- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #17532 üzenetére
Szerintem keress rá itt a hangszóróra. Emlékeim szerint volt mát itt olyan, akinek sikerült a "műtét". A kapcsoló izgalmas kérdés. Sajnos ennél a típusnál a kikapcsolt állapotban történő merülés ismert bug. Viszont, ha leáramtalanítod, akkor lehet a párosítást is mindig el kell majd végezd (tipp, nem 100%).
Ha viszont nem tudod az összeszerelést – szó szerint – hézagmentesen elvégezni, akkor a legkisebb gondod lesz az, hogy nem lesz vízálló. Ezeknek a hangszóróknak azért kell hermetikusan zártaknak lenniük, hogy a passzív membránok működőképesek tudjanak lenni. Ha nem zár rendesen, oda lesznek a mélyek. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tibbike01 #17523 üzenetére
"Te mit gondolsz a JBL közép-magas tartományáról ... "
Nehéz (nem lehet) erről általánosságban beszélni. Nálam a mono JBL-ek eleve kiesnek. Lehet azon vitázni, hogy ezeknél a hangszóróknál mennyi értelme a sztereónak (a hangkeltők távolsága, ill. a hangszóró és a hallgató távolsága miatt), de szerintem a sztereó mono-ba történő lekeverése egyszerűen "nem szül jó vért".
JBL-ekről nekem mindig (és szerintem más is így van ezzel) a b@szó mélyek jutnak eszébe. A JBL-ek hangolása elég jellegzetesen V-s szokott lenni. Vagyis (jó)sok mély, egy kis magas kiemeléssel. Ezek jót tesznek a mai EDM zenéknek. Klasszikust, rock-ot, egyéb zenét nem annyira jó rajtuk hallgatni. "Középről" az előbbiek okán szerintem nem nagyon lehet beszélni. Az egyetlen kivétel ez alól talán a BoomBox 3 wifi. Meg is kérik az árát ...Boom 2: nem különösebben érzem (Alan tesztje alapján) jónak. Egy hangos(abb) Boom, ami se nem szól tisztábban, se nem megy mélyebbre (csak többen benne a már korábban említett "kopogós" mély).
Motion 300: ezt sem tartom egy jó hangszórónak. Nem is igazán értem a koncepciót. Egy outdoor, "üsd-vágd nem apád" hangszóró két széles-sávú hangkeltővel és LDAC támogatással?
Szubj. vélemény
A Soundcore-nak két – igazán jó – hangszórója volt. Az egyik a Motion+, a másik a Boom. Egyik sem tökéletes (bár a Motion+ elég közel állt hozzá), de mégis több egyéniség van bennük, mint az azóta megjelenő modellekben.A Tribit szerintem a nyakára fog nőni a márkának, és az Earfün is kezd felzárkózni.
#17522 Steevy84
A support tényleg korrekt. Nekem is küldtek már ingyen (gariban) Liberty 3 Pro-t, és "gumiharangokat"
A sztori másik fele viszont nagyon gáz. Sajnos egyre gyakrabban fordul elő, hogy félremegy náluk valami a tervezésnél (ld.: Boom Plus passzív membránok ...).
A hibáról egyébként van felvételed? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tibbike01 #17515 üzenetére
"Itt van pl a Charge 5 vs Motion 3."
Ribarszki a Motion+ -ról beszélt. És, ahogy korábban írtam szerintem nincs az a videót, amiben Te a JBL-t rosszabbnak fogod hallani.#17514 ribarszki
"A HK GoPlay3 már korrektebb ebben a tekintetben."
Esetleg majd ebbe nézz bele. A videóban egy 149,99 Eur-os (?) hangszórót hallhatsz, ami kuponnal – ha minden igaz – 112 lesz. Ez lehet átrendezi majd a piacot / árakat ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Peaceliker #17509 üzenetére
" ... az ő tesztjét várnám ... " – mármint kiét?
Egyébként most már biztosnak tűnik, hogy alapból nem a végső – mindent (is) tudó – fw. lesz a hangszórón. Engem ez speciel nem tántorít el, de nem is örülök neki. Sajnos a tesztelők biztos nem fognak kábelen fw.-t frissíteni ...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Kapanyél #17507 üzenetére
"Az A-B teszt is csak akkor jó, ha specifikus."
Ezt nem igazán értem. Az A-B-t én úgy értettem, hogy ugyanazon zene szól egyszer az "A" majd a "B" hangszórón. Ez pedig – hacsak nem valamilyen puska / beszéd mikrofonnal veszik fel – mint teszi pl. ez a majom –, akkor még hallani is lehet a különbséget.
Természetesen nem a finom részleteket, de mélyeket, magasakat, teret, ill. úgy az általános hangképet."Sokkal hasznosabb volna egy frekvenciaválasz görbe."
O.K. Alan-nál olyan is van. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Kapanyél #17503 üzenetére
Az ilyen-olyan teszteket nem szabad összekeverni Alan és Oluv binaural mikrofonnal készített tesztjeivel (a DLX Willington csatornán lévő srác is elég jó mikrofonnal dolgozik). Utóbbiak igen-igen jó közelítéssel mutatják meg, hogy mit tud egy hangszóró.
" ... a Youtube átkódol max. 128 kbps-ra ... "
Ez nagyon-nagyon régen lehetett így. Ez alatt pl. 5.1-es hang van.
... de ha még csak 128 kbps lenne, A-B összehasonlításra az is megteszi -
<Adamsky>
nagyúr
Úgy néz ki jön a Tribit StormBox Blast 2.
#17496 francz'70
" ... boom 2 plusnál nincs olyan látványos teljesítmény vesztés ... "
Nincs miből vesztenie. Szubj. vélemény (ill. azért ezt (jó)pár tesztelő is osztja), hogy nem megy mélyre, amit kiemelt, "kopogós" basszussal próbál pótolni. A cél egyértelműen az volt, hogy minél hangosabb legyen.
Nem tudom ki, és milyen metodika mentén végzi a hangolást mostanság a Soundcore-nál, de látványosan nagyon más az irány, mint korábban. Képesek voltak a "pound-for-pound champion" Motion Boom-ot is áthangolni (értsd: elrontani). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Peaceliker #17471 üzenetére
Nekem egy Q35-öm van. Én is azzal, ill. – ha még "precízebb" hangzásra vágyok – egy Technics EAH-AZ80 szoktam "hallgatózni".
A Soundcore füleseknek van egy elég jellegzetes hangolása. Nem meglepő módon itt is kicsit meg vannak tolva a mélyek (olyan JBL-esen). De, A-B összehasonlításra szerintem tökéletesen megfelelnek, mert a különbséget képesek előhozni.
Ahogy írtam az előbb, füles és füles szólhat (és szól is) nagyon másképp, de egy ilyen A-B tesztben a különbség az bizony különbség. A JBL hangszóróknak van egy elég jellegzetes (de eléggé "egysíkú" ) mélye, amit sokan szeretnek.
Amit nem lehet elvitatni az az, hogy mélyre képesek menni. Én ezt – mármint nem a hangolást, hanem a képességet, hogy mélyre tudjon menni – hiányolom mostani Soundcore-okból. Utóbbiakkal az is a baj, hogy azon kívül, hogy nem mennek igazán mélyre, olyan 70-80 Hz körül viszont nagyon meg van tolva a basszus (Bass ON).#17472 tibbike01
Ha, nem haragszol, én ezt elengedem.
Szemlátomást nagyon mást hallunk ki a link-elt tesztekből. A nagyobb gond az, hogy úgy tűnik nem csak a kettőnk hallása (ízlése?) különbözik. Ilyetén formán szerintem senki sem fog tudni neked kb. semmit sem ajánlani ebben a topic-ban (ne legyen igazam!) mert képtelenek leszünk eltalálni az ízlésedet. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tibbike01 #17469 üzenetére
"Jó, de a Boom 2-vel kellene összehasonlítani ... " – O.K.
Had kérdezzek valamit!
A JBL Boombox 3 szerinted jobb, mint a Soundcore Boom 2?
A Boom 2 jobb, mint a Soundcore Boom 2 Plus?
Most hirtelen csak ezt találtam: Boom 2 Plus vs. JBL Boombox 3.
Ezek után remélem el fogod tudni helyezni a Boom 2-t.#17468 Peaceliker
" ... amit és ahogy mondta picit elfogultnak tűntek."
Ne arra figyelj, hogy mit mond! Van egy jó minőségű fej- vagy fülhallgatód? Hallgasd meg bármelyik általam link-elt tesztet!" ... én is kíváncsi vagyok rá milyen lett ... "
Én arra számítok, hogy ilyen. Vagyis az előbbi link-en lévő baloldali hangszóró. Ami kicsit elmarad a másiktól, de azért na! Hallottunk már rosszabbat. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Peaceliker #17465 üzenetére
Azért írtam zárójelben, hogy teljesen, mert ugyan a YT csatornájának reszeltek, de azért Patreon van egy kisebb követőtábora. Egyébként pedig egy saját márkás (?) / OEM füles hangolásán fáradozik ...
Szóval küzd, és még nem húzta le teljesen a rolót.#17466 tibbike01
"Nekem linkeltél tesztet? Hol?"
Igen, kedves Tibor, itt:
#17455 és #17217 -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tibbike01 #17461 üzenetére
"Elmondanád, hogy milyen adatok, tesztek ... "
Az imént link-eltem neked a 3. tesztet. Meghallgattad bármelyiket is?
Persze lehet erre azt mondani, hogy ez csak egy – talán elfogult forrás –, de ezeknél hallani is a különbséget (nagyobb / drágább hangszórókhoz képest). Meg lehet ezt hamisítani? Persze, de ha ilyet tenne Oluv, akkor (teljesen) "lehúzhatná a rolót". -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tibbike01 #17457 üzenetére
O.K. nem volt egyértelmű, hogy – a sok Boom közül – melyikre gondoltál. Sorry!
Ettől függetlenül a végkövetkeztetés áll, ill. még inkább tényszerű.
A Boom 2 a kanyarban sincs az UBoom X-hez képest (még, ha ez utóbbin a nem "legtutibb" fw. is van). A Boom 2 Plus-al lehetne összemérni, de szvsz. ahhoz képest is jobb (lesz remélem). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tibbike01 #17454 üzenetére
Sajnos nem lehet – még mindig – tudni, hogy végül melyik fw. került bele, de Oluv-nál szólt ez így is. (ja, ez a Boombox 3). Igen, a Boombox-ra lehet azt mondani, hogy még több a mély, de aki nem csak ezt hallja, – ill. észreveszi, hogy pl. upper-bass nincs benne – annak az UBoom X sokkal hallgathatóbb.
Bocsi, most esett le, hogy téged már próbáltalak meggyőzni arról, hogy néha akadhat jobb hangszóró a JBL-nél, de akkor sem sikerült. Szóval: a JBL Boombox 2 mindennél (is) jobb. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
lorcsi #17431 üzenetére
A német amazon-on most 65,53€. Sajnos magyar címmel ez sem játszik, de osztrákkal, igen. Ha esetleg van kinn ismerős, akkor ... ha, nem, akkor sajnos várnod kell. Lesz ez a eu.soundcore.com-on is ilyen árban.
#17433 carl18
Ja, az Earfün support azt írta, hogy előreláthatólag október elején indul a hivatalos (amazon + myearfun.com) forgalmazás. Érted?!The official Amazon store and official website will
probably officially launch UBOOM X in early October.A wannabe magyar YT tesztelőknek ez mondjuk nagy lehetőség (lehetne), mert 1 hónappal kb. mindenki előtt kitolhatnák a review-kat.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
lorcsi #17428 üzenetére
Emlékeim szerint (tévedés jogát fenntartva) az alja valahol 65 Eur (nem dollár!) körül lehet. Szóval a 75$ (hol ennyi?) nem rossz. A gond inkább az, hogy ez a Boom nem az a Boom, ami itt sokunknak van. Sikerült ezt is elcsesznie a Soundcore-nak.
Nem mondom azt, hogy nagyon más lett az "új", de nem olyan, mint a régi. Alan Ross csinált róla egy videót, onnan tudom én is ...#17423 carl18
A vicc az – gondolom olvastad – hogy itthon kapható. Nem is olyan vészes az ára. Én mégsem merem megrendelni. Megvárom az első teszteket (köztük Alan-ét is), valamint azt is megvárom, hogy Oluv mondjon végre valamit, mert finoman szólva nyitva hagyta a kérdést, hogy mi is kerül majd piacra (ill. lesz-e "custom" fw., ha a gyári nem olyan ...)? -
<Adamsky>
nagyúr
Én meg az Earfün-nek írtam. Döbbenet, – számomra legalábbis – de az oldal sem, és a termék sem kamu. Vagyis elvileg meg lehet venni, és "holnap" (mivel a kereskedő szerint raktáron van) hozzák. @Albert.Tamas mikori kiszállítást ígér neked a Gearup?
#17396 Peaceliker
"Anno néztem pár tesztet blitzwolf ról." – elég nagy a (minőségbeli) szórás, de ez a Pro nem tűnik rossznak. Nagyon kevés a valamire való összehasonlító teszt, de ez alapján nem tűnik rossznak, ill. a "sima" és a Pro között elég nagy a különbség. Szóval nem (nagyon) nem mindegy, hogy melyiket hasonlítjuk a JBL Charge-hoz.#17401 francz'70
" ... ebben az UBOOm X-ben most benne van Oluv keze (hangolása) ... "
Én tartok tőle, hogy végül nem a "legtutibb", – dynamic EQ-t is tartalmazó, de – TWS-t nem tudó verzió került bele.
Vagyis a válasz jó eséllyel igen és nem egyszerre. Vagyis Oluv keze benne van, de nem a végső és legjobb verzió lehet benne. Ettől függetlenül jó eséllyel sok hangszórónál így is jobb ...#17402 Seraph 16
Ez mos kicsit furán hangozhat, de Oluv egy meg nem értett zseni (ennek minden előnyével és hátrányával). Ő képes időt és energiát nem sajnálva a maximumot is kifacsarni (ezáltal sokszor csodát tenni) az adott készülékből. Viszont rosszul kezeli a kritikát, és – ahogy látom – semmi üzleti érzéke nincs.
Én egy kisebb összegbe fogadni mernék, hogy:
• ahogy fentebb írtam, végül nem a "final version" hangolás került a Boom X-be
• ezen Oluv berágott, és most már sz@rik is az Earfün-re (nem lesz több kooperáció)
• nem fogják neki engedni, hogy kiadjon egy olyan cust. fw.-t, amivel fel lehet tenni az ő változatát (ezáltal TWS off). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Albert.Tamas #17362 üzenetére
Megtisztelsz, de én se vagyok orákulum
Ahogy írtam a három hangszóró tök más kategória, és mivel nem írtad, hogy úgy amúgy mik a preferenciáid, én így biztos, hogy még tippel se nagyon tudok szolgálni.
Tudod, mintha azt kérdezném: Mazda MX-5, Tesla Model 3 vagy KIA Sportage?" ... volt vifám hat nem rossz de nem is akkora nagyszám ... "
Én még nem hallottam Vifa-t, de mindenhonnan azt hallom, hogy (méret) kategóriában az egyik legjobb. Nekem inkább az á-értékkel és a design-al van gondom ...
... és azzal, hogy nem igazán látom a cég állapotát. Évekkel ezelőtt voltak hírek, hogy bedőlt. Nem is jelent meg új hangszórójuk ki tudja mióta, de a régi paletta kapható.#17365 Tiger.
Bocsi, de nálad is az a gond, hogy nem látom (lehet ez az én hibám), hogy mit akarsz
A BlitzWolf BW-WA3 Pro egy akkumulátoros hordozható hangszóró, míg a Edifier D12 inkább egy "bookshelf speaker" → nincs benne akkumulátor.#17367 carl18
Kínosan nagy a csönd az UBoom X körül. Oluv is az egyel korábbi videójában csak problémákról számolt be, a legutóbbiban pedig a fülesét promotálta. Pedig nem egy követője faggatja szinte folyamatosan, hogy mikor jön az X.
Ja manual (én is link-eltem itt hónapokkal ezelőtt) meg spec. már régóta tudható, mégis ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Albert.Tamas #17360 üzenetére
"Tudom mas kategoria ... "
Mindhárom teljesen más kategória. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
baitsee23 #17357 üzenetére
" ... az utódját, az Tribit Xsound Plus 2-t."
Igen, itt van egy kis kavar, mert ez gyakorlatilag MaxSound Plus 2 kellene, hogy legyen, de a Tribit kicsit megkavarta a dolgokat.
Anno nekem is volt MaxSound Plus-om, és annál szerintem tényleg nincs jobb ebben a méretben és kategóriában. Ez kapott egy upgrade-et (és már nem csak XBass kiemelés volt rajta, hanem audio-book "hangzás" is), most pedig jött a rendes utód, aminél már van app, type-C csati, újabb bt. stb.
Jó kis cucc, használd egészséggel! -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Bondix #17352 üzenetére
" ... az a bajom h sokára jön meg... "
Mondanám, hogy egy hét (nekem nem volt több), de mostanában olvastam itt a topic-ban érdekes dolgokról." ... magyar teszt róla?"
Az nincs, de vélemény akad itt bőséggel. Használd a keresőt!" ... van használt jbl is ... "
Ez is olcsóbb használtan. Lehet az aprón találsz is.30e-ért ezt kapod újonnan.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Bondix #17347 üzenetére
Szubj. vélemény: én jobban szeretem, ha sztereó (tudom erről volt már itt vita, hogy mennyi értelme van ennek ilyen méretben) egy hangszóró.
Az is ritka, hogy egy ilyen "360"-as hangszóró tényleg 360 fokban "szórja" a hangot. Általában két irányba vannak hangszórók, így lesz olyan szög, ahonnan nem úgy fog szólni (mint "szemből", vagy "hátulról")"Leginkább itthon rendelhető terméket ... "
Te tudod. Akkor nagyon nincs nagy variációs lehetőség. Vannak ezek a Lamax-ok meg a Tronsmart-ok.Ugyancsak külföldi rendelés, de ha már 360-as, akkor én ezt venném. Erről tényleg csak jókat hallottam. Elég jó ár/teljesítmény viszonyú, és TWS-ben két ilyen akár még jó kis sztereó cucc is lehet.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
cidalain #17340 üzenetére
+1
Igazi állatorvosi ló. Mégis lesz, aki bedől neki.
Tényleg már csak annyi hiányzik, hogy mondjuk a vevőszolgálati oldalon saját maguk – egy kacsintós szmájli társaságában – bevallják, hogy full kamu az egész.#17337 Zirowe
Semmi. Kínzóan nagy a csönd. Én kicsit tartok tőle, hogy az, amire annyian várunk, nem úgy fog megjelenni. Érdemes figyelned Oluv patreon-os oldalát, ill. regisztrálni az Earfün oldalán. Akkor tuti nem maradsz le róla. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
francz'70 #17333 üzenetére
a T6 Plus Upgraded hogyan tud sztereó lenni?
Teszem azt a bal csatorna – a képen – a bal alsó hangszóróból szólal meg (és ilyenkor a jobb oldali nem szól), és fordítva?
Ezzel az a baj, hogy még véletlenül sem lesz 360°-os a hangzás (de cserébe még sz@r is lesz).
A T6-nál is hasonló a helyzet. Igaz ott van 4db szélessávú – egy magasságban – de egy rendes sztereó felvétel igen "viccesen" szólhat rajta, ha tényleg sztereó.
Szerintem mindkettő mono. Legalábbis a tulajok érdekében remélem." ... érthető a sztereóra hajazó hangzás (amúgy tényleg olyan mintha az lenne)"
Most az, vagy nem az?Azért küldtem a tesztet. De, ha felteszel egy rendes lejátszót a telefonodra / tablet-edre vagy PC-re kötöd, akkor a balance tologatásával se perc alatt kiderül mi a helyzet.
#17332 Seraph 16
"Jobban hasonlít a sima boomhoz." ← +1
Ez tulképp egy Boom "reloaded", de kötve hiszem, hogy szólna úgy. Ma már a Boom sem szól úgy mint egy Boom... ill. inkább
Az meg, hogy annyiért adják az Ali-n, mint a "sima" B2-t, a sok fogalmatlan meg megveszi és még örül is neki (elenyésző azok száma, akiknek leesik, hogy ez egy másik hangszóró).
Hasonló volt anno a Boom és a Select Pro. Utóbbiba gyengébb minőségű hangszórók mellé kapott vakulj paraszt "disco light"-ot, és bizonyos piacokon azt lehetett csak kapni (pl. úgy látom nálunk, "hivatalosan"). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tibbike01 #17296 üzenetére
"Senki nem ajánlott 2.1-et neked."
De-de, én írtam, csak azután töröltem (de, nem amiatt), hogy hcol7 írta.
All-in-all: én akksis hangszórón kívül mindent néznék: 2.0, 2.1, de ezek a "doboz" hangszórók (amik egy egységből állnak) is jók lehetnek. Esetleg azt is figyelném, hogy pendrive-ról tud-e lejátszani, mert akkor a bt. sem lesz probléma. Eleve szvsz. egyszerűbb egy nagy playlist-et összeválogatni pendrive-ra, mint a telefonnal bíbelődni (távolság, több felhasználó / hallgató) -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
CobraKai #17290 üzenetére
Mivel nem lesz mozgatva én az akkumulátoros hangszórókat kerülném.
A 15 m feletti távolság okán a bt. vétel kérdéses lehet...
Mindegy, ami nekem elsőre beugrott az az Edifier D12. Kicsit a keret felett van, cserébe jár hozzá távirányító, és van rajta aux is. Magyarán régi MP3 lejátszót vagy kb. bármit rá lehet dugni.Hmm... Edifier R1010BT 2.0 az Alza-ban most 26e Ft. Erre lehet lecsapnék ...
... esetleg R1080BT (amit hcol7 is javasolt). Cipőkanállal befér 30e-be.Nem tudom milyen lehet, de a "népek" szeretik, és úgy tűnik pendrive-ról is képes zenét lejátszani.
-
<Adamsky>
nagyúr
Megjelentek az első "fellegek" az UBoom X felett. Én már látni vélem, hogy ha a fejhallgatós vonalból lesz valami, akkor a köv. lépés egy saját hangszóró lesz ...
-
<Adamsky>
nagyúr
... és @rizso
Nyilván távolság függő, de míg az egyik hozhat olyan élményt, addig a másiknál esélytelen. Itt van egy jó binaural (fülessel hallgatandó) összehasonlítás. Hibátlanul hallható a 4-es és az 5-ös generáció közötti különbség. Utóbbi tök szemből, míg előbbi ugyan minimálisan, de térben szól. -
<Adamsky>
nagyúr
Én eddig két ilyen összehasonlító tesztet láttam – mondjuk jó régen, így lehet kissé kopottak az emlékek, de – úgy rémlik, hogy ahogy Richard! is írta a 3-as / 4-es szériára mondták azt, hogy szépen szól (és még nem a minél több / mélyebb hangzás volt a cél).
A képek is önmagukért beszélnek. A 4-es – kis túlzással – egy kör alakú Go + Play!, vagyis még ha kicsit "szűkebben" is, de egy rendes sztereó hangszóró.
Ezzel szemben az 5-ös... vagy épp a 6-os ...
... ami azon kívül, hogy szinte ugyanúgy néz ki, mint az elődje, egy mono hangszóró.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
betegphiu #17248 üzenetére
Majd kíváncsi leszek, hogy mennyire jön be.
Neked ugyan már nem, de másoknak fontos lehet, hogy – elvileg (3 különböző terméket próbáltam, közte az B2P-t) – újra lehet az eu.soundcore-ról magyar címre rendelni.
#17250 TaylorPro
Minden hangszóró vesz vissza a mélyből ...
Az SB Blast még 100%-on is mélyebbre megy, mint a B2P. Utóbbi csak mid- / ill. kis jóindulattal "upper bass" szinten veri (?) a Blast-ot.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tibbike01 #17241 üzenetére
Ebből a háromból egyedül az utolsó nem mono, szóval őszintén nem értem, hogy milyen térről beszélsz.
#17242 betegphiu
Miről van szó? Boom 2 Plus? Érdekes, most az amazon-ról se lehet rendelni.
... StormBox Blast-ot viszont lehet. Árban most épp azonos a kettő. Számomra nem kérdés, hogy melyiket venném:#17245 Atish19
Én ezt a kettőt találtam (link1, link2), de nem mernék rá fogadást kötni, hogy melyik lesz még 2 év múlva. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
konvergal #17236 üzenetére
Azért kérdem, mert ez így eléggé sziszifuszi ...
... mármint megtalálni azt, ami nálad tuti nem fog "csúszni". Egyáltalán, fontos a bt., a hordozhatóság (az akkumulátor) ... mind-mind olyan kérdések, amit át kellene gondolni!
Ha, igen, akkor is azt mondom, hogy ez legyen az alacsonyabb prio. A legtöbb TV-n, de a számítógépen pláne, simán lehet késleltetést állítani. Macera? Egyszer.
Én pl. LDAC-os fejest és fülest használok, mikor TV-n vagy számítógépen nézek filmet Kodi alól. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tibbike01 #17231 üzenetére
" ... a Bose, Denon, Harman, Sony...stb szóba sem jött ... "
Bose-t nem merem ajánlani, mert az egyetlen, amit én (talán) megvennék az a Soundlink Max, de tudásához képest az is nagyon drága. Esetleg akkor lehet bármilyen hasonló árú vagy olcsóbb hangszóróval való összevetés esetén győztesnek kihozni, ha valaki nagyon ragaszkodik a lehető legkisebb mérethez.
Harman-ról írtam. Épp neked ... Go + Play 3. A Sony-t - ezért most biztos kapni fogok, de - én nem tartom jónak.
Szekta kérdés: általában mindenki, minden topic-ban a best buy-t keresi. És ezek bizony a bt. hangszórók esetén a Tribit, Soundcore, Earfün (most így hirtelen, ami eszembe jut) márkák közül kerülnek ki. Bár én a Soundcore-t lassan inkább a nem ajánlom kategóriába teszem ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tibbike01 #17218 üzenetére
Amit hallasz, az egy harsányabb közép. Itt már minimálisak a különbségek, ill. ízlés kérdése. Meghallgattad, hogy mit mond Alan a 9:30-as rész után összegzésképp:
" ... the Boombox 2 as being stronger in the mids and the highs ... "
" ... a Boombox 2 erősebbnek bizonyult a közép- és magas hangok esetében ... "" ... bit more detailed and a bit clearer even though the measurements don't say that ... "
" ... egy kicsit részletesebb és tisztább, bár a mérések nem ezt nem támasztják alá ... "
... ezt a Tribit-re mondja." ... but in terms of multi-genre all-round just having a listen to your music I think this is the more musical of the speaker ... "
" ... de a több műfajú, mindenre kiterjedő zenehallgatás szempontjából azt hiszem, ez a hangszóró a zeneibb... " – szintén Tribit" ... na jó azért ne kerüljön fél millióba ... "
Az mindegy, hogy a videó készítése pillanatában pl. 2db Blast-ot kapsz 1 Boombox 2 áráért?" ... JBL is veri a UBoom-ot." – ezt melyik videóra írod?
Mivel hallgattad a videókat? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tibbike01 #17216 üzenetére
Most nincs időm keresgélni, de az egyik általad link-elt videó után is beajánlotta ezt a YT. A Tribit-et egyébként tök fölöslegese a Xtreme 3-al hasonlítani, mert nagyon nem egy liga.
... inkább a Boombox 2-vel, ahogy Alan is tette. Tere lenne a JBL-eknek? Háát, amelyik sztereó, annak talán. Nyilván a Blast se hibátlan, de hasonlítsuk össze az árakat (is)!Az, hogy kinek mi jön be, bizonyos szint felett preferencia, hallás, és zene kérdése is.
Tényleg, te min hallgattad meg ezeket a teszteket?Közben kettő UBoom X-es tesztet feltöltöttem: teszt1 (JBL, outdoor, ez a legkeményebb a hangszórók szempontjából), teszt2 (Blast, szintén outdoor)
Én nem akarlak - és nem is tudnálak - meggyőzni, de én nem látom azt az előnyt a JBL-ek esetén, ami megérné a felárat. Sok esetben pedig még szvsz. gyengébben is szólnak, mint pár olcsóbb hangszóró.
Szóval, ha az ár nem gond, a hangzás pedig neked bejön, akkor hajrá. Nem rosszak a JBL-ek, de nekem nem érnek annyit, ill. én nem csak EDM-et hallgatok ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tibbike01 #17209 üzenetére
"De miért van az, hogy minden review videóban, vakteszten...stb a JBL a jobb."
Én nem látom ezt a mindig jobb dolgot. Egyébként feltehetném úgy is a kérdést, hogy miért van az, hogy a YT tesztelők 99% szerint a Soundcore X600 a "best speaker ever", miközben ... hát nem egy acélos cucc.
2 db komolyan vehető tesztelő van most a YT-n. Pontosabban most már csak egy. Alan Ross (a másik ugye Oluv volt). A többinek eszköze (jó binaural mikrofon) és/vagy hallása és/vagy gerince (megvette a gyártó kilóra) nincs."Most pl a Harman/Kardon Onyx Studio 7-et nézegetem ... " – mire, hol használnád? Nekem spec. a 7-essel is az a bajom, hogy az is ilyen "fél-mono" cucc a hangszórók elhelyezéséből és fajtájából adódóan. A 4-esnél még nem ment ez a cigánykodás ...
"Igaz az Onyx mélyre megy, de énekhang/közéhang alig van."
Na, vajon miért. Nézd meg az első képet! Van két csipogó, és egy nagy mély hangszóró + a passzív membrán. Ez nem zenélésre lett kitalálva, hanem EDM-re. Az biztos jól szól rajta." ... ha jó hangot szeretnék, akkor a JBL lesz a nyerő."
De, melyik, milyen méret(kategóriában)? Nem mindegy! Nem lehet általánosítani (szerintem)."Azzal legalább nem kell eq-zgatni, az elhelyezéssel babrálni..."
Na, ez a másik! Nem is tudsz eq-zni, mert jobb esetben van három sávod. Az elhelyezésre pedig minden hangszóró érzékeny." ... ha tudtok olyan összehasonlító videót mutatni, ahol a JBL alul marad ... "
Szerencsére lementette ("pókösztön", nem tudom) Oluv UBoom X tesztjeit (4db van meg), majd felteszem Rumble-re ...
Nekem az nagyon áll-leejtős volt.
... de ezen kívül is akad azért. Biztos Alan csatornáján is akad pár. Itt jut eszembe, hogy a JBL-nek a kisebb hangszórói tényleg mono-k. Én olyat tuti nem vennék."Ezért is keresgélek más márkáknál, Harman, Anker, Tribit...stb"
Tribit-ben ott van – már jó ideje – Stormbox Blast. Nemrég szuperül le volt akciózva (most nem tudom mennyi). Szvsz. egyedül a külsejébe lehet belekötni, de hangzás szinten simán van olyan jó, mint a Boombox 2 v. 3 tököm se tudja, mivel kóstolták össze annó.
A Go+Play 3 is egy jó cucc, de nem outdoor. Boombox 3-ból inkább a wifi-s... de tényleg nézz rá Alan csatornájára, és nézz, de leginkább hallgass meg pár tesztet tőle.
Van Onyx Studio-s tesztje is (úgy rémlik). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Seraph 16 #17204 üzenetére
Köszi a beszámolót! Számomra "beigazolódott a papírforma": vagyis, amit jónak tartok, ill. jónak sejtek, arról te is hasonló véleménnyel voltál.
Egy kieg.: sajnos a jó Boom a múlt (ld. korábbi link-elt videó).
Várom / várjuk az UBoom X-et .... ma is belenéztem Oluv tesztjébe (lementettem még időben). Ha, ez így tényleg megjelenik, akkor az szó szerint ütős lesz. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Cyborg #17202 üzenetére
Jól emlékszel.
Nekem a pánt is megrepedt (sajna típushiba, de fekete kötegelővel egész diszkréten javítottam / megerősítettem) és a párna se gyári már rajta egy ideje. Innen, ill. ezt rendeltem. Teljesen OK. -
<Adamsky>
nagyúr
Sajnos egyre több jel utal arra, hogy a Soundcore hajlamos módosítani a hw.-t, és nem feltétlen a jó irányba.
Erre jó példa az általam korábban link-elt videó / teszt, de Richard! tapasztalata is abban erősít, hogy sajnos a Motion+ esetén sem feltétlen a jó irányba történt az "upgrade" (még, ha nem is annyira drasztikus, mint a Boom esetén)#17190 betegphiu
" ... csak a Soundcore oldalról tudok rendelni?"
amazon.de -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
yoogie #17181 üzenetére
Itt nem látod? (... de a korábbiakat, igen?)
És a bankodnál mi látszik? Jó rég használtam a PayPal-t, de úgy rémlik, hogy látszódnia kellene**, hogy onnan jött a bekérés (ha tényleg onnan jött).
Ha, se a PayPal-on, se az eu.soundcore-nál semmi nyoma, akkor lehet pár nap után megszűnik a terhelés, és visszakapod a pénzed.** látszódik is. Legalábbis nálam. Én a Revolut-omat kötöttem össze a PayPal-al, és még a logója is látszik (hogy onnan jött a bekérés).
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #17082 üzenetére
Amikor már azt hinnéd, hogy ennél nincs lejjebb ...
Sikerült ezt is elcseszniük. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Prinz Eugen #17152 üzenetére
"A petíció linkje nem jó."
Reinstate Oluv's Gadgets YouTube Channel for the Audio Community -
<Adamsky>
nagyúr
"És rendesen meg sem kell, hogy védjék a döntésüket, csak ennyi, hogy harassment és kész?"
Igen, és ez az egész nem most kezdődött. Sajnos itt tartunk. A közösségi médiák inasba vágták a fogyasztókat / országokat.Sajnos ez a PH!-n nem hiszem, hogy hír(értékű) lenne. Sokan még itt a topic-ban sem tudják ki az az Oluv, nemhogy a teljes PH!-s tábort nézve.
"Rohadtul szükség lenne új közösségi oldalakra ... "
Akad. Ott van pl. a Rumble, csak itthon (EU-ban) nem letölthető az app (vajon miért? – nem akarnék most politizálni ...).
Viszont megint a 0-ról felépíteni ... megértem Oluv-ot.A petíciós link tényleg nem jó.
#17148 Peaceliker
Sajna nem nagyon megy az le 50 Hz-re. Az a Boombox 3 territóriuma.A Boom Plus-nál is inkább csak hangosabb, ill. az upper-bass jobban meg van tolva (túlzottan is, ettől lesz/lehet kissé "búúúmi"), de a "paraszt mód"-ot kétségtelenül tudja (rohadt hangos és villog)
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #17135 üzenetére
... és most már úgy tűnik véglegesen. Legalábbis ezt írja a Patreon-os oldalán. Csóri egy rakat régebbi videójához se fér hozzá, és nincs róluk backup-ja se. Ez mondjuk elég nagy kapufa ...
Én egy kicsit még attól is tartok, hogy az UBoom X-ből se lesz semmi. Legalábbis nem az ő hangolásával.
Isten bizony nem értem az Earfün-t. Miért nem hagyják, hogy nekik dolgozzon? Szerintem nem kérhet sokat. Amit viszont behozna azzal, hogy elterjedne a márka jó híre, viszont egy csomót keresnének.
Ezzel szemben most valamilyen - elég egyszerű - saját-márkás fejhallgatón töri a fejét. -
<Adamsky>
nagyúr
Talán Edifier MP230.
A cserélhető akksit el kell felejteni. Egyelőre nagyon-nagyon nem jellemző.
A hálózatról üzemeltetés is egy izgalmas kérdés. Ha többet lesz egy helyben használva, vagy minden helyen ahol előfordulhat majd lesz konnektor, akkor jobb az akksis vonalat elengedni. Mondjuk akkor jó eséllyel ugrik a pendrive / sd-kártya támogatás is.
Utóbbira megoldást jelenthet – ha ragaszkodtok hozzá – vm. bt. adó, amiben van sd-kártya foglalat: pl. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
GhanBuri Ghan #17123 üzenetére
Sajnos ezt már én is tapasztaltam saját magamon. Név nélküli fülhallgatónál hozzászoktam a(z) – elsőnek kellemesnek ható – túltolt basszushoz, és nem vagy csak jóval később vettem észre, hogy ezzel párhuzamosan bizony zenei részletek hiányoznak, amit szintén emelt – bizonyos esetekben – bántó magasokkal próbált kompenzálni az eszköz.
Az egészet úgy tudnám összefoglalni, hogy van az a hangkép, ami első hallásra a hú ba+, milyet szól, de hosszabban hallgatva fárasztó, ill. itt-ott hiányérzete támadhat az embernek.
... és van az, ami "csak" szól, aztán tovább hallgatva feltűnik, hogy tere van a zenének, olyan részletek jelennek meg, amik eddig nem, vagy alig voltak hallhatók.Szóval ja, a gyártóknak az első 5 percben kell lenyűgözni a vásárlót.
Oluv: ő sem tökéletes. Mármint, ami az emberi oldalát jelenti. Alan-al való csörtéje, valamint ez a túltolt JBL-es hater-kedése vezet(hetet) ide. Valaki rászólhatott volna, hogy ezt szerényebben kellene ...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
djyuri #17119 üzenetére
Hidd el, nem akarnának a szüleid bt. hangszóróval bohóckodni (külön bekapcsolni, ha nincs szerencséjük hangerőt állítgatni, és ugye az elhelyezés is kérdéses lehet).
Milyen TV? LG, Samsung? Venni kell egy márkaspecifikus (akár a legolcsóbb) soundbar-t (amiben akár még bt. is van), és optikával rákötni a TV-re. Ennyi. -
<Adamsky>
nagyúr
Mi a tököm ez a cybermobbing? Amennyire most sikerült gyorsan utána olvassak, erre Oluv egyedül nem is lett volna képes (mert ezt praktikusan egy csapat csinálja). Na, mind1. Sajnos itt tartunk. Nem akarom ide keverni a politikát, de sikerült egy olyan világot alkotnunk, amiben a multik (így) csicskáztat(hat)nak minket.
Jogos elkeseredést érzek – legfőképp a második hosszabb – írásába. Az külön szomorú, lenne, ha az Earfün is elengedi a kezét.
#17111 Seraph 16
"A JBL oldaláról azt gongolom jogos lenne ... "
Az – így utólag jobban belegondolva – nem volt egy jó húzás, hogy JBL-nek matricázta át az Earün-t, és jól odadörgölte, hogy ez bizony töredék áron mennyivel jobb is. Én azt sejtem innen fúj a szél....szerk.: azt nézem, hogy van egy másik csatornája, amin 1db 1 éves videó van. Vajon megpróbálja feléleszteni? Jó lenne ...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Janusz001 #17096 üzenetére
FYI: most épp akciós a Motion+.
Én bedobta a kosárba, és €63.17 + €1.00 (shipping) = ~25e Ft
... és ezért jár a 18 hónap gari (szemben a renewed-al, mire szerintem csak 90 nap visszaküldési van)Egyébkét "élelmesék" már bevásárolták magukat Motion+ -ból és most árulják itt-ott
... valszeg ezért nem érkezik a tiéd sem. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Seraph 16 #17085 üzenetére
" ... érzékenyebbnek tűnik, az elhelyezésre."
+1Nagyon nem mindegy, hogy hol van. Én már nem egyszer csodálkoztam rá, hogy hogyan képes szólni egyik-másik helyen. Az elhelyezés okán viszont érdemes néha az eq-ba is belenyúlni, nehogy túl "búmi" legyen a hangzás.
... és ahogy írod a Boom inkább outdoor. Kint a Motion+ kevés lehet (nem feltétlen lesz az, de előfordulhat). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
alain911 #17081 üzenetére
" ... úgy tűnt hogy a Motion Boomnak erősebb a basszusa viszont a Motion+ mintha tisztább hangja lenne.... "
Nekem a háromból kettő van (UBoom L nincs, és nem is volt). Rövid ideig – most, hogy kapott app support-ot – elgondolkoztam a cserén (Motion+ -t UBoom L-re), de végül elvetettem (nekem jobban megfelel a Motion+).Sajnos a Motion+ és a Boom között nincs tuti választás. Ha inkább modern EDM-et hallgatsz, esetleg többet használnád kinn, akkor talán inkább Boom.
Ha, mást is, rock-ot, olyan zenét, amiben ének, finom zenei részletek vannak, akkor Motion+ esetleg UBoom L. Amelyik szimpibb.
Én egyébként végül apróságok miatt maradtam a Motion+ mellett. Leírom, hátha másnak is érdekes lehet. A Youtube-n megkérdeztem egy-két tulajt ...
• Hiába van app, a ki-be kapcsolási hangot nem lehet kikapcsolni.
• Az auto-off akkor aktiválódik, ha nem kapcsolódik semmihez (nem amikor nem szól semmi).
• Multipoint: ezt mintha az UBoom L nem tudná, de ebben nem vagyok 100%-ig biztos#17082 carl18
A 30 órás üzemidő szerintem álom. Vagy, honnan veted? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
gubabela #17075 üzenetére
Most ez komoly?
Felteszel egy kérdést 10:23:37-kor, és 21:18:41-kor bejelented, hogy nem kaptál választ, ezért szomorodjon meg mindenki? Ja, és már meg is vetted az egyik kiszemelt hangszórót...Egyébként ha ez idő alatt picit beleolvastál volna a topic-ba, akkor kiderülhetett volna, hogy van/lesz jobb hangszóró (igaz, "kínai, 2-3 pálcás"), mint a Bose.
... ami nem lenne rossz, de annyit egyszerűen nem ér, amennyit a legtöbb helyen kérnek érte. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #17058 üzenetére
"A 4.3 firmware mindenre elég lehet ... "
Nem tudom átment-e a lényeg? Nem kell fw.-vel b@**akodni, max. csak akkor, és csak akkor is egyszer, ha most akarsz Uboom L-et venni. Van végre app support, benne több hangzásképpel és custom EQ-val.
Ha, a haverodnak van, kipróbálhatnátok ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #17005 üzenetére
"Így az Earfun le fed minden réteget, hordozhatónak ott lenne a Uboom L."
Most erősen elgondolkoztam, hogy ha jön az X, akkor nem csak a Boom megy, hanem a Motion+ is. -
<Adamsky>
nagyúr
Ez mindig jó vitalap, hogy tws vagy valamilyen 2.0-s hangszórópár. Mindkettőnek meg van az előnye és hátránya.
Én abból indultam ki, hogy Klon talán nem véletlenül döntött előbbi mellett. Akkor viszont a 2.0-s verzió kiesik.Az 1db Onyx 7 sose fogy úgy szólni, mint a két darab Motion+. Előbbi ráadásul már nem a 2+2 hanem az 1+2 (mély, magas) hangszóró elrendezést használja, ami szvsz. inkább mono, mint sztereó.
Persze, a mély több lesz, és talán hangosabb is, de hogy az eredmény jobb-e ... ugye, kinek, mi. 2db Onyx 7 (hogy tws legyen) pedig már nagyon más árkategória (Go + Play 3). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #17017 üzenetére
" ... az új anker hangszóróktól nekem nem esett le az álam."
Nem csak a tiéd ..." ... elvárható legalább egy GoPlay2-őt fogjon be."
Nekem most már szent meggyőződésem, hogy az Earfün hangszórója ilyen lesz. Sőt, szerintem a 3-ast is ..." ... esetleg a Tribit Blast." – igen, az egyértelmű "best buy" (ár - hangzás - teljesítmény), de ez az új cucc jobb lesz.
"Neki kellet meg ragasztani."
Egyfelől nem kellett volna (ill. előtte levideózni), mert tapasztalatom szerint nagyon korrekt a support. Simán küldtek volna helyette másikat ...#17015 Klon
"Most 2db motion+ -om van tws-ben használva. ezeket cserélném jobbra, ha van."
Ár-teljesítmény szempontból szvsz. nincs jobb. Sokkal több pénzért ott a Go + Play! 3. de inkább várd meg az Earfün új hangszóróját. Hacsak nem sürgős ... -
<Adamsky>
nagyúr
"Mert a profit mindenek felett ... " – persze, ez mehet egy ideig, csak ha valaki csúnyán beleköp a levesbe (csinál egy jobbat olcsóbban, vagy csak épp azonos áron), akkor lehet (persze nem biztos, mert a "név" sokat elbír) sírás a vége.
" ... ezért ők képesek ilyennel foglalkozni."
Ebben a konkrét esetben (Oluv együttműködése az Earfün-el) konkrétan szerintem arról van szó, hogy mikor Oluv jelezte, hogy lehetne ezt jobban is, és akár ő ... akkor nem zavarták el a búsba. Megérzésem szerint ő gombokért dolgozik az Earfün-nek. Nem ebből fog meggazdagodni. Szereti a munkáját, maximalista, és úgy tűnik jó benne.#17010 carl18
" ... van hogy több pénz kerül a marketingbe mint a termék gyártásába."
Sajnos erre most konkrét példát is tudnék hozni, de X. alkalommal már nem teszem meg."Alan tesztjei alapján se valami nagy durranás a X600." – ő konkrétan eléggé lehúzta (és azokat "független" tesztelőket is, akik szerint itt térhangzás van, ill. akik szerint ez jó, ill. nem csak, hogy jó, de a legjobb! WTF?!)
" ... a Harman Kardon Go Play 3 tetszene."
Azt nem csodálom. Annak a legjobb a hangja, csak az nagyon "vigyázós" (ugye alul – mindenféle védelem nélkül – ott a mélyhangszóró).
Ezek kívül Alan említette, hogy sokan panaszkodnak (ő spec. nem tapasztalta), az automatikus hangolásba. Ha jól emlékszem valakivel előfordult már, hogy vissza vagy visszább vette a hangszóró a mélyeket (mert gondolom úgy érzékelte, hogy oda sok lesz).
Az inkább ilyen "szoba" hangszóró, és nem az, amit az ember magával visz egy kis összejövetelre, sütögetéshez, stb. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #17005 üzenetére
Ez a cucc 180 Eur-ért is k. jó vételnek számít majd. Én kicsit meg is lennék lepve, ha ezt az árat tudnák tartani.
A videók ill. a hangszóró hangzása elgondolkodtató ...
Több kérdés is felvetődik bennem:
1. Ennyire minőségi lenne ez az Earfün hangszóró? Prémium hangszórók, hangváltó, esetleg hangszórónként külön erősítő? Nem hiszem ...
2. Ennyit számítana a hangolás? Vajon más – még nevesebb gyártó – miért nem fektet erre nagyobb hangsúlyt?
3. Lehet többe kerül a (hang)mérnöki munkaóra, mint írni egy app-ot, amivel a user kezébe adnak egy 5-7 sávos eq.-t oszt' lehet szórakozni?
4. Vajon hogyan szólhatott ez a hangszóró, mielőtt Oluv kezelésbe vette?
... és még megannyi izgalmas kérdés. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Seraph 16 #17002 üzenetére
Ja, végül is ~12e Ft. Szállításért (5 Eur) kellett fizess?
MÁS
Oluv kitett még egy videót. Eléggé ott van (lesz) ez az Earfün. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
GhanBuri Ghan #16996 üzenetére
Oluv-nak volt ilyen, de vagy már nincs, vagy behúzta a Patreon-os oldala alá.
#16997 Seraph 16
" ... de! renewed motion+ -t 30 euróért nem bírtam otthagyni ... "
Ja, láttam én is, de nem is volt kellő credit-em, ill. a szándék is hiányzott ... én már az Earfün-re "gyúrok"
Ami kissé zavart, hogy számomra nem derült ki, hogy mit is takar a renewed. Ismerem a szó jelentését, csak nem világos, hogy egy ilyen terméknél mire lehet számítani (akksi, kisebb esztétikai sérülés, garancia, stb.?). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Seraph 16 #16994 üzenetére
" ... aug. vége, szeptember környékén lesz elérhető a termék, de viszonylag hosszú szállítási időre lehet számítani."
Igen, ezt én is láttam a hsz.-ek között. Ebből – részemről legalábbis – könnyen lehet, hogy csak valamilyen "fekete péntekes" rendelés lesz."Egyébként szerinte nagyon veri a Tribit, Soundcore párost."
A Patreon oldalán van olyan teszt is (legalábbis a borítóképek tanúsága szerint). Sőt a Go + Play 3 mellé is odateszi. Ahhoz azért kell bátorság.
Az, hogy mit ver biztosan, majd később derül ki, de én is eléggé bizakodó vagyok. -
<Adamsky>
nagyúr
Keresem az állam ...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Seraph 16 #16978 üzenetére
Köszi a beszámolót! Kb. azt írtad le, amire én is számítottam jó pár review megnézése ill. hallgatása alapján. Ez a hangszóró igazából nem okoz(hat) csalódást. Nem egy finom zenei részletekre kihegyezett cucc, hanem egy – jobbára kültéri – buli hangszóró.
Nagyon kíváncsi leszek, hogy lesz-e utódja (tuti lesz), valamint ami én személy szerint nagyon-nagyon várok az az Erafün hangszórója. Többször meghallgattam Oluv tesztjében, és hát elég erős ajánlatnak ígérkezik minden (hangzás, ár) szempontból. Hangerőben szerintem el fog maradni pl. a Tribit-től, de talán részletezőbb lesz a hangzása. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Dhampir #16973 üzenetére
" ... bele lehet bonyolódni a beállításokba."
Az a lényeg, hogy nem kell félni a kísérletezéstől. Meg kell próbálni párat, ill. a már "kész" eq-kat ízlés szerint lehet (sőt érdemes) módosítgatni. Most nézem, hogy rosszat link-eltem. Ez az enyém (ami eléggé hasonló Alan egyik eq-jához). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Dhampir #16965 üzenetére
Nincs tuti beállítás. Már csak azért is, mert a hangszóró – elhelyezéstől függően – nagyon máshogy tud szólni. Itt a topic-ban is meg lett már osztva pár eq. (pl. az enyém). De, a YT is tele van vele. Ahogy Seraph 16 is írta, lehet / érdemes próbálkozni Alan beállításaival (neki is van vagy 3-4 különböző), és a neten itt-ott fellelhetőekkel (tényleg mocsok sok van, mivel ez már egy "öreg" hangszóró).
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Dhampir #16959 üzenetére
"A hangszín módosítási lehetőségeket nem is használom ki ... " – hát még akkor, hogy megszeretnéd, ha ki is használnád.
Én tuti nem tudnám a "Soundcore Signature" beállítással hallgatni.#16960 cidalain
" ... ha feltolom maxra a hangot, akkor is csak éppenhogy ... "
Hol tolod fel? A tablet-en vagy a hangszórón?
Ha a hangszórón állítod a hangerőt, akkor megjelenik a tablet-en a hangerő állító csúszka?
Egyébként mivel a hangszóró tud multipoint-ot, ezért ha nem figyel oda az ember, akkor felcsatlakozik mindkét – legutóbb párosított – eszközre. Nekem mondjuk ilyenkor sincs gond az Motion+ -al, de más Soundcore terméknél láttam már ilyet. Nagy kár, hogy a multipoint nem kikapcsolható (mint pár újabb Soundcore cuccnál). -
<Adamsky>
nagyúr
Felső polcosnak nem mondanám, csak egy nagyon jól sikerült, jó ár-teljesítményű hangszóró, aminél – szégyen gyalázat, de – azóta se csinált szvsz. senki jobbat.
#16957 Seraph 16
Épp ez a furcsa, hogy volt már mindkettő jóval olcsóbb. Egyébként is, nem az a gyakorlat, hogy kijönnek az új, és szuper hangszórók, amik aztán lenyomják a régiek árát?
Ehhez képest most egy "szipi-szupi" Spatial Audio-s X500-as annyiba kerül mint a Motion+ : ~100 Eur. És olyat se nagyon lehetett eddig tapasztalni, hogy az amazon-on olcsóbb tud lenni bármelyik hangszóró. -
<Adamsky>
nagyúr
Motion+
A SC3 kisebb és nincs rajta line-in. Most épp tényleg az amazon-on jobb az ára, de érdemes itt is figyelni ...
Egyébként "vicces", hogy felment mind a Motion+ -nak, mind a Boom-nak az ára, mióta megjelentek az új hangszórók.#16952 jesszjessz
Soundcore Boom. A Wonderboom 3-at nem ismerem, de az inkább egy 360°-os mono hangszóró (nem hiszem, hogy jobb lenne a Boom-nál). Forrás szempontjából amazon (most épp ott olcsóbb, vagy eu.soundcore)
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Peaceliker #16946 üzenetére
Nem hinném, hogy a leterheltségről lenne szó. Némi tapasztalattal rendelkezem már (sajnos) ilyen-olyan support-al történő levelezéssel, így fel tudok állítani egy amolyan eseménysort, hogy ezek hogyan is szoktak lezajlani.
Első kör szabvány válasz: " ... have you tried turning it off and on again ... " ( IT Crowd ...)
Utána jön még 2-3 kör értetlenkedés, ami részben szerintem a felhasználó kifárasztására is játszik (nem szép dolog, de sehol sincs kolbászból a kerítés).
Ha még nem adtad fel, és látják, hogy nem háttal vagy az eseményeknek, akkor a normálisabb helyeken elkezdenek foglalkozni a problémáddal. -
<Adamsky>
nagyúr
Meg kell védjem a Soundcore support-ot. Persze ott sem feltétlen agysebészek ülnek, de alapvetően segítőkészek. Nekem ez a tapasztalatom. A trükk annyi, hogy lényegretörően, és röviden kell fogalmazni, ill. már az elején videót készíteni a problémáról és/vagy elküldeni minden rendelkezésünkre álló dolgot.
Ami nekem eddig tőlük jött, az mind tracking-el jött (vagyis lekövethető).
Egyébként meg lehet próbálni a Sony-nak vagy a Technics-nek (csak, hogy két nagy nevet említsek) így írni...
Szóval soha rosszabbat, ill. bár minimum ilyen lenne a többi cég hozzáállása!
Egyébként az Earfün-nél tapasztaltam hasonlót, de ott csak egyszer kellett felvegyem velük a kapcsolatot.
Ja, még egy dolog: sokszor az amazon-tól jön az Anker-es / Soundcore-os cucc, szóval azon se kell meglepődni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Peaceliker #16927 üzenetére
Sajna az az üzemidő is erős marketing
Valamelyik tesztben hívták fel a figyelmet, hogy hogyan kell érteni a "20 órát".Na, meg is találtam az oldalon: "Battery playtime data is obtained via testing in the Anker laboratory using the speaker's default settings, at 50% volume, and with BassUp and light effects turned off. Actual playtime may vary depending on factors including volume, audio source, and environmental interference."
BassUp off-nál ráadásul "csak" 100 Watt-ot tud, és nem 140-et.
" ... ha ár difi nem fáj." ← épp ez a nagy kérdés, hogy – aktuális áron – megér-e (199,99€ - 169,99€ + 45€) 75 Eur-t? Utóbbi most egy Motion+ ára ...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Peaceliker #16925 üzenetére
A 20 óra, 1/2 hangerő és BassUp Off → vagyis soha
Egyébként amit írtál a #16922-ben az számomra hozza a papírformát. Max. az lepett meg, hogy gyűjti az ujjlenyomatokat. -
<Adamsky>
nagyúr
Ha, az amazon-ról rendelsz (nagyon máshonnan szerintem nem is lehet, ill. érdemes), akkor az updated-et küldik. Az eu.soundcore-on ilyen hangszóró sose volt. Esetleg Ali, de nem olcsóbb (ha van), és a gari ...
Hmm... most nézem, hogy a Motion+ és a Boom is olcsóbb az amazon-on, mint az eu.soundcore-on. Ilyet se láttam eddig. -
<Adamsky>
nagyúr
Két verzió van belőle. Az 1st gen. és az updated. Nekem utóbbi volt (és a régit szerintem már nem is kapni). Ja, az új se annyira új már, de azért még bőven felveszi a versenyt akár az újabb Soundcore-okkal is ...
A 1st gen.-en volt line-in, és micro-USB-s volt, az updated-en nincs line-in, de van type-C és app támogatás (ebben kikapcsolható a welcome tone). Ja, meg tud TWS-t.
Régi vs. új. -
<Adamsky>
nagyúr
Inkább az XSound Plus 2 (vagy Soundcore Boost).
-
<Adamsky>
nagyúr
Az alábbiakat a kézikönyvekből néztem ki ...
Boom 2 Plus
Akksi: 7.3V / 7500 mAh → 54.75 Wh
Töltés: 5V=3A, 9V=3A, 15V=2A, 20V=1.5AEarfün UBoom X
Akksi: 7.2V / 8400mAh → 60.48 Wh
Töltés: min. 5V=3A, de támogatott a 20V=3A gyorstöltés. Utóbbival ~4 óra a töltés.Tribit Stormbox Blast
Akksi: 3.6V / 19800mAh → 71.28 Wh
Töltés ("kanócról"): 3,5 óra -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Peaceliker #16904 üzenetére
Igen, ezekkel – amiket írtál – tisztában vagyok. Az MBP és a B2P azért is tud könnyű lenni, mert annyira nem nagy bennük az akksi. De "cserébe" tetű lassan tölt kb. mindegyik.
... és, igen. Az előbbiekből következik, hogy itt nem lesz olyan egy powerbank-al az ember megduplázza az üzemidőt.
A Tribit-nél csak egy erős feltételezés részemről, hogy gondoltak erre. Mivel ezzel a témával egyetlen tesztelő sem foglalkozik, így nem marad már hátra, mint a) megkérdezni egy tulajt erről (hátha van tapasztalata), b) írni a gyártónak.Szerintem a JBL party hangszórói (Partybox) tuti olyanok, amik hálózatra duga egyrészt képesek folyamatosan működni, másrészt közben 100%-ra tölteni az akksit.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
silver10 #16902 üzenetére
Nekem nincs ilyen tapasztalatom, de valahogy az az érzésem, hogy egy ilyen teszten (hangerő 70-80%, bass boost, hangszóró töltőn) a legtöbb hangszóró elbukna.
A többségnél a töltőelektronika szvsz. arra elég, hogy kikapcsolt állapotban nagy kínkeservesen (legalábbis egy mai modern mobilhoz képest) feltöltse az akksit.
Ilyen szempontból (is) érdekes lehet a Stormbox Blast, amin ugye rendes tápcsati van. Ha, nekem ez egy fontos fícsör lenne, akkor tuti írnék a gyártónak / forgalmazónak ezzel kapcsolatban. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
_stick_ #16899 üzenetére
LOL
... én válaszoltam rossz hsz.-re. No, de a lényeg, hogy, igen, azt szántam neked.Az UBoom X papíron, kisebb teljesítményű lesz, mint a Boom 2 Plus. Előbbire 80 W-ot, utóbbira 100 / 140 W-ot írnak. A Tribit-re - amit ajánlottam - 90 W-t ad meg a gyártó.
PartyBox Encore Essential meg ugye 100 W.
Ár / teljesítményben most a Tribit a nyerő. -
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Peaceliker #16874 üzenetére
"Alan videójában sem rabolta el a szívem a stormbox ... " – meglep.
" ... ha nem is olyan minőségő a cucca mint Alan-é ... "
Na, az ilyenekre mondtam / írtam, hogy jobb lenne, ha el sem készülnének. Egymás mellé téve a két hangszórót, aztán egy dB méterre mérni, hogy melyik a hangosabb ...
... egy hajókűrt mindegyiket leverné.
Komolyra fordítva: ebből alig hallatszik ki a lényeg, ill. a finom részletek."Ebben mondjuk 60-70%ig jobban hangzik talán a tribit ... "
Ez se a csúcs, de talán egy komolyabb cuccal, és/vagy ideálisabb körülmények között készült, mint az előző. Egyébként egy dologra felhívnám még a figyelmedet (bár lehet feltűnt, nem tudom ...). Ebben a tesztben (is) jól hallatszik ...
A B2P nagyon "szűk". Alig, ill. szinte nincs tere. Jóformán középről szól, mint egy mono hangszóró. Ezt egyébként Alan is kiemelte.A 250 €/$ amolyan listaár a B2P esetén szerintem. Magyarra fordítva: az esetek 80% ennél csak olcsóbb lesz. Ha pedig megjelenik az UBoom X, és olyan lesz, és annyiért, akkor ...
#16873 carl18
Nekem az aptX-nek örülne a lelkem. Vagy, ha már bt. 5.3, akkor igazán támogathatná az LC3 codec-et."GO Play3 csak akku mérete és az akku idő biztos nem erősége ... "
Ez a Go + Play 3 szerintem egy kihagyott ziccer, ill. az inkább egy "szoba-hangszóró". Az alul, és mindenféle védelem nélkül lévő mélysugárzó nem igazán teszi lehetővé a kültéri használatot. Meg ugye ott az üzemidő.
Továbbá az "auto-tune"-al is vannak gondok. Ezt Alan említette a B2P tesztben. Szóval jó-jó, de az sem az igazi. Most egyébként – ebben a ligában – talán a Boombox 3 WiFi a legtutibb. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
carl18 #16867 üzenetére
" ... azt is néztem az adott hangszóró mennyire áll hozzá reálisan az adott zenéhez."
Szerintem ez a legfontosabb paraméter. Szólhat valami első hallásra (!) élvezetesen úgy, hogy a hangzása nem fedi a valóságot. Erre jó példa a Liberty 3 Pro fülesem. Ott nincs az, ami a mai Soundcore hangszórókra jellemző. Kellően mélyre le tud menni, és a magas hangok sem hiányoznak. Az énekhangért kicsit "küzdeni kell" (→ eq.), de megoldható a dolog. De, nem is ez a lényeg! A mélyek. Igen mélyre képes lemenni bármiféle torzítás nélkül, de ez nem volt elég annak, aki az alap-hangolást végezte, hanem picit (nagyon?) meg is tolta a mélyeket. Ennek köszönhető az, hogy elsőre minden (!) nagyon dinamikusan szól. Hosszabb távon viszont előbb-utóbb az embernek fel fog tűnni, hogy kissé egysíkú a hangzás, ill. azok a számok, amelyekben alapból sok a mély nagyon dübörögni fognak. Egyszerűen fárasztó hallgatni (ezen sajnos az eq. sem segít, mert 100 Hz az utolsó sáv, aminél bele lehet nyúlni a hangzásba).
Kicsit olyan ez, mintha egy erős autóval csak csikorgó kerekekkel tudnál meg elindulni."Uboom X már versenghet a Go+Play 3 verzióval ... "
Oluv ugya azzal is összekóstolta ...... és biztos nem tette volna, ha nagyon lebőg.
Egyébként Alan kedvenc hangszórója a Go+Play 3 ...#16866 Peaceliker
" ... addig most több videóban is szimpibb volt ahogy B2P szólt."
Nem kötekedésből kérdem: pl. melyikben? Én egy kezemen, – sőt talán 3 ujjamon – meg tudom számolni, hogy hány olyan videó van, amely alapján össze lehet hasonlítani a hangszórókat. A rengeteg kutyaütő / botfülű / kilóra megvette tesztelő mellett az a legrosszabb, hogy a többség nem képes / hajlandó rendes binaural mikrofonra beruházni. Belehallgattál pl. annak a pojácának a videójába, amit link-eltem? Nos, az alapján a B2P és a Stormbox Blast is egy vödör csavar.
Alan-ról és Oluv-ról már esett szó. Más kategória, de elég jó cucca lehet a DLX Willington csatornát üzemeltető csávónak. Meg van még valamilyen német nyelvű oldal ... de azt most nem találom." ... ha tudtok rendelhetőségről valamit szóljatok
"
Észre fogod venni, ha megjelenik, mert legkésőbb akkor szerintem fel fog pörögni a fórum#16870 Seraph 16
"A UBoom X-ről lehet tudni, hogy az ldac-ot fogja-e támogatni?"
Én szinte biztosra veszem, hogy nem ... és sajnos mást sem. Ha az SBC mellett tudna még AAC-t, az nem volna rossz. Max. szerintem erre lehet számítani.
Bt. hangszórónál szvsz. overkill az LDAC. Fülesek esetén is csak az igazán jó(l hangolt) példányok esetén jön ki a különbség."De most, hogy felfutottak, szeretnének egy sokkal nagyobb vásárlói közönséget megcélozni ... "
Ez sajnos eléggé gyakori. Vérszemet kapnak, és olyankor nem a tech. csapatot pumpálják fel, hanem a marketing osztályt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest