- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
bozarjoska #9704 üzenetére
Orca Slicerben van egy béta megoldás a varrat eltüntetésére. Nem tökéletes, de sokkal jobb a hagyományos megoldásnál.
-
Vesa
veterán
válasz
bozarjoska #9692 üzenetére
Próbáld meg Makerworld-ről kinyomtatni azokat a modelleket, azokkal a hozzá adott profilokkal, melyek a képeken szépek. Ha azt se nyomtatja ki úgy ahogy a képeken látod, akkor a modell problémát ki lehet zárni, legalább ennyivel beljebb vagy és lehet menni tovább. Az A1-nél (és a többi Bambunál is), pont az a lényeg, hogy kiveszed a dobozból, pár csavarral összerakod, onnantól kalibrálja magát és már nyomtathatsz is. Nagyon-nagyn ritka, hogy manuális állítgatással vagy szíjfeszítéssel kéne bajlódni, mondhatnám azt is, hogy ha mégis kell, az már régen rossz.
Nem szoktam ilyen kúp formát nyomtatni, de van a "Spiral Vase" mód, ami elvileg pont arra szolgál, hogy körkörös nyomtatásnál kvázi ne legyenek varratok össze-vissza. Erről majd a hozzáértőbbek részletesen írnak, addig is itt a wikije.
-
H2o-pok
senior tag
válasz
bozarjoska #9673 üzenetére
Szerintem az hogy már az új gépen szijfeszitéssel,meg ki tudja még mivel kezdted, hát lehet igy még rosszabb lett. Nekem is A1 van, fél éve összeraktam,azóta szuper. Azért én azt nem vártam el, hogy fröccsöntött, vagy pl. egy akármilyen apple, sony termék ,hibátlan felületét kapjam. Szerintem ilyen nyomtató Még nincs.
-
ptesza
senior tag
válasz
bozarjoska #9675 üzenetére
A nyomtatóval nincs is gondod. Tanulni lehet bőven.
Tipikus PA probléma ez a dudor és duda varrat is szebb lehet , ha jól álítod be ezt az értéket. Ránézésre a képek alapján ez az érték nincs beálítva. Itt kell megadni az értéket. Újabban van hozzá egy adatbázis is a Bambu Studióhoz ahol lehet regisztrálni ezt a lemért értéket és egy lenyílóból ki lehetválasztani. (a 4. pontban ír róla)Telepítsed az ORCA slicert is. Ez nagyon hasonló a Bambu Studióhoz de a filament kalibrálási lehetőségek fejlettebbek.
Van egy PA torony. Ezen jól fogod tudni követni a dudor változását. Van hozzá egy leírás, hogyan kell kiértékelni ezt a modelt. -
Emunem
őstag
válasz
bozarjoska #9688 üzenetére
száraz? (nem, zacsiból kivéve nem az) csak egy tipp.
Amúgy hírtelen nekem inkább a kúpon az látszik, hogy 2 különbözö sebeséggel nyomtatta, emiatt az eltérés. De hogy miért ilyen csúnya, az sztem kalibrációs kérdés. (Pattern pedig jó lett, korábbi képek alapján)
Kalibrált, beállított .3mf tárggyal próbálkoztál? -
JasL
őstag
válasz
Ez pedig határozottan pressure advance probléma, olyankor lesznek dudorok, ha viszonylag sok ideig áll egyhelyben a fúvóka és nincs komnpenzálva, a kanyarok pedig tipikusan ilyenek. Szerintem is gyári anyaggal próbálkozz előbb, azok profilozva vannak minden értékre.. valamint az erős színeken jobban kijönnek a hibák, egy fehéren pl sokkal kevésbé látszanak.
A kúpnál a seam oszlopra próbálhatsz Random értéket beállítani a Seam position-re, bár akkor máshogy lesz "hibás" a nyomat
-
Vesa
veterán
válasz
bozarjoska #9682 üzenetére
-
Emunem
őstag
válasz
bozarjoska #9677 üzenetére
sztem meg varrat...
-
válasz
Lehet az én szememmel van a baj, de én hatalmas hibát nem látok.
Nyomtass ki olyat amire szükséged van, és ott nézzük meg milyen lesz. -
válasz
Szia! Mielőtt teljesen szétkapnád a gépet, szólok hogy, mivel kerek fúvóka nyílása, így tű éles sarkot nem fogsz kani sose. Pressure advance - lehet játszani. Pl az általad kinyomtatott tesztel, számít még külső fal sebessége is, a gyorsulás értéke, jerk értéke is. Ezekkel lehet picit javítani rajta. De ahol tarasz, első ránézésre, 80-90%. Fontos dolog, ezzel a tesztel kapcsolatban, 1. rétegnél nem megy ez a funkció, tehát csak felső rétegeket nézd. ui.: Szar ender 3 kellet volna venni kezdésnek, és csak utána azt, felsemerült volna benned ez a kérdés
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Gaming notebook topik
- Diablo IV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Eredeti játékok OFF topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest