- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
válasz
blountex #11866 üzenetére
Én is elvagyok nélküle jelenleg is, de sok feliratot nyomtatok, és ott iszonyat belassítja a folyamatot, hogy választani kell a kettő között. Mert ha a 0,2-es van benne akkor már azzal kell kinyomni az egész modellt is, ami brutál lassú, és oda felesleges ez a részletesség. Az mehetne sokkal gyorsabban a 0,4-el, az a 2-3 réteg ahol a felirat van, az pedig a 0,2-vel.
-
bigrob
őstag
válasz
blountex #11274 üzenetére
Fun fact, egyszerre írtam bambu supportnak és 3djakenek, bambu ticket miatt elhajtották a 3djake-t, mondták hogy folytassam és majd ha kellenek írjak nekik.
2 hétnyi hibakeresés, ticketezés után újabb 1 hónap várakozás az alkatrészre, amit meg nem direktbe nekem küldtek, hanem a 3djake-nek és ők tovább nekem.
Majd nincs normális leírás hogy kell cserélni a komplett Y tengelyt, el is ment a kedvem a "sohanemmegytönkre" bambutól és akkor írtam, hogy ez nonszensz hogy egy 200k-s gépet gariban én szerelgetek, ha lenne egy normális leírás a procedúráról megcsináltam volna, de ha elcseszek valamit akkor meg rám fogják.
Kétlem, hogy ha bambu storeból vettem volna a nyomit elfogadják a visszaküldést a 1,5 hónapos, 50 órát nyomtatott gépemmel. (+ nem magánszemélyként vásárolva) -
Sketch001
kezdő
válasz
blountex #11183 üzenetére
Hogy lesz csúnya a felület? Nyilván ha nem használsz semmit csak a tárgy anyagot supportra akkor a levegőbe nyomtatsz technikailag, a rés állítható de van. A support anyagok eleve 0 z tavval nyomtatandok, tehát mindegy hogy pla-hoz petg-t, pva-t, bvoh-t, pvb-t vagy hipset használsz nem hagysz távolságot. Ezért lesz szép a felület.
Lehet nyomtatni csak az interface layert más anyagból, azzal gyorsabb lesz a folyamat, de a kis felületű részeken hamarabb esik szét a support, meg a prime torony.. Nem mellesleg a filament cserénél a purge volume az nagyon magas kell legyen, mert ha marad anyag a nozzle-ben akkor szennyezed a supportot vagy a tárgyat, és egyik se szerencsés. A h2d ezzel egy picit jobb de az sem tökéletes.
A vision encoder az egy finom kalibracio a mechanikára. Kb azt tudja tesztelni a gép hogy x elmozdulas amit kivezerel a fejre az valójában mennyi valós elmozdulast produkál.
Kavalkád : próbáltam, nyilván egy fejjel nem túl szerencsés, de alapvetően működik. Ha jó minőséget veszel. És nem feltétlenül plaval, mert a meleg vizet az nem szereti. Igazából akkor éri meg inkább, ha nem tudod a végén eltávolítani rendesen a supportot... Pl egy majdnem zárt üregből ami muszáj hogy üreg legyen. De alapvetően drága, szeret dugulást okozni, és szereti magát teleszívni nedvesseggel, úgyhogy hosszabb nyomtatashoz csak úgy külső spool tartorol kb esélytelen nyomtatni. Minden másra ott a pla - petg kombo oda vissza. Olcsó, jó, működik.
-
JasL
őstag
válasz
blountex #11104 üzenetére
Szerintem ha kell a két fúvóka, és az is csak gyakran és eltérő anyagos támasztékos nyomtatásoknál (PLA+PETG stb), és tényleg nagy tárgyak gyakori nyomtatásánál van értelme, máskülönben a 3db P1S 3 fejjel olyan irdatlan sebességet rámér 1 db H2D-re, hogy füstöl a vereségtől. Plusz ha az egyik P1S elromlik, a másik kettő fossa tovább az anyagot. Ez a gép tényleg csak akkor éri meg az árát, ha 1) kurva gazdag vagy és már nem tudod hova tegyed az árát és azt veszel amire vágysz 2) pontosan kell az ekkora térfogatú nyomtatás, mert pl RC repcsiszárnyakat nyomtatsz, ahol nem jó a többdarabos. Azért ha valaki odajönne hozzám, hogy figyu srác, most vettél 3db P1S-t, én meg egy H2D-t, cseréljünk, tuti hogy elhajtanám. Szerintem sokkal több most a vágy faktor a legtöbb esetben erre a gépre, mint a valós igény.
-
Sketch001
kezdő
válasz
blountex #11078 üzenetére
support interface layernek hívják a slicerben, magyarul passz hogy mit ír ott.
Állítható a távolságtól a mintán át minden is. -ez orca de gondolom bs-ben is ugyanott van-
Biztosan megoldható ahogy a bricklayer fal elrendezést is megcsinálta egy lelkes srác mert egyébként hivatalosan le van védetve de európában pont nem mondjuk. Csak bambuéknak kell majd egyszer megoldani sajnos a slicerben hogy ki tudja számolni, és dinamikusan tudja változtatni a rétegvastagságot meg a társait annak megfelelően amit a tárgy kíván.
-
-
Joshi
titán
válasz
blountex #10897 üzenetére
"Nem, mert 1 fejjel macerás, másfelől AMS-el erre már lenne lehetőség már amelyik támogatja (Kobra S1 pl nem, de bambu igen)...."
Ezt kérlek fejtsd ki, mert nem értem hogy mire írtad.A többi amit írtál magyarázkodás.
Ja ez azért beszédes. "Itt most nem a minőség a kérdés, mert a bambu a nyomtatóikkal eddig is garantálta...."
Akkor te kifogtál egy hibátlan Bambut. Én anno az alábbi jelenségre panaszkodtam, de senki nem linkelt hasonló képet a mai napig.
Link01, Link02 -
Imy
veterán
válasz
blountex #10865 üzenetére
AMS HT-ba én i beruházok szerintem, mert időnként nyomtatok carbon anyagokat, és akkor abban menne az ilyen jellegű.
Van itt a fórumon olyan aki már megrendelte a H2D-t?
Én amiben biztos vagyok, ha rendelek, akkor csak a sima verziót, gravírozni én 3D nyomtatóval nem akarok, nem akarom a belsejét elszennyezni vele. Csak az a kérdés el tudom-e tenni a jelenlegi helyére a PLATSA szekrénybe. -
-
Vesa
veterán
válasz
blountex #10858 üzenetére
Egyelőre csak a CNC konyhán láttam pár képkockát a beépített szűrőről, azért az nem túl acélos. Ilyen kis mennyiségű aktív szén hamar telítődik (és ugye egyetlen rétegen eleve átereszt valamennyit jellegénél fogva), ráadásul ha jól látom, kb. 1cm vastag az egész, kerettel együtt. A semminél persze körökkel jobb így is, ez nem vitás és a lézer miatt indokoltabb is az extra szűrő, de akkor sem értem, miért nem lehet felcsatolni a többire is, ha valaki akarja? Ezek felesleges korlátozások.
Nekem egy régi bútorba szerelve és viszonylag légmentesen zárva van a nyomtató, negatív nyomással belül, így ahol még húz, ott max. csak beáramlani tud a levegő ha futnak a ventik. H13 HEPA (amit hamarosan MERV 14-re cserélek), 3 réteg -egyenként 2cm vastag- pelletes aktív szén "tartály", 2 réteg aktív szén paplan, egy réteg poliészter gyapjú szűrő, és 2db 140mm-es Noctua Industrial 3000 ventilátorból áll a rendszerem (utóbbi darabja 158CFM-et tud), és még ezt sem nevezném maximálisan jónak. Igazából ki kéne vezetni a szabadba az egészet, az lenne a tuti, de ahhoz nekem tartófalat kéne fúrni 150mm-en, amit nem annyira szeretnék. Úgyhogy egyelőre marad ez, és ami még így is kijön, azt szellőztetéssel intézem el. De tény, hogy mióta megcsináltam, azóta semmi szag nincs, még 10 órás nyomtatásnál sem. Valamit biztos csinál.
A ventik viszont hangosak max. fordulaton, bár ez nem zavar mert garázsban van a cucc.
-
ParadoxH
aktív tag
válasz
blountex #10838 üzenetére
Nekem az tűnik elég durva szemléletváltásnak, hogy eddig mindenki igyekezett a lehető legtisztábban tartani a 3d nyomtatóját és első dolga volt a csapágyakra, lineáris sínekre és minden egyébre védőt nyomtatni. Azért a lézergravírozás / vágás nem egy tiszta munka a nyomtatáshoz képest. Akármilyen jó szellőzőrendszert építenek is a nyomtatóba, ott mindig maradni fog a nyomtató mechanikájára káros termék. Egyelőre nekem kételyeim vannak, hogy ez a két terület mennyire összeegyeztethető hosszútávon. Ha le is megy az ára a legdrágább lézeres nyomtatónak később akkor is racionálisabb döntésnek tűnik a belépő h2d-t venni és egy külön gravírozót.
Az is érdekes lehet, hogy a bambu kialakít-e a markerworld-hoz hasonló ökoszisztémát ahova ilyen modelleket is fel lehet majd tölteni? (még ha a mw. ön belül is tenné). Gyanítom nem, mivel a 3000 ercsis nyomtatós piacra kevesen tudnak majd csak bejutni. -
Imy
veterán
válasz
blountex #10814 üzenetére
Szerintem várjuk meg az első darabokat illetve legalább egy fel éves tapasztalatot. De amúgy jó nyomtató, tetszik ez a két fejes megoldás és a nagyobb nyomtató tér. Csak most nálam a matek hogy befér e az X1C helyére a Platsa szekrénybe. Én ha veszek akkor év végén. De addig is nagyon sok kupon kell még. AMS-t lehet nem veszek jó a régi. Ott azért nagyobb újítást vártam. Ami előre lépés az a “duguláselhárítás” ami miatt nem kell szét szedni.
-
Vesa
veterán
válasz
blountex #10829 üzenetére
Én is úgy gondolom, hogy bevárok egy akciót. Egyelőre vigyék a komolyabb manufaktúrák, szerintem a Bambu is erre számít. Nekem ráér, de az már biztos, hogy csere lesz. A lézert viszont lehet, hogy akkor elengedem. Annyiban revidiálom a Snapmakerre tett korábbi kijelentésemet, hogy bár az valóban sokkal gyengébb 3D nyomtató, viszont forgófejes CNC is egyben, tehát azzal elég vastag aluminiumot is át lehet "vágni" (inkább marni), és persze számos más anyagot is. Kisebb melókra teljesen jó. Komlyabb gyártáshoz pedig úgysem ilyet vesz az ember, hanem célgépeket.
Valami olcsó, nem túl nagy CNC kéne még nekem itthonra, amivel fát és fémet is meg tudok munkálni. -
Vesa
veterán
válasz
blountex #10814 üzenetére
"Polin kívül ki az aki befizetne a H2D-re? "
Én!
Bár már túl sokat költök erre az egészre.
Szerintem ez a gép elég rendesen odaver. Persze még várok pár tesztet, első szériából egyébként sem vennék. Ősszel látom reálisnak. Az ára szerintem teljesen rendben van, korábban linkeltem a Snapmakert ami hasonló cucc, hasonló áron, de kevesebbet tud, és sokkal gyengébb 3D nyomtató. Arra lennék kíváncsi, hogy a 40W-os lézer fémet is képes-e vágni? Pl. aluminiumot..Külön hatalmas piros pont az opcionális szűrőért (ami még nem kapható ha jól látom, de a marketing anyagban ott van)! Végre egy gyártó, aki nem veszi félvállról az UFP/VOC problémát.
Viszont sajnos filament ügyben a titkon remélt 8db-os bulk buy nem jött vissza a H2D strattal.
-
bigrob
őstag
válasz
blountex #10805 üzenetére
Bambu topikot nem offolnám szét más nyomtatóval.
Sima 3D nyomis topikba szoktam beböfögni 1-1 helyzetjelentést, volt 1-2 szoftveres bug ami zavart, ezeket javították, pillanatnyilag 97 óra nyomtatásnál tartunk és minden nagyon király, aliexpresses hotend és ilyen 3d effektes tálca is hibátlanul szuperál.
Nem bántam meg, hogy az A1 Combo után rá esett a választás. -
Joshi
titán
válasz
blountex #10581 üzenetére
A TPU nem AMS kompatibilis filament, ezt rosszul tudod.
Ha relatívan és józan paraszti ésszel összehasonlítod a Kobra S1 Combo-t a P1S Combo-val, akkor nincs kérdés hogy melyik éri meg jobban. A Kobra S1-ről már rengeteg videó van fent a neten, egyáltalán nem zsákbamacska.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest