- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli986
tag
válasz
Tamás9x #14742 üzenetére
Az elsőről van tapasztalatom.
A talp amin áll az egész nem tartja meg. Ha a talp középpontájtól lényegesen kintebb hajtod,ki kell támasztani valamivel,hogy megálljon.A képe tűrhető kategória,legalábbis jobban látni vele mint szabad szemmel,vagy nagyítóval.Egy masszívabb álvánnyal szerintem vállalható lenne. -
f27
senior tag
válasz
Tamás9x #14719 üzenetére
Majd megnezem.
Levalasztom egy teszt erejeig a BMS-t az akutol es direktbe tolom a motornak.
Eddig 70km/h nal 35A vett fel a motor es letiltott,ha kifut (125km/h)-ig vagy kozelebe es nem tilt le (eddig letiltot) akkor a BMS lesz a ludasom.
De lehet hogy melegszik a kis gane es azert tilt le? Meg nem is neztem -
f27
senior tag
válasz
Tamás9x #14639 üzenetére
Gyarto szerint van benne.
A feszultseg tullepes a gyarto szerint nem birja ki,viszont az A-pert 30 masodpercig a duplajat is kibirja.De a motor nevleges feszultsege 48v max beneno 55V de egy tele akkuban 55v is van.
Kovetkezo motornal figyelek erre is hogy tobb feszt fogadjon be.
Ez csak prototipus lesz ugyis -
laika1200
csendes tag
válasz
Tamás9x #14585 üzenetére
Az a baj hogy a lassú túl általános ötleteléshez. Legutóbb a kolléganőmnek azt találtam mondani hogy ha ettől bővebben nem fejti ki a hibát, kössük rá a gépét egy űrrakétára és lőjük fel a holdra. Menet közben majd jó gyors lesz...
Kezdetnek memtest, hdd regenerator. Én néznék egy hdd sebességet, másik vinyóval is. Lehet a cache állt be a vinyón. Ha egyik sem akkor telepítsd fel vagy egy mini xp alatt teszteld ki mi is a lassú. Nézd meg milyen órajelen megy a cpu, a cpu cache látszik-e. Biost állítsd vissza default-ra. CPU hőfokvédelem miatt nem veszi-e vissza a sebességet. Én ezekkel kezdenék de nem ebben a sorrendben.A makkforrasztót addig tedd el, még nem lesz rá szükséged.
-
zorroka74
csendes tag
válasz
Tamás9x #14503 üzenetére
Nem igazán értem hogy miért kell 6000Ft-re levinni az árat.
Én most emeltem fentebb mert nem győzöm. Saját vélemény, akciózni akkor szoktak, ha nincs meló elég.
Ha van minek. Ha nincs , gondolom a makkforrasztás utóhatása.
A másik tapasztalat, ha kicsi az ár nem vesznek komolyan, mindegy mit ir h legprofibb legjobb.
pl sok számtekbolt 4e és 6e ft között takarít egy laptopot. én miért csináljak meg egy komolyabb dolgot ugyanennyiért úgy h garanciát vállaljak.
Nálam a munkadíj 10+fa, plusz ic. Ja viszonteladóknak. Utcára több persze.Csak azért irtam le ezeket,mert kiváncsi vok, h ez az ár átlagban sok e, vagy kevés.
Igaz én figyelembe veszem a földrajzi tulajdonságomat. Szabolcsban vagyunk -
gliga69
tag
válasz
Tamás9x #14493 üzenetére
Kevesebb hőciklus kevesebb baj.
Egyébként nem hiszek abban, hogy az ólmos forrasztás jobb. Amikor kezdtem egész jól lehetett élni memcsati forrasztásból (sd, ddr1).Minimális mechanikai igénybevételtől is eldobta magát. Lf ahogy bejött voltak kezdeti nehézségek, de azóta nem volt memcsati forrhiba. bga olmosra golyózása kezdőknek jó, könnyebben megül, nehezebb elbaszni. -
ielektros
senior tag
válasz
Tamás9x #14157 üzenetére
Te en egy T862 vagy mi a szar volt az azt vettem eloszor. Azzal jol szarraegettem mindent aztan ereztem, hogy valami nem stimmel. Havernak volt egy ilyen dzsovi-ja, az is szenesitette a pcb-ket velem egyutt. Aztan 3 perc alatt rajottunk amikor dumaltunk rola, hogy at lettunk baszva de nagyon
-
Kocska89
tag
válasz
Tamás9x #14097 üzenetére
Mondok jobbat. Ilyet használok.
Szintén "tuning" alsó, felső forró levegős fűtés ventilátorai csak a profillal együtt indulnak, a profil lefutása után 2 percig hűtik a fejeket.
Gagyi szilárdtest relék, cserélve.
Nevesincs kínai táp cserélve Omronra.
Mikor megkaptam rázott, már le van földelve rendesen.
Nincs lelakva, sokat nem ment, leporolom új állapotú.339.999Ft ért vihető !
Árulhatnám világvége +1 nap. hacsak nem jön egy balek
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Tamás9x #13534 üzenetére
már a gyári bios van rajta,alap orajelen probáltam több feszt adni de semm,lentebb tettem az orajtelet akkorsem javult.furmark alatt kb 15mp és kezdi is a kockázást aztén driver behal.nemhinném,hogy driver hiba lesz mert a másik kártyám a vapor 290 hibátlanul fut vele.ittt inkább az a kérdés,hogy reballal javithato e vagy másik gpu kellene a kártyára.bár én ugy gondolom,ha gpu hiba akkor nem csinálhatná azt,hogy néha meg hibátlanul megy,ezértis gyanakszom az elrepedt forrasztásra.
-
f27
senior tag
válasz
Tamás9x #13514 üzenetére
Elegge tevedsz ebbe is
En terveztem meg a gepet,es en is epitettem meg a mostani formajara.
Az en otletem alapjan van minden!
Az masik oldal,hogy mivel az ocsemmel eggyut gondoltuk megvalositani,igy o azt a reszet csinalta ami jobban erdekelte,az pedig a program megirasa,es egybe megtervezte az az elektronikat is.
Mondhatni megfelesztuk a munkat -
don_peter
senior tag
válasz
Tamás9x #13512 üzenetére
Nem haragszom, én csak a szemétkedést nem szeretem.
Elfogadom, hogy más is próbálkozik és nem kezdem el azért fikázni mert nem értem mit miért csinál.Hidd el, hogy volt időnk kitapasztalni és kitalálni a legjobb megoldást arra, hogy sikeresebb legyen a javításunk az átlagnál.
Azt, hogy ezt megosztjuk veletek annak inkább örülnötök kéne s nem ellenezni, és az, hogy ezért utáltok bennünket, ... nagy ügy, idővel ez is minket fog igazolni.
Érzem, hogy nem tetszik, de minél többet beszélünk róla annál kézenfekvőbb lesz a dolog..
Be is dobok egy linket, és nyugodtan lehet szapulni, de soha ne felejtsétek el, hogy csak azt és annyit várjátok el mástól is, amit ti is adtok.És egy kép:
Szerkesztve: lemarad egy ilyen:
-
don_peter
senior tag
válasz
Tamás9x #13510 üzenetére
Megdöbbent, hogy ezt szűrted le az üzenetből..
Igen szerkesszünk mert megtehetjük: (Hogy te is megértsd)
Tudod van egy olyan, hogy az élet folyamatosan egyensúlyba akar maradni és néha a jó vagy a rossz amit tettünk kibillenti a mérleg nyelvét és ilyenkor mindenképpen kompenzálni fog.
Na erre értettem, hogy vissza nyal a fagyi.. -
don_peter
senior tag
válasz
Tamás9x #13508 üzenetére
Látod? Fingod nincs miről van szó..
Van aki átveri az embereket van aki figyelmeztet rá és segíteni próbál.
Én a cikkemmel próbálok segíteni, és felhívni a figyelmet a kontárokra vagy is próbálok tenni érte, hogy jövőre is legyen munkád, munkánk.
Te mit is tettél azért amiből élsz?
Szóval inkább próbáld meg elfogadni, hogy különbözőek vagyunk és ne szemétkedj mert még a végén visszanyal a fagyi..Szerkesztve: és ez vonatkozik mindenkire...
-
don_peter
senior tag
válasz
Tamás9x #13462 üzenetére
Egy kis részlet a cikkemből:
Megtapasztalások:
Sajnos azt tapasztalom mind az ügyfelek mint a saját észrevételeim kapcsán, hogy egyre több az újonnan magát szakembernek kikiáltó és hozzánemértő jobb szó híján kontár, mind az interneten mind pedig az utcákon reklámozók között.
A saját kis statisztikám amelyet 2évet megelőzően és napjainkban ismét felmérve osztok meg veletek az az, hogy az elmúlt időszakban kb. 60%-al több szerviz van csak Budapesten. (ez nem reprezentatív felmérés és csak a saját megtapasztalásaimat tükrözi)
Az érdekességük az, hogy azon cégek, boltok amelyek régen csak márkaszervizek voltak multiszervizek lettek, akik régebben csak telefonnal foglalkoztak azok mára már Notebookok teljes körű szervizelésével is foglalkoznak, azon boltok, cégek aki régebben csak műszaki cikkeket árultak mára szervizek is lettek, azon cégek vagy boltok akik régebben csak Desktop PC-ék értékesítésivel foglalkoztak azok Notebook szervizek is lettek, azon cégek akik eddig nem voltak most gombamód szaporodnak és mindegyikük giccses weboldallal, némelyikük giccses bolttal és szinte mindegyikük több éves, de van olyan aki több 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek notebookok és bga-s gépek szervizelésében.És még egy:
Sajnos elmondható, hogy a szervizek többsége kényszervállalkozás, a jobb megélhetés reményében alakulnak és sajnos az is elmondható, hogy a tudás és a megfelelő technikai háttér megléte nélküli munkavégzésük során súlyosan megkárosítják ügyfeleiket és ez további súlyos kihatással van a tisztességes és hivatalos szervizek működésére.Azért az elmondható, hogy muszáj valamit tenni mert ez a tendencia a teljes káoszba fogja taszítani az egész szakmát...
-
f27
senior tag
válasz
Tamás9x #13462 üzenetére
Ah egyenlore a hullamok a fejem felett atcsaptak.
Ha nem beszelek napi 150-200 emberrel itt vagy mailbe / telefonon,akkor egyel sem.
Lassan azert kell vissza tennem az arakat de amugy pesten vissza is tettuk jan 1 el,mert egyszeruen en erre a mennyisegre nemvagyok felkeszulve.
Ez mar tulmegy a kapacitasomon akar hogy erolkodok.Nem baj ha nalad csinaltatja 10-ert jelenleg nem veszem eszre a hianyat
De azt tudom hogy sok kontar BT vagy KFT?anyazik rendesen
Meg amugy mint irtam csak a PH-soknak jar a kedvezmeny.
Utcarol bejott emberek,cegek uzemek/gyaraknak nem szol.
Es azoknak sem akik csak azert regisztralnak hogy kedvezmenyhez jusanak -
bugmenot1
tag
-
Router
őstag
válasz
Tamás9x #12717 üzenetére
Igen, alapvetően a rework gép termeli a nagy füstöt de direktben nem húzhatom onnan a levegőt mert az a légáramlat nem hiányzik forrasztás közben. Az elrendezés még bekavarhat de hát puding próbája az evés, szellőzés meg kell mert az ablaknyitogatás télen nem annyira jó móka.
-
Gigabyga
aktív tag
válasz
Tamás9x #12378 üzenetére
Nem foglalkozom már vele nem éri meg... ajtótámasznak jó lesz
köszi az infót
Szakmai kérdés:
Adott egy Hp probook 6550b 1gen. I5, amd 216-0749001 vga-val.
Tipikus bekapcsol kép nincs, nyaloszkópra indul. Ügyfél ragaszkodott a reflow-hoz annak rendje és módja szerint megtörtént.
De porszem került a rendszerbe....
Dc jack csatlakoztatása után automatikusan elindul a gép, pörög a ventilátor veszettül
majd leáll egy pillanatra és kezdi előröl.
Processzor táp eltűnt ,hogy mitől azt én sem tudom...Brain storm valaki?!
-
ielektros
senior tag
válasz
Tamás9x #12270 üzenetére
Ok en elbujok akkor
Maradjunk ebben. Semmilyen statisztikakrol nem beszeltem. Sehova sem bujtam. En csak annyit mondtam, hogy a MacBook-ok rohadt jol javithatok. Es hozzatettem, hogy barmelyik geppel hasonlithatjuk ebben a tekintetben megallja a helyet az nem kerdes. Nem ertem mi ebben az elbujas. De ha mindenaron macbookot akarsz fikazni akkor nem en vagyok az embered.... Marha sokat bir es igen is kenyes is sok tekintetben. De nem abbol indultam ki, hogy melyik a strapabirovbb pl. MacBook vs Lenovo Thinkpad X/W/T vonalon. Ha innen nezzuk akkor Lenovo fenyevekkel jobb gep. De mivel javitasrol volt szo igy viszont egyertelmuen a macbookot hozom ki gyoztesen. Plane, hogy hozzatettem azt, hogy az alaplapok minosege mennyire nem ugyan az. Nem azert mert apple hanem azert mert foxconn top vonalat kepviselnek.
Ha ez most itt melyik notebook birja jobban a kinzast topik akkor en ertettem felre. De en abbol indultam ki, hogy melyik mennyire megbizhato es mennyire javithato. Nyilvan nem sarkitottam ki -20 +40 fokra a dolgot mert nem az az atlag user homerseklet intervallum igenye a legtobb esetben. Ezt mar mondanam inkabb specifikusnak.... Az apple viszont soha a budos eletbe nem mondta, hogy -20 fokban a macbook az idealis valasztas. Arra nem is az valo. Ne forgassuk ki a dolgokat mert kar lenne ezen vitazni. Az apple gepek epitesi minosege szarok ra ki mit mond de a sajat tapasztalatok szerint kimagaslo.
Es ha azzal szertnel egy mac usert degradalni, hogy arra valo a gepe (es itt azert a szemelyisegere is vetul a dolog), hogy kirakja a kavezoban akkor azert az ciki egy tanult embertol. Mert en sokkal szivesebben hasznalok egy mac-et OSX-el mint egy pc-t Win-el. De attol meg tolem hallani a legkevesbe, hogy szidnam a PC-t vagy a Windows-t. De ez mar itt flame veszely
Na mindegy. Akkor is masrol beszeltunk szerintem valamelyest, de ezt igy nehez irkalva visszaadni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- REpont és hulladékgazdálkodás
- The First Berserker: Khazan
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged