- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
-
Mobilarena
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JasL
őstag
De eléred, csak furmányosan. Én ezt remote desktoppal oldom meg, bekapcsolódok az asztali gépre, aztán azon csinálom a dolgokat, mintha ott ülnék a gép előtt, de amúgy ja, LAN only módban nincs Bambo mobil app működés engedélyezve. Én még telefonról is tudok így nyomtatást indítani, csak nyilván máshogy.
-
fabula
őstag
Én is 100 C fokos asztalla nyomtatom az ABS-t textured PEI-re és ha kihűlt, simán lejön.
A 100 c fokos asztal pont azért kell, hogy minél lassabban hűljenek az alsóbb rétegek, mivel pont az asztal közeli rétagek gyorsabb lehűlése okozza a vetemedést, mivel azok emiatt jobban és főleg gyorsabban zsugorodnak. -
Nem figyeltem, hogy a PETG kérdezed, azt nem rendeltem. PLA és ABS.
5kg PETG itt van egy Bambu tulaj értékelés. Fényképet is rakott.
Superb quality. The package came well sealed, keeping filament dry enough that allowed me to print with it right out of the box. Additionally, the shipping was surprisingly fast! Highly recommended if they keep the same quality of filament, packaging, and shipping services. -
2thletme2day
őstag
Szokott ilyen lenni. Random mikor, de újra megnyitják a lehetőséget. Bár jó pár napig eltart emlékeim szerint. Amúgy én úgy csinálom, hogyha összejön egy kuponra való pont, azonnal be is váltom. 1 évig érvényesek a beváltás időpontjától.
w580 #7781
Ha nyitsz egy ticketet biztos gyorsabb lesz a review. -
Imy
veterán
Most olvasom, korábban volt róla szó, hogy a heatbreaket is meg kell kenni, ami megy bele a hűtőbordába. Lehet én itt csúsztam el, és azért melegszik a heatbreakem, és azért dugul el. Már más elképzelésem nincs, a nem gyári hővezető paszta miatt nem hiszem hogy ekkora szívás legyen.
-
Imy
veterán
Te is használsz cserélhető nozzle-val utángyártott bambu hotendet.
A nozzle csere mennyire macera?
Nekem is megvan a gyári fej, és a kínai utángyártott CHT hotend. Minden mehet a gyári beállításokkal? -
fabula
őstag
Milyen sormagassággal nyomtattad? Én megpróbálnám 0,12-vel a 0,4-es fúvókával.
Ha pedig túlextrudál, akkor még sem tökéletes az a profil. Az, hogy más esetben nem látszik, még nem jelenti azt, hogy a flow értéke jó, hiszen pont az ilyen kritikusabb részek hozzák ki a kisebb hibákat, egy függőleges fal pl. nem annyira.
-
fabula
őstag
Először is hiába adsz több felső réteget hozzá, az a falszámot az oldalán nem változtatja meg, márpedig hiába 45 fokos az oldal dőlése, az akkor is fal és felső réteg lesz, tehát esetleg a falszámot lehet növelni.
Amint poli27 is írta, a falsorrenddel is lehet variálni.
Lehet a a vonalvastagsággal is variálni, én pl. csökkenteném, bár nem tudom, te milyennel nyomtattad, mert azt nem írtad, ahogy más adatot sem.
Végül ehhez a PETG-hez behangoltad a profilt? Nem lehet, hogy már vizes az anyag és szárítottad nyomtatás előtt? A Bambu Studio-val próbáltad nyomtatni, ha már szerinted az Orca-val lett ilyen? -
fabula
őstag
Köszönöm
.
Így van, a három legfontosabb a flow, a PA és max. vol. speed, a többit csak probléma esetén szoktam, na meg ha látom az eredményt, akkor már van sejtésem (nem mindig jön be), hogy esetleg csökkenteni vagy növelni kell a hűtést, PETG-nél meg még a húrozást szintén Orca teszttel nézem meg, ha sok van belőle (retraction test).
-
-
Joshi
titán
Szia. Én is cserélném a ventiket. Ez a Noctua ugye PWM-es, és a gyári venti hány eres? Csak mert én ezt a ventit néztem ki oda, de ugye ez csak két eres. Ez a venti kb azt tudja mint az a Noctua, csak kicsit kisebb fogyasztás mellett, na és harmad annyiért.
-
Joshi
titán
Az utóbbi időben szinte csak ABS és ASA-t nyomtattam (főleg ASA-t). Én nagyon levettem a sebességet, illetve egyáltalán nem használok hűtést. Fontos, hogy bizonyos körülmények között kellhet a hűtés, főleg olyan helyeken, ahol alátámasztás (support) van. Erre érdemes figyelni.
Én ezen a sebességen nyomtatom az ASA-t és ABS-t.
-
ptesza
senior tag
Wao. 30mm3/s is már nagyon jó.
Már a határait feszegeted.
Szerintem ez nem a nozzle hanem inkább a hotend lehet.
A legtöbb alis 320°C és 35mm3/s ad meg viszont nekem úgy rémlik, hogy volt olyan ami ennél magasabb hőfokot is tudott. (de most nem tudom megtalálni...)mod: itt 500°C is le van írva, de ...
Esetleg a hotenden levő vetit vennéd vissza egy picit? -
ptesza
senior tag
Pontosan így van. Így jártam egy tartó konzollal, aminél nem állítottam be az öblítési mennyiséget és mindig ugyanott tört el. Illetve nem is kellett törni mert szinte magától elvált. Csináltam egy tesztmodellt, hogy ki tudjam kísérletezni mi az optimális mennyiség de végül szinte a maximális érték maradt. Lehet megérné support anyagot venni, úgyis csak azt a 2-3 réteget kell abból nyomni.
-
fabula
őstag
Én MOL Liton EP2-őt szoktam használni a fém rudakra, sínekre és a menetes orsókra is vékonyan kenve, eddig még minden nyomtatómon működött.
Amit a görgők olajozásáról írsz, az nekem is szemet szúrt, de hát valamiért csak leírták a Bambu mérnökei, bár úgy odajuttatni az olajat, hogy mást, pl. a szíjat ne kenje össze, elég körülményes lehet. Mondjuk egy injekcós frecskendővel és tűvel gondoltam a gögőket olajozni, de eddig még nem próbáltam, mert nem láttam értelmét.
Más fórumon már olvastam, hogy ha nyikorogni kezd, akkor meg kellett olajozni a szíjvezetőket, de ezt is inkább a nyomtató aljában lévő, a Z orsókat hajtó szíj kapcsán írták le és száraz, szilikonmentes PTFE kenőanyagot javasoltak hozzá, pl. ilyesmit: [link] vagy ilyet: [link] . -
Rilken
csendes újonc
A vision alkatrészeit nyomtattam eryon fekete PETG-ből. Csináltam kalibraciót és nem volt vele semmi gondom, legfeljebb egy kicsit szálazott.
Nyomtattam kávé kapszula tartókat is, azzal sem volt gondom. PEI lap, generic petg profil kalibralva.
Eddig csak eryon és bambu filamenteket használtam, majd próbálok mást is. A sunlut sokan dicsérték...
-
Scallion
senior tag
Az eryone sokat romlott. Kb 3 éve még jó minöségü volt. Úgy volt hogy ez lesz az Amazon saját márkája. El is kezdték árulni, de aztán szerintem nem tudták tartani a minőséget. A sunlunál jobb az esun ehhez van is profil a BS-ben ami jól müködik. Amit sajnálok ,hogy nem tudom kipróbálni a Prusa filamentet mert itt 60£ és ennyit nem adok érte.
-
Scallion
senior tag
Az ABS-is elöregszik gyártó ,anyag és színfüggő. Van hogy a szárítás segít rajta van hogy ,csak kevésbé lesz törékeny, pl ABS, de ezek nem örökké tartó műanyagok. Az exem anyja polimerkutató volt (PVC molekula elektronmikroszkópos fotója volt a háttérképe) és azt mondta szinte minden műanyagnak a hozzáadott stabilizátortól függ az élettartama, Az pedig nagyon drága anyag. Hülye fejjel nem kérdeztem meg ,hogy mi az.
-
dippe
tag
dugesz77hez hasonlóan én sem hiányolom a jobb hűtést a fejen. Szerintem sem szűk keresztmetszete a rendszernek.
Viszont van amikor zárva van a doboz/túl magas az asztal hőmérséklet -> meleg levegővel próbál hűteni. Ilyenkor jól jönne valami kívülről hideg levegőt betápláló megoldás. -
Imy
veterán
Én még nem raktam fel, csak megrendeltem, és megjött.
Egyenlőre a gyári 0.4-es fejjel nyomtatok, kb. 1 hónapja van meg a nyomtató, és eddig 64 órát ment. Amit rendeltem 0.6-os gyári fejet azt sem próbáltam.
A cht-val mennyivel gyorsabban tudsz nyomtatni, abból mekkorát raktál fel, 0.4-et? -
Dalee
aktív tag
Nekem előző nyomtatóm MK3S+ MMU2-vel. Azért volt pár szívás MK3-al is, de az MMU-val nem mertem nagyobb színes dolgokat nyomtatni, mert sokszor csak egy színnel történő nyomtatásnál is baj volt vele, főleg a fejen és az MMU-ban lévő filament érzékelő bizonytalansága miatt. Az MMU penge megfogása is elég amatőr, bár azon fejlesztettek
-
JulianSinulf
őstag
Megbocsátva.
A bambuval nem ez volt az első gondom. Az AMS-sel igen (leszámítva, hogy eredeti állapotában nem fogad akármilyen tekercset). Amúgy egy kb. 7 cm-es darab maradt a csőben az előző anyagból. 5 perc alatt megvolt a szerelés. A következő anyag akár át is tolhatta volna a fejig, aztán kinyomattam volna. De ilyen opciót nem találtam.
Amúgy nem ez a gond, hanem, hogy van gond. Kétszer ragadt már anyag az extruder-be. Korábbi tapadási gondok.
Az MK3S+ elavultságáról meg teljesen fölösleges hitvitát nyitni. Más a felépítése. És, ha megnézed, akkor még mindig elég erőteljesen nyomatja mindenki ezt a felépítést. Olcsó, ezért keresett. A Prusa coreXY nyomtatója, ami mondjuk nagyobb is, mint a bambu, eleve 2100-ról indul. És akkor még szerelni kell és csak egy anyaggal dolgozik. Egyéb tekintetben meg kérdés, mert még tesztet nem láttam róla.
Ezt csak azért írtam, hogy látszódjék az árkülönbség két coreXY nyomtató között. Bár jelenleg csak feltételezem, hogy a Prusa majd jobb lesz, mint a bambu. -
ptesza
senior tag
Megmértem, hogy legyen valami konkrétum.
Az eredeti LED világítás 190mA áramot fogyaszt és ilyenkor 4.895V a mérhető feszültség a kivezetéseken.
Terheletlenül: 4,984V-ot tudtam mérni. ~5V. Szerintem ez a feszülségesés kb. semmi.Rákapcsoltam a LED szalagot amit itt mutattam.
1A volt az áramfelvétele és a feszültség 4.37V.
Jó fényerővel világít és nem éreztem amper szagot se az AP panel irányából.
90 LED-et számoltam a 150 cm-es szalagon.
Sajna az AP panelról nem találtam jobb minőségű képet, de szerintem a bekarikázott félvezető kapcsolja a LED szalag áramát. Jó lenne megtudni mi is az. -
JulianSinulf
őstag
Szia!
Ráküldés után nagyon ritkán figyelem a nyomtató kijelzőjét vagy a szeletelőn megjelenő infókat, általában másra koncentrálok.
Viszont a minap épp az tűnt fel, hogy az egyik kiírta, hogy a fájl letöltése. És nem volt túl gyors. Szerintem a szeletelő írta ki a videó alatti infó sávban.
A felhő hátránya, hogy először elmegy egy szerverre, majd onnan megy a nyomtatóra a fájl. Ha rosszul működik a felhő vagy nem túl jó a nyomtató kapcsolata, akkor lehetnek gondok.Lehet, hogy a fekete PLA-d nem szereti ezeket az értékeket. Meg kellene próbálnod állítani. Minden filamentnél megadhatsz egyedi értéket.
Egy bizonyos fekete filánál nekem is volt már gondom. Kétszer akadt el az extruderben. Semelyik másik anyag nem akadt el eddig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest