- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaki7
tag
Váza módban nyomtattam és ilyenkor nem működik az automatikus tekercsváltás, erre nincs felkészítve a nyomtató, tehát hülyeségeket csinál.
A munkadarabot egy spagettiból kell kinyomtatni, tehát logikus, hogy nem tudja abbahagyni és a másik tekercsről folytatni.
Ehhez kellett két hét, mire rájöttem. -
szaki7
tag
Leírom, hogy sikerült elhárítani a hibát, hátha valaki ugyan ebbe belefut.
Szétszedtem az AMS-be vezető teflon csövet és a benne levő filamentet kihúztam. Szép lassan, amilyen ütemben a motor tolta.
Ezután az AMS felé toltam a filamentet, amig ki nem bukkant az üres orsó mellett. Ezután a kibukkant filamentet fogtam meg és húztam ki, szép lassan.
Ezzel a hiba elhárult. -
Imy
veterán
-
fabula
őstag
Valószínűleg romlik a lemez felülete, de lehet kapni a Bambunál rá öntapadós cserematricákat. Szerintem ki kellene cserélned rajta.
A ragasztó szerepe anyagfüggő, én PETG-nél használom a túl jó tapadás ellen (felszakíthatja a lemez felületi bevonatát meg az üveget is), amúgy meg ha tiszta a nyomtatólemez, nekem minden is tapad rá ragasztó nélkül.
Mások szokták tapadásjavítónak is használni pl. ABS vagy ASA esetén, mivel azok hajlamosak felgörbülni, ha nincs elég meleg a nyomtatókamrában és az alsó rétegegek gyorsabban hűlnek, mint kellene. Nekem zárt kamrában a 45-50 C fok közötti hőfok eddig bevált ragasztó nélkül, de ASA feletti ún. mérnöki anyagokat még soha nem nyomatattam.
Most tervezem a Nylont kipróbálni alapos szárítás után közvetlen fila szárítóból nyomtatni, ha lesz időm vele szórakozni (ti. mindenféle hangolás nyomtatása). -
dippe
tag
Könnyen szimulálható, mint ahogyan véletlenül én is tettem a P1P-n: kihúzod a konnektorból, majd egyből visszadugod. Relatív hamar visszaindul, szóval nem olvad szét minden is. (hosszú áramszünetnél már cikibb lehet, ha felmegy a hő az elektronikáig, extruder kerekekig)
egyébként kicsit randa lett ahol megállt a fej, kifolyt egy adag anyag a fejből, de ez várható volt. Visszakapcs után emlékeim szerint pause-ba ment a gép, utána elindítva nozzle tisztítás, felfűtés jött, és simán befejezte a nyomtatást.
Szóval hosszú áramszünetre szerintem szünetmentes kell, pillanatnyi kihagyás kezelhető.
Kérdés szünetmentessel rendelkezőkhöz: Ha kezd lemerülni az akksi, lehet automatikusan pause-t nyomni szoftveresen? Van rá megoldás? -
fabula
őstag
Én sok Sunlu filamentet nyomtattam már el AMS-ből is és eddig semmi gondom nem volt vele, igaz nem X1C Combom van, hanem csak egy P1P Vision házban és AMS-el
.
Az AMS még gyári, nem nyomtattam bele Hydra modot, mert eddig minden filament orsót is vitt, ami nekem van, de tervben van később. -
poli27
Topikgazda
Én sokat elnyomtattam már, nyomtasd ki az AMS hez a Hydra modot, és elég sok filament bele fog menni
Nekem ez volt az első mikor megjött az AMS... egyszerű és gyorsan be is lehet szerelni, az izzószál feederek is picit megvannak döntve kifelé, nincs annyira közel a tekercsekhez mint a gyárinál...
-
ptesza
senior tag
-
ptesza
senior tag
Gratula! Sokáig ne hagyd a dobozban mert megbüdösödik.
Vannak dolgok eltárolva a belső memóriában, abból nyomtatgass.
A tapadással meg a problémákkal majd akkor foglalkozz ha beüt krahh. Szokták mondani azt is, hogy ne a lyukat keresd a sajtban.
Amúgy a hozzáadott filament profiljában benne van, hogy milyen plate mekkora hőmérsékleten. A tapasztalat pedig nálam: Textured PEI esetén 60-65°C PLA-hoz. 75-80°C PETG-hez plusz a ragasztó stiftet is használd amit hozzá adnak. -
Joshi
titán
Én nem tudom honnan vették ezeket az értékeket, de egy egyszerű konnektoros fogyasztásmérővel néztem és ~230W-nál nagyobbat nem láttam (P1SC). Az Anycubic Kossel Deltám is kb ennyit eszik.
Felfűtést még majd egyszer megnézem, mert azt mintha nem figyeltem volna csak néha ránéztem a fogyasztás értékre. Az biztos, hogy nyomtatás közben 230W körül fogyaszt.
-
2thletme2day
őstag
Nálam a szünetmentes 850W körüli értéket ír nyomtatás elején felfűtéskor és nyavajog, hogy túl van terhelve. Nem tudom, hogy azért annyit ír mert ennyivel lehet max terhelni és nem is mér többet vagy ennyi a valós. Majd rádugom egy okos konnektorra külön és kiderül. 600VA-es kevés lesz hozzá. Az enyém 1000-res. Ja és ez csak a nyomtató. Nincs ams-em. De gondolom az sokkal nem növeli a fogyasztást. Főleg nem felfűtés alatt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged