- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kocska89
tag
válasz
KillHates #14099 üzenetére
Akkor lehet csak én találom soknak a bolti ár -20e
De mint mondtam."Na de majd a piac megmondja mennyit ér."
Volt egy régi műszerem. Túllicitálták a villámárat, 6000ft ba kelt el. [link]
Nem gondoltam volna ennyit ér.
Van a fiókba még egy régi műszer, szerintem full bakelit házas, új állapotú, dobozában, Made In Japan.
Majd megmutatom, kíváncsi vagyok mennyit ér. -
Kocska89
tag
válasz
KillHates #14094 üzenetére
Csak abból indultam ki volt egy tv-m boltba 220k ft. Hiába volt új állapotú, garis stb nem 20 ezerrel olcsóbban vitték el hanem 110 ezerrel olcsóbban. Mer mer hát izé akkor se bolti új... Jó ez egy műszer picit értékállóbb.
Na de majd a piac megmondja mennyit ér. Nem kötekedni akartam csak nekem ilyen üzletet még soha nem sikerült összehoznom.
-
f27
senior tag
válasz
KillHates #14039 üzenetére
Most telefonrol szurom nem nezegettem utanna,de ez nem az a gep aminel oldalra kel csusztatni a bilt es a tuchpadot alsoreszel cakk pakk?
Utanna csak csak kette kell szedni mert a felso muanyag meg a panelon marad nem?
A legvegen ugyan benne marad az alaplap az also reszebe de az mar lenyegtelen
Vagy nem jo gepre gondolok? -
ielektros
senior tag
-
ielektros
senior tag
válasz
KillHates #13968 üzenetére
Ugy ertetted, hogy a muszereszek -iszunk, hanyunk, belefekszunk - ejszakajat?
Bar en soha nem voltam ellene a delutani alkoholfogyasztasnak, de ez a csacsogos bambizas delutan oszinten szolva igazan rosszul hangzik
es akkor nagyon finom voltam mert nem akartam a mashogy gondolkodokat megserteni.
-
firfox
csendes tag
válasz
KillHates #13948 üzenetére
Na jó... tényleg ez az utolsó nem szakmai hozzászólásom,
Kedves KillHates!!! Csak annyi, hogy nem konkrétan az MX kártyákról írtam, általánosan írtam a gyártókról.... és úgye bele kell kötni az emberbe... nagyon elvagytok ti itt klikkesedve....
Vagy mit gondolsz??? Csak Te tudod, hogy „Az Asus-ba még fizikailag sem megy bele másik MXM kártya” ???UFFHHFHFHF OFF TOPIC!!!!!
-
f27
senior tag
válasz
KillHates #13859 üzenetére
Ahh azert ennyire nem kell haladni
En csak kis menyiseget tudok epiteni,de arra eleg hogy a mostani gepet ami meg epites alatt van epp,valami fedezetet nyujt neki.
A mostani gep mar grafikus kijelzovel lesz ami jo nagy
Az alaplap is es minden porcikaja mar ujra tervezett verzio.
Uj program lett irva mivel mas vezerlesek lesznek benne.
Es ami fontos lehet,tudnifog kulon elomelegitot is vezerelni,hogy BGa-zni is lehesen vele
Ha minden jol alakul,kov ho vegere,de max 2 honap es johetnek a tesztek a teljesen kez V3 verzioval -
bugmenot1
tag
-
bugmenot1
tag
válasz
KillHates #13797 üzenetére
nem sokat használom ágyban, napi 1-2 óra este.. és nem nagyon melegszik, nem fúj, a cpu 40-50 fokos. ilyen gép: [link] van rajta egy üres mpcie hely:
ide lehet egpu-t vagy 3g modemet rakni? sim kártya helyet találtam rajta, működni fog?
még egy kérdés, ha nem baj
a biosban átállítottam, hogy 45 fok alatt kikapcsoljon a hűtő, de ugyanúgy megy.. miért? %ot is lehet állítani, én így csináltam: 45 fok alatt 0%, 45-50 30%, 50-65 60%, 65-70 80%, 70-∞ 100% nem hatott semmit
-
nahunn
tag
válasz
KillHates #13767 üzenetére
hát volt már párszor vita itt a chipcsre vs. reball vs. makkforrasztás témakörben úgyhogy én nem indítanám újra, különös tekintettel, hogyha csak a saját érdekeimet nézem, nekem csak jó ha egy valahol már reballozott v. makkforrasztott gépet hozzám hoznak (akár 1 évvel a javítás után) és a chipcsere után évek múlva is elégedett lesz az ügyfél, de a fő ok mindenkinél a chipcsere ellen, hogy nem akarja kifizetni az ügyfél. Én azt szoktam mondani, hogy 1x ezer Ft-ért van esély h jó lesz a gép akár 1 évig is egy új chip esetében biztos hogy jó lesz 3-4 évig. 10 e Ft különbség megér mindenkinek biztos 3-4 évet a bizonytalannal szemben és ilyenkor nem azt kell nézni h mennyiért adják az ilyen használt gépeket (amikben ki tudja mi volt gányolva már) hanem hogy évekig tudja még használni azért a 2x ezer Ftért
volt már olyan ügyfelem aki fél évente hozta vissz az RS880-as gépét, h occsóé oldjuk meg majd a 3 körben lecserelétem neki a chipet újra többlet költség nélkül, azóta nem láttam
azért amikor 3 hónap garit vállal vki egy gépre sok esetben nem viszik már vissza a gépet fél év múlva és így nem tudja, hogy valójában mennyit ment el, ellenben hozzám elég sokat hoznak vissza a chip csere után 1 évvel a "kötelező" tisztításra és olyan még nem volt, akinek cseréltem az elmúlt évek során és megállt volna a chip (kivéve 3 vagy talán 4 esetben az én forrasztási hibám miatt ami kijött 1-2 hét után ilyenkor egy reflow v. reball után többet nem volt gond) -
-
Mur
csendes tag
-
section
csendes tag
válasz
KillHates #13651 üzenetére
Sajnos nem tudni, hogy valójában mit (és hogyan) csináltak vele. Egy dolog biztos, ha nincs nyomás a SOC kupakjának az alsó felén, akkor nem indul el a telefon.
Igazad van, tényleg vannak javításra utaló nyomok a SOC környékén. Akkor nagy valószínűséggel ez már nem javítható újra, azaz a SOC csere érett? -
-
ielektros
senior tag
válasz
KillHates #13542 üzenetére
Csak a fizetokepesseghez akarok hozzatenni Attila mert ez ennel hosszabb tema. Itt en meg ugyan nem allok neki egy komolyabb eszmefuttatast vegigkuzdeni. Szoban azert konnyebb. Szoval a fizetokepesseghez annyit auert hozzatennek, hogy azt ne almodja senki, hogy nemetorszagban ez ugy van, hogy mindenkinek hegyekben all a penze. A vevoim jo resze akik peldaul olcso panellakasokban elnek es szar munkaval rendelkeznek, ugyan ugy szamolgatnak minden centet. Ugyan ugy ho vegen ures a kassza es a tehetosebbek ugyan ugy hitelre vesznek mosogepet. Ez nem Magyar specialitas ez itt sem mas. Az egyertelmu, hogy tobb a fizetokepes ugyfel mint Magyarorszagon de annyival azert nem masabb.
Az arak nyilvan magasabbak es siman elkerek egychip cserere 180-220€-t
belso takaritas 50-65€
Toltocsati csere 45-85€
kijelzo csere 120-300€ (kijelzotol fuggoen)
es igy tovabb. Nem elfelejteni, hogy ezek brutto arak 19% USt-vel es ebbol adozok mint a marha. (jovedelemado etc.)Es akkor a masik oldal.
Konyvelo havi 120€
Konyvelo eves zaras evente 600-900€
Kamarai tagsag evente 40€
Havi TB (nemetben fizetem mostmar) 370€
Biztositas az uzletre, ugyfelgepekre es az egesz fesztivalra havi 65€
Telefon, aram, internet (csak a muhely koltseget nezve) havi 150-200€
GEZ Rundfunkbeitrag havi 15€
2014-es jovedelemado 2000€ korul volt.
USt-t (AFA) en evente fizettem eddig es hat nem mondom meg mennyinek kellett volna a szamlan lennie amikor jelentkeztek a lovetta miatt. Pislogtam nagyon meglepetten.
Nem konnyu ezeket mindig a szamlan tartani es mindig akkor elokapni amikor a tetves adohiv@tal eppen jelentkezik. Semmivel nem konnyebb ezt igy csinalni mint feketen otthon. Csak a miheztartas vegett...Es van meg kismillio aprosag amit fizetni kell. Itt is lehet siman napi 12 orat melozni azert, hogy nullan legyel. Ettol fuggetlenul a komforterzet jobb viszont itt 3 nap alatt levagjak a hivatalok az ember karjat ha elbasz valamit vagy nem fizet. Nincsen hetekig honapokig levelezgetes. Szoval csak azert irtam le mert meg mindig kapok neha olyan privatokat, hogy mellekesen oda oda biggyesztik emberek, hogy nekem mennyivel konnyebb. A faszt!!!! Az en stilusom magyarorszagon is olyan volt mint most. Akkor mindenki mindig azt mondta, hogy mert nekem mennyire egyszeruen mennek a dolgok. Hat ismet azt mondom, hogy a f@szt. Semmivel nem egyszerubb de mint emlitettem mas a komforterzet. Tobbet kapsz de tobbet is adsz. A balansz ertelemszeruen jobb, de nem annyival. Es egy magyarorszagrol idemenekult hazank fianak ez aztan neha agyrem ami itt megy. Napi 8-15 level (nem vicc, nem tulzas) a ladaban es a felet kitoltve visszakuldeni meg ide oda regisztralni, igazolni etc. Ezek itt betegen burokratikusak amivel en meg mindig nem tudtam megbirkozni.
Kicsit eltertem a tematol de pont ma kaptam egy forumtarstol levelet amiben ott volt, hogy mennyire irigyel engem. En ezt soha az eletbe nem fogom megerteni. A szart kell irigyelni. Ide kell jonni aztan ki kell probalni. A 90% elmenekul vagy sajnos a zacc az ittmarad es lezengenek a plazaban. A celjukat meg mindenki ismeri... Erfurt, Anger. A "homeless" kinezetu koldusok szerintem 100%-a magyar. Szegyenlem magam amikor hallom, hogy magyarul konyorog a 25 eves kocsog..... De ez mar megint mas tema.
Vatera es jofogas. Attila, ismet itt a parhuzam. Europa marad europa. Az ember meg marad ember. Itt nem egyszer volt mar olyan, hogy macbook ebay-rol vasarolt hozzam kerult. Nyaloszkop, arajanlat, nem kell a javitas. Visszakuldtem. 1 honap mulva masik embertol ismet megerkezett a notebook. Nyaloszkop, megint megy, arajanlat, nem kell.
Visszakuldtem. Mar varom mikor jon megint. Minden MAC szeriaszamot regisztralok a gari miatt igy megismerem a gepeket.
-
ielektros
senior tag
válasz
KillHates #13536 üzenetére
faxxom forasszon makkot. Nyaloszkop. Aztan bevizsgalasi dij. Megmondom, hogy mennyi az uj chip ha kell kell ha nem nem. De ezt eladni mint szolgaltatas tovabbra is azt mondom, hogy atbaszas. Makkforrasztas izibe. Csak ha nem lenne olyan szar a helyzet otthon makkforrasztas teren akkor nem jonnenek hetente a makkbukok nemetbe majd vissza. Nem a fizetokepesseggel van a baj hanem a makkal.
-
gliga69
tag
válasz
KillHates #13492 üzenetére
ilyesmi volt. A vége, amivel dolgozol, más geometriájú volt, de az elektromos csatlakozása stimmelt.
Megjegyzem, indukciós pákát még nem láttam kettőnél több elektromos csatlakozással.
Metcalt is csösztünk szét és abban kb 10-15 menet volt szigetelt huzalból.
Másik: csak nekem van tele a tököm ezzel a makkforrasztásos sületlen baromsággal? -
gliga69
tag
válasz
KillHates #13453 üzenetére
jbc nem indukciós, legalábbis amiket én láttam kivétel nélkül rezisztívek voltak, Biztosan, mert "flexeltünk" szét hegyet, és vastagréteg ellenállás van ami indukcióspáka hatást kelt, de ha tudsz linkelj adatlapot vagy típust, mert tanulni mindíg tanulok szivesen, én is utánakérdezek a korrekt típusnak.
-
gliga69
tag
válasz
KillHates #13446 üzenetére
Papa, ne haragudj, de nincs igazad. Tudod hogy nekem oldimer metcaljaim vannak, de nem is azokat akartam felhozni.
Az egyik cimbi Berettyóújfaluban épp most kukázta ki a jbcket, és lecserélte aktuális mx500akra. És azt mondta hogy ég és föld a különbség. Másképp mondva a két állomás közötti (JBC-METCAL) árkülönbség nem tükrözi a minőség és a használhatóságbeli különbséget. Az egyik indukciós, a másik rezisztív, ok hogy koaxiális vastagréteg de akkor is egy rezisztív lomha páka, a Curie fokos reakcióidőmentes szabályzáshoz képest. -
f27
senior tag
válasz
KillHates #13443 üzenetére
Ebbe nezhetsz bele forditva ,mert ez tukros
De pontosan EZ a cuuc,itt levan irva par dolog.
Koszi nekem is tetszik a burkololap
Sokat vadasztam
Amugy a moziszobamba van lerakva
Nem a muhelyes hazba ahol voltalDe majd egyszer megmutatom ezt is ha kesz lesz a muhely itt is
-
Gigabyga
aktív tag
válasz
KillHates #13301 üzenetére
Én is ezt mondom. Nem, akkor teljesen megszűnik. Ezért is írtam,hogy ez az alkatrész nem jó :S
De félek,hogy vagy az északi vagy a dediklált is kapott egy pofont és ott lehet pluszban a hiba.
Amúgy a kijelző keretben a mágnes a monitor tetején van ez meg a kijelző csatlakozó alatt. -
Router
őstag
válasz
KillHates #13280 üzenetére
Uhh tényleg.
Így már más a leányzó fekvése, itt tényleg az északiban van a GPU, melegszik is szépen, reballt lehet megérdemel!
Alapvetően az NM10-es dolgot nem értettem mert annak nem sok köze volna a videóhibához meg amúgy is elég strapás kis chip, eddig csak user error miatt kellett cserélnem ilyet.
-
f27
senior tag
válasz
KillHates #13268 üzenetére
A kettonek mikoze van egymashoz?
Ha lepadlozom hidegen ugysem megy mert a compi lefogja a viz homersekletenek megfelelo fordulatszamraIgen ebbe siemensek vannak azt tudom.
Most volt nalam egy nagy szerviz aki ilyen es hasonlo vezerloket javit,de azt mondja hogy 10-bol 9-esetben user hiba vegett mennek tonkre gyarakban is ezek a vezerlok.
Vezet ontenek belejuk,nyirkos helyen vagy extrem meleg helyzetekben kinozzak oket,stb...Pont ilyen gepbol javitottal vezerlot?
Kinek van meg ilyen gepe? -
Router
őstag
válasz
KillHates #13249 üzenetére
Igen az, azért is "csak" 40W-os, el is kérik az árát rendesen na meg a hegyek sem olcsók ahogy nézem. Viszont képbe került egy komplett gyári csomagos alig használt Ersa i-con 1 is elég kedvező konstrukcióban, lehet inkább az lesz a vége, hogy eladom a WD2-t. Mert ha bejönne, az ersát kompletten annyiba kapnám mint a weller nyelet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest