Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gothmog

senior tag

válasz LK #1084 üzenetére

Nálam Wyll (aki ugye Warlock) állandó csapattag, és szerintem kifejezetten erős/jól használható a karakterosztály. A Dark Urge végigjátszásomra én is azt (esetleg Sorcerert, de a Warlock felé húzok most) fogok indítani.

Persze nem ismerem/próbáltam az összes kasztot. (EA-ban Sorcerert és Fightert kreáltam, míg most Bárddal játszom.)

Röviden: a warlocknál nagyon sokat befolyásol, hogy milyen subclasst választasz alapból, ugyanis - a minden warlocknak járó lehetőségeken túl - mindegyik más és más további varázslatokat tud majd felkínálni megtanulásra. Elvileg a The Fiend a legütősebb megoldás, mert itt az ellenfeleket legyőzve ideiglenesen extra HP-t kapsz (kvázi egy puffer, amiből büntetlenül sebződhetsz, míg el nem fogy), illetve a Fiend alkaszttal olyan erős sebző varázslatokat is megtanulhatsz, mint pl. a Scorching Ray vagy a Fireball.
    (Ugyanakkor a bármilyen alkasztú warlockok által egyaránt megtanulható, kifejezetten warlock varázslatok között van néhány elég ütős: nekem a Hunger of Hadar és a Hex a két kedvencem. Utóbbi főleg alacsony szinten jött jól, bonus actionből süthető el, ha meghal az érintett lény, akkor pedig ingyen viheted át másra. Ez némi tulajdonság csökkentés mellett +1d6 további nekrotikus sebzést lapátol rá az érintett lényt érintő minden sebzésre. A Hunger of Hadar pedig területre hat, kör elején és végén is sebzi a benne állókat, továbbá vakít (a távolsági támadókat kiiktatja), és tapasztalataim szerint elég összevissza kóvályognak benne az ellenfelek. Magyarán baromi jó kontroll-cucc, ami könnyed/laza vadliba vadászattá tud alakítani alapból is keményebb csatákat.

A warlock, noha a játék nagy részében csak két spell sloth-tal kell gazdálkodnia, de egyrészt short resttel visszanyeri az elhasználtakat, másrészt pedig minden egyes varázslatot mindig a szintjéhez igazított legnagyobb erővel tud alkalmazni (tehát pl. a tűzlabdát és a többi "szinteződő" varázslatot mindig automatikusan a karakteredtől telhető legerősebb formában tudod elsütni.)

A warlock rengeteg bónusz dolgot választhat (a patrónusától kapja őket) bizonyos szintlépéseknél: új ingyen (spell slothot nem foglaló/elhasználó) varázslatokat, automatikus sötétben látást (ha nem rendelkeznél vele), skillek elsajátítását stb.

De a legalapabb dolgot nem mondtam még: van egy cantripjük, az Eldritch Blast (EB). Ehhez fel kell majd még venni két patrónus "ajándékot", hogy teljes hatásfokkal működjön (ez akár már 3. szinten is megtehet, ha nagyon akarod), de utána olyan ingyen varázslatod lesz, ami a játék végéig kellően erős tud maradni. Az EB kezdetben egy d10 sebzésű sugarat lő ki (amely force sebzésű, és erre szinte senki sem immúnis/védett ellene, plusz tereptárgyak rombolására is ideális), majd ahogy léped a szinteket, később 2, majd 3 sugarat tudsz kiereszteni egy varázslattal (amellyel 2 vagy 3 lényt is célozhatsz, ha az az óhajod, de persze irányíthatod az összes sugarat ugyanarra az ellenfélre is). Namost, a két "ajándék", amit említettem, a következőképpen módosítja az EB-t: az egyik azt csinálja, hogy mindegyik sugárhoz sebzésbónuszként hozzáadódik a karizma módosítód; a másik pedig hátralöki az ellenfelet, ha eltalálod a sugárral. Nagyon baba, főleg egykörönként ingyen elsüthető cantriptől... :K

És akkor azt még nem említettem, hogy a Warlock is karizma alapú karakter (parti arca lehetsz, párbeszédekben meggyőzés/fenyegetés/megtévesztés, ami jólesik), ami szintén nem egy rossz pont.

Végül, 3. szinten választhatsz egy Pact-ot. Ez tulajdonképpen egyfajta specializálódás. Én Wyll a Pact of the Blade-et választottam. Ezzel gyakorlatilag mahgamhoz tudok kötni bármilyen fegyvert (vagy idézni egyet akár, ha ez a szimpatikusabb). Ezzel a fegyverrel pedig úgy tudok harcolni, hogy a támadásomhoz az erő vagy ügyesség helyett a karizma módosítómat adhatom, s ugyanez vonatkozik a fegyver sebzésére is. Ráadásul 5. szinten (hasonlóan "harcos" fővonalú kasztokhoz) kapsz bónusz támadást a pactos fegyverrel. (A fegyver magadhoz kötése nem egy "életre szóló" dolog. Ha találsz jobb fegyvert, bármikor válthatsz.)

Én egyébként azt tapasztaltam Wyllnél, hogy úgyis EB-vel lövöldözök 90%-ban, úgyhogy hiába erős a Pact of the Blade, nem igazán használom ki, úgyhogy valószínűleg valamelyik másik Pactot fogom majd választani. (Egyelőre a familiárist idézőssel szemezgetek, de nem olvastam még pontosan utána).

Lényeg a lényeg, elvileg nem ez a karakterosztály a legtápabb a játékban, de ha szimpatikusnak tűnik, nyugodtan indíts Warlockot! Élvezet lesz vele a játék, és abszolút nem fogod gyengének érezni (ha jól fejleszted).

Sok mindenről nem írtam (a The Fiend melletti másik két alkasztról, a másik két pactról), mert csak olyasmikről akartam, amikben van személyes tapasztalatom.

Új hozzászólás Aktív témák