- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
adika4444
addikt
válasz
havri1 #28754 üzenetére
Hali!
Nem tudom arra a gépre mennyire jó a Win7...
Legszerencsésebb talán Win10-zel volna...
BIOS-ban kéne kinyomni fastboot, secureboot funkciókat, talán úgy jobb lenne.
Az a baj h ilyesmi olcsóbb féle notik telepítése egy rémálom, persze van kivétel de a nagyrészük az rémálomnál is rosszabb... -
-
Tim82
félisten
válasz
havri1 #28173 üzenetére
32 biteset érdemes, 64 biteset nem - amúgy van átjárás, mindkettőt legálisan tehetnéd fel rá. Gondolom, 2 GB RAM van benne, ezért inkább én hanyagolnám a 64 bites Windowst ezen a gépen; eléggé szenvedés lenne a használat.
Amúgy tudsz eleve Win 10-et is feltenni (MS Media Creation Tool-lal készítesz telepítőt, telepítéskor passzolod az aktiválást, utána meg a Gépházban el tudod végezni azt a meglévő Win 7 kulccsal).
-
válasz
havri1 #27247 üzenetére
Hibaüzenettel dobja el, vagy egyszerűen lassú?
Volt oprendszer váltás?
Mivel ebben egy E3400-as AMD CPU van, feltenném azt a kérdést; biztos, hogy ezen a gépen ment a Crysis elfogadhatóan? Mert a 3400-as A6-os a Celeron B840-el játszik egy csapatban... Azért ezek meg nem valami karcos teljesítményű vasak... -
válasz
havri1 #27243 üzenetére
Lekérdeztem Neked a Toshibától, de ebben a modellben nincsen DGPU csak az ami az APU-ban van:
3400M/2G/+2G/500G/15.6HBTL/DS2/B/W ez a CTO szerint
Packing Part
1x [AEBL6400020] KEYBOARD HU Keyboard
2x [GMR710045EU0] PT-CUSHION 15 BERLINAND MANAUS Cushion
1x [GMR200601EU0] 2PIN AC-CABEL (LONG) EU AC Cable
1x [GMR310159HU0] SAFETY/WARRANTYQ2/2011 User / Safety Manual
1x [GMR310169HU0] L750/L750D QUICKSTART V2MADRID20 QuickStart
1x [GMR710070EU0] PB M2011 STANDARD LAYOUT425x85x350 Pretty Box
1x [GMR910439EU0] QUALITY SEAL GENERIC 201150MM Quality Seal
1x [G71C0009T210] 2PIN 65W AC-AD (LITEON)PA-1650-21TJ LI 65W 19V AC Adapter
1x [GMR900829EU1] EASY MEDIA 01/2008 Palmrest-Sticker
1x [H00000EN] HDD PRELOAD (V0000) -- SD Project: 655 HDD Preload
1x [GMR900976HU0] NBB HOLO LABEL56X20MM Palmrest-Stickernincsen AMD Vision vagy AMD Hybrid Vision sticker
Ez meg a Foshiba szerinti specifikáció
tehát e szerint sem lakik benne 6470-es...
-
Muerte
addikt
válasz
havri1 #27234 üzenetére
Lehet csak a gyári eredeti driverrel fog rendesen működni az Enduro a frissebbekkel már nem.Azt még meg tudod próbálni hogy CCC-ben a kívánt alkalmazást vagy játékot hozzárendeled a "nagyteljesítményű grafikus processzorhoz" ezáltal kényszerítve hogy a dedikált vga-t használja terheléskor a gép.
-
-
daninet
veterán
válasz
havri1 #22602 üzenetére
HDD kiszedéséhez nem kell szinte soha (oké, macbook) szétbontani a gépet, vagy a legnagyobb leszedhető ajtó mögött, vagy egy négyzet alakú ajtó mögött van az alján, két csavar.
Csajomnak van HP-je azon pl az akkunál van egy csavar, és az akku pöcköket széthúzva az egész hátulja letolható.
Egy csavarhúzó kell, fordítsd a hátára és egyértelmű lesz.MOD: Találtam egy képet. Ilyen az alja? [link]
Ha igen, akkor akku ki, ott lesz két csavar, utána akku pöcköt elhúzod és letolod az alját.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
havri1 #19422 üzenetére
Stability, mert csináltam az első után, hálózatról 89-90 °C, aksiról meg eddig nem mertem stresszelni, mert tuti elfossa magát, mert ott tényleg IDLE-ben is simán meghal, ha nem adok neki hálózati feszt. Orthos-t nem ismerem, de ha az jobb, mint az Aida akkor rákeresek. Hővédelem nem lehet, mert az aksi sem meleg és a másodlagos monitoron pedig meg a hőpanel kint van folyamatosan. Nem egy cellára gondoltam, hanem, hogy szétszedik a gyári aksit és az összes cellát kicserélik, olvastam régebben ilyen felújításról.
Köszi minden eddigit!
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
havri1 #19420 üzenetére
Újat venni horror. Cella cserék ok, mennyibe kerül egy ilyen művelet? Ki tudják cserélni a cellákat úgy, hogy utána működőképes marad? Csinál ilyet valaki egyáltalán? Vagy túl sokat akarok?
Köszi az eddigieket.
Azért Idle-nek nem nevezném, amit kap (skype, outlook, 2 FF 20+ tab össz, Flash, utorrent, Total, fut egy CMD is meg a többi), látszik is, hogy 3 szál foglalt elég sokat.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
havri1 #19418 üzenetére
Terheléstől függetlenül csinálja, akkor is, ha csak a Firefox fut, nyilván nem játszani akarok aksiról. Hálózatról ki tudom hajtani igen. Ez a gyári 180W-os igen.
Tudom, hogy az aksi le van pusztulva, sajnos, de ez csak gyorsabb merülést jelentene és nem szállnak ki 80%-nál vagy 50%-nál jól sejtem?
-
szabonagyur
félisten
-
-
havri1
félisten
válasz
havri1 #19378 üzenetére
Átsiklottam egy apróság felett, nem neveztem át a bios filet .bin -re. Most ez megtörtént, be is olvassa, pittyeg kb 1 percig.
A pittyegés abbamarad, a led a pendriveon a villogásból fix világításba megy át, és ennyi, a végtelenségig.
Próbáltam 4 bios filet, de mind ugyanez.
Természetesen továbbra sem indul (ha megszakítom sok perc után), ugyanúgy 2 villogás, és nem ad be képet. -
szabonagyur
félisten
válasz
havri1 #19374 üzenetére
HP Pavilion dv6-2088dx Entertainment Notebook PC Drivers a többi rész logikus.
ui.: valószínűleg azért nincs a HP HU oldalon mivel itthon nem forgalmazták.
-
Dell XPS
veterán
válasz
havri1 #17622 üzenetére
Reméljük csak sérült a rendszer, mert elvileg működnie kellene az OS -nek. Azért egy másik táppal is nézd meg, főleg ha van rá lehetőség. Sajnos találkoztam már nem egy táp, ill. töltőáramkör hibás alaplappal a típusnál.
(#17623) artiny: Ennyi információ alapján nem lehet mondani szinte semmit... DE:
- HDD nélkül ?
- memóriák felváltva próbálva?
- külső monitoron? -
Dell XPS
veterán
válasz
havri1 #17604 üzenetére
Szvsz ellenőrizd le a processzor teljesítményét csökkentett módban is (speciális rendszerindítás), ugyan hőmérsékleti tartományok nem mérhetőek, de OS problémákat ki lehet szűrni vele (energiagazdálkodás).
(#17608) Khelben: +1 Érdemesebb inkább korrekt módon megoldani a noti hűtését, ahogy eredetileg is kellett volna.
-
Tim82
félisten
válasz
havri1 #17549 üzenetére
Bármelyik keretet választod, jó lesz. Mi 3 db kínai, eBay-ről rendelt legolcsóbb utángyártott keretet használunk itthon, semmi gond nincs velük, csak annyi, hogy nincsen rajtuk lemezaktivitást jelző LED, ami szerintem inkább előny, mint hátrány. A hirdetők közül személy szerint nekem Chaser-rel van tapasztalatom, őt nyugodtan tudom ajánlani, korrekt emberke, a többieket nem ismerem.
Az akkuval kapcsolatban viszont nincs egészen képben az eladó, olyan típusokat sorol fel, amelyekbe egyszerre nem lehet jó a hirdetett Ultrabay akku.
-
Tim82
félisten
válasz
havri1 #17513 üzenetére
Igen, szétszedés nélkül csak befelé tudod fújni a port.
Nekem kicsit magasnak tűnnek ezek a hőmérsékletek, de nem kirívóan magasnak. Igaz, nem tudom, milyen processzor van benne, gondolom, P8600, az mindenképpen hűvösebb szokott azért lenni.
Én 8.1-ben nem tudok segíteni (T500-am van HD3650-nel és Win 7-tel) de a szaktopikban van, aki tud. (Készülj fel azért ott arra is, hogy megkapod a "minek használsz Win 8-at"-kört egy-két embertől.)
-
Tim82
félisten
válasz
havri1 #17511 üzenetére
Valószínűleg nagyon-nagyon ráférne a notira egy hűtőtisztítás (diszkréten kifújni a belsejét a hűtőventilátornak sűrített levegővel, lehetőleg úgy, hogy a lapátok valamivel ki legyenek ékelve), meg egy újrapasztázás (ha a gyári paszta van még a processzor és a hűtő között, az már rég kiszáradt).
A T400 normál esetben eléggé csendes, hűvös notebook, főleg, ha az Intel GPU-val van használva (van csak Intel GMA 4500MHD-s és van Intel + Radeon HD3470-es változat is).
-
Tim82
félisten
válasz
havri1 #17507 üzenetére
Alfáék tudomásom szerint nem problémáznak vinyócsere miatt, persze nyilván érdemes velük leegyeztetni (amúgy a Lenovo szokta engedni a vinyó- és RAM-cserét Thinkpad-eknél, garanciavesztés nélkül, nyilván a kicserélt dolgokra nem vállal).
Akkut kivéve, csak töltőről elindul, megy random kikapcsolás nélkül? (Nem lehet, hogy a töltőnek van valami érintkezési hibája, az akku meg csak pár perces?)
-
Tim82
félisten
válasz
havri1 #17502 üzenetére
Fenét.
Megnézed a noti alját, balra lent van egy fedél, az azt tartó egy szál csavart kicsavarozod és máris hozzáférsz a vinyóhoz, ami egy két gumibaktól közrefogott keretben van.
Ha nagyon bizonytalan vagy, rákeresel arra, hogy "T400 Hardware Maintenance Manual", letöltöd a pdf-et és megnézed benne az idevágó fejezetet. (Linkelni nem tudom, mobilról írok most.)
-
-
válasz
havri1 #15019 üzenetére
végszükség esetén, biztos tud segíteni a dell ügyfélszolgálat, akár még a merevlemez sorozatszámát is ellenőrizhetik, amivel eredetileg szállítva lett a noti, hogy a trükközés kizárt legyen, de valóban csúnya dolog, hogy újnak adnak el egy már sokat futott eszközt.
tájékoztassák a vevőt, hogy nem teljesen új eszközről van szó, és annak megfelelően olcsósítsák, ha kiállított darabról van szó, ami adott esetben nem csak kibontva volt, hogy nézegessék az emberek, hanem bőven van benne üzemóra is.
vigye vissza, ha valóban újnak adták el neki, az újnak megfelelő áron, aztán majd megbeszélik, hogy árleszállítás, vagy mi lesz a vége...
sokan lehurrgonak ezért, de én mindig ellenőrzöm a gyári(!) bontatlanságot, mielőtt megvásárolok valamit, bontott terméket nem veszek, nem veszek át - futár...stb -, illetve már olyat sem, ahol a gyári lezárás felnyitva, aztán utólag leragasztva másmilyen - esetlegesen az üzletben használt - ragasztószalaggal...stb. -
válasz
havri1 #15013 üzenetére
szia,
ez így nem okés, de a gázabb a sok napnyi hdd működés, amiről korábban tettél be képet, egy újnak eladott notinál az nonszensz...
74 - 75 nap működéshez és 641 induláshoz/leálláshoz nagyon sokat kell használni a merevlemezt, esetlegesen a notit?
annak kellene utánanézni, hogy gyárilag az a merevlemez párosul a notihoz, vagy sem!?!?
én visszavinném a ntit az üzletbe az eredeti merevlemezzel, hogy ez így nem jó, egy napja vásárolva, és durván használt merevlemez... -
Impressa
őstag
válasz
havri1 #14631 üzenetére
Többször érdemes teljesen lemeríteni, és feltölteni, így kiderül, hogy tényleg az akku döglődik. És így viszont pontosabb visszajelzést fog adni a program. A lemerítésnél légy óvatos, mert sokszor annyira lecsökken a cellák feszültsége, hogy a chip nem engedélyezi az akkuk töltését.
ZeTE szívesen.
-
Impressa
őstag
válasz
havri1 #14621 üzenetére
Hali!
A kalibrációt esetleg megcsinálhatod, ha még nem végezted el.
De sajnos benne van pakliban, hogy az vmelyik cellád nem a legtökéletesebb, ezért fordulhat elő az, hogy ilyen drasztikus az elhasználódás mértéke. Ami nem Kínában készül az mind hamisítvány.ami még gyakori, hogy az utángyártott akkut nem engedi teljesen feltölteni a lapos.
-
(Bundás)
addikt
válasz
havri1 #14444 üzenetére
A 75W-os Toshiba töltők szerintem túl vannak hajtva, vagy alul vannak méretezve. 65, 90W-ból alig találkoztam elektronika hibás példánnyal, a 75W-os sorozat pedig egyre gyakoribb. Személy szerint nem erőltetném a javítását. Inkább egy használt 90W-os gyári bélbe kell kötni a kábelt azt hello. Még mindig hosszabb életű mint az utángyártott, ha nincs pénz gyári újra.
(#14443) Impressa: már ha olyan helyre viszi, ahol normálisan szét tudják szedni és nem dremmellel vágják körbe.
-
Impressa
őstag
-
Nkboy
senior tag
válasz
havri1 #13492 üzenetére
Elvileg igen. De célszerű szakival megnézetni biztos ami biztos.
Az én akkum pl ilyen Ha multiméterrel mérem a kivezetésnél ott 0 voltot mutat. De ha szétszedem és közvetlenül az akkura mérek rá, akkor ott 12 voltot mérek. Tehát nálam valószínűleg, az elektronika adta meg magát.
-
Dell XPS
veterán
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz
havri1 #12822 üzenetére
Köszi a személyes tapasztalatokat, igen hasznos infók
Nagyjából én is így gondoltam.Akkor a kivesszük az akksit, és a bent hagyjuk, de nem húzzuk le a töltőről opció tűnik a leghatékonyabbnak.
(#12824) Rivaul Igazad van... és annak külön örülök, hogy nem lekezelő/ kioktató stílussal álltál hozzá a dologhoz.
-
Impressa
őstag
válasz
havri1 #12773 üzenetére
Dell XPS jól mondja, lehet chip hibád van, ami a terhelés hatására erősen felmelegedhet, és elkezdi a tüneteket produkálni.
(#12774) SirAlo ha bekapcsolás után elkezd felforrósodni a chip, az nem túl jó hír, lehet zárlatos. Ezt biztosan csak szervizkörülmények között lehet kideríteni.
-
-
havri1
félisten
válasz
havri1 #12762 üzenetére
A 3db USB az az alaplapra egy helyre csatlakozik? Mert én szereltem össze a notit, nem lehet, hogy belül van gáz? Esetleg elmozdult valami..stb. Eddig alőző tulajnál ilyet sose csinált, ezért furcsa.
Reset nem oldotta meg, már bootolás után pár mp-vel elszállt az egér. Most átdugva másik portra, ismét jó (egy ideig). -
-
Dell XPS
veterán
válasz
havri1 #12740 üzenetére
Igen, jól emlékszel! Elveszett perifiriákat újra felismer a rendszer. Ha ezt többször is előfordul, vagy rosszabbra változik, akkor valóban az alaplapon kell majd javítani a hibát. Találkoztam már olyan esettel, amikor teljesen szét lett bombázva gép (hibafeltárás: nem találtunk semmit), majd összeszerelés után hibátlanul működött. Ez a szétszedős.- reset.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest