- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Banggood tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Markizmark
addikt
Nem azt írtam, hogy hazug vagy, hanem azt, hogy nem EU-n belülről indul a csomag. Az más tészta, hogy a tracking számmal csak EU-ba kerülés után látható.
Még mindig ott tartunk, hogy vagy sikerül megúszni ezzel a móddal vagy nem. Az áru eredete CN, csavarhatjuk ahogy akarjuk, attól még onnan indul.
Vagy sikerül átsunnyogni, vagy nem...
Legutóbb PDM-mel sikerült megúszni, Belgiumon át a GLS-szel.
Here is the red, where is the red, hungarian lucky game. -
qajakos
csendes tag
Mielőtt kérdeztem, természetesen elolvastam az összefoglalót. Itt elismétled az ott olvasottakat. De én nem ezt kérdeztem. A szívás pedig nem az áfa , hanem az, hogy a vevő nem fizetheti ki önállóan , hanem ügyintézői díjat kell fizetni. Utoljára nekem 30e-re 8e afa, + 8 ezret ügyintézést (DHL) kellett fizetni, azaz több mint 50%-ot. Na ez a szívás. (És nagyfokú gazemberség szerintem.) Arról már nem is beszélve, hogy a cuccot visszaküldtem, de a 2x8e Ft-ot nem kaptam vissza. Ez is szívás. Akkor ha tudsz válaszolj pontosabban, ha lehet. A kettő között nem hiszem, hogy csak a név lenne a különbség. Biztos hogy nem. De akkor mi? Köszönöm. (A kifli rangon aluli volt...)
-
Markizmark
addikt
A European Direct Mail (EDM) vagy EU Priority Line (EPL)
Mint a neve is mutatja, Európán belül kerül feladásra a csomag, így már nem kell vámot és Áfát fizetni. Ez a szállítási mód lehet nagyon lassú is.Konkrétan megnéztem egy cuccot, amit vennék és van EU Priority Line szállítási mód, holott a termék csak CN raktárban van, ergo ott adják fel. Szóval nem feltétlen igaz amit írtál.
Nem szívás hogy az Áfá-t ki kell fizetni, hiszen szó nélkül megteszed ha itthon akár egy darab kiflit is megveszel.
Ebbe szerintem bele se menjünk, eleve adózott jövedelemből vásárolgatunk...
-
-
SzamyMcMilan
csendes tag
Igen és arra gondoltam, hogy("szeretet") biztos már unalmas, hogy mindig van valaki, mint pl. én is, hogy megkérdezi 1000-ére is pedig, ugye volt már erről téma. De mindig a saját ember problémája a legfontosabb, hiába írta már le valaki ezt korábban. De nekem megnyugvást ad, az hogy egy olyan ember válaszol aki többször rendelt, mint egy banggood külföldi aki angolul beszél és annyit ír minden válasz végére, hogy szíves türelmét kérjük.
További szép napot és elismerést, hogy ilyen higgadtan válaszolsz -
buca84
őstag
Pedig EU Priority Line -al rendeltem. A visszaigazoló mailben is ez van.
Kaptam a promos emailt hétvégén. Megrendeltem. Én most is a csökkentett árat látom.
Firefox, Chromium, Brave alól is ugyan úgy látom ezt a szállítási módot.
Szerk.: Akkor most várjam meg, mit írnak a levelemre, igaz?
Ha promo van, akkor emiatt késhetnek a szállítások?
(#7957) vandor01
nem kell azonnal. csak mondom az volt a fura, hogy kolléga 2 napon belül kapott TN -t. Én meg még nem.Akkor várok és ennyi.
Köszi a segítséget!
-
-
nightzone
aktív tag
Tegnap este elküldtem a törlést, ma reggel 7.14-kor az fogadott hogy shipped. Ráadásul egy olyan termékkel csomagolták egybe a terméket amit visszamondtam ami meg kellene...Szóval nem akarták törölni, vagy nem kapták meg az üzit. MIndegy, nem fogom átvenni és kész.
Mod: 8.15-kor meg kaptam az emailt hogy sorry nem tudjuk törölni mert shipped, de ha nem akarom átvenni, akkor visszautalják mínusz a shipping cost.
-
Ciccuka
veterán
Kb. fél éve már, hogy jobb inkább forintban fizetni a gearbest és a banggood-on. Az fix és általában olcsóbb is, mintha más váltana. Persze ez több mindentől is függ (kártya, bank).
Pl. 15026 vs. 51.99 (15134)
Pl. 15040 vs. 51.99 (15134)De ezt úgy tudja valaki jól megvizsgálni, hogy ugyanazt megveszi mindkét formátumban (vagy a forintos árat feljegyzi) a végén összeveti a kettőt.
-
flymi
addikt
shipping insurance-ra bepipáltam a biztosítást:
Order Totals
Sub-Total: US$32.99
Coupons: #NEW10120:: US$-3.30
Shipping insurance: US$0.66
Shipping Fee: US$1.30
Total: US$31.65De volt ott még egy, amire viszont nem, valami duty, vagy customs fee, nem emlékszem pontosan. Nem is egészen értettem az mire jó.
Csak ezért kérdeztem. -
vegyszer
addikt
Köszönöm a választ!
A példát azért hoztam, mert számomra releváns témába vágó motyó. De van Xiaomi 4k drone, így nem valószínű, hogy váltani fogok.
Inkább az elv érdekel, hogy ha pl csúszik a megjelenés, posta, stb, ki lehet-e csúszni a védelem alól, de így úgy tűnik, hogy igen... -
vegyszer
addikt
Szia!
Egy kérdés: a PayPal védelem a preorder esetén hogy működik?
Pl a BG oldaláról lehet rendelni FIMI X8 SE koptert. 500$, de február sokadika feladás napja. Ami bő két hónap.Ebben az esetben mi a tényállás?
Vagy ha pl a megjelenés csúszik, vagy bármi közbejön, akkor mi van? -
tibcsi0407
félisten
Így van.
Ha EDM lett volna és úgy kérik be, akkor elfogadom. Ha sima szállítással rendeltem volna TAX insurance-szel, akkor is elfogadom, de itt Ők hibáztak.
Előfordulhat, hogy EDM-mel ekkora csomag nem küldhető, de akkor jelezni kell a vevőnek, hogy figyelj, ilyen meg ilyen alternatív megoldás van, vagy refund és akkor ugye én mérlegelhetek és tudom mire számíthatok.
Nem a 3500 Ft-on van a hangsúly, hanem az ügyfélkezelésen.
A support pedig piszok lassú, ha a napi 1 levélváltás már összejött, akkor elégedett voltam. -
tibcsi0407
félisten
A 9500 Ft-os teljes költségből 3500 Ft a postai vámeljárás díja, ami majdnem a harmadát teszi ki a teljes tételnek csak azért, mert nem azzal a postai eljárással küldték, amit én válaszottam és kifizettem.
Ahogy írtam, egy szavam sem lenne, ha sima postát fizettem volna TAX insurance-szel.
Tudom, hogy működik az ilyen szállítás. Az a véleményem, ha nem tudja úgy feladni, ahogy rendelem, akkor előtte értesít róla, hogy mire számítsak és akkor mérlegelek, hogy kell-e, vagy nem.
Továbbra is azt gondolom, hogy megérte így is a termék, viszont ha nem hibázik a bolt, akkor ennyibe sem került volna.Jómagam is képviseltem kínai boltot sokáig (szerintem ebből a topikból is ismernek páran), segítettem a vevőknek, ahogy tudtam, ezért tudom milyen sz*rrágó a kínai mentalitás nagyon gyakran, de azt is belátják, ha nincs igazuk, csak jól kell feléjük kommunikálni az elégedetlenséged.
-
tibcsi0407
félisten
Nem azzal küldték, annak ellenére, hogy ki volt választva, ezért jogos a complain.
De már válaszoltak is, hogy küldjem majd el a számlákat, ha megkaptam, szóval korrektek egyelőre.
Egyébként pedig nem RX, hanem EH kezdetű a TN, nem a megszokott SG post ragszámot kapta. Legalábbis én még nem láttam ilyet. -
tibcsi0407
félisten
Nem is reklamálás a lényeg, hanem előre jelzem, hogy kapnak majd egy számlát.
Öreg róka vagyok már a rendelésekben, de sosem volt még olyan, hogy pont akkor dől be egy szállítási mód, amikor rendelek.
Mivel többen is jártak így, nem csak én, lehet jobb lenne valahol kiemelni a dolgot a leendő vevőknek is, hogy megszűnt a tax-free shipping. -
Geller72
veterán
"Ez a szállítási mód lehet nagyon lassú is"
-Igen, mert a köcög sokszorlegtöbbszörnem tartja EU-s raktárban, hanem ha te megrendeled, elindítja Kínából. És ha ez látszik (és legtöbbször igen) a csomagon is, - mármint hogy előtte Kínából érkeztetve - akkor simán meg fogják vámolni. Eddig két ilyennel találkoztam. Az egyik Hollandián keresztül jött, a másik Anglián. Mindkét esetben látszott a csomagon a Kína-Anglia/Hollandia útvonal is, tehát ennek fényében elég nehéz letagadni, hogy nem EU direct a cucc. Ennek ellenére kell nyitni egy tickettet, mert ha a BG nem is, de a PayPal dönthet úgy, hogy az neki jó legyen.A Tariff Insurance az Eu shippingnél nem választható külön. Csak a registered és a free shippingnél.
-
actions9
tag
A 9,96$ vásárlás volt. Benéztem.
bocsEllenben még nem történt visszautalás. DHL magyar nyelvű (Forinttal számolva) vám igazolását küldtem vissza, más "papírkát" nem kaptam tőlük.
A Banggood oldalán a kapcsolatnál kiválasztottam témákat, ott a "Vevőszolgálat - vámokról" fület és oda írtam, és töltöttem fel a DHL számlát. Megadtam a rendelésszámot, jeleztem, h "Tariff Insurance", de még válasz emailt sem küldtek.
Elrontottam valamit?
-
actions9
tag
Válasz emailt küldtem még éjjel, mint írtam és azonnal megkaptam a kéréseiket. (árumegnevezés, lakcím, paypal ig. stb)
Arra is válaszoltam.
Ma reggel már hívott a DPD, h holnap csomagot szállítanak, tehát ez eddig gördülékeny volt.Úgy emlékeztem, h EU-s (német) raktárról hozzák majd. Azt hittem elfogyott és kínai rendeléssel szállítanak, de gondoltam németben ezt majd vámolják, ezért nem értettem a magyar vámot és gondoltam, ha eu-s országban lépett be akkor...
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a Banggood szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Milyen routert?
- Milyen videókártyát?
- Synology NAS
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Kuponkunyeráló
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest