- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
blue_23 #41746 üzenetére
Látod, ebben igazad van, amikor a feszültség-kilengések vannak, akkor van a legnagyobb terhelése az elektronikának. A legnagyobb kilengés be- és kikapcsolásnál van, ezt hívjuk tranziens állapotnak. Ezt írtam én is. 5 év informatikai-elektronikai technikum plusz a főiskola után volt még pár évtized tapasztalatom is ezekkel, hidd el, tudom miről beszélek. A tápegységek meghibásodása nem magas, és én abszolút nem látok összefüggést az állandó hálózatba dugva működés és a meghibásodások között. Csak itthon van 4 laptop, 5 telefon és 3 tablet állandó saját napi használatban, a töltők szinte folyamatosan mennek, és nincs meghibásodásuk évek óta.
Egyébként mindenki úgy használja ahogy akarja, ha kihúzod kihúzod, és ezzel megnyugtatod magad, hogy jót cselekedtél, még talán a Föld is zöldebb lesz
-
válasz
blue_23 #41744 üzenetére
Amit írsz az hülyeség, a napi 2x 4x 6x tranzienssel sokkal jobban terheled a tápot, mintha folyamatosan menne. Az akkut a gép tápja nem tölti túl, jól is néznénk ki ha úgy lenne megtervezve. Ez már nem a 90-es évek Ni-MH akkukkal, lemaradtál a technikával? Li-Ion, Li-Polymernél tartunk több, mint 10 éve. Ha ennyire nem értesz hozzá, legalább másokat ne vezess félre a butaságoddal.
Egy használt átlagos gyári tápegység 3-5 ezer forint, és 5-8-10 évig nem romlik el akkor sem, ha folyamatosan be van dugva. Ezen kár rugózni, nem kell kímélni a tápot úgy ahogy te hiszed, hogy kímélnéd.
-
válasz
blue_23 #41740 üzenetére
Ez a modern gépeknél már nem igaz, feltöltve tartja az akkut és kész. Nem lesz tőle kevesebb az élettartam. Időnként le kell meríteni, 2-3 hetente pl.
Az a legrosszabb megoldás, amit javasoltok. Ha kikapcsolod a tápot (alapjáraton elenyésző energiát fogyaszt csak, ne ezen spórolj, mert fillérekről van szó) és bekapcsolod a gépet, lemerül pl. 95-96%-ra és utána visszakapcsolod az elosztót, visszatölti 100-ra. Ezzel ártasz a legtöbbet, (nézz utána az akkumulátorok működésének a neten, le van írva minden a fizikai-kémiai-elektronikai oldalról) vagy ha teljesen hagyod lemerülni (fizikailag, nem csak szoftveresen).
-
-
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
blue_23 #41411 üzenetére
Az a baj újonnan nem sok a választék ilyen kevés pénzből, találtam egyet-kettőt ami háttérvilágításos, de akkor pentium proci, 4gb ram és csigalassú háttértár szintjére kéne lesüllyedni...
Megbeszéltem vele a fejleményeket, mik az opciók és mennyiért, válasza hogy jó lesz neki így is
-
75kokoko75
aktív tag
-
-
d@minator
addikt
válasz
blue_23 #40173 üzenetére
&(#40172) SeniorTilla, (#40174) Pyttawrx:
Köszönöm a válaszokat. Időközben hozzám került. Celeronos Lenovo 320-15IAP. Nem kell gariztatni. Az AVIRA mellé letöltöttek egy másik víruskeresőt véletlenül az lassította. Kukáztam és felment egy ESET Antivírus. Most "hasít" a gép. -
törölt tag
válasz
blue_23 #40049 üzenetére
Azt hiszem a gyari 65 wattot tud ez a mostani amivel toltom usb c-n keresztul olyan 15-20 korul lehet. Egy RAVPower USB wall charger-rol toltom.
Tolti csak lassan es a windows is bejelzett hogy ez egy lassu tolto, toltsem massal mert lehet nem tud gyorsabban tolteni mint ahogy merul. -
bandy13
aktív tag
-
Dinter
addikt
válasz
blue_23 #37848 üzenetére
Már csináltam egy párszor, de ahogy írtad, egy napon belül ugyanúgy elkezd villogni.. és elég siralmas a helyzet, mivel naponta csökken az elérhető kapacitás.. Nem lehet valahogy megállítani a folyamatot?
Illetve egyszer amikor nézegettem a garanciát, mintha azt írták volna, hogy az akksira csak 1 év van, de viszont már nem tudom hol láttam ezt. Ezt tudja valaki, hogy így van-e?
-
válasz
blue_23 #25672 üzenetére
Ez biztosan hardveres hiba,ha garos akkor az asus márkaszervíz, ott a diagnosztikai computer 1 perc alatt megmondja mi a hibás.Az asus logo után lévö perifériát nem tudja elindítani,nem tudom mi lehet az mert a sorrend gyártóként változik.www.fixdirect.hu ez a szervíz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS routerek
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- BestBuy ruhás topik
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Linux kezdőknek
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Távcső topik
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- MacBook Air (15-inch, M2, 2023)
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest