- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mobil flották
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Hunter2 #16811 üzenetére
Tamás9x és KillHates köszi a válaszokat, akkor azzal ne is foglalkozzak, hogy a "markolatban" van a kompresszor / ventillátoros része az egésznek? Vagy ha ez gatya lesz, akkor egybe cserélős úgyis?
Hunter2: bocs közbe leesett, hogy nem az érdekel miért csinálja, hanem hogy mi rá a megoldás, azt meg sajnos nemtom
-
Hunter2
addikt
válasz
Hunter2 #16759 üzenetére
Egy szoftver megoldotta fastbootból:
-power+sound down
-menüben maradva gépre dug, driver telepít
-asus oladáról leszedett firmware kicsomagol a fastboot/adb mappáb
-parancs fastboot -i 0x0B05 flash staging blob
-mikor végigért restart és működik!!Gondoltam megosztom hátha valakinek még hasznos lesz egyszer.
-
bergusz
tag
válasz
Hunter2 #16741 üzenetére
UEFITOOL-t és barátait próbáltad már? Részeire bontja a dump vagy akár a gyári letöltött bios-t is és lehet bennük cserélgetni a különböző részeket. Általában az első azonosító részt meghagyom az eredetiben és csak a bios részt cserélem gyárira, működni szokott (mondjuk 5-ből 3-szor
)
Most, hogy neked megkerestem a linket, látom hogy van már uefiextract és uefidump is. Ezeket még nem is próbáltam, de biztos érdemes elszórakozni vele!
-
-
bitfarago
csendes tag
válasz
Hunter2 #16564 üzenetére
Ebben részben egyetértek. Némelyik régi gép sokkal masszívabb és strapabíróbb mint a mostaniak.
Némelyik új csoda tényleg csoda hogy megy, gondolok itt pl a hp 15r gépekre, vagy a hp250-re. Volt már nálam szinte mindegyikből több darab és a lapja a kicsi hűtővel, hát hagyjuk.Az újabb pl dedikált vga-val rendelkező gépeknél meg merem mondani hogy majd mindegyikre jellemző a kicsi alultervezett hűtés. és pl egy komolyabb grafikai terhelésnél igencsak olvad a lap. (tudok ilyenről fotót küldeni).
A samsung notinál meg pl ha a tervezett hiba előjön, akkor ég a lap is áramkörökkel együtt. Régebbi gépeknél is előfordult, de még is más volt. -
RoboGuru
tag
válasz
Hunter2 #16531 üzenetére
Rufus-al csinálni kell Freedos pendrivet, majd a
ThinkPad Hardware Maintenance Diskette (HMD)
kicsomagolás után felmásolni felülírva a pendrive fájlait!Pendrive boot után ezeket kell választani:
1. Set system identification
1 - Add S / N data to EEPROM
20 - System-unit Serial NumberHa pl. a Type (gép típusa) 1234 - CTO a S / N 98-76543 11/08 akkor a következőt kell beírni 1S1234CTO9876543
9 - Exit
A főmenüben:
4. Assign UUID
Az UUID szám automatikusan generálodik! -
Reggie0
félisten
válasz
Hunter2 #16529 üzenetére
Nem nagyon, ezek ilyen okolszabaly szerinti ertekek. 100nF a nagyobb frekvenciaju zavarra, 10uF a bulk kondi, 47k meg valami felhuzo ellenallas lehet. 100nF azert mindenhol van, de 47-220-ig barmit berakhatsz helyette. 10uF mehet folfele, akar elkot is rakhatsz oda. 47k helyere pedig kb. 10k-tol 100k-ig barmi mehet, de azert inkabb a 10k iranyaba mozogj, ha nincs 47-es.
-
válasz
Hunter2 #16477 üzenetére
EFI jelszavas. Kell a jelszó, vagy ha nincsen, akkor EFI chip csere és adattároló csere IS!!
Mivel a mac az EFI-t nemcsak a BIOS chipben, hanem az HDD vagy SSD egy részén is tárolja, ezért meg kell lennie az adattárolónak is, különben nem boot-ol másról, csak a sajátjáról.
Ha le lett törölve a HDD-je akkor azt már cserélni kell és másik mac-ben sem használható! -
-
laika1200
csendes tag
válasz
Hunter2 #16471 üzenetére
Van annak a fűtőszálnak gyári száma?
