- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Lett egy kis problémám:
Hsz linkA gyári venti csak 0,35A
Ha elszállt a kártyán a vezérlés, akkor az melyik részen lehetett? (tudom senki nem jós, de hátha vannak tippek, esetleg tapasztalat) a 12V kimenet a venti felé, vagy a pwm vezérlés / rpm sense?
GPU-Z szerint 99%-on a venti teljesítménye, a fordulatszám 0 rpm (teszt altt)A 12V orvosolható könnyen, molexről a 12V és a 0, a sense és a pwm meg menne a kártyára.
Csak azért kérdem mert időszűkében vagyok, ha csak ennyi lenne, arra rááldoznám a mai estét, ha meg több, akkor hagyom egyelőre talonban.
Fixen bekötve meg halál hangos.Köszi a válaszokat!
Üdv:
L. -
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Elitebook 8540P
Van egy kis gond vele, ma a lányom bekapcsolta a laposát, pár perc múlva kék képernyő, és újraindítás felirat. Innen csak a felpörgő venti volt.
Szétkaptam, a hátulja felőli memóriát kivéve, semmi változás. Visszatettem.
Leszedtem a billentyűzetet, majd a cpu felőli memória slot-ból kivéve a memóriát indult a gép.
Gondoltam megadta magát a ram, de a másik foglalatba betéve a ram-ot indult a gép.
szóval ha a cpu felőli ram slotban van memória, nem indul a gép.
Nem ismerem a cpu felépítését (Intel Core i5-520M), a memória vezérlő itt már a cpu-ba van integrálva? Vagy az alaplapon adta meg magát valami?
Van itthon egy 540m, de ha nincs rá esély, hogy jó legyen a cserével, nem akarom vele tölteni az időt.Köszi szépen a válaszokat.
Üdv:
L. -
Lacpac
őstag
Sziasztok,
Itt biztos tudtok a kérdésemre válaszolni.
fujitsu siemens m2010 alaplap tud a kártyaolvasójáról bootolni?
Egyáltalán van olyan ami tud?
Tudnék venni egy ilyen fusi lapot cpu-val és coolerrel és 1GB ddr2 rammal.
Egy linux szerverecskét szeretnék belőlle építeni, class 10-es sd-m van otthon, 2,5"-os sata hdd-m nincs. Csak ezért kérdem. Ha nem muszály nem vennék hozzá még hdd-t is.
Amúgyis ha nem bootolható, akkor inkább nézek bele egy 4 gb-os msata ssd-t. -
Lacpac
őstag
válasz
robick5 #4984 üzenetére
Már kész van.
Még csak tesztprogival néztem, max 52 °C. Mint a gyárival. Annyi a különbség, hogy 3m-ről már csak a monitor, és a power led árulkodik a bekapcsolt gépről.
Kombustor alatt 85 volt gpu burn in alatt, 3 d-s tesztnél 54°C
Rápróbálok majd még 2 db 12-es ventilátort.mod:terheletlenül 35°C
-
Lacpac
őstag
Sziasztok,
Szeretném a vga-m hűtését kicsit halkítani. VTX HD6950.
Csupaszon
Most szedtem szét, portalanítottam, pasztáztam, olajoztam. Sajnos még mindig nagyon hangos.
Két 8 cm-es légkavarót teszek rá. Azt akarom, hogy a vga szabályozza a fordulatot.
Van hozzá csatlakozóm is, de nem vagyok biztos a polaritásban.Ilyen a csati:
Fehér lenne a fordulatszám visszajelzés (ez nincs bekötve).
Fekete a GND, és a piros a 12V?Ha egy mód van rá nem akarom a teljes gépet szétszedni hogy ki tudjam mérni.
Gépházban meg nem akarok bűvészkedni. Nehogy rövidzár legyen a vége. -
Lacpac
őstag
válasz
Kocska89 #2973 üzenetére
Sziasztok
A Bán kft egy sikkasztást lehetővé tevő cég volt.
Az egyik felső vezető csinálta úgy a dolgokat, hogy amit lehet ők javítsanak.
Persze úgy intézték, hogy minnél több javítani való legyen. SMD nem tudott akkoriban 10% alatti hibával dolgozni.
Folyton átépítették a gyártósorokat, a beültetőprogramokat egységesre akarták termékenként. Persze két egyforma gép nincs. (más alkatrészkamerák, más lefúvólevegők stb... )
Ezután felvették a zsíros lóvét. Ez a kis incidens majdnem a komáromi Nokia végét jelentette annyi pénzt mentettek ki. (3 milliárdról szól a szóbeszéd)
A Bán kft nem is alkalmazott nagyon szakembereket. Nem volt lényeg hogy meg is legyen javítva. x db kiment - x db visszajött. Ment az utalás.Az említett felső vezetőt bilincsben rendőrök vitték el. Egy hónapra rá jött velem szemben a győri Árkádban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest