- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Külföldi SIM-ek itthon
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cr4Zy
tag
válasz
fantom922 #22704 üzenetére
Hát ez sok mindentől függ, s ezek elsősorban ilyenek, hogy milyen paklival játszol, melyik mapon vagy, milyen paklival játszik az ellenfeled, de még a játékstílusodtól is függ. Általánosságban viszont azt tudom mondani, hogy 1 well szinte kötelező t2 előtt, mert ha az ellenfél instant t2-zik, akkor általában egy ilyen helyzetben nincs elég power nála egy sikeres támadás kivitelezéséhez. Én viszont azt javaslom, hogy 2 wellt vegyél fel a t2 előtt, mert ez fog annyi powert jelenteni számodra, hogy ezután folyamatosan fenn tudd tartani a védelmedet akár több helyen is, vagy támadásokat tudj kivitelezni. 2 wellnél többet felvenni ha nem hatalmas a pálya már rizikós (úgy h az ellenfél 2 wellig követett), mert ekkor az ellenfelednek már elég wellje (és így power-utánpótlása) van ahhoz, hogy egy sikeres támadást megcsináljon.
Egyébként ha az angol tudás megvan, akkor ajánlani tudom mindenkinek Karrotman (ign: xNTxFarrock) oktató videóit a "jótubon" link a linkekhez. Egy-két hangyányi hibától eltekintve (pl. mapokon nem 100%-os az ismerete a falakról és hogy azokról mit lehet elérni) nagyon jók. Én pl. nemrég tudtam meg tőle (jóban vagyok vele), hogy amíg dazed egy egység (fél hp-val lehozott, s amíg nem jön fel full hp-ra) a sebzése is csak fele akkora, mint mikor well mellett hozza le az ember.
-
Cr4Zy
tag
válasz
fantom922 #22696 üzenetére
Nem volt elég az a 9 ingame mail, amit az elmúlt 1 teljes év változásairól írtam?!
Az új lapokat pedig Onset oldalán megtalálod (ezen belül is itt: direkt link az amii - azaz az utóbbi bő 2 évben kijött - lapokhoz).
Csirke: Igen, a curse well leszedi a welleket, bármilyen bp-vel vannak azok védve (én speciel hasonló esetekben a shield building animációját szeretem, amikor már a well le van ütve alóla, de a pajzs megint újrajön)
U.i.: a 3v3 versennyel kapcsolatban: freewint még nem adtak senkinek, ha meg tudtok beszélni egy időpontot drakonzékkal, akkor még szerintem lejátszhatjátok.
-
LoLHunCsirke
tag
válasz
fantom922 #22679 üzenetére
Üdv újra itt
, a lost kapott nem kevés nerfet míg nemvoltál(trick,grigori,reaver,vigil), majd holnap tolhatnánk párat
Peti: pedig elég elől vannak, nem értem miért nem használtak lightbladet, lehet firesworn az volt csak t2n feleslegesnek tartotta lehívni(egyébként ez a páros bent van top 20ba). Amúgy csodálom hogy szinte csak mi toljuk lost+pure nat párossal, ezt az instant t2 húzogatást meg már nagyon rég elkezdtük shooterel, szóval van rutin.. igazából ha közép monumentes map van mi azon csak nyerni tudunk
-
phanzetomox
őstag
válasz
fantom922 #20907 üzenetére
Fantom922 : Nos ha visszaolvasol a Ricsi szólta le smokegyurit, gyuribá-t és engem.Innentől kezdve Ricsi véleménye egy szép paradoxon. Annyiban érthető hogy a többiek kicsit vehemensen értékelték a replayeket, amiben mások szerepeltek.
Én egy szóval sem mondtam rá hogy béna vagy egyebek, ellenben ő nem kicsit sértő dolgokat vágott hozzám, szóval szerintem nem kell megvédeni.
Szerinted mért nem jelentettem a "nyalogasd más golyóit" és az egyéb "szaros"kifejezéseiért ? Mert nem akartam hogy esetleg mások is bant kapjanak személyeskedésért. Engem mondjuk nem érint nem sértettem szabályt. -
OnSeT
őstag
válasz
fantom922 #20495 üzenetére
Ezek szerint ellene is csak keveset.
(#20500) zoli.22 Már volt barátságos torna is, amin ugyanúgy összekaptak a játékosok. Pedig nem volt semmi tétje, se nevezési díj, se nyeremény...
(#20506) Volgafan Hallásod olyan mint a teljesítményed pvp-ben.
Onset csaj, anno meg voltam fázva azért volt a hangom mélyebb a kelleténél. xDDDD -
-
Zotya21
senior tag
válasz
fantom922 #20471 üzenetére
ikszdé
hát nem tudom énse még mndig hogy mivan ki ez mitakar itt XD
különben munltkor amikor anyira ment ez a tournament miatti láz láttam oylan repet hogy votl egy pure fire meg twájlájt
aztán egyik do másik firesworn aztán a depp one ra ment a root és lőni akarta a firesworn de a gyerek odateleportálta mapához a do képességgel a firesworn -t és azon csodálkoztam hogy a teleportálás után ecerüen a firesworn tovább sétált nem fogta meg az a "kis cuki muki angyali kis rootocska a do piciny lábánál"
és ezt kb még 3-4 szer láttam azon a meccsen nah akkor mivan mimmunis rá ?
-
OnSeT
őstag
válasz
fantom922 #20450 üzenetére
Jó rég játszottál. Mortar már vagy két éve nem knockol.
Időközben kapott két nerfet is.
Mortar Tower: The building's life points have been decreased from 1000 to 800 and it does no longer knock back small units. [link]
Mortar Tower: Life decreased (800 -> 700); Mortar Attack now requires ground presence. [link]
Szvsz elég rendesen gyengítették.
-
zoli.22
tag
válasz
fantom922 #20453 üzenetére
Szerintem is ez a helyzet amúgy, mondottam is, hogy t1-en még bőven jól balanszolt a játék. Nyilván kinek mi fekszik. Nekem fire nagyon bejön, főleg ha sok lapot be tud préselni az ember, nagyon szépen lehet vele játszani. Peti múltkoriába lelki beteg lett a sunderer miatt, azt mondta elkezd remegni ha meglát egyet a pályán.
-
Volgafan
senior tag
válasz
fantom922 #20453 üzenetére
T1-en sztem minden szín kellően erős minden szín ellen,csak használni kell tudni.....Frost t1-en kimondhatjuk,hogy Maranv a legjobb(sztem jobb,mint freemka) és meg lehet nézni Rankerz repjeit,ahogy szó szerint natureval(ami Gyuri szerint semmit nem ér) megalázza....bfcards.info-n fent van 2 is...érdemes megnézni őket!!!!
-
zoli.22
tag
válasz
fantom922 #20451 üzenetére
Egyszerüen annyi embertöl halotam már, hogy a fire a legyengébb t-1-en. Mindenesetre shadow ellen nem egyszerü a helyzet az biztos. Most végsö elleseredettségemben betettem makeshiftet meg mortart is, mert ráadásul a pure shadow ha t2-re ér, akkor halálra szivat szo szerint az undead armyval. De még t-1-en is jol jön a makeshift shadow ellen, az legalább fel tud épülni.
Frost meg szerintem os iszonyat t-1-en, nem kell azt félteni. Kisebb pályákon megnézhetiellene magát az ember.
-
Zotya21
senior tag
válasz
fantom922 #20398 üzenetére
az se lenne rossz XD
de azzal már munka van neviccelj
eccerüen fognak egy egységet a pve mapokról és berakják használhatóba aztán csókolom
mnodjuk izé tetszene aaa asszem insane god mapon van az a nature "shadow mage " féleség amit ad a 2 bigyó teleport XD amit védeni kell
meg persze kijönne a razordshard zöld affja micsoda felháborodás lenne jajj -
-
Cr4Zy
tag
válasz
fantom922 #20294 üzenetére
Az nc és a darkelf egymagában nem elég a mage-ek ellen, legalább egy cc kell hozzá,hogy hatásosan lehessen védekezni ellenük (igazi támadást bevinni lyrish vagy L egység nélkül öngyilkosság pure shadow ellen). Én mikor nem a visszpörgetős shadow-nature paklimmal nézek szembe egy t2-őn pure shadow-val, akkor ennyi lehetőségem van ellene:
t2-őn lehozatok vele 1-1 mage-et 2 helyen, ebből annyi power-előnyöm lesz, hogy 5-10 másodperccel korábban tudok t3-ra menni (persze nem ész nélkül, a t3-on kívül 150 powernek minimum lennie kell ahhoz, hogy egy esetleges harvi ellen védekezni tudjak). Akkor pedig fatom lord / drones és lifeweaving-healspam. Ez ellen a shadow csak 3 dolgot tehet, de ezekből is igazából csak az egyik hatásos:
- silverwind: a fathom 25 poweres full cc-jével (úgy értem, hogy a paralízisből támadás hatására nem jön ki az egység, ellentétesen az oinkkal és hasonlóan a coldsnaphez) elég olcsón megúszom
- cultist master: az első 2-re cc amint lehívta a crawlerjeit, a 3.-nál pedig soulshatter és ha marad power, akkor nasty
- church: nah ez az, ami ellen nem tudok mit kezdeni, ha valahol 2 fényévre a támadásom helyszínétől felépíti és odateleportál amint elkészül... persze ez esetben frost orb kell neki t3-ra, de ez könnyű szerrel megoldható...U.i.: Egébként a pure shadow mit tud kezdeni a stonekinnal? Mert kaptam egy ilyen kérdést, és erre még nem sikerült rájönnöm...
-
phanzetomox
őstag
válasz
fantom922 #20264 üzenetére
Több egység hal de ez nem befolyásolja a voidot mert az a power költség alapján nő
Ha figyeled hogy min kezdtünk el vitázni rájössz hogy itt nem meghallt egységek mennyiségén van a hangsúly hanem a visszajövő powerenEzen kezdtünk el vitazni, mert te azt mondtad a shadownak azért lesz több powere mert több egysége hal, ez ilyen formában csak félig igaz, mert nem a meghallt egységek számától függ a void.
-
zoli.22
tag
válasz
fantom922 #20140 üzenetére
t1-en annyira felesleges szerintem is vitázni, mert ott egész jó a balansz. Pl. :fire-al nem nagyon tudom megfogni a shadow t1 rush-t csak ha valami csoda folytán felépítem a tornyomat, vagy netán bent van a thugs. Viszont ha valamelyik megvan, akkor már előnyben is vagyok. Minden színnek megvannak az erősségei, szóval t1-en senkit nem lámázhat az ember, ha megfogja a másikat.
-
Zotya21
senior tag
válasz
fantom922 #20140 üzenetére
nem azért mondom hogy besértődök vagy itthagyom dehogy csak megjegyeztem
de ajánlom nekedis hogy térj vissza legaláb egy véggigjátszás erejéig a dungeon keeper 2 höz hiába 99 es játék eszméletlen miylen jó
ha menne full ha ba meg lene fejlesztve kicsit multi is akor még mnidig a legjobb játék lenne szerintem
jah hoppp még valami
Józsi! Anyám leesett a létráról. Most mit csináljak?
-Paprikás krumplit kóbásszal, az jó lesz! -
Volgafan
senior tag
válasz
fantom922 #20060 üzenetére
Ennyi!!!Minden színnek megvannak a maga erősségei,gyengéi...gondolj bele,ha nature olcsó lenne t1-en,mindenki azt használná,mert azért t2-ön ha beismerjük,ha nem messze a legerősebb....Gyuri:ha meglested,ha ls-el is mentem soha nem lámultam(se visszapörgetés,se hasty hegyek),inkább harcolgattam az egységekkel....volt néhány 2v2,mikor OnSettel lámultunk,azt annyi...nem is volt sok értelme...annyi powerünk volt..pfff...n visszapörgettem,OnSet meg csak furnace..
-
zoli.22
tag
válasz
fantom922 #20006 üzenetére
Ugyan az a nevem, mint BF-ben: hzoli
(ezért jó az elején regelni valamire, mert nagyobb az esély, hogy a megszokott játékosnevem még nem használt.)
Peti: Így már egész más a leányzó fekvése, ezek a változtatások egész jól hangzanak. Nagy részükkel egyet értek, és külön örülök hogy a 3 épületes visszapörgetésnek is véget akarnak vetni. éppen tegnap futtam össze egy emberkével, és amikor kb 4 well előnnyel ugyan úgy hozta az egységeket mint én, az azért a játék lényegét igencsak megöli. És akkor még nagy szerencsém volt, hogy nem tudott t3-ra menni, mert akkor hiába nincs 1 + wellje sem, ő nyeri a meccset.
Sunreaver is oké; tényleg elég erős egység.
Silverind hp-ját nagyon nem csökkenteném, már az is áltasos lenne, ha a no-skilles robbantgatások kora véget érne. Ugyan így a grigori élete is simán maradhat, mert ha nem robbantja be akkor teljesen vállalható egység, inkább a power költséget emelném nála de azt sem kell túlzásba vinni. Glacier és kobold-nál is valami okos és kicsi nerf elég bőven.
magam ellen beszélek, de NC is nyugodtan mehet 65 powerre teljesen jogos a felvetés, pláne, hogy akkor talán megérné valami bandit egység használata helyette.
Corsair is valahogy használhatatlan, pedig nagyon tetszik mint egység, de akár hányszor raktam be, max csak bukni tudtam a meccset miatta. Órisi hátránya, hogy nem földi egység, így pl disenchantolni nem lehet. 2v2-ben aurába azonnal beleölik, de még általában 1v1-ben is. Juggernaut elintézi, légi egységek elintézik, szóval jelenlegi fomájában max azért rakom be hogy mutogassam.
Ahogy így elnézem viszont sok olyan lapról nem volt szó, amiket nagyon senki nem használ, így nincsenek is bent a köztudatban. Lost t2-es egységek közül is sokat soha nem látni, bandit egységekről nem is beszélek, olyanm hogy bandit pakli majdhogynem nincs is.
Sorri, hogy állandóan a bandittal jövök, de nyílván azt a színt látja legjobban az ember, amivel éppen játszik. -
zoli.22
tag
válasz
fantom922 #19972 üzenetére
Természetesen a gyűjtőit vettem meg amint kijött, a világ legjobb játéka. Bár azért BF sem rossz. Viszont ha SC2, akkor muszáj skype, vagy TS, de mehetünk. Ugyan most a HoS-ig én parkoltatni szántam a játékot, de egy jó kis SC mindig jöhet.
A versenyről meg annyit, hogy minden Magyarnak hajrá, mindent bele skacok!
-
Szajo
őstag
válasz
fantom922 #19707 üzenetére
Nem nagyon akarok beleszólni, mivel én még kezdő vagyok és nem értek hozzá annyira mint ti, de tegnap mentem haverral 1v1et ő nature paklival én Lost ossal (egyikőnknek sincs upgrade az övé 6szintű pakli az enyém 5 egyelőre) aztán T1 el szarrá vert alig bírtam talpon maradni, ilyen erős lenne a nature? Bár azt is figyelembe kell venni, hogy ő tapasztaltabb az ilyen játékokban, míg én ezelőtt alig játszottam ilyet csak FPS-t toltam
Ez csak saját észrevétel de gondolom több tényező is módosíthatja ezt. -
phanzetomox
őstag
válasz
fantom922 #19409 üzenetére
Nem tudom. de én épp forditva látom
szerintem a 2v2 jóval összetettebb és több helyre kell figyelni ,hisz a társad helyett is kell gondolkodnod, támadnod, védekezned ha ő power hátrányban van, vagy mással van elfoglalva.
Arról nem is beszélve hogy a nagyobb pálya és több játékos miatt előfordulhat hogy egyszerre 5-6 helyen megy a harc, ahol neked mikróznod kell, figyelni kell hogy elkapd a jó pillanatot mikor cc-t vagy dd dobsz, a társad welljeit is nézned kell hogy mikor tegyél rá bp-t, szal szerintem sokkal többrétűbb mint az 1v1 . Nem véletlen hogy sok komoly 1v1 játékos már csak a 2v2-t tolja. -
phanzetomox
őstag
válasz
fantom922 #19406 üzenetére
Grinder farmolással pillanatok alatt össze lehet szedni egy jobb paklira szükséges bfp-t, persze nem full charge-el de az minek kéne hisz ugysincs upja. Utána meg mehet a szokásos kereskedés, szerintem nem nehéz nulláról is sok pontot szerezni.
Amúgy érdekes én mikor elkezdtem a játékot, a pve pályák felét ha végig vittem, utána meg csak 2v2 pvp-t toltam. Mindegy mit játszasz, csak a lényeg hogy sokat aztán beletanul az ember -
zoli.22
tag
válasz
fantom922 #19406 üzenetére
Számomra nem tűnik egyáltalán összetettnek, vannak ennél ezerszer összetettebbek is. Sőt, én azért is szeretem a bf-et annyira, mert végre egy olyan stratégia, ahol nem kell 20 helyre figyelni egyszerre, nem izzadok bele 20 perc alatt a zoknimba mert 200-as apm-et valahogy produkálni kell. Messze nem tökéletes játék, de még egy komoly meccsnél is megmarad játék szinten, ami szerintem nagyon jó.
Emellett persze itt is lehet taktikázni, még amennyire a játék irányítása megengedi mikrozhat is az ember. Már 100-szor leírtam de a véleményem ugyan az maradt; ha egy kicsit balanszolnák a mapokat, kártyákat akkor egész komoly pvp is lehetne ebből. Viszont a játék alapötlete ver miden mást az tut -
Volgafan
senior tag
válasz
fantom922 #19335 üzenetére
Én is próbálkoztam vele,csak akkor jöttem rá,hogy kalap szar,ha stonekinbe futsz bele....egyszerűen nem tudsz lehívni egységet,amit ne knockolna,kivéve ugye a harvi,de ahhoz meg power kell....próbálkoztam,hogy nem támadok,had jöjjön és aoccal bevédem,de abban meg az a necces,ha van cannon vagy más torony a deckbe..
-
Volgafan
senior tag
válasz
fantom922 #19333 üzenetére
Tökéletesen igazad van,de azt se feledjük,hogy pl do,milyen rohadt erős volt anno,1 zöld orbbal,vagy phoenix,resource milyen rohadt erős volt...akkor csinált az ember shadow-nature decket pffffffff belegondolni is rossz..a másik meg,miért teszi bele mindenki az alap lapokat?sztem egyszerű a válasz:mindenki nyerni szeretne...most én is ls deckbe miért ne tegyem be a reavert?tegyem be a helyére a sokkal gyengébb dancert pl?és lehetne ezt sorolni bőszen..
Annak meg örülök,hogy Predi belátta fölös volt a beszólása Petinek!!!Egymást kellene segíteni,nem egymást bactatni...Lásd példának én is fent vagok youtubon,mikor vesztek murder,vagy más ellen,még is jó maradt a kapcsolatunk,nem besértődtem(igaz nem volt epés megjegyzés
) abból a meccsből is sokat tanultam emléxem..Mondjuk én szándékosan nem tettem fel 1 olyan vidit se,mikor magyart(netán havert)vertem,vertünk..Alázzuk a külföldieket,ne egymást!!!!
Phaze:majd ha jó lesz a gépem(ki tudja már mikor :-( ) majd meg tudod ki vagyok
-
OnSeT
őstag
válasz
fantom922 #18689 üzenetére
ez tényleg vicces
szinte mindenki betámadta Cr4zyt, miközben a jelenleg top200ban lévő magyar csapatok mindegyike ezt a void pörgetős okosságot használ(j/t)a és/vagy voidstormot ^^Cr4zy 1v1es taktikájától:
nincs gond a voidpörgetéssel, shadow/natureban alkalmazza, bp nincs, 3 épületből ha már egy kidől nem működik a rendszer.
és 1000-1500hps buildingekről beszélünk, melyeket könnyebb kiütni mint egy wellt, vagy pl, a pure nature somját vagy pure shadow sogját. s amellett hogy 3 deckslotnak lőttek még a lekötött power is jóval nagyobb (~200).Matos elleni meccsben egy korrekt t1 fightot lenyomott TBPeti szal azt cáfolnám hogy nem tud játszani.
Bár az igaz hogy a meccset a t3as lámulásnak köszönhetően (voidstorm nyerte).
Kinti fórumon és tk-n sem a void pörgetést tartják opnak, hanem azt hogy t3on 0 void mellett spammeli voidstormot ami csak az ellenfélre hat.
freemkával egyébként mi a problém?
-
Cr4Zy
tag
válasz
fantom922 #18412 üzenetére
1 razorshardot 1 nightcrawlerrel bármikor kimikrózok neked, 2-őt pedig 2-vel (aki nem hiszi, írjon rám ingame és megmutatom bármikor - sőt, enforcerrel is ki lehet, viszont ahhoz már tényleg 100%-os odafigyelés kell és csak a charge-al lehet ütni, mert ha annál tovább állsz a razorshard mellett, akkor már buktad azt az egységed). Nem véletlen, hogy a top 100-ban már a legtöbben inkább stone tempestet használnak M-knockbackre, nem razorshardot. Mert azt viszont tényleg lehetetlen kimikrózni, hiszen túl gyorsan lő: 1 stone tempesttel 2-3 swift tulajdonságú M méretű egységet is folyamatos knockback alatt lehet tartani. Természetesen az S méretű egységek ellen a legjobb counter a stone pakliban a razorshard, szóval ott van a paklijukban, de elsődlegesen S egységek ellen használják.
Egyébként meg a stone tempest és az aggressor legkönnyebben az S méretű egységekkel szedhetők ki, e két egység kis sugarú területsebzése miatt (az 1. knockback után alig kapnak valami sebzést az S egységek tőlük, és a 6-tagú csapatból 4 a másik 2 lökdösődésétől függetlenül tovább tudja támadni őket); ezért használják a razorshard-ot a paklijukban. -
Cr4Zy
tag
válasz
fantom922 #18363 üzenetére
Egy jó hír: elvileg a szerver 1 percen belül leáll, szóval tuti lesz valami.
Egy másik jó hír: 1v1-ben már közelebb vagyok a Ruler felső határához, mint alsó határához, szóval ha így folytatom, akkor igaz lassan, de egyre inkább közelítek a magam elé kitűzött cél felé, ami a Hero rang lenne (csak mert szépen mutatna az a platina színű karika ott a nevem mellett)Jah és mindenki vigyázzon, mert a Pedopapa is ilyenkor rója az utcákat a Télapók mellett (és megeshet, hogy idén a krampuszok helyett ő csönget be, ha rosszak voltatok)!
Boldog Mikulást mindenkinek! -
Cr4Zy
tag
válasz
fantom922 #18361 üzenetére
Igen, szinte biztos. Azért mondom hogy szinte, mert az EA-től az is kitelik, hogy elhalasztják valami miatt...
Egyébként itt találhatod angolul, és itt németül ugyanazt a hírt, miszerint ma UTC szerint 10:00-tól (közép-eurórai időszámítás szerint 11:00-tól) egy szerverleállítás lesz.
De még ha el is halasztanák, vagy elhúzódna (mert ugye ez megszokott dolog, hogy az egy órás frissítés 2-3 órán keresztül tart), legalább láthatjuk, hogy azért még egy pár ember foglalkozik a játékkal az EA fejlesztői között.
-
zoli.22
tag
válasz
fantom922 #18338 üzenetére
Az nem rossz, pedig direkt átnéztem, hogy mit írok, de ilyen apróbb elírásokat Peti nálam már meg sem említi ezt, csak egy újabb strigula lesz, annyi névvel illettem már őt.
Ráadásul másik delikvensünk helyes neve is AhirHokan.
Mindkettőjüktől elnézést így utólag.Murder: A SoG ára elvileg visszajön ha bontod, de mindjárt teszteljük Petivel.
-
zoli.22
tag
válasz
fantom922 #18335 üzenetére
Az igaz, hogy eleve nem vagyok még azon a szinten, ahol Piti, de azért pár dolgot ehhez hozzáfűznék.
Történelemóra.:
-Elméletileg Ahirhoken játéknevű Magyar találta ki ezt a kombinációt még jó régen, és ő is hasonló szinten űzte mint Peti, csak akkor még a woidstormot nem tudta berakni, lévén, hogy ez csak mostanság ütős lap(de most nagyon).
-Többen használták utána is, pl. én még rrttzz-t ismerem, aki ezzel játszott kifejezetten. Ő azt mondta, hogy magas szinteken már nagyon nehéz kiépíteni, legtöbbször a meccs végét jelenti, ha az ember elkezdi felhúzni az épületeket. Ezzel egyet értek én is. (Valószínű, hogy Peti egyébként is nyerné a meccsek nagy részét, mert csak akkor tudja felhúzni az épületeket, ha van valamennyi előnye, másként nyilván nem menne.)
-Aztán jött a patch, és a voidstorm kb mindent megváltoztat most a t3 harcokban.
Petinek itt a nagy ötlete, hogy ő összekötötte a kellemest a hasznossal, ha neki nincs voidja, akkor t3-n nyert ügye van ezzel a módszerrel ha még addig nem sikerült eldönteni a meccset.
-2v2-ben pedig még folyik a stratégia továbbfejlesztése(timevortex, stb...), amiből már láthattam is egy kis ízelítőt tegnap. Na ott már az én nyugodt kis lelkemnek is sok volt mikor "odaeszkábálódott" a timevortex a t3 mellé valahogy.Én is próbálgattam rankeden már ezt a fajta voidvisszapörgetést, és gond nélkül megy is, de egyelőre azon a véleményen vagyok, hogy elég nekem a SoG is kihozni a harvit, és így azért mégis csak jut hely több mindennek a paklimban.
Mindenesetre saját magamon is tapasztaltam, hogy működik a dolog 1v1-ben is. Petinek azt hiszem sikerült most visszahoznia a sajnos egyre zsugorodó bf-es közösség tudatába ezt a nem elhanyagolható shadow taktikát. -
G4ga
őstag
válasz
fantom922 #18315 üzenetére
hát ja... nem is az hogy stratégiai dolog. de az hogy utána akár bármivel könnyedén besétálnak és szétvernek az már nevetséges. 3 orbon ugyanis void mellet szinte semmit nem kell csinálni mint minden esetben amikor lehoznak valami ütös egységet akár többet void azt csokolom. Egy idö után pusztán annyival kicsinálnak hogy elfogy a Charge és nem tudsz mivel támadni
Fire-rel ugy kell játszani hogy azon a vonalom ahol támadni akarsz elöre felépitesz jó pár Glory of Bannert ( asszem ez a lap aminke a közelében meghalt egységeid powerje visszapörög valamennyit ) és igy letojod h voidoznak.
Firenek van valami void mokolos okossága?
Ha 1. jön az uj pöccs, biztos játszok majd párat. Kiakarom probálni a mikulásomat
Tavaj kari után szereztem be Miki bácsit!
-
Gyuri27
félisten
válasz
fantom922 #18276 üzenetére
A nasti op lássuk be. Nem a pure shadowwal van gond. Hanem a lostal. Reaver robbantva op, silver robbantva op. Nem tudom mit szólnál ha én do-t robbantgatnék. Mondjuk többeközött ezért is nerfelték a do-t kétszer.
Lehet panaszkodni a nature cc-k miatt. Csak felesleges. Egy: nem okoznak kárt. Kettő ált 2 cc van a pakliba (ill három). roots, oink (hurrikán, de nem kell s unitot hivni).
Azért a shadowot se kell sajnálni. Nox, phase, aoc, harvi. A power pörgetésről nem is beszélek. -
Cr4Zy
tag
válasz
fantom922 #18231 üzenetére
Köszi szépen, de akkor majd lehet megcsinálom úgy, hogy a youtube-ra is felkerüljön, mert emiatt most nagyon büszke vagyok magamra, csak lusta vagyok felrakni a fraps-et...
Amúgy meg kezdem egyre jobban megszeretni a pure fire-t, mint ellenfelet, csak a pálya ne legyen olyan, hogy ellehetetlenít engem a játéktól ellene: az előbb egy Legend rangút vertem ezzel a void-visszapörgetős taktikával rankeden.Egyébként miért nem kaptam egyetlen egy kritizáló, vagy egyáltalán bármilyen véleményt? Mert komolyan írtam a végét, mivel tényleg érdekelne minden építő jellegű hozzászólás.
-
Murder3
addikt
válasz
fantom922 #18204 üzenetére
egyébként egy trükk, lehet vele s knockolni csak jó mikró és odafigyelés kell, pl undead armyt én feltudtam tartani vele csak mindig más célpont kell és megvárni míg összálnak újra közeli formációra a szétdobált egységek.
darkelfeket is úgy lehet vele semlegesíteni, hogy egy knock rájuk majd a wellt lőni unholy alatt.meg revage.
ha benyomja a képességét akkor már nem érdemes rájuk próbálkozni mert nem állnak össze, de máskülönben vissza állnak idővel..
de ugye ez megint power hátrányt jelent és csak akkor tudod számodra előnyösen befejezni, ah a wellt ki tudod ütni.
ezért kell unholy rá mert azzal a life steal képessége is erősödik..hibái ellenére én szeretem és sokkal izgalamsabb lap mint a drake és sokoldalúbb, csak ne lenne az s knock bugja.
-
Gyuri27
félisten
válasz
fantom922 #18195 üzenetére
Nem a power a kérdés. Hanem az, hogyan szeded le?
Spirit a ravege miatt nem szedi le a skyfirét se. A windent még úgy sem. Nem szedi le a parasite sem nem sebez hozzá eleget. A swarm nem veszi át mert a wind s knock.
A pure nature tudománya itt meg is állt.A pure frost se üti be. Ha nyomsz egy gravitit jön rá a a disc. Így ezzel próbálkozni nem igen érdemes. Nyomhatod a templart nem öli mert a wind l counter. Lehet rá frost bitét nyomni. A ravege megvédi. A templarra nyomsz pajzsot a wind kap egy ravegét meg egy weavinget.
De ha te ennyire értesz hozzá majd összefutunk és megmutathatod mit tudsz. Mikor szarrá buffolom a windet.
-
zoli.22
tag
válasz
fantom922 #18196 üzenetére
Próbáld ki nyugodtan, meg nekem sem kell hinni de aki valamennyire ismer az tudja, hogy egész eddig bandittal mentem, és nagyon sokfajta kombinációt kipróbáltam már, hogy hogy lehetne hatékony. T2-n vagy shadow egységeket használok, és megprólok t3-ra eljutni hamarabb, mint az ellen(mert ott tudok esetleg már well, orbot bontani), vagy ha tényleg bandit egységeket is használok, akkor power előnynek annyi t2-n. Firestalker-en kívül nincs amivel well-t tudnák "hatékonyan" bontani, bár valljuk be az meg olyan mint egy tesco-s firedancer. T3-n ott a sandstorm ami 2v2-ben tényleg nagyon jól működik, 1v1-ben sem rossz, csak nem egy olcsó dolog.
Windhunternek egyetlen erőssége van, mégpedig az, hogy kevesen játszanak bandittal(nem véletlenül). Így sokszor tudok belőle előnyt kovácsolni, mivel az ellen nem tudja hogy mivel lehet költséghatékonyan leszedni. De amikor találkozok olyannal, aki ismeri, az ellen általában szart sem ér, és buffolhatom én ahogy tudom, fele annyi powerből leszedi. Igazából úgy használható az az egység, ha van mellette egy rioter, mert akkor van esély rá, hogy nem szedik le azonnal. Csak azt meg valahogy fel kell építeni és akkor megint ott vagyunk ahol a part szakad.
-
zoli.22
tag
válasz
fantom922 #18179 üzenetére
Az tény, hogy a darkelfekkel nem barátkozik a windhunter. Azért ettől függetlenül banditban elég jó szolgálatot tud tenni. De mondom, miután marhára kiveséztük itt is, meg játékban is mindenkivel a banditot rá is jöttem, hogy túl gyenge. Talán ha kihoznának valami jó kis bandit egységet, amit használni is érdemes, majd visszatérek hozzá.
-
zoli.22
tag
válasz
fantom922 #18173 üzenetére
Az igaz, hogy rengeteg dolgon kéne még csiszolni, és nem látni az akarást a részükről, éppen ezért vagyok én úgy, hogy kiélvezem még a játékot amíg van, mert ki tudja meddig sorsol egyáltalán ellenfelet a gép.
Tegnap találkoztam egy elég érdekes bandit deck-el, volt benne kemény 1 bandit egység, a windhunter. És sajnos igaza volt az emberkének.
-
alpihun
senior tag
válasz
fantom922 #18125 üzenetére
Ja , nem sok értelmes megmozdulásom volt.
Ám azért az megjegyzem, hogy ő t2 zött először, én követtem őt.
A wildfirés dolgot tudom, csak ott valahogy bealudtam...
bp ward , trick és glacier van.Glacier pedig stampedét nem védi.
Esetleg ward of the north + glacier? Az védi?
vagy kerítsek helyet amii ritualnak?Csak nem tudom mit vennék ki.Esetleg pont wardot?Ám a videó véletlenül lett ilyen.Addig konvertáltam jobbra-balra amíg jó nem lett.
-
Murder3
addikt
válasz
fantom922 #18056 üzenetére
koc 70 power+50 a képessége.
commandos 80+10
commandos még m counter míg a koc L, ha life megy rá akkor még ha te a commandosra counter lifolsz akkor is jobban kijössz a koc akkor ér valamit, ha unholyzod, de erre meg egy laza revage elég és már ott az előny, de ha nem unholyzod se érsz vele semmit.cc és bp híján neked valószinűbb, h welled veszted mire leszednéd és mind1 h nc vagy mage motivatet csinálsz egyaránt nem érsz velük semmit és a commandosnak még ott az erupt is.
aoc vagy darkelfeken kívül nincs más ami megérné.befallen amúgy jó church ellen, bár nem éri meg
-
Cr4Zy
tag
válasz
fantom922 #18056 üzenetére
Hát igen, a befallen egy az egyben minden healt és buffot elutasít, így kb. a legjobb megoldás a védekezésre a Mauler és a Lost Reaver után a commandos ellen. És 120 power. Nem egy olcsó dolog power-t tekintve (bfp-t nézve az), de a legtöbb pure shadow pakliba már nem igazán fér be...
-
Murder3
addikt
válasz
fantom922 #18006 üzenetére
semmit nem érsz magel ellene ha buffolva van
tesség, mage motivate,nc lava widlfire és eséyle nem votl leszedni a commandosot 2-nek se.a buffal nagyon tolja a voidot a banner meg nem nagy fájdalom ha elveszted.
az igazi hátránya az, hogy ah elfekkel védede te egység hátrányba kerülsz.
ugyanis nem s counter míg a darklefek azok és te csak buffolhatod a commandost mert máskülönben vége míg ő meg 50 ért hozza a darklefeket amiket előre-hűátra tud tologatni, commandos csak az unholyval ér vmit is sebzés úgyileg.
az meg 90.
am nem éri egm 1 wellre lavazni inkább erupt ami hasznos, olcsó és szépen kipusztítható vele mage,darkelf ha egyrakáson van.
meg buff de más nem tehetsz és így előbb utóbb egység hátrányba kerülsz ha nem a darkelfet lövöd és nincs rajta unholy elmehet a meccs
ha darkelfet úgy előbb utóbb ő lesz előnybe.am harvira a windhunter jó ha van elég powered neked is,buffal nagyon erősek és te tudod gyógyítani ő nem és még a buffoakt is ingyen leszedheted róla.
különben aura max, de auránál is a bandit lesz előnybe az épületei és erupt miatt.
a fő fegyverek a darkelf meg nc ott is ott vannak...
kicsit önszivatás rapid ellen aurázni.a koc jó de comandos ellen meg shadow splahs ellen annyira nem, nc full buffal is megeszi.
commandos m counter neked csak elég buffolnod és te fogsz kikerülni győztesen.
revage nagy előny és m counter. -
Cr4Zy
tag
válasz
fantom922 #18006 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy lehetetlen megfogni, hanem azt, hogy nehéz.
Igazad van, abban, amit mondasz, több megoldás van a megfogására, de egyiket sem találtam elég olcsónak. Azért mondom így, mert pure shadow-val is játszottam korábban.
Egyébként meg így belegondolva igen, Bane rangig nem nehéz eljutni - annak a kb. 300 embernek, akik már voltak grandmaster, vagy legalább battlemaster szinten. De a többieknek ehhez vagy meg kell várni, hogy nagyon leessen a pvp rangjuk, ami azért nem egy-két hét, vagy pedig új acc-ot kell indítani, amin az upgrade-ek nincsenek rajta. Nos upgrade nélküli shadow mage-dzsel kétlem, hogy olyan sokra lehetne menni...
Én pl. nyár közepe-vége óta folyamatos játékkal Archfiend voltam, mert nem akartam a kedvenc kombóimat lecserélni. Most, hogy az acc-om meg lett hackelve, már nincs választásom, csak azokat a kártyákat használhatom, amik vannak, így szépen lassan felkúsztam már Bane rangra, elsősorban e bandit pakli miatt.Amúgy meg igazad van, a Harvester a legjobb countere a commandosnak, mert az ellen nem tudok semmit sem csinálni. De azért ne felejtsd el: én nem akarok még egy bannert lerakni a commandosom mellé, hiszen 1 egységgel támadok, és amúgy is, egymaga a lifeweaving kinyírná ezt az épületet...
És azt sem mondtam, hogy mindenképpen életben akarom tartani a commandosom. Elég, ha egy kisebb powerelőnyt szedek össze, onnantól meg már ugyanúgy ott vannak az nc és a darkelf nekem is, hiszen a banditban az egyik orb shadow, ezt ne felejtsd el!
Aura esetén azonnal lehívok egy bannert, mikor még nem sebez (4 másodpercig ilyen) onnantól pedig játszadozhatunk benne, mivel nekem is ugyanúgy bent vannak az nc és a darkelf, azt pedig, hogy ki jön ki ebből jobban, pedig majd meglátjuk, mert ugye a bannert valamivel le kell ütnöd, ha csak varázslatot használnál a commandosom leverésére, hiszen ellenkező esetben a végén jönne mégegy commandos. Jah és bent van a rioter's retreat is a paklimban, szóval a banner után egyből az jönne.
Igaz, a darkelfek esetén nehéz védeni a commandost, de nem lehetetlen. A mage-ekkel éppenséggel az a baj, hogy M egységek, illetve a range támadása miatt alapból 25%-kal kevesebbet üt. Így a motivate-tel bár sokat sebeznek, de a commandost is jobban healelik, hiszen az is többet sebez rájuk, mintha darkelfeket hívnál.
Egyébként meg ha te egy harvit hozol a commandosra, megyek instant t3-ra. Aztán pedig buffolni fogod a harvit több, mint 90%-os valószínűséggel, amire az első dolgom egy windhunter és leszedni a harviról a buffot, a második pedig az aura lenne, ha azt sem vitték volna el... Szóval a harmadik dolgom a buff levétele utáni instant voidstorm, mivel más védekezési lehetőségem nincs. Ne felejtsd el, hogy amíg a kezdő orbodról eljut a harvi az egyik orbomig egy átlagos (közepes) pályán, addig több, mint félig felépül a t3-om (természetesen amíg te nem hozol le countereket a commandosomra, addig én sem buffolom azt, hiszen gyógyítja magát az orb támadásaival szemben - így ravage nem kell -, és mivel nincs semmi más ami támadná, ezért a lifeweaving sem kell. Így nekem ugyanúgy összejön a t3-ra a power, míg neked a harvira.
Amúgy meg a phoenixet elfelejtetted említeni. 1 phoenix nem képes megölni egy commandost magában (660 az élete és 550-et sebez a phoenix), így aztán becsapódás előtt elég egy ravage a commandosra. 2 phoenix esetén lifeweaving és ugyanott vagyunk, ahol 1 phonix esetén.
U.i.: A KoC esetén magát a KoC-ot fogja lőni, mert nagy valószínűséggel mire lehozod már nem lesz bannerem, s nem is szándékozok újat rakni. Jah és a banner 50 power, nem 20, ahogy a számolásodban írtad.
És holnap nagy valószínűséggel online leszek, szóval szívesen állok elébe a próbának.
U.i.2.: Nem véletlenül mondtam, hogy 4 darkelf esetén jön a lava, korábban nem, csak azokat veszem célba a monument helyett, illetve ha benyomod rajtuk a turbót, akkor egy lifeweavinget hozok le rá. Lehet okoskodni, hogy ekkor lehozol egy negyediket, de mire ezek visszaállnak abból a helyzetből, hogy nem tudnak lőni, én már legalább 1-et leszedtem belőlük és nekem ugyanúgy visszajött annyi voidom, hogy egy újabb darkelf esetén már tudom nyomni a lávát.
Zoli: Neked pedig annyit tudok mondani, hogy kb. minden másnap ott vagyok a játékon, ha többet nem is, de negyed órát biztosan amiatt az 1 bfp miatt. A múltkor mentünk is 2 bg-t rrttzz-vel, Gergővel és veled, mégsem szóltál, hogy nézzük meg a commandost lifeweavinggel.
-
zoli.22
tag
válasz
fantom922 #18007 üzenetére
Ha már harvi, akkor igen, kicsit le lehetne vinni a költségét, és egyuttal gyengíteni is kellene. Igaz, hogy shadownak az az igazi nagy támadó fegyvere, de pl bandittal csak aoc-vel tudom fogni, ill. csak tudnám, de nekem a lehívott egységein másfélszer annyiba kerülnek mint shadownak. Így támadok, mert muszály, hozom le 60-100 powerért az egységeket, ő valahogy túléli azt a kis időt 50 poweres lényekkel, majd jön a harvi, és beaprítja a támadásomat. Mire odaér az orbomhoz, vagy van kb 320 powerem aoc-ra meg bele varázslat+egység vagy nincs. Utóbbi a gyakoribb.
-
gergomester
tag
válasz
fantom922 #17969 üzenetére
Még naon nm vok profi, de szeretnék az lenni! Csak nekem van 1hobbim ebben a játékban, és az pedig abból áll h aki már a top 200ban benne van és hajlandó velem játszani azzal akár 15-20 pvp is lenyomok, csak azért h tanuljak és ellessem a taktikákat, szeretnék olyan jó lenni mint te vagy akár LoLhuncsirke, gyuribá, onset stb.! Egyébként szerintem ha pure fire-el elveszted az irányítást t2őn akk azzal is cumi van! Azért köszönöm az elismerő mondatokat!
-
Murder3
addikt
válasz
fantom922 #17775 üzenetére
még a nagy része nem is "proo".
gyakorlatialg x,y lap megléte mellett xx tapasztalatot szerzel a játékokkal és proo leszel.Mindegyik színek t1-en van egy baromi könnyen játszható erős kombója, ha splash decket raksz akkor meg még könnyebb játszhatósági faktorok jelennek meg a többi tierbe.
Obesity proo, de lássuk be ő se csinál semmi különlegeset.
Egyszerűen megjátsza a legerősebb kombinációkat oszt annyi.
(jó ugye van egy két érdekes deckje is de azzal ugyse játszik rankedet)freemakát is említhetném, ő mit csinál?
war eagle,shield...obesity frost deckje meg egy az egybe uygan az pl meg szinte az össze pure frost.Az, hogy 1-2k játék után van egy x számú tapasztalat de az mindenkinek megvan.
Ergó egy átlagos játékos is simán bekerül olyan helyre bármilyen deckel teszem azt shadow,nature..
az nem kunszt,mert mit használ?
NC,darkelf,surge...az h t1-en megtudja játszani a dread+forsaken spam vagy nox kombót nem egy nagy dolog..ki nem tudja és hogy t2-n nc,darkelfel meg burrowerrel tud bontani szintén...
de most shadow,frost vagy a legtöbb fire spaksh is ugyan ez.De most a pure naturésok do-ra,som-ra,sol-ra épülő taktikája is szánalom, mert most az is war eagle,shield szint.
de a lost reaver is dettó ugyan ez.
pure shado is miből áll?
az h darkelf meg nc védekezésnél meg mage max jön a harvi.
rakat pure lap meg kb itt látszik, h jónak jó, de milyen könnyű meglenni nélkülük.....
mi értelem ennek így?
egy olyan játékba ahol az a plussz, hogy nagyon sok és változatos és teljességgel különbőző stílusok és taktikák játszhatnának, de valójában mindenki szinte ugyan azzal ez így megöli a játékot -
zoli.22
tag
válasz
fantom922 #17718 üzenetére
Szerintem amellett hogy balansz problémák is vannak, az emberek is olyanok, hogy látnak valamit és nyilván ha bevált, akkor azt utánozzák. Persze kihangsúlyozom hogy bár mióta kiadták a játékot nekem megvan az acc-om, de jó sokat kihagytam, így nem vagyok még kompetens a dologban.
A lost pakliban tényleg vannak érdekességek, a reaver ellen nehezen védekezek.
Nekem is nagyon tetszene, ha még jobb lenne a balansz és így nagyobb lenne a szabadság, hogy mit rakhat be az ember a pakliba.
Pályáknál ha nagyon nagyok lennének, akkor az sem lenne már jó. kéne nagyobb pálya is, de azt úgy, hogy csak sparring-ban lehessen választani.Amúgy meg rólam már úgy is mindenki tudja, hogy csak olyan lapokkal vagyok hajlandó játszani, ami tetszik. Annyira megtetszett a bandit már az elejétől kezdve, hogy azóta mással nem is játszok egyáltalán. És még mindig a rioter's retreat a király!
-
Zotya21
senior tag
válasz
fantom922 #17703 üzenetére
áhh mondjuk ugy hogy mentem egy Bg -t és ennyi megint XD
nem tud már nagyon izgatni ez a egész nem értem el ebbe se semit
lámulós decket meg nem fogok összerakni meg erőmse lenne azt mind felupolni meg akorse biztos a siker
most inkább elvagyok msn en meg erre arra aztán jóóvan
meg 1-2 napja dungeon keeper 2 őt akarok kivégezni eszméletlen nagy játék volt még 99 ben és még msotis az
nah én abból várnák egy 3. részt nem ezt a "Dungeons" nevü trágya hasonmást amire 11 évet vártunk és semiresejó
-
Murder3
addikt
válasz
fantom922 #17617 üzenetére
hát igen....
és még azt tegyük hozzá néhány long range meg kapásból a legtöbb alap mapon op és unfair mert túl kicsik a mapok hozzá.Nekem már a 2v2-től is kezd elmenni a kedvem rájöttem az se több mint az 1v1 h lámulj be x lapra és kész...
maximum t3-ra lehet ott is változatosabb kombókat berakni, de azok meg gyengítik a decket és nehezebb is érvényesülni vele és nem biztosít előnyt se.se változatosság nincs a játékba, se semmi.
-
phanzetomox
őstag
válasz
fantom922 #17609 üzenetére
Szerintem semmilyen változás nem javítana jelentősen a helyzeten, hisz hiába van sok lap úgyis mindenki az aktuális legjobbakat használja... Anno nekem még a razorleaf is bent volt a nature deckembe, most meg használhatatlan hisz vannak sokkal erősebb t3-as lapok, így nyílván mindenki azt használja.Tehát ha lenne 500 féle lap színenként, abból mindenki a legjobb 25-t használná
. Szerintem talán egy tágasabb deck segíthetne picit a dolgon (ha mondjuk 25 lapos pakli lenne, akkor a hirtelen felszabadult 5 helyet kicsit változatosabban lehetne kihasználni, bár sztem csak idő kérdése, és így is kialakulna az a pár + lap ami kihagyhatatlan a 25 lapos deckbe
, és akkor ugyanott tartanánk)
Mondjuk egy új szín megkavarhatná a dolgokatbár ez esélytelen
-
BladeHero
tag
válasz
fantom922 #17611 üzenetére
Igen, az a baj, hogy azt a képességet nem éri meg használni.Kivéve ha a nomadod feleslegesen van lent és egy skyfire drake az ellenfeled akkor megéri mert le szeded 90 ért a 100 poweres madarat.De ez is olyan ritka mikor használni kel.Szóval nem olyan jó az a képessége azért.De én szeretem a nomadot, mert erős hiába 75 power.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest