- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Baldur's Gate 3
Új hozzászólás Aktív témák
-
VikMorroHun
őstag
válasz
jano1102 #1070 üzenetére
Láttam, neked is jöttek a hasznos tanácsok, hogyan kell szintet lépni.
Mondjuk, aki még életében nem játszott csapat alapú RPG-t, főleg Larian terméket, annak hasznosak lehetnek az olyan tippek is, hogy figyelni kell a felszínre, meg olyan fegyvert kell a csapattagoknak adni, amihez értenek is.
Nekem egyébként az volt a megoldás, hogy moddal 50%-kal növeltem a csapat erejét (6 fő), így egy súlycsoportba kerültünk az ellenféllel.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
jano1102 #1077 üzenetére
Ha átveszed a kezdeményezést és te beszélsz helyette, akkor kidumálhatod a szitut kvázi egyszerűen.
B változat. Kettő karaktert hátrahagysz, kettő magas kezdeményezésű gyorssal meg elfutsz messzire és befejezettnek nyilvánítod a csatát
C változat, a szűk átjáróban csapdába csalod őket sok zsír és tűz keverékével.
De van még D E F ötletem is
egyelőre próbáld ki az A-t
-
Gothmog
senior tag
válasz
jano1102 #1077 üzenetére
Ha már vagy 5. szintű a csapattal, akkor az a csata nem lehet olyan borzalmasan nehéz. Persze attól is függ, hogy kikkel vagy, miként fejlesztetted őket stb.
Githyankiknál a parry elég idegesítő tud lenni, ha fizikai sebzéssel próbálkoznál. Viszont ez csak addig működik, míg kétkezes kardot szorongatnak a kezükben, az meg Heat Metal vagy Command varázslattal is simán eldobatható velük. Ha veled van Wyll, és megtanulta a Hunger of Hadar spellt, az is durván meg tudja szívatni őket. (Csak vigyázz, te se menj bele a hatóterületére, hanem távolról abajgasd az ellent.) Ez csak két apróbb példa/lehetőség, de dugig van ilyenekkel a játék, csak rá kell érezni. Plusz, amit a többiek is írtak: helyezkedés, tárgyak (italok, dobálható dolgok stb.) aktív használata stb.
A szerencse istennője még így is megszívathat, ha az ellen zsinórban szórja a kritikus találatokat, míg neked meg nem kedveznek a dobások, de ha ez már nagyon pofátlan méretet vagy pechsorozatot öltene, arra ott van a load game varázslat.Abból a partiból egyébként a kétkezes kardos macát érdemes mielőbb kiiktatni (ha az eldritch knight-juk lebénítana tőletek valakit varázslattal a legelején, akkor érdemes őt is megkínálni valami keményebb cuccossal, hogy megtörjétek a koncentrációját), mert ő életveszélyes az action surge kombós 4/körös támadásával, amivel egyébként többnyire talál és bivaly módon sebez is. (Viszont közelharcos, így csak testközelből tud kellemetlenkedni.) Ha ő megvan, akkor a többiek már könnyebben elhullanak. Én a harcos/varázslóra mennék rá másodiknak, majd a két íjász marad a végére. Persze utóbbiak is roppant kellemetlenek, elég durvákat és pontosakat lőnek, de még így is ők jelentik a legkisebb gondot.
Még az elején, míg viszonylag együtt vannak, ha tekercsről vagy karakterrel spell slothból tudsz tűzlabdát, azzal érdemes megkínálni őket. Ha szerencséd van, egyiket-másikat úgy lesebzi, hogy utána egy-két ütésből/lövésből/akár cantrip szintű varázslatból is pillanatok alatt kivégezhető lesz. -
Capricornus
aktív tag
válasz
jano1102 #1070 üzenetére
Nehéz okosabbat mondani, mint ami itt is le volt írva már. Próbáld meg kihasználni a terepet, használj varázsitalokat, tekercseket, használd a karaktereket annak megfelelően, hogy miben erősek, adj a kezükbe olyan fegyvereket, amiket tudnak is használni, stb. A summonok is nagyon sokat tudnak segíteni, egyszerűen azért, mert többen vagytok és az ellenfélnek is többfelé kell figyelnie. Használj olyan képességeket, amik mobilitást biztosítanak az embereidnek, pl. a misty step, vagy dimension door.
Használd az examine-t és nézd meg, hogy az ellenél mire immunis, vagy épp mire érzékeny és használj olyan támadást ellenük.
Illetve a legfontosabb tanács: nem kell mindig harcolni, sőt. Sokszor kibeszélheted magad egy nehéz helyzetből, máskor meg egyszerűen csak el tudsz lopakodni az ellenfél mellett.Én Act 3-ban két nehéz harcot is kihagytam így. Mindenki felhajtott egy láthatatlanság varázsitalt és elsétáltam az ellenfelek között.
Én is a legkönnyebben toltam, mert nem szeretek sz@pni a harccal és azon a fokozaton tényleg nem nehéz annyira, ha a fentiekre figyelsz. -
kicsako
őstag
válasz
jano1102 #1070 üzenetére
Hányas szinten mentél oda?
Szintlépésnél rákattintottál a kis nyilacskára, hogy valóban megkapják a karakterek a szintlépést?
Milyen classok vannak a csapatodban? Adtál nekik új felszerelést amit összeszedtél az út folyamán?
Olyan páncélt/fegyvert használnak amihez van szakértelmük?
Próbáltad az íjászt/varázslót magaslati pontra helyezni hogy kapj bónuszt a támadásokra?
Próbálj meg egy ellenfelet focusolni. -
Gothmog
senior tag
válasz
jano1102 #1062 üzenetére
A Silverland (Budapest, Kolosy tér) mintha a '90-es évek legelején is meglett volna már, és kezdetben kifejezetten AD&D kiadványokra specializálódtak. Gyakorlatilag minden kapható volt. (Én 1993-ban jártam ott először. Egy idősebb házaspár és a fiatal felnőtt lányuk vitte a boltot. Nagyon ritkán még járom arrafelé, és olyankor rendre elmegyek a bolt mellett. Még mindig megvan - ha jól tudom, már az unokák üzemeltetik.)
-
válasz
jano1102 #1060 üzenetére
Én 1990 körül kezdtem a Champions of Krynn sorozattal a D&D-t Commodore 64-en. Azt hiszem az még az AD&D vol, a D&D 2. kiadása. Mivel nagyon megtetszett, pár évvel később be is ruháztam könyvekbe, akkor már az AD&D2E, újabb kiadású Player's Handbook-ba meg Dungeon Master's Guide-ba.
-
Gothmog
senior tag
válasz
jano1102 #1053 üzenetére
Csak nem a Rubin Kódex volt? Én is azzal kezdtem az (A)D&D-t 1993 körül kis taknyos elsős gimnazista koromban
(Majd persze gyorsan átugrottam a frissen megjelent M.A.G.U.S.-ra, ahogy kb. mindenki a környezetemben.) Emlékszem, a lapozgatós könyvek, no meg a korábban általam olvasott egy-két "D&D alapú" regény (Sárkánydárda krónikák, A Káosz szava) után micsoda eszméletlen dolog volt, hogy "élőben is lehet játszani", te is lehetsz kalandozó hős.
(Gimi végére ugyanakkor nálam elmúlt az asztali szerepjátékos szenvedély, ellenben számítógépes játékok formájában erősen és stabilan él a mai napig is!)
De hagyom is az offot...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest