- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
chop
őstag
válasz
Pyttawrx #38804 üzenetére
Elvileg egy ilyen van benne:
[link]Lehet SSD-vel is kerni, de alapbol sima HDD van hozza.
Na, most probaltam egy olyat, hogy nem ment semmilyen letoltes, meg nem kellett irnia a lemezre, igy is meg-megakad, de messze nem annnyira. Akkor a HDD a ludas, ennek jobban orulok, mintha a GPU nem birna..
-
chop
őstag
Sziasztok,
vettem egy Lenovo 330-as laptopot, GTX 1050 van benne, 8 giga rammal es az a gondom, hogy a jatekok randomra meg-megallnak. Tehat nem arrol van szo, hogy allandoan szaggat, hanem megy, aztan megall, megint megy. Ha total leveszem a felbontast, akkor ritkabban ugyan, de igy is meg-megakad. Mi lehet az oka?
Driver a legfrissebb van fenn.
Koszi.
-
chop
őstag
Sziasztok,
kamionozni fogok hamarosan es szeretnek venni egy normalisabb, jatekra is jo notit. A gondom az, hogy egy kamionban az aram erosen korlatos, ezert nezegetem, hogy melyik gepnek mekkora aramerosseg kell es gyakorlatilag nem talalok olyat, ami megelegedne mondjuk 4-5 Amperrel. Az osszes toltoje 9 Ampertol indul.
Inverterrel nem szeretnek egyenarambol valtoaramot, aztan meg valtoarambol egyenaramot csinalni, mert eleg sok a veszteseg, emiatt eleg hamar leszivna az akksit, ezert direkt vettem cserelheto feju autos laptop toltot, ami viszont osszesen 80 Watt korul tud.
Neztem pl. a Dell G3-as gepet, ami tetszene is, viszont a toltoje elvileg 19.5V 9.23A (tehat 180 Wattos, ami egy kamionban rengeteg. Marmint szivargyujtorol, valoszinuleg nem lesz kivezetesem direktbe az akksirol..). A feszultseggel nincs gond, 24 Voltos rendszeren tudok neki adni 19.5 Voltot, viszont a toltom elvileg csak 3.6 Ampert tud. Mi van ilyenkor? Szetcseszi a gepet, el se indul, elindul, de lefagy vagy mi van akkor, ha alacsonyabb az aramerosseg, mint aminek lennie kene?
Vagy csak csucsuzemben doglene ki a gep, amikor pl. jatszok? De akkor akksirol hogyan mukodne, az tud neki adni 9-10 Ampert is? Az megoldas lehet, hogy sosem veszem ki az akksit es amolyan puffertartalykent mukodne? Tehat alapvetoen akksirol menne a gep, de hasznalat kozben toltom az akksijat is.
Koszi a valaszokat!
-
chop
őstag
válasz
Dell XPS #26853 üzenetére
Probaltam mar mindent, rammal, anelkul, igazabol csak arra lettem volna kivancsi, hogy hogyan lehet diagnosztizalni a processzorhibat. Mert ugye siman lehet tap is es nem mindegy, hogy melyik doglott be, egy i7-es proci dolgozott benne, aminek a hasznalt ara is 40-50 rongy, ha meg csak hazat kell cserelni, az olcsobban megoldhato.
Amugy az elobb benyomtam a gepet, ment 10-15 percig, de nem kapcsolt ki vagy ilyesmi, szoval szerintem ez proci lesz, csak ezzel meg az a nagyon fura, hogy processzorok tenyleg nagyon ritkan halnak meg, ezert is szeretnek minden mas eshetoseget kizarni. Mondjuk mar ugy ki van belezve a masina, hogy csak tap vagy proci lehet..
-
chop
őstag
válasz
_Berci_ #26850 üzenetére
A fustolest csak kepletesen ertettem, alapvetoen ugy tortent a dolog, hogy nekiallt kitakaritani a gepet, szetszedte, osszerakta es azota nem indul.
A tap lehet meg ludas (marmint az, ami magaban a laptop hazaban van benne), miszerint valamiert nem ad tobb aramot, de ez csak feltetelezes.
-
chop
őstag
Sziasztok!
Egyik haveromnak par napja elfustolt a gepe, bekapcsolaskor a venti felporog, de hamar le is all, aramot viszont ad le az USB porton keresztul. Lenovo Y580-as geprol van szo, eloszor alaplap hibara gyanakodtunk, rendelt is hozza egy masikat, szetszedtem a gepet, procit atraktam, a GPU-val egyutt ujrapasztaztam, osszeraktam indulasra keszen, inditom, erre ugyanaz: se kep, se hang, power led vilagit, aramot ugyanugy lead. Probaltam akksival es csak siman toltovel, eredmeny ugyanaz. Proci lenne?...
Koszi.
-
chop
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy lassan 5 éves Acer Aspire 5720G notim, amiben párszor cserélni kellett már a VGA-t, de ettől eltekintve hibátlanul muzsikál. Az utóbbi időben a HDD bad sectorokat gyárt, tehát szeretném ezt is lecserélni. Gyárilag egy 160-as SATA vinyó dolgozik a gépben, ezt cserélném egy 1 terrás SATA 2-esre. Már ha kompatibilis a chipsettel (gondolom csak ezen múlik), ami a gépben egy Mobile Intel PM965.
A neten kerestem specifikációt, de sehol sem említik, hogy támogatja-e a SATA 2-t, illetve ha nem, akkor létezik egy 1 terrás vinyó sima SATA csatlakozóval, vagy ne is keressek?
Köszi szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged