-
Mobilarena
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
Csak tegnap jutott eszembe hogy mi van ha nyomva tartom, kipróbáltam, működött
aztam gugliztam, gondoltam biztos van már egy csomo ilyen tipusspecifikus kütyü, de nem talaltam, olyat viszont igen hogy valaki az elektronikaba nyúlt bele, ami így csinál mintha folyamatosan nyomva lenne a gomb, szoval nem hiszen hogy gond lenne.
de holnap ugyis autózok vagy két orat, meglátjuk -
Emunem
őstag
Nem, atombiztos. A hátsó szürke bútor lap (amin a hosszabbító is van) be van csavarozva, merevítési szerepet is betölt, illetve minden polc hátulról csavarozva van, nem a ma is kapható karton papír a hátulja, hanem kb 7mm préselt fa kompozit lemez. (1995-ös gyártású a szekrény)
Többek között itt látszik meg, miért jobb egy régi bútor, mint az ujjak… ég és föld. Mondjuk van súlya… -
-
Tomika75
tag
Akkor a papír orsóra vagy nyomtatsz egy gyűrűt a külső peremre vagy egyszerűen körberagasztod szalaggal és kész is. Ahhoz felesleges orsót nyomtatni szerintem. Én a bambu refillhez nyomtattam csak.
#9046poli27 : Gondolom 98A-s lesz aminek sok hasznát nem vesszük. Én a 90A-ból nem tudtam normális tömítést nyomtatni, mert túl kemény lett és eresztett. -
Tomika75
tag
Simán nyomtatsz bambu orsót tele van veée a makerworld. Nekem is 4 refill van nyomtatott spoolon. Amúgy felesleges szerintem ezen a papír orsón annyit rugózni. Ha sokszor cserélgeti az ember akkor nyomtatni kell a külsejére gyűrűt ha nem akkor pedig elég a sima ragasztó szalag is.
-
poli27
Topikgazda
én itt vettem a smooth pei lapot eddig jó, igaz csak egyik fele smooth...
-
fabula
őstag
Csak hogy én se maradjak ki
.
Mint már írtam textured PEI lapra nyomtatva az ABS/ASA alá én sem kenek ragasztót a Bambu Vision házas P1P-men, csak a bed hőmérsékletét tartom végig 100 C fokon és eddig még nem vetemedtek, nem váltak fel, nagyobb nmyomatok sem. Ennek az is lehet az oka, hogy a textured PEI laphoz a Z eltolást kicsit kisebbre állítja a Bambu, hogy jobban belenyomja a lap felületébe az anyagot.
Én csak PETG-hez és sima PEI lapon használok ragasztót, ott is elválasztó rétegnek, miután korábban egy gyári Anycubic üveglapból simán rányomtatva a PRTG-t a tárgy leszedésekor lazán kitört egy darabot a túlzott ragaszkodás miatt az üvegből. Utána olvasva a sima PEI felülethez is ajánlják a ragasztót emiatt a PETG-hez, mert azt is letépi a lemezről, még könnyebben, mint az üveget.
Tehát én csak ritkán használok ragasztót a 3d nyomtatáshoz saját tapasztalat alapján.
Amúgy a Bambu a saját hideg meg mérnöki és stb. sima felületű lemezeihez ajálja a ragasztót, de textured PEI-hez nem kellett nekem soha. Korábban ugye a lidar (X1C) miatt a textured PEI lapot nem ajánlották az X1C-hez, a saját egyéb lemezeikre meg matricázva van a felület felvive, emiatt kellhetett a ragasztójuk. Az újabb textrued PEI lapjukkal már megy a lidar. Ezek okozhattak félreértéseket a ragasztóhasználat ügyében.
Szóval száz szónak is egy a vége, aki ragaszt, az ragasszon, aki meg anélkül is tud jól nyomtatni, az ne ragasszon.
A lényeg, hogy mindenki legyen elégedett a végén a késztermékkel és minél kevesebb anyag vesszen kárba.
Ebből "hitvitát" csinálni meg teljesen céltalan és felesleges, szerintem.
-
Emunem
őstag
Hali, bár még új vagyok, nem hiszem, hogy ellenséges voltam. Sok mindent megtanultam már életem során, az egyik legfontosabb volt, hogy ha valamit lehet egyszerűbben, akkor ne bonyolítsam. Ha feljebb olvasol, nem egyből kiborulsz, akkor olvashatod, hogy én is hasonlóan gondolkodtam, és sok helyzetben meg is oldottam, hogy ne kelljen ragasztani. Egyrészt, mert nem volt kéznél, másrészt meg “majd én megmutatom, hogy lehetséges…” alapon túráztattam magam (lett is pár + ősz hajam a többi mellé…
). Aztán kb 1 kg el…sa után rájöttem, hogy hülye vagyok, egóból nem haladok semerre.
Így farkam behúzva vettem lakkot, kipróbáltam, sikerült, öröm é bódottá. Így már örökített bódottá lettem, mert sikerült. Aztán levontam a következtetést, hogy van az a nyomat, ahol kell bizony az eretnekséggel felérő ragasztás.
Jó nyomtatást. -
ptesza
senior tag
A Bambu is csak előírja nem javasolja.
Az előírás felét már sikerült betartanod(100°C bed), most már nem sok van hátra. Hajrá.
Azonban ne feledd egy tapadási problémával érkeztél és többen tanácsoltak dolgokat, próbáltak segíteni, amire te nem vagy hajlandó mert ez a vallásod része. Ne kelljen most megkeresnem azt hozzászólást. -
ptesza
senior tag
Van egy tetszőleges termék, pl egy festék. A gyártója előír dolgokat hozzá. Pl a hígítás, előkészítés, alapozás, szerszámok stb. Ha az szerint haladsz és elvégzed amit leírtak akkor csak nagyon ritkán történik váratlan dolog. Ha kihagysz lépéseket akkor szakszerűtlenül és empirikus módon végzed el a feladatot. Ilyenkor már vannak hibák. Erre próbáltam én rávilágítani.
Mostanra már két klikkre szakadt a nagyérdemű.
-
fabula
őstag
Pedig legalább PETG-hez nem árt és még csak nem is a tapadást javítja, hanem a leválasztást
.
Majd ha a sima PEI lapodról letépi egy ragaszkodó PETG nyomat a bevonatot, akkor esetleg elgondolkozol a ragasztón.
Modnjuk ABS-ASA-nál tapadásjavítónak sem utolsó, ha már másképp nem működik-
Én sem használok rahasztót rendszeresen, csak ha kell.
-
Joshi
titán
"Á sosem használtam ragasztót és nem is fogok."
És miért? Pl a 3DLac nagyon szuper. A legutóbbi ASA nyomtatásom előtt biztosra mentem és duplán fújtam be, alig tudtam leszedni a supportot róla. Még az volt a szerencse, hogy maga a tárgy azért lejött róla. A lényeg hogy ez a lakk nagyon jól működik, csak ajánlani tudom, igau hogy most megint nincs Alzán.Valószínű hogy Bambu nem keni bele a first layert annyira a bed-be, mint a Prusa nyomtató. Viszont az OrcaSlicer tud Z offsetet, esetleg lehet azzal is próbálkozni.
-
fabula
őstag
Nekem Vision házam van a P1P-n és ASA-t meg ABS-t is nyomtatok benne problémamanetesen előzetes hőáztatással (20-30 percig).
Ha az alja feljön a nyomtatás közben, akkor lehet kevés az asztal hőfok, én végig 100 C-n nyomtatok, a másik a rossz tapadás, én textured PEI-re nyomtatok ragasztó nélkül peremmel, illetve az éles sarkoknál egérfüllel. -
poli27
Topikgazda
-
Gratula!
Tudtam én, hogy nagyon ismerős a nicked, nem vagy fent a PH térképen?
Szintén szolnoki vagyok.Tomika75 Picit bántam, hogy nem X1C-t rendeltem. Most, hogy itt van a P1P nem bánom. Majd erre veszek egy AMS-t. Már kosárban van, csak keresem a letehetőséget... áfa miatt.
Lidar biztos jó dolog, nem néztem utána, nem tudom mire való nyomtatón.
Viszont a PEI lap, nekem szimpatikusabb. Végre nem kell ragasztó, tésa szalaggal bohóckodnom. Kamera nem érdekel, raktam rá Xiaomit. Burkolattal majd nézek valami kicsit a házba. Kijelző szintén hidegen hagy, összerakás óta hozzá sem értem, rá se néztem.
brumi1024-nek van mindkettő, talán Ő tudna okosat mondani.
Prusám sose volt, sose lesz, valahogy sosem vonzott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest