- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
ielektros
senior tag
válasz
kikihun #5316 üzenetére
Mondasz valamit. Itt egy rajz elottem kinyomtatva azon sima U jelölése van mindegyiknek és egy hányados van mellette. Majd lefotózom holnap. Engem ez megvezetett mint a ZÁLLAT. Aztán én meg megvezettem KillHéccet. Ő meg jól megvezette utána magát.
Jobb lesz ha alszunk inkább. Dánkjú mester.
KillHates: " Persze, hogy a Farádokról van szó!
"
vááááááá. vááááááá.
-
Gigabyga
aktív tag
válasz
kikihun #5080 üzenetére
No megvan!
Leírom mi volt a hiba jelenség és okai.A páciens típusa:
HP Compaq Presario CQ61 ( INTEL)
Alaplap: DAOOP6MB6DOHibajelenség:
A gép töltőre csatlakoztatás után,bekapcsoló gomb megnyomására nem reagál.
Töltő melletti led csatlakoztatás után világít 10mp után kialszik vagy világít de nem kapcsol be.Hiba orvoslása:
Köszönet *KUKIHUN* és *ROUTER* kollégának
-KBC(KB3926) 90-es lábát bekapcsoló gomb megnyomásával GND(testre) le kell húznia.
**Nálam ezt nem nem csinálta.**
-cFeon F80-75HCP bios-ra,eprom égetővel újra flashelni a biost.És működik!
-
-
alienpapa
senior tag
válasz
kikihun #4786 üzenetére
Én sem akartalak téged megsérteni, félreértettük egymást, felejtsük el!
Egyébként nem akarok én ezzel főállásban foglalkozni, csak a munkabeosztásom miatt elég sok szabadidőm van két szolgálat közt és nagyon érdekesnek tartom ezt az egészet.
Ha lehet mondani akkor először csak hobbi lenne számomra. Lehet, hogy kicsit költséges, de nem iszom, nem cigizem, nem drogozok, így másra kell elkölteni a nem létező pénzem.Először valami nagyon alap, de használható gép kellene amivel el tudnám kezdeni. Főleg jó állapotban lévő használt cucc érdekelne. Esetleg valami tipp?
-
alienpapa
senior tag
válasz
kikihun #4774 üzenetére
Nos, akkor a délelőtti válaszodat a kérdésemre nem tekintem őszintének.
Az a baj, hogy rengeteg olyan gondolkodású ember van, mint te. Csak a konkurenciát látjátok mindenkiben. Ahelyett, hogy segítenénk egymást inkább odabököd, hogy ne is foglalkozzak vele mert műszerész végzettség nélkül nem érdemes, meg kell hozzá 1000k forint.
Csak abba bele se gondolsz, hogy ha valakinek segítesz, akkor az lehet hogy viszont segít majd és az ő tapasztalatai alapján te is jobb szakemberré válhatsz. -
robick5
tag
válasz
kikihun #4774 üzenetére
Azért ezzel nem értenék egyet,soha nem késő tanulni,és ma már ehhez még csak iskoába sem kell járni.Internet világában mindent megtanulhat.Nem a papír a lényeg,hanem az elhivatottság és az érdeklődés.Én mindíg azt mondom,amíg valamit el nem rontassz addig nem is tanulod meg,hogy kell csinálni.És ha már itt tartunk,melyik iskolában tanítják a bga-zást,mert én még nem hallottam róla,a bgazáshoz baromi sok tapasztalat,türelem,rengeteg gyakorlás,illetve kb500k-1m kezdőtőke.Ha ebből valami nincs akkor az a monyákolás,mutyizás.
Ja és ha milliomos akarsz lenni belőle akkor tényleg neki se állj.
Én az alapokat a youtube-ról tanultam,illetve havi 30-40ezres telefonszámla"f27,killhates,Benji,mobilemannNagyJani,stb..",mert mindent inkább megkérdeztem mint hogy elrontsam,de szerintem nincs olyan köztünk aki mindent tudna,de folyamatosan tanulunk,akár egymástól is.De pont ez ennek a topiknak a lényege.Kezdők mindíg lesznek,és ez a normális folyamat,ha valakinek van elhivatottsága,és nem egy első sikertelenségre feladom típus,akkor bátran áljon neki.
Naeztjólmegaszontam..................... -
Mosuka
aktív tag
-
Kocska89
tag
válasz
kikihun #4651 üzenetére
Magyarisztán vicc....
Csak, hogy legyen valami on is.
xbox360 slim. Elvileg xcgpu rossz bekapcsol, majd átvált pirosra hibakód 0100. 5000Ft volt vinyóval, dobozzal, karral együtt
Ennyi pénzért szívesen kísérletezek vele ha van valami tipp. xcgpu, chipsetet már golyóztam nincs változás.
-
Kocska89
tag
válasz
kikihun #4649 üzenetére
Értem persze. Sajnos túl sokszor találkozom a 3000Ft ért megjavítom emberkék munkáival.
Akkor ez a majom mit tudhat? 3000Ft - vatera jutalék 1 hónap garancia. Meg ha hozzászólásokat nézed a 3000Ft - vatera jutalék és ha többet küldesz neki van mennyiségi kedvezmény.
Pék a gyerek tuti, reggeli kenyér mellé berakja a kemencébe melóhelyen, még az áramot se kell fizetniAha vettek gépet
A 95% ezeknek tutira hőléggel "javít" Még ha vennének gépet egy idő után csak belek kéne rázódniuk a használatába.
-
fpisti35
csendes tag
válasz
kikihun #4286 üzenetére
Lehet, hogy valamikor kéne egyet dumcsiznunk, mert én mostanában heti 10-20 laptopot kapok amiknek nagy részét javítani kéne, de nekünk nincs rá időnk sem és tapasztalatunk sem, ha megfelelő javító partnert találnék biztos tudnánk valamit ügyeskedni, mert tudás hiányába mi szétbontjuk amit nem tudunk elindítani.
-
fpisti35
csendes tag
válasz
kikihun #4281 üzenetére
Én most vagyok 42 és most adtam a fejemet szoftver mérnöknek, de a hardver mindig jobban érdekelt. Anno tanultam 3 év elektronikát, mint felvonó szerelő és meg is tanították nekünk a relés vezérlést, amivel már túl sokra nem megyek. Miután végeztem, jöttek be az elektronikus vezérlések.
-
fpisti35
csendes tag
válasz
kikihun #4278 üzenetére
Én is kb. azóta szeretném tanulni, de amikor 28 évesen bementem a suliba, hogy szeretnék nappali tagozaton tanulni akkor azt mondták, már túlkoros vagyok, menjek egyetemre ha akarok, oda akkor még nem akartam. Most jött el az ideje, hogy megbarátkoztam az egyetem gondolatával, de itt Angliában az elmúlt 1 hónap tapasztalata alapján amit az egyetemen töltöttem túl sokat nem fogok tanulni :-(
Én meg nem merek addig hozzányúlni a raktáron lévő kb. 200 laptopnak amíg nem vagyok biztos benne, hogy mit csinálok.
-
hoax
senior tag
válasz
kikihun #4239 üzenetére
Nem hisznek ezek semmit! Ha utána működik, akkor megveregetik jobb kézzel a bal vállukat - mert milyen ügyesek voltak... - és elégedetten feltöltenek egy ilyen "okos" videót a zsátubéra...
Egy-két hét múlva meg viszi a gazdája egy szervizbe, mert a "havernak" nem sikerült megjavítani.
Mi meg építsünk szarból várat...ingyen...azonnal... Hát persze!
Gratulálok! -
fpisti35
csendes tag
válasz
kikihun #4222 üzenetére
Egyébként én jobb esetben 1-2 havonta szállítok mo-ra és ha valami nagyon kell innen amit nem szállítanak abban lehet, hogy tudok segíteni a sok jó tanácsért cserébe.
Egyébként vám nincs, mert EU. Határellenőrzés van, mert az UK nem Schengeni tagállam, de élőállatot kivéve nem nagyon szolnak bele semmibe.
-
fpisti35
csendes tag
válasz
kikihun #4217 üzenetére
Na egész jó kis vita alakult ki a kérdésemből
Egyébként én is eddig tiszta Isopropanol használtam és nem volt vele gondom: IPA ISOPROPYL ALCOHOL ISOPROPANOL 5 LITRE 99.9% PURE (5L)
1000 Ft. körül jön ki literje.
De tegnap vettem egy Ultrahangos tisztítót is:
Mivel ebben nem kaptam tanácsot, remélem nem nyúltam nagyon mellé.
Illetve ehez lehet hozzánk közel kapni speciális folyadékot:
ULTRASONIC CLEANING FLUID FLUX PCB FORMULA 1 LT 3000 Ft. körül
szerintem először megpróbálkozok ezzel.
Csak a törléshez használt vattával szenvedtem.
A törléshez meg ezt választottam: Lint Free Nail Wipes
900 db. kerül egy ezresbe.
-
f27
senior tag
válasz
kikihun #4217 üzenetére
Lesni kell mikor megszunik valahoz egy gyar,es megkell venni a keszleteiket
Kulon beszerzeset nemtudom,egyszer valahol lattam literesbe de nemtudom hol volt.
Mikor az ultrahangos mosohoz kerestem lotyot akkor lattam valahol.Nekem van meg 20 liter egy darabig elegendo lesz aszem.
-
fpisti35
csendes tag
válasz
kikihun #4177 üzenetére
A relét én is cseréltem, ugyanolyanra mint te. Az újra kábelezés is megtörtént.
Ha sikerül megoldanod a radiális hütést akkor dobj egy üzit róla, ha meg nekem sikerül elöbb találni valamit akkor én szólok neked.
Nekem a beépített K szenzor nem vált be megbolondult töle a vezérlésem.
-
fpisti35
csendes tag
válasz
kikihun #4139 üzenetére
A visszarakással eddig sem volt gondom, csak leszedni nem bírtam stabilan a XBOX360 GPU-kat.
De még nem tettem vissza, mert befejeztem az IR6000 átépítését. Kapott 3x600 W-os alsó fűtést, egyesével kapcsolhatóan. majd csinálok róla képet, hátha más is kedvet kap hozzá. Illetve az új CF260-nak kevés volt egy egyszerű fali konnektor, ezért erősebb tápellátást kellet ma kiépítenem.
-
-
f27
senior tag
válasz
kikihun #4064 üzenetére
Minel hegyesebbet akarsz annal konyebben elehet hajlitani.
Et 20 ezres csipeszt hasznalok es nem tu hegyeset hanem csak ephogy hegyeset.
Ennek egesz jo igy is a hegye hogy hajszal vekony a vege.
Nyilvan egy emberi erot nemfog kibirni.
Ha nemlax messze tolem megnezheted elobe.
Szerintem nagyon jo anyagbol van nem lemezbol. -
-
Kocska89
tag
válasz
kikihun #3988 üzenetére
Úr isten már terjeszkednek is.
A rémtörténetek jöhetnek privátban
Tamás9x
Mint mondtam engem is meg próbáltak átvágni. Visszahoztak egy másik ugyanolyan gépet, vagy ugyanazt a gépet másik alaplappal ami így: [link] nézett ki. Némi utánajárás után kiderült, hogy egy belvárosi pc boltból került hozzám. Akinek valami öreg "szaki" javít gányol hőléggel a képen látható módon. Ahogy belépsz a boltba hegyekben állnak a szétszedett laptopok egymás hegyén hátán.
Ismerősöm ő is piacon szokott venni gépeket. Ami csíkos képet adott, vagy nem adott képet azt fogta és a hűtő nyílásán hajszárítóval adott neki forró levegőt
Gogolom valami yotube videó hatására. Volt megolvadt a rács is, aztán hozta csináljam meg.
Miután elmagyaráztam neki ez nem így működik abbahagyta. Vele legalább lehetett beszélni
-
Tamás9x
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Futás, futópályák
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest