- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
Hujikolp #18689 üzenetére
"Kommunikációnál, láttam már, hogy 100 Ohm sorosan van beiktatva, így az kicsit jobban nyeli az EMI-t."
Az nem EMI-re van, hanem a impedancia illesztesre es igy a reflexiok csokkentesere. Ez reszben az EM sugarzas es kapacitiv athallas csokkentesere van, reszben a tranziensek lecsengesenek gyorsitasara es igy elerheto nagyobb sebessegre vagy bithibak elkerulesere. -
Djtil
csendes tag
válasz
Hujikolp #18482 üzenetére
Mielott olvastam a hozzaszolasod kerestem egy 5 amperes keses biztositekot.Ratettem a biztire a tapot.Rakotottem a multimetert egyik majd masik labara is.1V 1A allitottam a tapon elotte.Majd merni kezdtem,tekertem egyre feljebb az aramot.A tap kijelzon 0.5V 4.5A erteknel a multimeter 0.1V 1A-mer.Amikor novelem az aramot tap kijelzo szerint 5,5A-re kiég a bizti,multin megjelenik az 1V, 5A.Tehat a tap valoban kikuldi az 5A-t nincs rovidzarvedelem ,ezek szerint.Igy aki azt mondta rosszul merem es te is igazad van.Rosszul merem.Irtad,hogy parhuzamosan merjem.Csak hogy a fenti peldanal maradjunk, a keses biztositek 2 labara tettem a meresnel a multit,
1. hogyan kellene ezt pathuzamosan merni?
2.illetve konkret peldanal egy alaplapon a 3.3V agon 10ohm volt foldhoz merve ,gondoltam zarlat ,az agon az egyik mosfet zarlatos volt(drain-sorce 0.8ohm) leszedtem a padokon megszunt a zarlat,a pad source ra akartam injektalni 1V 3A.Ratettem a 3A ,de nem melegedett semmi.Na es innen jottek a kerdeseim.A multi fekete merocsucs a foldon volt a piros a source-on.Ezt hogyan kellett volna mernem helyesen parhuzamosan,mert ez kavart be.Azt hittem a multi adataibol,hogy rossz a tap es nem rak ki eleg aramot. -
Djtil
csendes tag
válasz
Hujikolp #18478 üzenetére
Tudok áramot mérni.Csak azt írta,hogy rosszul mérem. Kiváncsi vagyok,hogy méri Ő.Azt is írta,hogy honnan tudja a tápegység mi van rákötve.Gondolom úgy,hogy a multiméter az nem rövidzár és ezért tudom megmérni az áramot.Viszont a rövidzárba bele tudok mérni,de ott nem ad áramot.
Ha megmérem a beállított 1A-t az a multin 1A.A fesz. pedig 0.1V,mikor csak a multiméterrel mérem.Ha rateszem a rövidzárra és mérem a multival,akkor 0.05A a fesz.0.1V. De ,ha tekerem feljebb akkor teszi az áramot,csak a multi es a táp eltér.Pl tápon kijelzőn 3A multin 1A jelenik meg és 0.3V.De gondolom ennek nem így kell működni...? Gondolom kell a Volt is ,hogy melegedjen a zarlatos alkatrész,hisz így nincs befektetett energia.Vagy ez így jó? Tegyem csutkára a 10A tápot? Akkor lenne kb 1V 3A, a fentiek tükrében...Ezért gondolom,hogy rövidzár védelem van benne,mert igaz a könyve nem ,de az aliexp. leirás írja a védelmet.Csak megerősítést,akarok,hogy ez védelem e vagy én vagyok a béna.. -
Djtil
csendes tag
válasz
Hujikolp #18471 üzenetére
Van rajta cc,cv mód. A baj az ,hogy van rajta rövidzár védelem, ha rádugom egy rövidrezárt körre,akkor elveszi az áramot és a feszt. is.Hallani is lehet ,hogy kattan amikor belép a védelem. Azt hittem valahogy meg lehet kerülni,de nem. Marad az a megoldás,hogy építek egy step down konverterből egy védelem nélküli tápot.
-
Reggie0
félisten
válasz
Hujikolp #18245 üzenetére
Az elso negy meg valid, bar ez azt is jelenti, hogy tudjak eleve szar es javitani kell
No meg a pasztafelvitelt is rontja a kehelykepzes miatt.
A pozicionalashoz ott van a fiducial, a felirat reteg nagyon pontatlan ahhoz kepest.Azert fura ez nekem, mert nem veletlenul, profi cuccban sosem latni ilyet, szamtalan hatranya van.
-
válasz
Hujikolp #17456 üzenetére
Lehet rosszul tettem fel a kérdést, nyilván ha adott hőmérséklettel fújom, akkor a felület már kevesebb lesz, a golyók még ettől is kevesebb hőt kapnak. Ezt kell kitapasztalni, hogy mennyire állítsam a készüléket ahhoz, hogy elérjem a kívánt fokot a panelen, ezt persze nem lehet így megmondani pontosan.
Köszi az infókat, ebből már ki tudok indulni.
-
válasz
Hujikolp #17454 üzenetére
Tehát a reflow fázisban ráadom 250 fokra, ezt 20 másodpercig, aztán hagyom kihűlni, jól értem?
Reflow fázisban a többi időben 230 fokon fújassam? Magyarán ha eddig a fázisigelértem, akkor 230 fokra állítom a pisztolyt, ez megy 60 másodpercig, majd 250 fokra teszem, és így 20 másodperc, aztán magára hagyom, vagy kell valami levezető hőközlés neki?
-
válasz
Hujikolp #17452 üzenetére
Hú, nagyon hasznos infók ezek! Valami ilyesmit kerestem, ha nem pont ilyet!
A hőlég, amivel nekiállok, 10 fokonként állítható, szóval relatíve precíz, mármint ebben a kategóriában mindenképp. Max azzal tudok játszani, hogy kezdetben nem melegítem közelről, csak szép fokozatosan közelítek a chip felé. Van egy rakás rossz / régi alaplapom, azon gyakorlatozok, mármint az infrás dolgot illetően, hogy a kezemben benne legyen az érzés. Jövő héten jön meg a flux, amit javasoltatok, aztán nekiesek egy HP DV9700-nak. Alulról nem kap hőt, csak a chip felől, igen.
A 20 másodpercet nem látom csak, mármint a grafikon 60-90-et ír, vagy lehet én nem nézek jót...
-
válasz
Hujikolp #17449 üzenetére
Köszi, szuper! Ha már hőlégfúvózok, szeretném a lehető legigényesebben csinálni.
Ezt hogy érted?
250 fokon tartod 15-20 másodpercig, akkor a golyók is felmelegednek 235-240 fokot köré, kb 60 másodpercen át. Akkor most 15-20, vagy 60 másodperc? Nézem az ábrát, de egyelőre csak ismerkedek vele. Gondolom az ilyen elmelegedős notiknál a lead-free grafikon vonatkozik rám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Xbox Series X, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű garanciával., Bp-i üzletből eladó!
- Eladó Gopro Hero 10 Black edition sok tartozékkal!!
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Simrig eladó PS5/PC kompatibilis. (olvass leírást.)
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest