- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sketch001
kezdő
Egyelőre olyan nagy fejlesztés nem jött. Béta brenchen jön most valami új ui a kijelzore, az új ams szárítás támogatás és társai. [link]
Ez az új "biztonsági" frissítés ez ilyen... Ha orcat akarsz használni kell a connect app bambutol, orcaval csak exportalsz gcode-ot, majd a connectben megnyitod és elkuldod... Dev mode - al működik mint régen, de akkor nincs sd kártya nézet - lan onlyban nincs eleve - és nincs handy app. Oka kb nincs, azon kívül mercsak. Elég komoly hiszti ment miatta, de bambut nem igazán hatotta meg. Szomorú de ez van.
Minden más esetben nézd meg az x1 plus firmware-t, egy, a gyári fölött futó móka amivel egy csomó apróságot látsz amit bambuék nem engednek. Bed mesh és társai vonalon. Nem törli le a gyári fw-t, bármikor vissza tudsz állni arra ha mégsem jött be.
-
fabula
őstag
Az android emulátor, amit linkeltem jó, de nem a telefonra (iphone) való, hanem a Windows 10 vagy 11-es oprendszeres PC-re kell telepíteni, az androidos app azon belül fog futni egy virtuális gépen. A PC-re jó az emulátor az androidos programhoz és PC-n ezzel tudod használni is, csak a telefonodra nem tudod telepíteni.
Nem tudom, van-e android appokhoz iphone emulátor, de nem tartom valószínűnek ismerve a két cég viszonyát.
Ha az iphone-on akarod az appot használni, akkor meg kell nézned, hogy ez az alkalmazás meg van-e az Apple alkalmazásboltjában, és azt kell telepíteni a telefonodra.
Mr.Csizmás közben már linkelte is neked.
-
-
smithsys
aktív tag
Mocskosul szálaz, folyik.
Valószínűleg az adalékanyag miatt.
Mindenképpen utómunkát igényel. Én csak olyan dolgokat nyomtatok belőle amit aztán viszonylag könnyen meg tudok pucolni / csiszolni, mert igényli.
Szinte biztos vagyok benne, hogy lehetne a beállításokon finomítani, és akkor jobb lenne vele a nyomtatás, de sajnos nekem nincs arra időm hogy egy filament beállítással órákat szöszöljek.
Viszont utómunkával szép végeredményt lehet elérni, és tapintásra is van egy kis faérzet.Ez pl. abból készült.
-
Tomika75
tag
Ez a szín van Polymakerben igaz nem fa töltetű,de szinte ugyan ez. Mogyorónak hívják és olcsóbb is mint a Sunlu. Még 3D expo-n vettem vagy Farkaséktól vagy a Fila-ment-től. Esetleg kérdezd meg valamelyiket hátha van/lesz náluk.
Itt is van: [link]
Amúgy ha jól emlékszem a papír tekercsekhez nyomtatni kell szegélyt, hogy működjenek az AMS-ben? -
-
ptesza
senior tag
Jól feladta a leckét!
Ha az előkészítés részen hozzáadok egy módosítót ami most egy kocka volt. Átméretezés után úgy kell mozgatni, hogy azokat a részeket tartalmazza a belő térfogatában amikre akarjuk a módosítást.Ezután már külön lehet megadni módosításokat amik csak erre a részre vonatkoznak..
Most ahogy növelem a belső kitöltés határértékét úgy tölti ki sorban a kiálló rudak belső térfogatát. Ha átírom 180-ra akkor kitölti a 3. rudat is.
Viszont úgy gondolom, hogy te máshogy csinálod. CAD-ben elvágod valahogy? -
Teljesen egyetértek veled, maga nyomtató király, 3xxx üzemóra van benne, nagyon sok mindent kinyomtatunk, de lassú, nem zárt, tárgy hűtés alapból kaka, 16bites lap miatt "nyöszörög". Octoprint-el nem rossz, de nem túl "smart"
most p1p szerintem sokkal jobb vétel mint mk4.
-
JulianSinulf
őstag
Azzal még sosem volt gondom.
Gondolom nem mindegy az anyag, meg a kalibrációja. Van, ami úgy összeszorul, hogy nem szívesen szedném szét. Van, ami meg jó lett. És volt, ahol csiszolnom kellett.
A felső nagy fogaskerék tengelyéről a csapágyak rendszeresen leesnek, de azt pont csiszolnom kellett. Volt, hogy a tekercs felénél történt az eset. Csapágyak nélkül is át tudtam tekerni. A másik két kerék a helyén tartja.
Meg volt valami nyomtatási gondom és a függőleges tengelyen lévő vízszintes fogaskerék (a fél alatti) és a worm kerék szorult. Nem minden pozícióban, viszont a kéznek és a villanymotornak sem tett jót, amikor elérték a zónát. Kicsit meg kellett csiszolnom néhány fogat és utána nagyon szépen ment.
A tengelyek nyomtatásával szenvedtem meg. Nálam sehogy sem sikerült kerekre nyomtatni. A közelébe sem. Egyszerűen a levegőben nem tapadt meg a réteg. Meg sokszor az asztalra sem. Pont ekkor küzdöttem tapadási gonddal is. -
JaniS
senior tag
Bambu Studioval már jártam így. Annyira sok filament még nem volt eltárolva benne, ezért újratelepítettem, később megjelent benne minden hibátlanul. Akkor arra gondoltam inkább, hogy a szerverükkel lehetett gond, ezért nem tudta betölteni. Mondjuk azóta vezetem egy Excelben is a paramétereit.
-
JulianSinulf
őstag
És, ha átvernéd?
Az 5. színt megcsinálod azzal, ami az első szín, viszont kicseréled az AMS-ben a tekercset, miután végzett azzal, amelyiket már nem használja.
Nem tudom, ez mennyire járható, de egy próbát megérhet. Ha kihúzod a szálat, akkor úgyis reklamálni fog és megáll, hogy korrigáld. Elméletileg.
Amúgy 2. AMS és már 8 színből nyomtathatsz gond nélkül.A festésre tényleg oda kell figyelni. Szerencsére oldalt mutatja is, hogy mikor van filacsere. Egyszer én is megjártam, mert a kitöltést nem néztem meg eléggé és 3 rétegen keresztül váltogatott 2 filamentet.
Hogyan lehet jól csinálni, azt egyelőre még nem tudom én sem. -
Dalee
aktív tag
Megcsináltam a rétegek festését height range-el, de cikk-cakkosra rajzolja a határvonalakat.
Ezzel a festéssel máskor is bajom volt, a támaszok festésével is kinlódtam, nem akarta ott fesetni, ahol szerettem volna. Egy sík felület bizonyos részeit hajlandó volt festeni, bizonyos részeit nem a manuális támasz festés esetében.
-
Mr.Csizmás
titán
ja, teljesen bézik beállításokkal nyomtattam, az AMS színcserélgetésének a tesztelése volt a cél. ezt majd más színekből, rendes infillel, meg ironinggal akarom megcsinálni, 2018 óta ez a kulcstartóm, csak az még alap ender 3-al készült, spectrum volcano grey glitter pla-val
-
JulianSinulf
őstag
A problémád óta úgy nyomtatom a falat, ahogy te. Nem csak az ASA-t, mindegyiket.
Lehet a sebesség is, lehet más is. Nincs másik gyártótól ASA-m, hogy kipróbáljam. Se PETG-m. A PLA-nál meg passz. Van pár réteg, aminek más a színe, mintha más sebességgel vagy hőfokkal nyomtatta volna. De elvileg egyik sem lehetséges. A mostanában nyomtatott tárgyak meg nem olyanok, hogy igazán szellemképesek legyenek.
Majd keresek valami rezonancia mérő app-ot és megnézem, hogy milyen rezgések vannak még. Lehet, hogy van egy-két felharmonikus, amit nem tud kompenzálni szoftveresen. -
axlfsi
veterán
Igen, ezt publikálták, de ez így nem igaz, az már régen kiderült - szóval nem ez alapján. Sőt, nincs logika, nagyon úgy tűnik.
(júli 4-n/-ig kellett volna kapnom AMS vouchert, ma pedig a 2 dolcsis csomagra).... én inkább azt mondanám, hogy tuti érzik rajtam, hogy különösebben nem hoz lázba az AMS-ük
-
JulianSinulf
őstag
Nem rossz.
Így nyomtatva biztos, hogy kevésbé tud elakadni a szál.
Amit én találtam, azt fektetve kellett nyomtatni. Így a kör nem igazán lett kör.Muszáj rögzíteni? Nem jó csak úgy a levegőben a csöveken?
Az a bambulap emblémás kitüremkedés nekem biztos, hogy nem hiányozna. -
JulianSinulf
őstag
Ha még nem írta ki, akkor itt volt az ideje.
Ha már kiírta és utána megcsináltad és okéztad, akkor láthat valamit.
Nekem pár hete írta ki. Először elnapolgattam, aztán rányomtam, hogy letudva és nem reklamált többet. Később azért megcsináltam. De a kiírásnak szerintem semmi köze nem volt az üzemidőhöz vagy a működéshez. Inkább az első üzembehelyezésre tippelnék. És onnan számolta az időt. -
fabula
őstag
Nyilván nem kell tocsognia végig, de annyi zsír kell a Z orsókra, hogy a bedet fel és le megjáratva elég mennyiség bejusson a menetes perselyekbe is.
Ha több ment rá, azt úgy is kidolgozza, ha előbb a bedet fentre állítva zsírozod a menetes perselyek alatt, majd fetről lefelé mozgatod a bedet és a felesleget le tudod törölni alul.
Érdemes fel és le megjáratni legalább kétszer. -
-
fabula
őstag
Fontos, hogy kiemelkedjen a felületből a logo? Mert ha szintbe nyomtatnád, akkor nem lenne ilyen probléma. Csak kérdezem, nem tudom, neked mi a fontos és mi nem
.
Vagy ha jól értem azt, hogy a "kis a 2. kép fehér felületén, ami a valóságban a top sík rétege lesz a kártyatartónak", akkor az nem lehetne lefelé, ha az sík? Akkor a logót felülről rányomtathatnád gond nélkül.
Vagy számít, hogy a logó felülete olyan legyen, mint a plate felülete (PEI, PEO, PET)?
Esetleg úgy nyomtatod egyben, hogy mindkét oldalán domború logó lesz? Bár ezt nem igazán tudom elképzelni, mert kell benne hely a kártyának, gondolom, meg akkor mindegy, hogy bent, amit a kártya takar, milyen a mintázat.
Elnézést, cak agyalok. Esetleg nem tudnád megmutatni a teljes kártyatartót, hogyan néz ki és egy vagy két daraból áll-e? Lehet többet tudnánk segíteni
.
-
axlfsi
veterán
Ez csak a mágnes, erre kell még plate, igen. BambuLab esetében nem is értem, most ez hol releváns (szerintem a másik topikba szánta a kolléga).
... és még csak sajnos ki sem egyenlíti a gyárilag szar bedet;
"I have an uneven print bed. Does the Blackprint magnet system even out my bumps?
- In order to compensate for an uneven print bed, the print bed must be replaced in addition to the Blackprint magnet system."Szóval, én speciel nem értem ez nekünk hol és mire lenne jó...
-
poli27
Topikgazda
Nekem hibátlan pont most nyomtatom el a fehéret már alig van belőle, kellett még egy packot vennem....... hot plate és 3DLAC spray
65 fokon alig tudom levenni utánna
Az hogy feljön nem a fila baja, hanem a textured plate mint már irták sokan, egy idő ütán nem ragad .......
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest