog.
akkor indexizzót kell cserélni? de ha csak egy égett ki akkor meg kell nézni melyik a rossz nem?
am értem mire gondolsz. autóból nem látom ha nem megy, és akkor villog 2xesen, ha épp az egyik nem működik. -
dragonfx
veterán
válasz
Gézengúz
üzenetére
hehe én is...értem már mér indul el mindneki akaparo kerékkel a függő pedált szerintme nem lehet olyna finoman engedni nyomkodni.
én egy seatnál ezt tapasztaltam.ott vagy beletaposol vagy nem indulsz el...bmw001>>ok te tudod it hol mennyit dolgozol mennyiért....azért egy privit irhatsz ha gondolod kiváncsi lettem.
-
dragonfx
veterán
válasz
whitezo88
üzenetére
tipikus hiba.nekem is volt többször.eléget a wolframszál, cseréld ki első hátsó balizzót.nem fogod rossznak látni de hidd el kiégett.
.ugyanannyi áramot kap de ugye csak 1 és nem 2 izzo ezért ég 2x.es sebbességgel.én nekem is beletelt idő mire észrevettem.ugye nem ér össze az elszakadt wolfram akkor villog 2xesen ha kanyarodsz párat lehet épp összeér és akkor jo.ez akkro vicces.amikor 1x jol villog 1x nem és fogalmad nincs mi lehet a baj.
de 99% ez. -
Gézengúz
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Az első és még azóta is..

-
Gézengúz
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Basszus én azt hittem minden autóban ilyen a gázpedál......

Hát tényleg igaz az aláírásom...

-
MPowerPH
félisten
válasz
Highend55
üzenetére
Nem akarom napi szinten használni. Évi 6-7k km a maximum, de lehet még azzal is sokat mondok. És ebbe benne van az évi 1 autós hazaút. De eszem ágában sincs M-es BMW-t, sőt, BMW-t venni se. Tegnap délután volt kis időm, elmentem a helyi kereskedőhöz, mert van nála egy szép S60... Most még nem veszem meg, mert nem tudnám hazavinni regisztráltatni. Valszeg nyárig várnom kell a váltással.
dragonfx: Nem tudom mi lesz a jövőben, de most úgy néz ki sikerült egy jó helyet találnom. Ha sikerül itt maradnom, és esetleg feljebb lépnem, akkor remélhetőleg nem kell ezzel foglalkoznom. Ha nem, akkor tovább keresgélek.
Az meg nem igaz, hogy nem lehet kint félrerakni, mikor a fizud 5/6-oda megmarad, és még csak spórolnod sem kell. A 'lengyel csóka' is megveszi valamiből azt a BMW-t... -
aero.
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Igen.

-
whitezo88
nagyúr
válasz
Highend55
üzenetére
egybe van ez, ne recseg, épp azért mondtam. Ma meg 2 hónap után (akkor tették fel az új papucsokat) megnéztem a nyomást, mert jobbra húzott néha a kocsi, főleg ha ült valaki mellettem aki száz kilót meghaladta. hát, 4 gumira 4 féle nyomás jutott
szintre fújtam, így már jobb.másik hogy hazafele elkezdett a balra index 2x sebességgel működni (csak az és csak balra indexkor). aztán mire hazaértem megjavult.

-
orvil
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
az, nalam nem talalt be
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
orvil
tag
válasz
KINKY_007
üzenetére
nagyon szep belulrol, ebben fekete mar majdnem kagylos sportules van, igazi istencsaszar a kocsi, az egyik alomautom ebben a szinben, de baromi draga .... majd lovok par kepet belulrol ha lesz idom aztan feldobom.
igen, sajnos ez a belter okadek, E24, E34 ... az auto kivulrol megszolal, belulrol pedig sir, meg a saab-nak is dizajnosabb a belseje, pedig az sem piskota.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Epic Games
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OLED TV topic
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- HP EliteBook 840 G10 13. gen i5, 16GB DDR5, prémium üzleti laptop! 1 év garancia
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- GAMING PC! Ryzen 7600X / RX 7800 XT / 32GB DDR5 / 512GB NVMe / 700w! BeszámítOK
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4397
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nálatok ott van pluszban pár dolog, ami egy benzines motor több évi szervizelését betakarja.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)