- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mobil flották
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dvd_R+
őstag
válasz
30z.Samu #74221 üzenetére
Azt a választ kaptam hogy semmi, haza vitte az autó hátsóülésén és ennyi
csak azt nem értem akkor miért este 9 kor írt, de most nem tudok nagyon ezzel mit kezdeni nem mondhatom neki azt hogy viszlát.. Végülis tegnap vitte el.. így valószínűleg vissza veszem tőle
Aztán evga gyártói gariban cseréltettem ha hibás
De persze előtte be dobom a gépembe megnézni hogy nálam is csinálja e -
tasiadam
veterán
válasz
30z.Samu #74129 üzenetére
Tegnap kentem ujra (2 honapja amikor vettem, akkor kapott ezustos pasztat, de most megint kapott 1 masik fajtat) a blower 960am meg olajoztam a csapagyat, es hat nem tudom hogy, de a maximum 67 fok lett. Elotte 75be is belenyalt nagyon neha, de inkabb 75 alatt volt. Furmark alatt sem ment 80 fole. Azert 1 kis olajnak ennyi hatasa legyen?!
-
tasiadam
veterán
válasz
30z.Samu #74109 üzenetére
hát ott valami nagyon nem volt okés
Egyszer ismerősöm adott ide nekem egy GTX285-et (amikor a 700as széria volt a divat), hogy kb 3 perc után droppolja az fps-t, a 8800gts erősebb volt hosszú távon. hát mivel gondoltam jol karban volt tartva, elfogadtam.
Blower 285...
Szerintem ez a 2 kép mindent elárul, mi volt az oka. Lett egy 285-am, amit tovább adtam105!!!!!!!!!!!!!!!!! fokos volt 3 perc után a kártya, a lamellák hullámosra voltak olvadva... ledig az alu bírja a hőt. De orvosolta a helyzetet egy fullos pasztázás, memória és áramkor kicsit megkenve pasztával enyhén, hűtő kitakarítva, és valami 60-70 fok között lett újra.
-
madmaxxx
senior tag
válasz
30z.Samu #74111 üzenetére
Anno HD6950 videokártyán volt Scythe Setsugen 2 hűtő. Alapjáraton 38-39, terhelve 42-43, játéknál 53 °C volt. maximálisan meg voltam vele elégedve.
-
madmaxxx
senior tag
válasz
30z.Samu #74102 üzenetére
30z.Samu
Amint a kép illetve a hőfok adatok mutatják az öregedésünk jeleit sikerült háttérbe szorítani, illetve nem kell "szaunáznia" a videokártyának! Nagyon örülök, hogy ezzel az általam javasolt hűtéssel elégedett vagy és valóban bebizonyosodott az ár-érték arány is. Komolyabb terhelésnél sem hiszem, hogy nagyobb dB-lel beindulnának a ventik. -
30z.Samu
félisten
válasz
30z.Samu #74097 üzenetére
Utólag kicsit konkretizálnám számokkal is a különbséget a gyári cooler és az Arctic Cooling között. A GPU gyári hűtéssel 50 fokos volt terhelés nélkül, most 30-32. Terhelés mellett volt, hogy felment 90 fokig a Gigabyte által ellátott hűtéssel (igaz ez MX-4 pasztával lement 80-ra), ezzel szemben a csere után 65-70 között ingázik. A zajszint ég és föld, szinte semmivel sem hangosabb terhelés alatt a gép, mint "nyugalmi" állapotban. Számomra talán ez volt a legfontosabb szempont, amikor eldöntöttem hogy kicsit költök a gép hűtésére is.
Egyébként szerintem rájöttem, hogy Nekem honnan jött ez az egész. Egy közértben dolgozom, ahol 9 hűtő található. Na már most ha egyszerre mennek, akkor tudnak zajt csinálni rendesen, ráadásul a jó része nem mai darab. Aztán ugye szabadnapomon bekapcsoltam a gépet és terhelés mellett otthon is süvített a gép. Oké, nem akkora hangerővel mint a 9 hűtő, de attól még hangos volt. A munkahelyemen nem tudok minden hűtőt lecserélni csendesebbre, korszerűbbre, akkor legalább otthon legyen csend bakker.
Volt egy ismerős, aki szerint akkor már megszokhattam volna stb, de elkezdett zavarni, na.
-
30z.Samu
félisten
válasz
30z.Samu #74088 üzenetére
Készen lett, a műtétet sikeresen végrehajtottam.
Viszont nekem a leírás alapján nagyon kínai volt, videó alapján csináltam meg. Így szerintem max egy óra alatt felraktam rá a cuccot. De hogy ne legyen elsőre teljes siker, nem pörögtek a ventik, mivel rossz csatiba dugtam be. Szóval ki kellett szedni a VGA-t hogy megnézzem hova tudom átdugni. Na alapból nem tudtam ezt kivitelezni, mert kb az ujjam nem fért be a foglalathoz, hogy kipattintsam a kártyát a helyéről. Le kellett venni a proci hűtő ventijét, ki kellett venni a RAM-okat és és úgy már so so hozzáfértem.
Átdugtam a jó helyre, mindent vissza, bekapcs és most már úgy néz ki jó minden. A terhelés még várat magára, szerintem mindjárt neki is állok. Egyébként kicsit büszke vagyok magamra, amiért meg tudtam csinálni ezt a műveletet nagyobb baki nélkül. Oké, visszagondolva nem volt akkora mutatvány, mint amekkorára számítottam meg azért kellett hozzá segítség (Youtube), viszont most csináltam ilyet először és egész jól megoldottam.
Most így fest a gépezet:
-
MaxxDamage
félisten
válasz
30z.Samu #74003 üzenetére
SSD (300GB) amin a rendszer van és van benne 2x300GB SCSI 10k rpm HDD is R0 -ba (600GB)
Asszonynak vettem külön laptopot meg telefont, én elektronikai cuccaimhoz ne nyúljon, bár nem is tudna belépni (telefon ujjlenyomatos, laptop meg kódos)(#74002) madmaxxx: Majd szerzek valahonnan egy olyan kábelt ami nekem kell.
-
Mulderpapa
aktív tag
válasz
30z.Samu #73976 üzenetére
Persze, alapból azzal kezdem hogy mindent kipucolok mielőtt beépítek.
Most összeraktam a Supermicro alaplapot egy i3-3220 procival és megy benne hibátlanul a GTX 980.Tehát a Xeon E3-1270 a bűnös, csak tudnám mi köze van hozzá. Meg mi az, hogy a 960-al megy, a 980-al már nem. Ugyan az az évjárat, ugyan úgy PCI-e 3.0-ás kártyák.
-
Pkc83
őstag
válasz
30z.Samu #73965 üzenetére
Én is amd párti vagyok mert nekem tökéletes teljesítményt adnak
és sokkal jobb áron ami azért fontos! Egy rtx2070 -et majdnem vettem
pár hónapja de úgy döntöttem inkább megvárom az új navikat!
A teljesitményük szerintem nagyon jó(nekem megfelel) de muszáj
ugye még várni valami normális hütésüre mert kazánt nem akarok! -
madmaxxx
senior tag
válasz
30z.Samu #73875 üzenetére
Teljes mértékben osztom a véleményed, mivel 1 jobb minőségű hűtő vagy venti észrevehetően kevesebb dB zajt bocsájt ki. A gyári videokártya hűtések sem 100%-ban időt állók (Gigabyte Windforce, MSI Twin Frozr), ezért előbb vagy utóbb ezek is cserére szorulnak feltéve, ha a hardver még bírja.
-
madmaxxx
senior tag
válasz
30z.Samu #73864 üzenetére
Árban hasonló a Gigabyte GTX1660 is. Szvsz ennek biztosan halk a hűtése.
-
-
Borisz76
nagyúr
válasz
30z.Samu #70836 üzenetére
Nem látja a rendszer a kártyát.
Lehet érintkezési gond.
Vedd ki majd tedd be mindezt 2X vagy 3X is.
Aztán kapcsold be a gépet.Ha ez után sem ismeri fel , akkor mehet olyan gépbe ami biztosan jó.
Beleteszed, bekapcsolod.
Ha ott sem ismeri fel a rendszer a kártyát, akkor valószínűleg hibás a kari.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobil flották
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Azonnali notebookos kérdések órája
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest