- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
2thletme2day #11884 üzenetére
Az alaptudást általánosan értettem, nem anyaghasználatra. Sokan még a PLA-t se tudják jól nyomtatni még Bambu nyomtatóval se. De igen, a PLA vs ASA azért rossz példa volt sorry.
-
H2o-pok
senior tag
válasz
2thletme2day #10356 üzenetére
Nos csináltam most egy manuális, "papiros" szintezést, amihez a letölthető gcod-ot kell elinditani. Pei lap nélkül,a 3 csavar állitgatásával. Nos nekem az asztal két sarka közt átlósan (gyárilag) volt benne kb. 0.2 tized, de mindenhol kellett korrigálni. Sőt,leirásban a 3 csavarvégnek alul szintben kell lenni a konzollal. Hát nálam 1mm el volt fentebb. Ezután volt egy szokásos asztal kalibrálás,és nyomtam egy teli elsőréteg tesztet, sunlu silkel 0.2 beállitással, 60 fokos asztalon. Most pedig egy sunlu pla+ al. Mind 2 Tökéletes. Lehet én vagyok hülye,de ezt a manuális szintezést nem irják a bambunál, hogy meg kell csinálni 1első üzembehelyezéskor.
-
H2o-pok
senior tag
válasz
2thletme2day #10356 üzenetére
Már azt is kizártam hogy asztal hőfok nem egyenletes, mert rámértem. De most épp nyomtatom azt ami már 3x rossz volt. Első réteg magasságot 0.28 ra módositva,jó let. Ezt bambus fórumon irták többen hogy segithet megoldani az ilyen problémákat. Úgy látszik működik,de ez később ugy is kiderül.
-
Tomika75
tag
válasz
2thletme2day #8987 üzenetére
ASA-val semmi gondom nem volt csak az ABS szívatott. A kamra hőmérsékletet nem tudom pontosan P1S-em van. De két félbeszakadt nyomtatás és 15 perc 80 fokos asztalmelegítéssel gondolom elég meleg volt bent.
poli27 : mivel a látható felület lenne ragasztós nem szeretném, hogy ronda legyen.
Az Engineering plate-re nyomtattam ragasztó nélkül peremmel és nem jött fel. -
ptesza
senior tag
válasz
2thletme2day #8987 üzenetére
Próbálgattam már én is hasonlót. Sok egyformát kellett nyomtatni de kellett hozzá support. Azt találtam ki, hogy készítek alá egy darab PLA supportot és amikor odaér, hogy elkezdi a hidalást akkor pause, support be és folytat. Ötletnek jó volt de a jóval melegebb ABS felolvasztotta a PLA-t. Felborzolta a felületet. Nekem nem vált be de hátha én csináltam valamit rosszul.
-
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #8964 üzenetére
Gondoltam
Nagy volt a kuss róla... vajon mi lesz az a nagy dobás kíváncsian várom
-
Emunem
őstag
válasz
2thletme2day #8732 üzenetére
A fehéret választanám. Amúgy gyárilag ugyanannyit öblit minden színnél (néha túl sokat is), azt hiszem…
-
KisBundi
őstag
válasz
2thletme2day #8674 üzenetére
-
ParadoxH
aktív tag
válasz
2thletme2day #8674 üzenetére
Én úgy szoktam, hogy online jpg to dxf converterrel átalakítom a képet. A kapott dxf filet ha szükséges kicsit megdolgozom autocad-be és utána mehet a fusion-be.
-
Joshi
titán
válasz
2thletme2day #8480 üzenetére
Akkor ez is változó, mert nekem nagyon szépen vannak tekercselve a régi filamentjeim. Ráadásul nekem szinte csak Spectrum filamentjeim voltak.
-
TomMusic
őstag
válasz
2thletme2day #8309 üzenetére
Megvolt a nyugtázós kérdés.
De már közben ki is nyomtattam az első tárgyat, úgy tűnik egész jól. -
fabula
őstag
válasz
2thletme2day #8251 üzenetére
Ha sok a hiba, nem tudja javítani, mint írtam a Windows 3D Builder programját hasznája a hálójavításra a Bambu Studio vagy Orca. Nem ez a legjobb eszköz, ha sok a hiba és nagyok a hiányosságok a hálóban.
-
ptesza
senior tag
válasz
2thletme2day #8157 üzenetére
Jó a PETG de nagyon ki kell öblíteni. Ha nyomokban is marad belőle akkor azon a rétegen el lehet majd törni a PLA-t. Azaz ha csak kevés színváltás lesz akkor megéri. Nekem többször volt már bajom abból, hogy a kész PLA nyomat csak úgy elrepedt az alátámasztások mentén. Bekarikáztam, hogy hol áll fenn ilyen típusú veszély. Mivel sokat kell öblíteni ezért ha a model jellemzően olyan alátámasztást igényel mint ez a példa bal oldala akkor lehet jobb ha megvesszük a support anyagot . Ha a PLA-t nem öblítjük ki rendesen a hotendből akkor pedig elképzelhető, hogy nem lehet majd leválasztani a supportot mert összetapad. Láttunk már ilyent is itt.
-
Joshi
titán
válasz
2thletme2day #8152 üzenetére
Nem akarok hülyeséget mondani, de konkrétan melyik is ez a "support" filament?
-
fabula
őstag
válasz
2thletme2day #8152 üzenetére
A támasztóanyag filamentből nem az egész támaszt kell nyomtatni, csak az elválasztó réteget, ezért egész sokáig elég lesz.
-
Joshi
titán
válasz
2thletme2day #8069 üzenetére
Figyelj, én nem vitatom hogy bizonyos esetekben kell a szárítás. Panelban nekem még vizesedési problémám nem volt sőt, alapba nagyon száraz a levegő. Nem vagyok ellene a szárításnak hiszen én is vettem egy szárítót.
-
Emunem
őstag
válasz
2thletme2day #8055 üzenetére
én már 2-ön vagyok túl, de abban igazad van, hogy ragasztás nélkül szinte lehetetlen nyomtatni vele.
-
válasz
2thletme2day #7964 üzenetére
Úgy akartam írni
-
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #7934 üzenetére
De ez csak akkor megoldás, ha az ams a gép tetején van
Még egy kettes osztót is nyomtatnék a ptfe re
-
fabula
őstag
válasz
2thletme2day #7867 üzenetére
Természetesen neked. Én szárítottam 70 C fokon és nem üvegeseddett.
-
fabula
őstag
válasz
2thletme2day #7859 üzenetére
Lehet, hogy te sokallod, de tényszerűen 70 C fokon kell szárítani a TPU-t, itt van pl. [link] , Polyflex TPU 90, gyári javaslat, "szárítási ajánlat 70˚C 8 órán keresztül".
De máshol is utánanézhetsz a tényeknek, ha akarsz.
-
ptesza
senior tag
válasz
2thletme2day #7833 üzenetére
Akkor én kidobtam azokat a részeket és most nincs fotóm róla. De az biztos, hogy szemmel is láthatóan jóval vékonyabb volt. Próbáltam az egészséges részt kézzel megnyújtani de nem volt maradandó alakváltozás ilyen mértékben. Kb,1 méternyi szakasznál tapasztaltam ezt több helyen. Számomra egyértelmű hogy anyag/gyártási hiba volt. Nagyobb tárgyaknál már van ok az aggodalomra. Jó ez a Bambu HS TPU mert piszok gyorsan lehet nyomtatni de ez előfordulhat.
-
Emunem
őstag
válasz
2thletme2day #7833 üzenetére
gatyamadzagnak jó lesz
Szép kis tömörülés. Egyértelmű, hogy valahol túl vastag neki, aztán egyszer csak elszakad a szál egy feszültségi pont fölött... végülis mind2 esetben a filamentben levő feszültség volt az oka... De nem úgy van az, hogy miközben húzza be, elvileg a rugalmasságánál fogva megnyúlik, ergo keresztmetszet csökken, így le megy akár 1,75 alá is? Próbálj meg egy kis ellenállást (gumi/bőrlapot, vagy valamit) amivel az orsó gördülését tudod minimálisan fékezni. Lehet megoldás lenne. Kíváncsi vagyok segít-e? Ezt persze pusztán elméleti síkon feltételezem.
-
ptesza
senior tag
válasz
2thletme2day #7828 üzenetére
Bambu high speed TPU val nyomtattam egy csomót és azt vettem észre, hogy vannak benne olyan szakaszok amik vékonyabbak. Lehet, hogy volt egy ilyen szakasz nálad is és mégiscsak betudta húzni, Nekem nem tudta de nagyon idegesítő volt , hogy 2 órás nyomtatás után 2 órát a levegőbe nyomtatott. Szerencsére nem extrudált közben csak azt hitte...
-
Emunem
őstag
válasz
2thletme2day #7828 üzenetére
anyag nem kezd el szorulni a dobon? pengesd meg 2-3 réteggel korábban, nem-e gitár húrt csinált neked belőle. Nekem volt olyan PETG, ami annyira szorosan volt feltekerve, hogy kb 5-7 réteg után annyira befeszült, hogy nem bírta az extruder behúzni... azt hittem eldugult, de 3x próbálkozásnál feltűnt, hogy recsegősen "hámlik" le a szál az orsóról... De lehet másnak jobb tippje van.
-
Imy
veterán
válasz
2thletme2day #7816 üzenetére
Régebben (2023 ősz) nem azzal jött az egyik oldala Engineering a másik Cool volt.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
2thletme2day #7816 üzenetére
X1C is azzal jön, mi most azzal kaptuk. Szerintem ez alapján az összes Bambu gép azzal jöhet.
-
válasz
2thletme2day #7780 üzenetére
Érdemes várnom 1-2 napot ?
-
Emunem
őstag
válasz
2thletme2day #7766 üzenetére
nekem egy AMS is jó lenne... nyilván akciósan...
-
Imy
veterán
válasz
Nekem elég, ha olcsó filamentek lesznek. Csak hát mennyi idő alatt fosztódik ki az EU raktár?
-
Joshi
titán
válasz
600€ az alap P1S lesz, de ott is van. Mondjuk a 150€ se rossz akció.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
basic árak, szép halványszürkével van a "from" szócska
+ combo feláras, persze azt nem írja mennyire lesz akciós.
-
Emunem
őstag
válasz
2thletme2day #7756 üzenetére
-
TheProb
veterán
válasz
2thletme2day #7581 üzenetére
Hetente lehet kapni 1-et, ami te tudsz adni másnak, erre gondolok. Én nem kaptam egyet sem az induló 2-n túl.
Amit te kapsz, az nem jár le (tudtommal)
#7585Emunem: Ha esetleg nálam valamit "díjazásra" méltónak találsz, akkor megköszönöm, de nincs push: TheProb | Published - MakerWorld
-
Imy
veterán
válasz
2thletme2day #7581 üzenetére
Igen, én is úgy vagyok vele, hogy jó amit kaptunk. Most ha havonta jön csak össze egy kupon az is jó, ingyen 2kg filament vagy valami tartalék alkatrész. Egy AMS-t sikerült behúznom az egész pontgyűjtögetésből, meg kb 10 kg filamentet.
-
Joshi
titán
válasz
2thletme2day #7554 üzenetére
Természetesen nem nagy tárgyat kell próbaképpen nyomtatni, csak valami nagyobb felületűt ami nem túl magas (2-3mm). Csak hogy a tapadás milyen, mert nekem sokszor félidőben elefántlábasodni szokott az ABS/ASA. Habár én eddig nem fűtöttem fel a kamrát ~50 C°-ra, lehet az segítene.
-
ptesza
senior tag
válasz
2thletme2day #7483 üzenetére
Hát épp ez az. Ha átváltok a tárgyak/objects -re akkor eltűnik a lehetőség.
-
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #7455 üzenetére
csak az első színváltáskor ha jól látom... az utánna lévőknél nem csúszik el...
-
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #7455 üzenetére
Nah ezt nem néztem, de mindjárt kipróbálom
Igazából eddig kifogyáskor vettem észre, mikor betöltötte a másik filamentet... ugye automatikus váltás... de mindjár nyomtatok valami tesztet több színnel és kiderül...
-
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #7453 üzenetére
Nincs semmi fura hang... a szíj elég feszesnek tűnik...
-
ptesza
senior tag
válasz
2thletme2day #7402 üzenetére
PETG-t Textured PEI -re szoktam nyomtani én is. (az van
)
Poli tanácsára használom hozzá a Bambu folyékony ragasztóját, hogy ne tapadjon hozzá annyira, hogy tönkremenjen a lap.
A ragasztót nem kell mindig használni. Összesen 2x kentem be vele a lap egyik felét. Jól tapad a PETG a PLA és az ABS-t is kipróbáltam már rajta. -
Imy
veterán
válasz
2thletme2day #7393 üzenetére
Mit tudni az új záslóshajó nyomtatóról?
-
axlfsi
veterán
válasz
2thletme2day #7343 üzenetére
Ahm, értem, ezek jó szempontok és már kicsit jobban látom értelmét. Köszi!
-
Emunem
őstag
válasz
2thletme2day #7324 üzenetére
Sajnos még nem, de sztem következő évben már tudom, mi lesz a következő beruházás.
Egyenlőre oldalsó tartóról megy a nyomat.
-
fabula
őstag
válasz
2thletme2day #7262 üzenetére
Hol osztogatják ezeket ajándékba
? Úgy nekem is kell
!
-
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #7197 üzenetére
Én egy 2 fejes nyomtatónak örülnék, sokkal kevesebb hulladék pl a támasz nyomtatűsnál
Tuti valamerre ebbe az irányba kell elmozdulniuk,. mert ha nem fejcserés a dolog akkor nem tudnak spróolni a tisztításon.....
-
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #7194 üzenetére
P1S van... már átalakítva...
És úgy 1000€ ha nem több a kiszedett plexiket számolva ami majd 50e ft volt
Kivi lszek a zászlóshajóra... ha lesz egyáltalán
-
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #7191 üzenetére
A kijelzőnek saját vezérlője van, ahhoz nem kéne a p1hez alaplap update
Az alaplapnak csak kommunikálni kéne vele ennyi... Kinek mi nem vagyunk egyformák... én ha ott vagyok mellette szeretném a kijelzőről betölteni az amsből a filamentet, és nem 86 gombnyomkodással bekapcsolni a világítást és sorolhatom a dolgokat
És nem nem akarom a telómat odavinni... ez egy majd 1000€ masinánál alapnak kéne lenni ennyi
Amióta felraktam rá a xtouchot sokkal jobb a dolog... de sajnos az amst nem kezeli....
-
fabula
őstag
válasz
2thletme2day #7191 üzenetére
Egyetértek
.
-
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #7066 üzenetére
Mert írtam nekik emailt, és javították
-
TheProb
veterán
válasz
2thletme2day #7044 üzenetére
-
Joshi
titán
válasz
2thletme2day #7004 üzenetére
+ fabula
Igen a motorokra gondoltam. Nem kalibráltam le, szóval akkor azért nem tűnik halkabbnak. Köszi.
-
fabula
őstag
válasz
2thletme2day #7004 üzenetére
Ha lekapcsolod a hűtést és nem mennek a ventilátorok, akkor észrevehető, egyébként alig hallanai a motorzaj csökkenést a ventilátoroktól
.
-
Emunem
őstag
válasz
2thletme2day #6991 üzenetére
Ausztriában lakom
-
Emunem
őstag
válasz
2thletme2day #6962 üzenetére
Bár még próbálom értelmezni, az a kevés hulladék sokat mond....
-
fabula
őstag
válasz
2thletme2day #6967 üzenetére
Érdekes, nekem még nem csinált ilyen törlőtornyot, nálam minden színváltásnál telejes réteget készít, bár nagy többszínű tárgyat még nem nyomtattam, csak kicsiket, lehet azért?
-
fabula
őstag
válasz
2thletme2day #6964 üzenetére
Köszi, most már sikerült megértenem
. Az előző hsz-edben elkeveredtem hogy minek melyik rétegében és hol kellene szerinted színt váltani
.
Ezt valóban módosíthatnák a szeletelőben, de szerintem a mellérakott tárgyat jelenleg kvázi tisztítótoronyként használja, ugye azon is azonos színnel készít egy teljes réteget minden színváltáskor.
Valahogy közölni kellne a szeletelővel, hogy a mellé tett tárgy nem tisztítorony céljából van ott, akkor működhetne úgy, mint egy másik színes tárgy, csak ennek összevissza lenne a színe, nem rendezetten, mint a főtárgyban. -
fabula
őstag
válasz
2thletme2day #6962 üzenetére
Köszönöm a linket. A hsz-ed első bekezdését meg nem igazán értem, pedig többször elolvastam és még gondolkodtam is rajta
.
-
fabula
őstag
válasz
2thletme2day #6960 üzenetére
Korábban már volt róla szó, sokféleképpen lehet csökkenteni a nyomat/hulladék arányt színes nyomtatásnál, a kaki csökkentése csak az egyik. Pl. ne egy darabot nyomtass, hanem többet egyszerre, ne használj tisztítótornyot ha elég nagy a nyomat és használd a kitöltésbe nyomtatást színcserekor, stb. Mindezz függ a modelltől, a színek számától, a színek elhelyezkedésétől a modellen belül, de lehet úgy célirányosan tervezni is, hogy kevesebb legyen a színváltás.
A Bambunak már nincs min dolgoznia, mert minden egy fejes színváltós rendszer hulladékot okoz. A többfejes nyomtatók meg bonyolultak és drágák, lásd Prusa XL 5 fejjel, ott nincs hulladék. -
2thletme2day
őstag
válasz
2thletme2day #6955 üzenetére
Sajnos jól látom. Ezen dolgozniuk kéne még bambuéknak. Van 2 AMS-em is de eddig csak kb filament tárolásra és betöltésre használtam őket (amire mondjuk nagyon király és kényelmes). Van pár modell amit jó lenne több színnel nyomtatni de az amikor pl a konkrét modellnél azt látom, hogy 250g körül van a modell meg mellé még kb 700g) ami megy a levesbe (mindezt már 0,5-ös purgemultiplier-el.
) azért elgondolkozom rajta, hogy megéri-e.
Akit érdekel a téma itt egy videó a konkrét problémáról. [link]
-
Emunem
őstag
válasz
2thletme2day #6944 üzenetére
Több ok is van: Ne lepje be a por, esztétika, praktikum (Cuccok egy helyen legyenek, ne kelljen 100 helyen keresni mi hol van), levegő szűrés gyakori szellöztetés helyett. (Lomos helyiségben - ami nem fűtött - van egy gyümölcs aszaló, meg egy levegős fritőz is, modellezős cuccaim, meg a höri néha, ha nagyon vergődhetnékje van.
).
Nagyjából ez lenne az ok.nem tudom, hogy a P1S-nél mennyire kell kisúlyozni a betonlapos megoldással. Elivleg a kiszemelt bútordarab elég masszív, max megerösítem valami rejtett fém elemekkel. Vész esetére van szép szürke betonlapom 50*50*4 méretben.
-
Emunem
őstag
válasz
2thletme2day #6937 üzenetére
Elképzelhető, hogy ez van a háttérben, amit te is mondasz. Eredetileg 300€ büdzséről indultam, és már karcolom az 1000-est pót alkatrészekkel, szekrénnyel. Ez is olyan hobbi, mint a többi: csak viszi a pénzt.
(Rc modellezés és autós szimulátorozás mellé lassan a hétvégi mosogatás, takarítás már nem lesz elég a béke kedvéért
)
Egyenlöre mondtam is egyik fórumtársnak, hogy egyenlöre parkoló pályára rakom 1 hétre, aztán döntök mi legyen. De bármerre is keresek, mindig a Bambura kanyarodok vissza minden teszt alapján, P1P, vagy P1S a vége.Nagyon jó közösség van itt is, köszönöm a sok segítséget, meg a jó hozzáállást egy full zöldfülühez.
-
Joshi
titán
válasz
2thletme2day #6872 üzenetére
Nem kapcsol.
-
Joshi
titán
válasz
2thletme2day #6747 üzenetére
-
Imy
veterán
válasz
2thletme2day #6747 üzenetére
Érdemes sima PEI-re ragasztóval, vagy enginneered platere ragasztóval.
A Texturedre PEI nagyon nem szerencsés, úgy kell leműteni. -
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #6732 üzenetére
Nem a gyári pasztáról volt szó, hanem amit az alis hotendhez adtak arról... az egy forintot nem ér, konkrétan 2 hónap alatt annyira megszáradt nekem, hogy az ntc-t alig tudtam kihúzni, és a melegítőlapkáról le kellett vakarni...
-
ptesza
senior tag
válasz
2thletme2day #6732 üzenetére
30+ éve amikor az első vízhűtésemmel kísérleteztem már akkor kipróbáltam szinte minden lehetséges anyagot hővezető anyagnak. A kenhető és zsíros anyagok általában jól teljesítenek. Esetleg a tartóssággal lehet bibi. A lényeg az, hogy a melegedő és a hűtőfelületnek is síknak kell lennie. A sima nem biztos, hogy sík! A pasztát mindkét felületre vékonyan és egyenletesen kell felvinni. Ujjbeggyel szoktam eloszlatni mint ahogy a festéket kell ecsetelésnél.
A két felületet csiszolással lehet javítani. Egy üveglapon egyre finomabb vizes csiszolópapírral. Lehet Iminek is az a gondja, hogy a két felület közül az egyik nagyon konvex vagy épp konkáv. Mert egyik sem jó. -
TheProb
veterán
válasz
2thletme2day #6571 üzenetére
Jelenleg én sem CHT-val próbálkozok, hanem a Bambu-s 0,6-os HS hotend-el.
Innen letölthető, .3mf-ben töltöttem fel, ha tudod, akkor próbáld kinyomtatni as is és akkor kiderül, hogy a beállítások szarok-e. -
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #6467 üzenetére
A1 visszahívási frissítés (bambulab.com)
Ez a jó link
De egyébként ez egy korrekt megoldás korrekt céghozzáállással... Elbaszták vállalják és megoldják kompenzálás mellett.... Melyik másik cégnél tudtok ilyet?... a Creality sztem pont leszaarná a dolgot... a Prusa meg érdemben nem fejlesztett az utóbbi 5 évben, nem volt amit elrontson
-
válasz
Valakinek van egy ilyen "nagyon komoly gyári hibás" 300 Euroért átveszem bármikor
-
Imy
veterán
válasz
Akkor nagyon megérte megvenni az A1-et, ha még nem kevés visszatérítést adnak.
-
Imy
veterán
válasz
2thletme2day #6265 üzenetére
Bejelentettem, és megoldották a hibát.
-
Imy
veterán
válasz
2thletme2day #6136 üzenetére
Amikor én rendeltem az X1C-t akkor hétfőn dél körül adtam le a rendelést, és péntek délelőtt nálam volt. Igaz ez októberben volt.
-
TheProb
veterán
válasz
2thletme2day #6105 üzenetére
Nemtom akkor nálam hol a hiba...
#6106w580: Igen. A heatbreak-et mondjuk nem kentem, csak a thermisztort és a patron felfekvési pontját. 1 dolgot basztam el, hogy a nozzle menetére is kentem a grease-ből, utána füstölt is mint a veszedelem...
De amúgy igen, 1:1-ben raktam át a gyári patront/thermisztort. Nem hiszem, hogy sokan számítana, de a kínai grease-t használtam, nem a bambuét (tudom, Bambu is csájna, de értitek mire gondolok)
-
válasz
2thletme2day #6061 üzenetére
Köszi, végre meg tudtam venni a hátlapot is.
Miből nyomatjátok az egeret? PLA megfelelő?
-
Imy
veterán
válasz
2thletme2day #5898 üzenetére
Ez pár gr anyag, és nekem ezzel egyszerűbb. Ilyen fecskendővel szoktam a lineáris síneket kenni a másik nyomtatón. Ott már megvan hova mennyit nyomok.
-
axlfsi
veterán
válasz
2thletme2day #5815 üzenetére
Na, de hülye vagyok, ... utána se olvastam rendesen! Köszi, meg fogom csinálni!
szerk.: ugyanis a Bambu Studio kell hozzá, abból is a legúhabb (amit teljesen elfelejtettem / nem is gondoltam rá, alapvetően Orcás vagyok).
Na, de majd most!
-
Imy
veterán
válasz
2thletme2day #5745 üzenetére
Az asztal alatt nem sok hely van, ha több lapod van. Én oda nem rakok semmit, mert néha "lesüllyed" oda az asztal.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
2thletme2day #5745 üzenetére
tudom, de 1. craftolás öröme 2. porosodás csökkentve
-
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #5693 üzenetére
Én jelentkeztem már tegnap az appal, de semmi nem történt
-
axlfsi
veterán
válasz
2thletme2day #5693 üzenetére
Köszi!
...és vajon a gyakorlatban ez a noise cancellation pontosan mit takar, tudjuk? -
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #5556 üzenetére
Azért sokszor látni hogy beleng azért a teteje...
-
Imy
veterán
válasz
2thletme2day #5558 üzenetére
Rossz helyen nézem?
-
ptesza
senior tag
válasz
2thletme2day #5506 üzenetére
Boldog szülinapot!
-
Imy
veterán
válasz
2thletme2day #5502 üzenetére
Valaki már próbálta az új FW-t?
Én még nem mertem felrakni, most a délutáni nyomtatás előtt dobta fel a lehetőséget.
( +1 az X1 ezért is drágább, korábban kapja meg a frissítéseket ) -
Dalee
aktív tag
válasz
2thletme2day #5450 üzenetére
Már több cucot nyopmtattam Eryone ASA filából. Felválási, rétegtapadási problémám nem volt vele. A legnygyobb területű nyomtatás:
Igaz én most már majdnem midíg használok 3DLAC spayt (vagy a Bambu féla folyékony ragasztót), bár a spray-t sokkal könnyebb használni, csak lefújom és a nyomtatás után vízzel lemosva teljesen lejön, nem hagy nyomot. A lapot nyontatás előtt a fentebb említett szappannal, szivaccsal áttörlöm. Nem is tudom mikor volt utoljára tapadás gondom. Először (MK3 után) én sem akartam ragasztót használni, de most automatikusan használom, semmi hátrányát nem látom, tapadási probléma pedig nincs. Na jó a TPU-t lassan kell azért nyomtatni, ha 1-2 mm széles tömítés nyomtatok.
Az ASA-nál én annyit állítottam az eredeti profilhoz képest, hogy az ágy 110 fokos, az outer wall sebességet levettem 100-ra és terészetesen brimet nyomtatok.
-
dugesz77
őstag
válasz
2thletme2day #5459 üzenetére
Én majd egy hétig csak ASA-t nyomtattam( napi 20-22 órában). Tele volt rakva mindig a tálca 72db fért rá. Az alapanyag az váltakozva C-TECH PREMIUM LINE ASA ás AzureFilm volt. Bambu ASA profilt nyomtam annyit változtattva, hogy a hűtést 20%-ig visszavettem. Végig hibátlanúl ment a nyomtatás, túlélte gép pedig a nyomtatás 70-80 %-ban a 166%-os sebességet használtam (szorított a határidő) . Az természetes, hogy burkolni kellett a nyomtatót (P1P) és kellett a ragasztó is a rúcsis lapra.
-
kovacszk
senior tag
válasz
2thletme2day #5459 üzenetére
Orca slicerben a nyomtató beállításoknál van z offset, bambu studiót nem tudom sosem próbáltam.
-
poli27
Topikgazda
válasz
Az eryone asa sztem egy fos... nalam nincs rétegtapadása se...
-
kovacszk
senior tag
válasz
z offsetet tedd lentebb egy minimálisat (-0.025). ASA szereti ha kicsit jobban le van nyomva.
-
Joshi
titán
válasz
Én se tudtam se ASA-t, sem pedig ABS-t nyomtatni ragasztó nélkül. Amit adtak a Bambu nyomtatóhoz stiftes ragasztó az megfelel.
ui.: én az Eryone-t még nem próbáltam.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
2thletme2day #5400 üzenetére
o a helyi mindenes betatesztelonk
-
2thletme2day
őstag
válasz
2thletme2day #5404 üzenetére
Na jó... Ez alapján a kép alapján lehet kicsit túlzó volt az előbbi 45-50centis asztal. Egy spulninal átmérője el nagyobb valamivel az asztal. Csak nem ez is a 256*256-os asztalt kapja!? -
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #5402 üzenetére
Kérdés milyen áron
-
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #5400 üzenetére
Párszor azért nem volt olyan acélos szerintem a hűtés ferde részeknél de az is lehet, csak valami beállítást kellett volna módosítani mint hőfok stb stb, de ezt kipróbálom és kiderül jobb lesz e
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
2thletme2day #5353 üzenetére
a csillagocskad hozta meg a kedvemet, hogy raszanjam magam a F360 tutorialra
-
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #5353 üzenetére
Gratula, ez jó hír nem kell offba tenni szerintem
-
Paserák Gőcs
csendes tag
válasz
2thletme2day #5241 üzenetére
Nagyjából egyetértek, habár úgy emlékszem a 4 napos szállítású rendelést egy nappal korábban, pénteken adták fel.
Amúgy pillanatnyilag dec 22-re vállalnak szállítást.
Ja és ne feledjük, itt a karácsonyi időszak, amikor a Magyar Posta nem szokott felpörögni. (Valaki cáfoljon meg.)
Úgyhogy nem marad más, mint a türelem. -
Scallion
senior tag
válasz
2thletme2day #5217 üzenetére
A Bambu studióban van.
-
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #5170 üzenetére
Sose volt elég kuponom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest