- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
Krystal_s #41681 üzenetére
A helyzet nem egyszerű.
Először is, ahogy olvastam, ennek a modellnek a biosa bugos, pont ezt a powershare dolgot kezeli érdekesen.Aztán ott a HDD ház vezérlője, azt csak házcserével tudod orvosolni.
Az egér/billentyűzet kategóriát külön kezeli a powershare, azok mindig kapnak kraftot, legalábbis én úgy értelmeztem. (gondolom wake on funkció miatt, ennek a kapcsolgatása megér egy próbát, hátha nem világít majd)
Mi a BIOS verziója?
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
Krystal_s #41678 üzenetére
Szia!
Szerintem az pont így lett kitalálva. Próbáld ki kikapcsolt állapotban illetve tegyél fel ide képet a bios-ról, némelyikben van opció, hogy az akku hány százalékos töltöttségéig engedi az usb töltést low power state-ben.
Esetleg az energiagazdálkodás menüben is megnézném, hogy van-e erre opció. -
Penguin95
senior tag
válasz
Krystal_s #35501 üzenetére
Nem akarok szembemenni a videó tartalmával, viszont egy-két dolog nekem szemet (és fület) szúrt. Az első, hogy mint a srác is említi, ezekben a régebbi gépekben elég szép mennyiségű por össze tud gyűlni, ha nincsenek rendszeresen takarítva. Ha ez eléri a belső ventilátort is, és a lapátokon elkezd gyűlni a por, az eléggé korlátozza a hűtés hatékonyságát. A másik pedig, hogy mikor a külső egység nélkül megy a gép, én egy deka szélzajt, vagy ventilátorhangot nem hallok, ami nem megszokott ezeknél a gépeknél. Egy ThinkPad esetén még elhiszem, hogy ennyire halk marad, de egy sima egyszerű laptop esetén nekem ez fura. Ha nem is ventilátorhibás a gép, annyi biztos, hogy nincs valami jól beállítva a ventilátorprofil, és túlzottan engedi felmelegedni a gépet.
Annyit biztosra tudok, hogy mikor kipróbáltam egy hasonlót a T500-as laposomon, leginkább semmit nem segített. Többet ért az, hogy tettem két radírt a hátsó lábak alá.
-
Cirkaloo
tag
-
Viktor77
titán
válasz
Krystal_s #32185 üzenetére
Elég lesz egy hardverileg közeli cuccot választani, én is így használtam.
Persze, értem, hogy megoldást keresel, de ha nem jutsz dűlőre, akkor végső megoldásként javasoltam.
Amúgy nem kell manuálisan állítgatni, te is megadhatsz határértékeket, fordulatszámokat, amiket utána automatikusan betart. -
Impressa
őstag
válasz
Krystal_s #15342 üzenetére
Kétértelműen fogalmaztam.
Ha ennyire félnek tőle, akkor egyáltalán ne is használják a gépet, erre akartam utalni a mondatommal.
Egyébként nem „káros”.
azt állítják, hogy az akkut érdemes kivenni, tegyék hűtőbe, cirógassák. Közben meg egy áramszünet esetén nézhetnek...
ez kb. olyan mint, amikor nem veszik le a fóliát a gépről, hogy új maradjon, de mikor eladja a gépet, az új tulaj már nem akarja nézni a rojtosra koptatott, koszolódott fóliát.
Az akkunál max, annyi lehet a probléma, h ha nagyon melegedős a gép (pl. játék közben), akkor érdemes lehet eltávolítani a meleg környezetből, mert az a legnagyobb ellensége a celláknak. De alapvetően a cellákban levő kémiai folyamatot nem lehet leállítani - bármit is próbál tenni az ember - max. csökkenteni...
(#15341)creation
nálam a netbook megy 24/7-ben jól bírja, bár az akkuja már nem az igazi, pontosan a gép melegedése miatt - lusta voltam kivenni belőle
- egyszerűen csak használni kell őket, azért veszi meg az ember. Persze időnként egy takarítás, pasztázás ráfér azért...
-
válasz
Krystal_s #15334 üzenetére
Csak tipp: altatás alatt többet fogyaszt a gép mint kikapcsolva, azaz altatás után pár nappal lemerül az aksi és összeomlik az éppen alvó win, azaz legközelebb a win panaszkodni fog hogy összeomlott, az aksi szintén nehezen viseli ha csontig lemeríted és úgy áll kitudja hány napig..
-
albi31
aktív tag
válasz
Krystal_s #5854 üzenetére
problémát nem fog okozni,csak fogja a rendszert,mert az inicializálás valamiért nem történik meg,az meg általában PEN hiba,ezért mondottam,hogy vegyél egy normális PEN-t,kb 1000Ft-tal drágább,és víz,por,ütésálló!
..és itthon találsz itt is! -
Impressa
őstag
válasz
Krystal_s #5840 üzenetére
Szia!
A leírásod alapján lehetséges, hisz ezt tapasztalodEgyébként más pennel ez nem fordult elő a laposodnál?
Nem egy mindennapos jelenség elhiheted. Én sem hallottam még róla, hogy egy drive okozott volna ilyet.
Ha gondolod tesztelheted ezzel, hátha okosabbak leszünk. Amúgy más gépre kötve nem ír ki rá hibát az eseménynaplóban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hardcore café
- Formula-1
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen1/gen2 // P52 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged