- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
madmaxxx
senior tag
válasz
Stalker-2572 #18531 üzenetére
Esetleg így?
-
spista222
addikt
válasz
Stalker-2572 #8591 üzenetére
Gondolom nem a legolcsóbb alkatrészek vannak benne
Én nem mondtam egy szóval se hogy nem lehet passzív egy jól megépített gép. Gondolom azért a játékra való gépben azért már van valamiféle venti vagy nem? -
spista222
addikt
válasz
Stalker-2572 #8588 üzenetére
A hajszárítóval beviszel légáramlatot ami segíti a hűtést
ha nincs ráadva a maximális fűtés.
Csak a te kedvedért most megmértem hogy mekkora hőmérséklet jön ki hajszárítóból maximális ventifordulat mellett. Két állása van mind a ventilátornak mind a fütőnek (az én általam mértnek).
közepes fűtésen csak 70-80°C -> ha a tied is ilyen nem melegítetted a passzív tápodat hanem hűtötted.
maximális fűtésen: 110-120°C -> ekkora hőmérsékleten (igaz hagyni kell neki vagy 10 percet hogy átmelegedjen rendesen) már a tranyók ha nincsenek is leterhelve nagyon de elérhetik a maximális 150°C-ot ami az azonnali tönkremenetelt jelenti lehet akármilyen márkás táp mert ekkora hőmérsékleten ez már nem számít. És a 105°C -os kondik is szépen pukkanhatnak.
Szerencséd volt.
Hiába van nagy borda ha a gépház zárt akkor nincs légáramlat lehet akármekkora bordád nem tudja leadni a hőt.Ha valóban tönkre akarod tenni a tápodat akkor azt ajánlom hogy legalacsonyabb ventifordulaton és maximális fűtésen használd a hajszárítót mert ekkor jön ki belőle a legmelegebb.
Amiket írtam a hőmérsékletek a maximum hőfokok közvetlen a hajszáritó kimenetén. Hőérzékelő elhelyezéstől függően sokkal alacsonyabb (-20) is lehet a hőfok vagyis átlagosan a maximális értéknél -10°C kevesebb a tényleges amit a távolság a különböző vas szerkezetek is csökkentenek. -
spista222
addikt
válasz
Stalker-2572 #8581 üzenetére
Ha megtehetem direkt nem szívatom magamat. Amit írtál már azért csinálja hogy legalább egyből ne menjen tönkre de hosszútávon(1 hónapnál több) nem tesz jót a kártyának. Amit írtam tesztet HAST vagy HALT egy ilyen módon végzik. Vagyis felgyorsítják az öregedési folyamatot a hőmérséklet páratartalom és nyomás segítségével. Ha még szeretnél olvasni róla akkor írd be google-ba
-
spista222
addikt
válasz
Stalker-2572 #8572 üzenetére
Előttem már írták.
Nem kell hogy folyamatosan menjen de 3-5 évet legalább ki kellene bírnia. Most hiába írnám le hogy pontosan mi is történik a forrasztásban a magas hőmérséklettől úgyse értenéd meg(Direkt vannak öregítőállomások ahol ezeket a kártyákat vizsgálják és ott még magasabb hőmérsékleten és páratartalom mellett próbálják és abból hogy pl 130°C-on bírt 1 hónapot abból következtetnek arra hogy 80°C-on alacsony páratartalom mellett bírni fog legalább 3 évet ami a garis idő.). Az is elég ha naponta pl 20 °C os szoba hőmérsékletről felmegy 100°C és vissza is lehűl. Hiába játszol csak 10 percet akkor is megvan ez a hőmérséklet-változás.
Az meg hogy azt ajánlják hogy 104°C-ig bírja azt csak arra értik hogy a chip addig nem károsodik nagy mértékben azután már +1-2 fok is drasztikusan rombolja a kártyát. -
agressiv
addikt
válasz
Stalker-2572 #8572 üzenetére
Óriási különbség van a kocsi és a VGA között és igen a túl nagy hőingadozás és hőmérséklet gyilkolja a kártyákat, konkrétan a szilicium lapka és a saját hordozója között megy szét a kontakt ezért nem tart sokáig az újragolyózás sem, mert olyankor is csak átmelegszik a lapka és azért javul meg, mert gyakran nem is a golyózással van a gond.
Ha a te kártyád kibírta 100 fokon akkor jó neked, mert kb 10 ből egy bírja sokáig.
cajn: Akkor ott valami más baki van. Az alaplap támogatja egyáltalán a cross fire-t?
-
spista222
addikt
válasz
Stalker-2572 #8567 üzenetére
Lehet hogy bírják de minél magasabb a hőfok és minél többször hűl le és melegszik fel annál nagyobb a meghibásodás esélye.
-
ken26
tag
válasz
Stalker-2572 #8552 üzenetére
Hd-és ráadásul.
-
ken26
tag
válasz
Stalker-2572 #8549 üzenetére
filmezésre netezésre,olcsó és megfelel! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- EAFC 25
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Linux Mint
- Milyen autót vegyek?
- Motoros topic
- RTX 3060 TI játék csúnyaságok (Stalker 2, Manor Lords)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest