Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Apple Watch
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
-
Mobilarena
Baldur's Gate 3
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anti-Hero
aktív tag
Köszi a válaszokat.
Akkor gyűjtöm tovább a pénzt.
Igazábol még nem használtam semmi potion vagy extra nyilat a csatákban. (Kivéve a gyógyító potit)Lvl5 / első térkép kb 95%ban felfedezte (biztos hagytam még el valamit..) most vagyok az underdark részen.
Eddig nem éreztem különösen nehéznek a játékot (közepes nehézségen). Így csak halmozódnak a ládában.
Infernal iron is van..bár egyenlőre nem tudom hova kell majd..ez is ment a ládába. Gondolom valamit kovácsolni lehet belőle.

-
válasz
Anti-Hero
üzenetére
Van értelme a pénz gyűjtésnek, mert időnként nagyon hasznos, és drága cuccokat vehetsz a kereskedőktől. Plusz, vehetsz potion-öket, speciális nyilakat is, melyek nagyon megkönnyíthetnek 1-1 csatát. És amúgy igen, bármit eladhatsz, igazából csak a mágikus cuccoknál kell meggondolni, hogy megtartod-e. Ill. a potion-öket se add el, soha nem tudhatod, hogy mikor jönnek jól.
-
Anti-Hero
aktív tag
Egy kezdő kérdés (így 40 óra után
):
Miket lehet eladni mindenféle következmény nélkül..tehát aminek kb semmi haszna? Alap fegyvereket? Sima gyűrűket?
Poharak..vázák..vackok..érdemes ezeket felvenni és cipelni az árushoz?Van tényleges értelme a pénznek..vagyis érdemes gyűjteni, hogy majd valamikor kelleni fog?
Egyenlőre nem vettem semmit.m csak eladtam amit úgy gondoltam nem kell.
Bár így is egy szemét domb a Camp-ban a ládám..
-
Gothmog
senior tag
Annyit javítanék magamon, hogy az Eldritch Blastot tápoló két Eldritch Invocationt elvileg már második szinten felveheted. (Valamiért a 3. szint akadt be a fejemben, de akkor a Pact választás van soron.)
Én 2. szinten mindenképpen felvenném azt közülük, amelyik a karizma módosítóval növeli a cantrip sebzését. A másikat (mindkettő valamilyen Blast, de a pontos nevük most nem ugrik be) ráérsz a következő adandó alkalommal felvenni. Legalábbis, ha látsz olyat az Invocationök között, amin nagyon megakad a szemed. Pl. ha darkvision nélküli fajt választottál, akkor érdemes lehet felvenni azt az invocationt, amelyik még a mélysötétbeli fajokénál is durvább darkvisiont (Devil's Sight vagy hasonló a neve) adományoz.A Dark Urge-ömhöz (amit elég sötétnek tervezek) én is RP szempontból gondoltam a warlockra. Majd meglátom. Egyelőre még bőven-bőven Act2-ben vagyok a mostani karakteremmel is, szóval elég messze van az még
-
LK
addikt
válasz
Gothmog
üzenetére
Nagyon köszönöm a precíz, részletes választ! Pont ezt az alkasztot terveztem indítani.
"parti arca lehetsz, párbeszédekben meggyőzés/fenyegetés/megtévesztés, ami jólesik" pont erre gondoltam én is
Az az igazság, hogy asztali szerepjátékban mindig harcost, fejvadászt, paladint indítottam.
Szeretnék most gonosz karakterrel menni és hozzá passzol ez a kaszt. Régóta terveztem, így a játékban kipróbálhatom. -
kicsako
őstag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Druid lesz az a bárd
A bárdok zenélnek, nem változnak bagolymedvévé -
HUN_Sector
őstag
Én Ork bárddal próbálkozom, felejtős. Oké, hogy 3 alkalommal owlbearré tudok változni és mozgással is területsebzésem van (kb 20 per ellenfél), meg 2 csapással is kiosztok 50 sebzést, de minden más területen ramaty.
Karlach, mint barbár bezzeg ellenállhatatlanul irt mindenkit. -
Anti-Hero
aktív tag
válasz
Gothmog
üzenetére
Én Dark Urge/Drow/Bárd vagyok..első végigjátszás megy éppen..első Baldur's játékom is.. semmit nem értek kb a kasztokhoz/játékhoz.. csak maximum azt, amit a játék elmond meg itt olvasok.
De egyenlőre elvagyok a játékkal..lvl5..goblinokat öldösöm éppen különböző módokon.. valószínűleg ez még az act1.
-
Gothmog
senior tag
Nálam Wyll (aki ugye Warlock) állandó csapattag, és szerintem kifejezetten erős/jól használható a karakterosztály. A Dark Urge végigjátszásomra én is azt (esetleg Sorcerert, de a Warlock felé húzok most) fogok indítani.
Persze nem ismerem/próbáltam az összes kasztot. (EA-ban Sorcerert és Fightert kreáltam, míg most Bárddal játszom.)
Röviden: a warlocknál nagyon sokat befolyásol, hogy milyen subclasst választasz alapból, ugyanis - a minden warlocknak járó lehetőségeken túl - mindegyik más és más további varázslatokat tud majd felkínálni megtanulásra. Elvileg a The Fiend a legütősebb megoldás, mert itt az ellenfeleket legyőzve ideiglenesen extra HP-t kapsz (kvázi egy puffer, amiből büntetlenül sebződhetsz, míg el nem fogy), illetve a Fiend alkaszttal olyan erős sebző varázslatokat is megtanulhatsz, mint pl. a Scorching Ray vagy a Fireball.
(Ugyanakkor a bármilyen alkasztú warlockok által egyaránt megtanulható, kifejezetten warlock varázslatok között van néhány elég ütős: nekem a Hunger of Hadar és a Hex a két kedvencem. Utóbbi főleg alacsony szinten jött jól, bonus actionből süthető el, ha meghal az érintett lény, akkor pedig ingyen viheted át másra. Ez némi tulajdonság csökkentés mellett +1d6 további nekrotikus sebzést lapátol rá az érintett lényt érintő minden sebzésre. A Hunger of Hadar pedig területre hat, kör elején és végén is sebzi a benne állókat, továbbá vakít (a távolsági támadókat kiiktatja), és tapasztalataim szerint elég összevissza kóvályognak benne az ellenfelek. Magyarán baromi jó kontroll-cucc, ami könnyed/laza vadliba vadászattá tud alakítani alapból is keményebb csatákat.A warlock, noha a játék nagy részében csak két spell sloth-tal kell gazdálkodnia, de egyrészt short resttel visszanyeri az elhasználtakat, másrészt pedig minden egyes varázslatot mindig a szintjéhez igazított legnagyobb erővel tud alkalmazni (tehát pl. a tűzlabdát és a többi "szinteződő" varázslatot mindig automatikusan a karakteredtől telhető legerősebb formában tudod elsütni.)
A warlock rengeteg bónusz dolgot választhat (a patrónusától kapja őket) bizonyos szintlépéseknél: új ingyen (spell slothot nem foglaló/elhasználó) varázslatokat, automatikus sötétben látást (ha nem rendelkeznél vele), skillek elsajátítását stb.
De a legalapabb dolgot nem mondtam még: van egy cantripjük, az Eldritch Blast (EB). Ehhez fel kell majd még venni két patrónus "ajándékot", hogy teljes hatásfokkal működjön (ez akár már 3. szinten is megtehet, ha nagyon akarod), de utána olyan ingyen varázslatod lesz, ami a játék végéig kellően erős tud maradni. Az EB kezdetben egy d10 sebzésű sugarat lő ki (amely force sebzésű, és erre szinte senki sem immúnis/védett ellene, plusz tereptárgyak rombolására is ideális), majd ahogy léped a szinteket, később 2, majd 3 sugarat tudsz kiereszteni egy varázslattal (amellyel 2 vagy 3 lényt is célozhatsz, ha az az óhajod, de persze irányíthatod az összes sugarat ugyanarra az ellenfélre is). Namost, a két "ajándék", amit említettem, a következőképpen módosítja az EB-t: az egyik azt csinálja, hogy mindegyik sugárhoz sebzésbónuszként hozzáadódik a karizma módosítód; a másik pedig hátralöki az ellenfelet, ha eltalálod a sugárral. Nagyon baba, főleg egykörönként ingyen elsüthető cantriptől...
És akkor azt még nem említettem, hogy a Warlock is karizma alapú karakter (parti arca lehetsz, párbeszédekben meggyőzés/fenyegetés/megtévesztés, ami jólesik), ami szintén nem egy rossz pont.
Végül, 3. szinten választhatsz egy Pact-ot. Ez tulajdonképpen egyfajta specializálódás. Én Wyll a Pact of the Blade-et választottam. Ezzel gyakorlatilag mahgamhoz tudok kötni bármilyen fegyvert (vagy idézni egyet akár, ha ez a szimpatikusabb). Ezzel a fegyverrel pedig úgy tudok harcolni, hogy a támadásomhoz az erő vagy ügyesség helyett a karizma módosítómat adhatom, s ugyanez vonatkozik a fegyver sebzésére is. Ráadásul 5. szinten (hasonlóan "harcos" fővonalú kasztokhoz) kapsz bónusz támadást a pactos fegyverrel. (A fegyver magadhoz kötése nem egy "életre szóló" dolog. Ha találsz jobb fegyvert, bármikor válthatsz.)
Én egyébként azt tapasztaltam Wyllnél, hogy úgyis EB-vel lövöldözök 90%-ban, úgyhogy hiába erős a Pact of the Blade, nem igazán használom ki, úgyhogy valószínűleg valamelyik másik Pactot fogom majd választani. (Egyelőre a familiárist idézőssel szemezgetek, de nem olvastam még pontosan utána).
Lényeg a lényeg, elvileg nem ez a karakterosztály a legtápabb a játékban, de ha szimpatikusnak tűnik, nyugodtan indíts Warlockot! Élvezet lesz vele a játék, és abszolút nem fogod gyengének érezni (ha jól fejleszted).
Sok mindenről nem írtam (a The Fiend melletti másik két alkasztról, a másik két pactról), mert csak olyasmikről akartam, amikben van személyes tapasztalatom.
-
RobberBaron
tag
válasz
Gothmog
üzenetére
Köszi, valakit át fogok képezni akkor erre is, csak még nem tudom kit. Talán a következő végigjátszásomban az én karim lesz az.
11-es szinten van a parti, az Act 3 elején.Minsc vicces lenne bárdként, és egyelőre bejön Gloom Stalker Ranger-ként. Support bárdok alatt a másik két subclasst értettem, a College of Swords-ről olvastam hogy jó.
-
LK
addikt
Már feltettem a kérdést egyszer,de nem jött válasz, hátha most már több tapasztalatotok van: Warlock-kal tolja valaki? Vélemény róla? Köszi
(DOS 2-t befejezem,aztán jön a BG3) -
Gothmog
senior tag
válasz
RobberBaron
üzenetére
Én azzal játszom, de még "csak" 8. szintű vagyok, Act2-ben, tehát kérdés, hogy mit értesz magasabb szinteken?
Egyébként én nagyon meg vagyok elégedve vele. Ő a parti arca, de nem csak a karizma alapú skillekben jeleskedik, varázslatokat leginkább utility vonalon használok vele (speak with animals, detect thoughts, see invisibility, feather fall stb.), mert harcban 95%-ban lövöldözök vagy közelharcolok vele. Kétfegyveres harcra specializáltam, két kézi nyílpuskával (drow a faj, ezért alapból képzett benne), illetve két finesse alapú közelharci fegyverrel egyaránt hármat támad alapból körönként (6. szinttől, amikor megkapja az extra támadást), és elég tisztességesen sebez. Mindemellett a speciális balde flourish dolgai (amik lőfegyverekkel is működnek az elnevezés ellenére) bizonyos helyzetben baromi jól jöhetnek, akár tankolni akarok (+4 AC), akár mondjuk valakit lelökni magaslatról támadással egybekötve stb. De az az igazság, hogy mostanában csak simán lövöldözök vele, mert messziről is nagyon jól takarít.
Persze varázslatokkal is tud szemétkedni harcban, de arra igazából már jó ideje rá sem szorulok.Karizma és Ügyesség a fő tulajdonságok nálam (de headband of intellectet az intelligenciáját is felnyomtam 17-re javítandó az oda tartozó skillek próbáinak az esélyét). Dex és Cha egyaránt 18-on áll per pillanat (Dex 16 lenne, de tárgy emelt rajta).
Élvezetes vele a játék. Tulajdonképpen van egy olyan jack of all trade karaktered, akit nem szükséges szimpla support szerepre kárhoztatnod, mert harcban/minden szituációban megáll a maga lábán. Persze nem ő lesz feltétlenül a fő sebzésosztó, de abszolút nem szimpla support karakter. Annál sokkal-sokkal magasabb polc jár neki szerintem.
-
RobberBaron
tag
Játszik valaki esetleg College of Swords bárddal? Mennyire életképes magasabb szinteken? Ez az egyetlen játékstílus amit még nem próbáltam ki. A support bárdok valahogy nem tetszenek, gyengének tűnnek.
-
Joco_77
senior tag
A sok negatív tapasztalat után félve álltam neki Act3 nak de nekem , bár még csak pár órát voltam benne egyelőre semmi gondom vele ugyanolyan élvezetes mint az előző 2 Act. Gondolok itt a Questekre, átvezetőkre, harcokra, helyszínekre...
-
HUN_Sector
őstag
válasz
jano1102
üzenetére
Ha átveszed a kezdeményezést és te beszélsz helyette, akkor kidumálhatod a szitut kvázi egyszerűen.
B változat. Kettő karaktert hátrahagysz, kettő magas kezdeményezésű gyorssal meg elfutsz messzire és befejezettnek nyilvánítod a csatát
C változat, a szűk átjáróban csapdába csalod őket sok zsír és tűz keverékével.
De van még D E F ötletem is
egyelőre próbáld ki az A-t -
Gothmog
senior tag
válasz
jano1102
üzenetére
Ha már vagy 5. szintű a csapattal, akkor az a csata nem lehet olyan borzalmasan nehéz. Persze attól is függ, hogy kikkel vagy, miként fejlesztetted őket stb.
Githyankiknál a parry elég idegesítő tud lenni, ha fizikai sebzéssel próbálkoznál. Viszont ez csak addig működik, míg kétkezes kardot szorongatnak a kezükben, az meg Heat Metal vagy Command varázslattal is simán eldobatható velük. Ha veled van Wyll, és megtanulta a Hunger of Hadar spellt, az is durván meg tudja szívatni őket. (Csak vigyázz, te se menj bele a hatóterületére, hanem távolról abajgasd az ellent.) Ez csak két apróbb példa/lehetőség, de dugig van ilyenekkel a játék, csak rá kell érezni. Plusz, amit a többiek is írtak: helyezkedés, tárgyak (italok, dobálható dolgok stb.) aktív használata stb.
A szerencse istennője még így is megszívathat, ha az ellen zsinórban szórja a kritikus találatokat, míg neked meg nem kedveznek a dobások, de ha ez már nagyon pofátlan méretet vagy pechsorozatot öltene, arra ott van a load game varázslat.
Abból a partiból egyébként a kétkezes kardos macát érdemes mielőbb kiiktatni (ha az eldritch knight-juk lebénítana tőletek valakit varázslattal a legelején, akkor érdemes őt is megkínálni valami keményebb cuccossal, hogy megtörjétek a koncentrációját), mert ő életveszélyes az action surge kombós 4/körös támadásával, amivel egyébként többnyire talál és bivaly módon sebez is. (Viszont közelharcos, így csak testközelből tud kellemetlenkedni.) Ha ő megvan, akkor a többiek már könnyebben elhullanak. Én a harcos/varázslóra mennék rá másodiknak, majd a két íjász marad a végére. Persze utóbbiak is roppant kellemetlenek, elég durvákat és pontosakat lőnek, de még így is ők jelentik a legkisebb gondot.
Még az elején, míg viszonylag együtt vannak, ha tekercsről vagy karakterrel spell slothból tudsz tűzlabdát, azzal érdemes megkínálni őket. Ha szerencséd van, egyiket-másikat úgy lesebzi, hogy utána egy-két ütésből/lövésből/akár cantrip szintű varázslatból is pillanatok alatt kivégezhető lesz. -
jano1102
csendes tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Ja, csak ha viszem a gith csajt, az kitálal, a bácsi meg azonnal utasítást ad az agyműtétre, majd angolosan távozik sárkányon. De asszem az lesz, amit mondtál: feltápolom magam és úgy megyek vissza belezni.
-
jano1102
csendes tag
Köszi mindenkinek. Próbálkozok tovább.
-
Capricornus
aktív tag
válasz
jano1102
üzenetére
Nehéz okosabbat mondani, mint ami itt is le volt írva már. Próbáld meg kihasználni a terepet, használj varázsitalokat, tekercseket, használd a karaktereket annak megfelelően, hogy miben erősek, adj a kezükbe olyan fegyvereket, amiket tudnak is használni, stb. A summonok is nagyon sokat tudnak segíteni, egyszerűen azért, mert többen vagytok és az ellenfélnek is többfelé kell figyelnie. Használj olyan képességeket, amik mobilitást biztosítanak az embereidnek, pl. a misty step, vagy dimension door.
Használd az examine-t és nézd meg, hogy az ellenél mire immunis, vagy épp mire érzékeny és használj olyan támadást ellenük.
Illetve a legfontosabb tanács: nem kell mindig harcolni, sőt. Sokszor kibeszélheted magad egy nehéz helyzetből, máskor meg egyszerűen csak el tudsz lopakodni az ellenfél mellett.Én Act 3-ban két nehéz harcot is kihagytam így. Mindenki felhajtott egy láthatatlanság varázsitalt és elsétáltam az ellenfelek között.
Én is a legkönnyebben toltam, mert nem szeretek sz@pni a harccal és azon a fokozaton tényleg nem nehéz annyira, ha a fentiekre figyelsz. -
kicsako
őstag
válasz
jano1102
üzenetére
Hányas szinten mentél oda?
Szintlépésnél rákattintottál a kis nyilacskára, hogy valóban megkapják a karakterek a szintlépést?
Milyen classok vannak a csapatodban? Adtál nekik új felszerelést amit összeszedtél az út folyamán?
Olyan páncélt/fegyvert használnak amihez van szakértelmük?
Próbáltad az íjászt/varázslót magaslati pontra helyezni hogy kapj bónuszt a támadásokra?
Próbálj meg egy ellenfelet focusolni. -
jano1102
csendes tag
Kicsit el vagyok kenődve: a leggyengébb fokozatok játszom. A githyankik úgy szétkaptak, mint foxy a lábtörlőt. Egyébként is nagyon gyengének érzem magam. Már kockára néztem a fejem az okosítókkal a yt-on. Van valami általános tanács?
-
Hintalow
senior tag
Igen még mindig megvannak, gondolom az unoka üzemelteti, aki egyébként most is aktív szerepjátékos csoportokban.
Szerintem kb. mindent is beszereznek ami kijön asztali RPG/sci-fi/fantasy témában, függetlenül attól, hogy van -e rá kereslet, ezért olyan a bolt, hogy moccanni nem lehet
Noha kicsit már túlhaladt az idő az egész üzleti működésükön, de néha vannak náluk csodák (volt olyan angol WH40K omnibus, amit sehonnan nem lehetett beszerezni még antikvárként sem, náluk meg ott volt zsír újként a polcon - sacc 10 éve
)
Mondjuk én még nagyritkán most is lekeveredek oda, mi még mindig toljuk az asztalit. -
jano1102
csendes tag
válasz
Gothmog
üzenetére
Igen emlékszem, hogy ők voltak az elsők. Mi 1-2 évvel azelőtt kínlótunk. Nagy megkönnyebbülés volt, hogy lehetett itthon is venni dolgokat. Természetesen jó szokás szerint voltak akik elkezdtek köpködni, hogy kereskednek és hasznot húznak(!) ebből. Az osztrák boltos gondolom csupa szívjóságból tartotta fenn magát.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Gothmog
üzenetére
Már rég jártam ott, de a '90-es évek közepétől jártam hozzájuk én is, rengeteg mindent vettem ott. De már pár éve sem lehetett megmozdulni náluk, egyszerűen nem lehet elférni a boltban, még egyedül is körülményes. Már rég el kellett volna költözniük valami nagyobb bérleménybe.
-
Gothmog
senior tag
válasz
jano1102
üzenetére
A Silverland (Budapest, Kolosy tér) mintha a '90-es évek legelején is meglett volna már, és kezdetben kifejezetten AD&D kiadványokra specializálódtak. Gyakorlatilag minden kapható volt. (Én 1993-ban jártam ott először. Egy idősebb házaspár és a fiatal felnőtt lányuk vitte a boltot. Nagyon ritkán még járom arrafelé, és olyankor rendre elmegyek a bolt mellett. Még mindig megvan - ha jól tudom, már az unokák üzemeltetik.)
-
válasz
jano1102
üzenetére
Én 1990 körül kezdtem a Champions of Krynn sorozattal a D&D-t Commodore 64-en. Azt hiszem az még az AD&D vol, a D&D 2. kiadása. Mivel nagyon megtetszett, pár évvel később be is ruháztam könyvekbe, akkor már az AD&D2E, újabb kiadású Player's Handbook-ba meg Dungeon Master's Guide-ba.
-
jano1102
csendes tag
válasz
Gothmog
üzenetére
Nem: Players Handbook, DM Handbook, Monster Manual, Tome of Magic, az alapkönyvek. Egyébként A Larian játékok azért is jók, mert elég fancy angolt használnak, dacára annak, hogy belgák. (gondolom van jópár anyanyelvű csapattag) De én szeretem kigyűjteni ezeket a régies szavakat. A DOS2-ből is szótáraztam gazdagon.
-

-
Gothmog
senior tag
válasz
jano1102
üzenetére
Csak nem a Rubin Kódex volt? Én is azzal kezdtem az (A)D&D-t 1993 körül kis taknyos elsős gimnazista koromban
(Majd persze gyorsan átugrottam a frissen megjelent M.A.G.U.S.-ra, ahogy kb. mindenki a környezetemben.) Emlékszem, a lapozgatós könyvek, no meg a korábban általam olvasott egy-két "D&D alapú" regény (Sárkánydárda krónikák, A Káosz szava) után micsoda eszméletlen dolog volt, hogy "élőben is lehet játszani", te is lehetsz kalandozó hős.
(Gimi végére ugyanakkor nálam elmúlt az asztali szerepjátékos szenvedély, ellenben számítógépes játékok formájában erősen és stabilan él a mai napig is!)De hagyom is az offot...
-
jano1102
csendes tag
válasz
Gothmog
üzenetére
Lájkolnám, ha lehetne, de így csak:
.
Bár én tudok angolul, de azért azoktól se legyenek elzárva ezek a dolgok, akik nem.Fun-fact: középiskolában tanultunk angolul, de hár gondolhatod.
Az első nagy lökést az adta, hogy a fénymásolt(!) AD&D könyvekben el tudjam (tudjuk) olvasni a szabályokat, varázslatokat. Az megmaradt a mai napig, hogy a morning star itt nem a Vénuszt (esthajnal csillag) jelenti, hanem egy igen kellemetlen hatású láncos buzogányt. -
Joco_77
senior tag
Új nap új kérdés...
Este otthagytam abba Act2ben, hogyLementem az utolsó csatához Thornnal és elkezdtem először körbepucolni Baracks stb. Igen ám de mivel több csata is van nyilván használok spelleket (Heal stb) és a problémám, hogy mivel az egész vörös terület Danger Zone nem tudok long restelni. Kérdésem, hogy az utolsó nagy csata előtt van lehetőségem kimenni egyet aludni? Vagy töltsem be újra az elejét és csapjam szét először a főbosst aztán pucoljam ki a területet? Köszi -
Kylesa
aktív tag
válasz
Gothmog
üzenetére
Hát, én köszönöm így utólag is.
Sok-sok játékot játszottam már magyarítással; ám amikor még a Divine Divinity-vel játszottam, és azóta is, ennyi év után még ma is azt gondolom: Te készítetted az egyik legkiválóbb magyarítást egy játékhoz, amit valaha is a "magyarító" szakma látott. Nagyon kevés ilyen igényes munkát láttam eddig honosítás fronton, őszintén le a kalappal.
Amúgy a zenék... Talán elég, ha csak erre gondolok, a hideg is kiráz, zseniális...
-
Gothmog
senior tag
Köszi!
Mindig öröm, ha kiderül, hogy sikerült valakinek segítenem élvezhetőbbé tenni a játékot!
Én is nagyon szerettem a Divine Divinityt (bár az utolsó nagy területre tuti kifutottak Swenék az időből/pénzkeretből/ötletekből?, mert az nagyon eseménytelen/üres volt a többihez képest); főleg egy ismeretlen és kicsike csapattól volt meglepően nagy dobás ez így elsőre! A zenéi pedig! - a mai napig a fülemben cseng jó pár melódia a játékból!Élveztem a fordítását is, bár technikailag amúgy egy rémálom volt
, mert csak sima txt fájlba lehetett kinyerni a játék szövegeit, kontextus nélkül (pl. nem láttad a párbeszédfát, vagyis, hogy melyik válasz vagy kérdés minek az előzménye vagy fordítása, így a kb. két teljes + két fél végigjátszásom emlékeire hagyatkozhattam csak sokszor), az ékezetes karakterek mind hiányoztak (azokat paintben rajzolgattam bénázva). Nem is lett tökéletes, és emlékszem, hogy amikor tesztelgettem, mindig az ötlött a szemembe, hogy mennyi helyen írtam feleslegesen túlbonyolítva/magyartalanul. Gondoltam is, hogy hú, ez elég szörnyű. (Azután szerencsére csupa pozitív visszajelzést kaptam rá, úgyhogy szerencsére nem volt hiábavaló a meló vele
). -
Kylesa
aktív tag
Na, akkor ennyi év után itt és most ragadom meg az alkalmat, hogy megköszönjem Neked azt az elképesztően minőségi munkát, amit a Divine Divinity fordításába beletettél!
Örök hálám érte, imádtam azt a játékot, és a játékélmény a magyarításodnak hála a négyzetre emelkedett, a mai napig jóleső emlékekkel gondolok vissza rá (pedig lehetett kb. 15+ éve, amikor játszottam vele)! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
RobberBaron
üzenetére
Nálam egyáltalán nem is volt
hajó, mindenki futva ment el. Én csak annyit csináltam másként, hogy a dokk őreit nem öltem le előre. Azt mondják, hogy ezt a
Rolan-t meg kell menteni. [link] Valszeg nekem is, tegnap este pont itt hagytam abba a játékot.
-
Reaper
őstag
válasz
RobberBaron
üzenetére
Hmm, akkor passz Moonlight Towers után egyből mentem act3-ba de nem rémlik, hogy találkoztam volna vele.
Qru: Nagyon baráti a gépigény, viszont akkor nincs más, kukázni kell valahonnan valami 2060-at, vagy újabbat

-
Reaper
őstag
Nekem is csak egy 3070Ti van, de aki inkább házat újít fel
Amúgy nem is tudom mi lehet a minimum vga ennek a játéknak, de csak nem lehet túl sok, azért elég régi engine ez, hiába van megszépítve gyönyörűre.RobberBaron: Rolan nálam
kicsit megkattant, úgy gondolta, hogy egyedül nekiindul és kiszabadítja a többieket, végül a Moonrise Tower felé vezető alsó, rakparti úton találtam meg, ahol eléggé vesztésre állt az árnyak ellen. Segítettem neki, akkor visszatért a Last Lightba. -
RobberBaron
tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Az a baj, hogy szerintem én azt a részt
nem úgy csináltam ahogy "kellett volna". Először lenyomtam a wardent majd az összes őrt, a dokkoknál is, majd az ajtónyitó karokkal kiengedtem a foglyokat, akik egyből elkezdtek rohanni a dokk felé. Nem a hajót használták, hanem a dokkoknál bal oldalon futottak el, átugrottak egy leomlott hídon, továbbfutottak egy heavy oak door-ig, ahol eltűntek. Később a menekülő hajót is használtam, hogy a Last Light Inn-nél meglegyen az a kis jelenet, de semmi. Beszéltem Danis-el és Bex-el is, de azután sem tudtam befejezni, és Rolan is eltűnt a Last Light Innből. -
RobberBaron
tag
válasz
Joco_77
üzenetére
Azt a részt már megcsináltam,
ezután Rolan a Last Light Inn bárpultnál iszogatott, majd a többiek kimentése után Cal és Lia ott állt mellette, de ennek ellenére csak azt hajtogatták, hogy hol van Rolan. Ezután haladtam a fősztorival, majd Rolan eltűnt a bárpult mellől. Az act 2-ben as boss harc után értem el a level 10-et, és igen, sokat tökölök a játékban.
-
Gothmog
senior tag
válasz
Joco_77
üzenetére
75 óra (mentés szerint), és Act2 elején járok -
-, ebből érzésre olyan bő 60 óra lehetett "hasznos játékidő", a többi időben afk voltam, illetve ledobtam tálcára, mert mással kellett foglalkoznom a gépnél időlegesen. Jelenleg 7. szintű vagyok, kb. 2000 xp-nyire a 8. szinttől. Én most bő 150 órára tippelem a végét. Act2-be különben szinte percre pontosan 70 óránál léptem át. (még csak Isobel elrablási kísérletén, a drideres rajtaütésen és ott a közvetlen környék felderítésének a kezdetén (árnyékkutyák és a szomszédos fazekasműhely) vagyok túl )Megcsináltam a créche-t, meg minden mást a Mountain Pass térképen, ám az árnyék-átok sújtotta területre inkább Mélysötétből, a felvonót használva mentem át. Ismerősök szerint (van aki már harmadjára pörgeti ki a játékot, persze a második és mostani végigjátszásai már "célirányosak") Act3-ban nagyon könnyű behozni, ha elmaradnál esetleg szinttel/szintekkel, úgyhogy meglesz a 12 mindenképpen, és nem is feltétlenül csak a játék legvégére - tehát nem érdemes aggódni.
Máskülönben Steam szerint ~165 óra körül járok a játékban, de persze EA-ztam is vele rendesen

-
Reaper
őstag
válasz
Joco_77
üzenetére
Szerintem én 10esen érkeztem, de amennyi tartalom van, elképzelhető, mert nagyon sok mellékszál van.
Mondjuk én mielőtt átmentem Act2-be,kitakarítottam grymforgeot, onnan vissza a high roadra, gyth bázist kipucoltam, teljesen, majd amikor szólt a guardian(?), hogy most akkor már illene továbbmenni shadowlands irányába, akkor vissza grimforge irányába és végül ott mentem át. Nem tudom mennyit számít. Ja persze a goblinokat is mindenhol letakarítottam, a nagy campben és a blighted villageben is. De Act 2ben is a teljesen lepucoltam a várost, meg a tornyot is. -
Joco_77
senior tag
Ettől függetlenül van "3 szint" fejlődési lehetőség az act3ban, ha érted, hogy hogy kérdezem, ha minden sarokba benézek? Tehát 9esen ha kezdem az jó?
Neten nézegettem az átlag az 7-10 es szint amin nekiugranak Act3nak(1-2 elvetemült 5-6os szinten)..Tehát 9es szinten (az most lett meg tehát annak az elején) a jobbik "kupacba" tartozom. -
Reaper
őstag
válasz
Joco_77
üzenetére
Én Act3, 11-es szint, de nagyon lassan haladok, tegnap több mint 2 órát szívtam
amire persze véletlenül találtam rá, mert bóklászok, minden kő alá benézek de még így is eltévedek a városban állandóan, meg egy csomó helyet otthagytam, hogy majd később, előbb legyen "tiszta" legalább a város térkép. Egyelőre nem haladok vele jólIron throneban,
Viszont Iron throne az mocsok nehéz, pláne, hogy vannak goblinok, amik a rendelkezésre álló 6 körből 4 alatt sem képesek eljutni a tengeralattjáróig, pedig már vittem őket portállal egyesével, nyomtam nekik Longstridert, de így is volt olyan (2), aki inkább elment a létra mellett, hogy lever majd 2 pókot (köszi Mizora) az utolsó körben
Ennek a kettőnek a híjján megvan mindenki, de lehet nem elégszek meg ennyivel és ma este próbálom megint. -
Joco_77
senior tag
válasz
RobberBaron
üzenetére
Szerintem használd a Spoiler tagot ha konkrét küldetésről kérdezel:
Spoiler alatt a válasz:Itt találod meg a híd után "keménykedik"... én visszazavartam a városba, és ott meglett az a része is a küldetésnek de amúgy ettől függetlenül aktív maradt a küldetés , pedig kimentettem a börtönből őket és beszéltem is a kocsmában velük.
[link]
Én lvl9 en végeztem úgy, hogy megcsináltam mindent amit tudtam act1ben és 2ben is ezekszerint te alaposabb voltál nálam is
Remélem ettől függetlenül elérem a max(12) szintet valahol act3 közepe felé és még tudom élvezni kicsit a 6os varázslatokat a játékban. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
RobberBaron
üzenetére
Azt pont tegnap csináltam. Végig kísérted őket a
Kissé bunkó az a goblin.dokknál is? Onnan hazaszaladtak a last light inn-be és ott beszéltem velük az egyik asztalnál.
-
RobberBaron
tag
Nálam 120 óra és tegnap értem az Act 2 végére, 10-es szinten vagyok.
Amikor úgy éreztem, hogy kipucoltam a térképet, ránéztem az interaktív térképre és kiderült hogy rengeteg mindent nem vettem észre, ezért visszamentem elvarrni a szálakat, és felszedtem pár cuccot.
Az egyik küldetés mintha beragadt volna, a Rescue the Tieflings -nél hiába mentettem ki mindenkit a böriből, amikor beszélek velük, csak azt hajtogatják, hogy hol van Rolan és nem tudom befejezni a küldetést. -
Joco_77
senior tag
60 óránál tartok Act2 legvégén utolsó Bossnál de már látom, hogy 100 óra körül ha be fogom fejezni kevésnek fogom érezni
Ebből a játékból semmi nem elég. 
-
janos666
nagyúr
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Igen, ezt próbáltam utoljára. Be a táborba, minden csapattagnak szabadnap, alvás, ugyan azokat újra előrángat, ellenfelet keres, és csak ő ilyen. (Igen, legújabb játékverzió, nem crack.)
-
janos666
nagyúr
Hú, nagy baj van! Lae'Zel sohasem vált át turn-based módba. Először azt hittem, hogy valami hatása alatt áll, és azért marad ki a körökből, de most már tuti, hogy konzisztensen kívülálló. Nem támadják, nem jut neki kör, de God-Mode leüthet minden ellenfelet, aki a sorára vár.
Nem tudom mit csináljak azon kívül, hogy kidobok ~3 órnyi mentést, amiben volt hatalmas szerencsém a társalgásos kockadobásokkal, és egy nem-triviális csatám .(pont Lae'Zel-el, talál akkor ragadt rá a bogár, mikor kidőlt, visszajött cutscne-ben szerepelni, aztán kinyiffant a maradó AEO-tól...) -
janos666
nagyúr
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Honnan tudja mindenki ennyire, hogy melyik felvonásnál jár? Végigjátszottátok az EarlyAccess-t, és tudjátok, hogy az az Act1 végén állt meg?
-
HUN_Sector
őstag
Act 1 Grymforgeból átmentem act 2-be.
Ott megszereztem a lámpát, a gyilkos nő könyvét, lecsaptam az innt támadó bukott angyalt, megjavítottam a legszerethetőbb karakter szívét és a Druidát felkísértem a szálló emeletére, hogy van itt egy haldokló
Majd visszamentem act1-be, megöltem pár maradék goblint és egy long rest után elindultam immáron friss lvl 7-es kariként a mountain pass úton. Wyllt átképeztem asterion pótléknak, hogy vele is haladjak a sztoriban, ráadásul jó a dexteritije.
A kérdésem: Ha jól sejtem, a jelenlegi act2 progressemnél nincs még időre menő quest? -
janos666
nagyúr
Ez a játék a patch-ekkel technikailag visszafelé fejlődik. Régen szabadon ki/be lehetett kapcsolni játék közben a HDR-t (Win+B) screenshot-oláshoz, de most újra kell indítani, hogy visszaálljon HDR-be, ha egyszer kikapcsolom.
Ja, izéé... Tegyétek be a játékba a DLLS 3.5 DLL-t, azzal kevesebb az artifact, mint a 2.4-el.
Vicces románc van ebben a story-ban.
Le'azel felköltött éjjel, hogy nyírjuk ki egymást, és az lett a vége, hogy meghalt a tűzben a cutscene után, míg én valamitől sokkban állatban mellette. Ráadásul még a múmia révész sincs sehol, hogy fizessek az életéért. Vízzel sem tudom eloltani a tüzet, annyira halott, amennyire csak lehet.
Kapásból sejtettem, hogy ez lesz a legőrültebb választás a kultfan elf helyett. 
-
podtibi
senior tag
Kérdés. Valahogy a lassú hhd-módot véglegesen belehetne kapcsolni? Ugyanis amint újra indítom a játékot, újból be kellene kapcsolnom. Csak a töltés idő rövidítése érdekében lenne szükségem erre, függetlenül attól hogy ssd-t használok.
-
gabranek
senior tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Azt a kovácsot egyébként annyiszor ki lehet zsebelni ahányszor nem szégyenled
Ha le is buksz, csak mond egy kis ejnye-bejnyét, de semmi nem történik. Miután minden cuccát elloptam, elmentem aludni (hosszú pihenő) és az összes iteme és pénze újratermelődött...amiket megint elloptam és így tovább 
-
Joco_77
senior tag
válasz
atainprison
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Igen, ez kicsit furcsa volt. De szerencsére
Act2-ben is találsz ilyen fémet. -
HUN_Sector
őstag
Sziasztok. Szerintem belefutottam egy bugba. Érdemes kihasználni.
Act II, last light inn. Itt beszéltem először Dammonnal. Azt mondta, ha találok egzotikus fémet, hozzam el neki. 2 válaszopció van (ezeket a Grymforgeban találtam / Van spéci fémem). Utóbbi esetben kapsz spéci páncélt, sisakot, kesztyűt, de fogy az infernal alloy, ami Karlach javításához is kell. Előbbi válasznál megkapom ugyanazokat a cuccokat, de nem fogy az infernal alloy darabszáma az inventoryból.Volt három db Karlach inventoryjában a dupla javítás után, csináltattam három páncélt, maradt három alloy (am a további készítés válaszopciója eltűnt)
-
Joco_77
senior tag
Kérdeznék Act2 vel kapcsolatban:
Amikor átmennék a víz alatt Grand Mausoleumban újra találkozni Balthasarral azt írja, hogy bizonyos questek nem lesznek elérhetőek stbstb. Mielőtt átmegyek csináljam meg Moonrise towert akkor? Az az egy hely van amit a nagytérképen nem csináltam meg, de nem akarom, hogy azokat a küldetéseket ne érjem el később ha átmegyek a víz alatt. -
atainprison
senior tag
válasz
Kolbi_30
üzenetére
Akkor passz. De ha sikerül valahogy megcsinálnod írd meg pls, kíváncsi vagyok rá. Valahogy biztos meg lehet csinálni, Larian csak gondolt erre az esetre is, legalábbis remélem. Egyébként a gyárban megvédeni a gondianokat nagyon rák. Sajnos az AI bűn rossz, nekem is meghalt pár azzal, hogy bementek a watcherek önmegsemmisítő területére, azzal meg nem tudok mit kezdeni. Volt olyan, hogy egy karimmal odamentem és kilöktem, erre visszament, hogy beleüssön egyet a már felrobbani készülő watcherbe. Nagyon gáz. -
Kolbi_30
őstag
válasz
atainprison
üzenetére
Lementem a tengeralattjaroval, onnan kihoztam 3 vagy 4 gnomot. Bennt a gyarban a fonok gnom egy darabig jott velem, de sajnos bekopte a gyertyat, mert balfasz volt..aztan se bomba se faszi. De a robotok meg az a titan akarki nem is volt nehez, 4 massheallel lement az egesz map
-
atainprison
senior tag
válasz
Joco_77
üzenetére
Én azt mondom, hogy amíg nincs az elsődleges ability score 20, addig nem érdemes más featet választani, mivel az növeli a találati esélyt is és a sebzést is. Persze a 20-at úgy értem, hogy összesen, ebbe beleszámít a gear/permanens plusz ability scoreok is (pl.:
boszitól vagy a moonrise tower vérőrült csajtól). -
Kolbi_30
őstag
Mi a teendo a golem factoriban, ha meghalnak a kis gnomok? Nem tudom szetcsapni a gyarat...amugy lvl5ranger/lvl5asassin/lvl2fighter valami nagyon beteg... -
-
Joco_77
senior tag
Srácok Battlemaster Fighter lvl8 on ability (+2 strength 17->19) vagy Savage Attacker a jobb választás szintlépésnél nagyobb sebzés reményében?
-
Kolbi_30
őstag
A Shar szektat valaki lenyomta mar BGben? Eleg meredek lesz a csata szemra..eddig 2x futottam neki vicces
-
atainprison
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Autós topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- VGA kibeszélő offtopik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Apple asztali gépek
- Gumi és felni topik
- Azonnali játékos kérdések órája
- További aktív témák...
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- ChatGPT Plus, Előfizetések
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Akcio! Csere- Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- PS4 PRO 2TB SSHD + 3 játék + 2 Controller Makulátlan új állapotban FULL BOX!
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837
- Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
- iPhone 13 Pro Max 128GB 100% (1év Garancia)
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Beakadt amit feljebb olvastam.
.
Ennek a kettőnek a híjján megvan mindenki, de lehet nem elégszek meg ennyivel és ma este próbálom megint.