Egyszer az egyik multinál egy az egyben kicseréltettem 4 csomag bontott dobozos járólapot 8 doboz bontatlanra, hidd el van az a pont amikor megadja magát a kereskedő, csak elég nyakasnak/élelmesnek kell lenni hozzá... ott elértem azt a szintet, kijött a boltvezető, szólt az alkalmazottaknak hogy amit bevittem teljes árban vegyék vissza, valamint 8 dobozzal árazzanak le 50%-al és hozzák ki. Majd megkérdezte hogy megfelel-e így vagy a pénzt szeretném visszakapni. Ő nem tudta hogy nekem elég lett volna 5 dobozzal is
-
laika1200
csendes tag
válasz
Hunter2 #16464 üzenetére
A Leister hivatalos forgalmazója a Haberkorn szerint sincs garancia a fűtőbetétre. nettó 14200Ft-ért. Ha kézhezvételt követő 14 napon belül vagy akkor el lehet állni a szerződéstől. Jelzed nekik az elállási szándékodat, saját költségeden visszaküldöd, kötelesek a vételárat visszatéríteni. Ha túl vagy a 14 napon akkor pedig tudomásom szerint kötelező a jótállás. Hívd fel a területileg illetékes NFH-t és kérdezz rá. Addig is itt meg tudod nézni a hatályos jogszabályt.
Ha vita van akkor a te Leister-ed egy, a melléklet 5-ös pontjában szereplő "motoros kéziszerszám" (van benne motor és az eszköz egy szerszám) a fűtőszál pedig a 29-es pontban feltüntetett tartozék/alkatrész, de ha úgy tetszik elsütheted "villamos energiával működtetett szépségápolási eszköz"-nek isHajszárítóra, hajszárító alkatrészre is kötelező a jótállás 10.000.- felett... ezen kívül nem az számít amit a kereskedő mond, hanem az amit az NFH.
-
válasz
Hunter2 #16453 üzenetére
Ha itthoni, akkor van HERZ-es matrica a nyelén.
Meg ha szétszeded, akkor az eredetiben nem hőszonda van, hanem infrásan "nézi" a betét fenekét és úgy lövi be a hőmérsékletet.Nekem ez az őslény van:
Egyébként az új kínai csodák is már nagyon jók:
Csak olyat vegyél aminek a szárában van a venti nem a vezérlésében!
-
válasz
Hunter2 #16447 üzenetére
szerk: Most látom, hogy a HERZ-tól vetted. Szerintem beszéld meg velük, hogy küldjék vissza a Leister-nek a betétet. Elég nagy cég a hőlégfúvó iparban, szó nélkül ki fogják cserélni a betétet.
Nekem eddig nem volt gondom velük, korrekt csapat, nagyon segítőkészek. Kb 20 éve már Leister-t használok, ha kézzelmakforrasztok(igazából, már csak a zsugorcsöveket és az LCD-ket melegítem vele)
Nekem leállt a Siglent analizátorom. Írtam a Siglent-nek, hogy mire utána olvastam, hogy szoftveresen patch-elni kell, már nem indult el. Elkérték a gyári számokat és szó nélkül küldtek egy komplett belsőt!!! Pedig majd' 200 ezres eszközről beszélünk. Írták, hogy a régi paneleket tartsam meg alkatrésznek, ha lefüstöltetném
SIGLENT rulez, az szkópomat is tőlük fogom venni, ha lecserélem egyszer a Voltcraft-ot
-
laika1200
csendes tag
válasz
Hunter2 #16447 üzenetére
Szerintetek mennyire lehetséges az hogy valaki Magyarországon árul cégként számlával egy ÚJ! terméket és semmilyen garanciát nem vállal rá?
Ha nem kötötte a jótállást az általa elvégzett, vagy általa megjelölt szervizben történő beépítésre akkor szerintem semennyire. Itt nézz szét a szavatosság, jótállás menüpont alatt. -
fero02
nagyúr
válasz
Hunter2 #16361 üzenetére
Nemmááár, egy világ dőlt bennem össze.
Amúgy meg.
-
f27
senior tag
válasz
Hunter2 #16361 üzenetére
Igy van.
Az also golyok nem olvadnak meg,csak a mag es a hordozo kozotti.
Ha ugy nem javul meg akkor jon az ujra golyozas,ha akkor sem akkor az alkatresz csere,de azt nagyon rintkan keri user,a cegek inkabb kifizetik,meg ha dragabb a gep akkor kerik egybol a cseret.
Csorok nem kernek.
Sokszor ugy jon be ha belefer 10-12 ezerbe max akkor erdekli,ha nem akkor kuka.
Itt sokan azt mondanatok neki hogy akkor kuka
En meg makkforasztom,mert kell a penz az uj autora -
-
Router
őstag
válasz
Hunter2 #16214 üzenetére
Én monitorból kukáztam FFC LVDS kábelt, az pont jó méret. Egyelőre a billentyűzetes cucc szerintem nem fog menni mert laponként változik a lábkiosztás.
Kaptál az RT809-hez ISP adaptert, arról kell lehúznod a CS, CLK, DIN, DO lábakat a megfelelő helyre, a billentyűzet csatira, illetve a gnd-t de nálam a tápot is az íróról kellett adni mert a lap saját táplálásával hibát dobott állandóan. Viszont ha nem akarsz madzagolni akkor legegyszerűbb levenni az EC-t és mergírni az adapterrel utána pedig vissza.
Az ajándék dvd-ket pedig nyugodtan akaszd fel a visszapillantóra, másra nem jók. Szedd le a legfrissebb szoftvert a géphez (nálam 20160329) ez már látja a KB9012-9016 kontrollereket is.
-
Router
őstag
válasz
Hunter2 #16214 üzenetére
Én monitorból kukáztam FFC LVDS kábelt, az pont jó méret. Egyelőre a billentyűzetes cucc szerintem nem fog menni mert laponként változik a lábkiosztás.
Kaptál az RT809-hez ISP adaptert, arról kell lehúznod a CS, CLK, DIN, DO lábakat a megfelelő helyre, a billentyűzet csatira, illetve a gnd-t de nálam a tápot is az íróról kellett adni mert a lap saját táplálásával hibát dobott állandóan. Viszont ha nem akarsz madzagolni akkor legegyszerűbb levenni az EC-t és mergírni az adapterrel utána pedig vissza.
-
kris54
csendes tag
válasz
Hunter2 #16214 üzenetére
Nem tudom talán segíthet
Please USE TNM keyboard adaptor.
Connect laptop Keyboard flat cable to 32 pin connector of adaptor.
If flat cable has less than 32 pins ,align Flat pin1 to connector pin 1.
Connect ISP /JTAG pin 10 of TNM (rear 10 pin connector of TNM5000) to
the GND of motherboard with a short and thick wire (for example motherboard USB GND)
Press "Config" button ,set ITE Keyboard connector functions from laptop Schematic.
or load laptop fuse files from "Fuse List File" menu.
Power On the motherboard. then read or program.
Program button will erase + Program+verify the chip , no need for further verify.many motherboard files can be found at web address:
"http://www.tnmelectronics.com/downloads/ITE-keymapConfigTNM.rar"
User Guide can be found at web address:
"http://www.tnmelectronics.com/downloads/ITE-ENE-HelpE.pdf"Note: If chip has bad firmware or is blank , ISP woudn't work.
in this case you may need desoldering & programming on TNM ITE-8xxx Adpator.If you haven't this adaptor, Use the following map for connection of 24-32 pin flat cable :
Motheborad GND -> TNM ISP Pin10
Please connect Motherboard Keyboard Connector in series with 100 ohm resistors to TNM ZIF:
Keyboard pin1 -> TNM ZIF pin2
Keyboard pin2 -> TNM ZIF pin47
Keyboard pin3 -> TNM ZIF pin3
Keyboard pin4 -> TNM ZIF pin46
Keyboard pin5 -> TNM ZIF pin4
Keyboard pin6 -> TNM ZIF pin45
Keyboard pin7 -> TNM ZIF pin5
Keyboard pin8 -> TNM ZIF pin44
Keyboard pin9 -> TNM ZIF pin6
Keyboard pin10 -> TNM ZIF pin43
Keyboard pin11 -> TNM ZIF pin7
Keyboard pin12 -> TNM ZIF pin42
Keyboard pin13 -> TNM ZIF pin8
Keyboard pin14 -> TNM ZIF pin41
Keyboard pin15 -> TNM ZIF pin9
Keyboard pin16 -> TNM ZIF pin40
Keyboard pin17 -> TNM ZIF pin10
Keyboard pin18 -> TNM ZIF pin39
Keyboard pin19 -> TNM ZIF pin11
Keyboard pin20 -> TNM ZIF pin38
Keyboard pin21 -> TNM ZIF pin12
Keyboard pin22 -> TNM ZIF pin37
Keyboard pin23 -> TNM ZIF pin13
Keyboard pin24 -> TNM ZIF pin36
Keyboard pin25 -> TNM ZIF pin14
Keyboard pin26 -> TNM ZIF pin35
Keyboard pin27 -> TNM ZIF pin15
Keyboard pin28 -> TNM ZIF pin34
Keyboard pin29 -> TNM ZIF pin16
Keyboard pin30 -> TNM ZIF pin33
Keyboard pin31 -> TNM ZIF pin17
Keyboard pin32 -> TNM ZIF pin32
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged