- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
kendeee
aktív tag
válasz
doser0717 #28605 üzenetére
Már 10 éve használok, javítgatok laptopokat...már vagy 500db átment a kezem alatt, de hogy az angol billentyűzeten nincs ''í'' ahogy a mostani gépen, amin most írok és soha eszembe nem jutott volna hogy ennek van kódja......behalok.....
Köszi a kérdést, mert nagyon hasznos infóval jutalmaztál meg vele!!!!!
Ja és köszi a válaszolóknak is.. -
-
Muerte
addikt
válasz
doser0717 #28544 üzenetére
Hát gondolom egy előtelepített gépet fogsz kapni amin lesz egy angol win7 ugye?
Először is csinálsz netet a szokásos módon,aztán vezérlőpult,windows update,frissítések keresése.A választható frissítésekből kiválasztod a nyelvi csomagok telepítését,feltelepül aztán lent a tálcán jobb sarokban átállítod magyar nyelvre.Nem nagy kaland az egész. -
Zsolti1987
aktív tag
válasz
doser0717 #28085 üzenetére
Én is úgy gondolom, ezt írtam felette is, hogy úgy is jó, hogy ssd + 750es vinyó, + usb-s kütyübe a másik 750-es, szerintem teljesen jó. 750-en bővel elfér sokminden
Akkor úgy néz ki, hogy 213usd-ért adják az optical bay-t + usbs odd keretet. Ez csak annyiban különbözik, hogy az odd helyére tegyék-e be, vagy a 2. alap helyre, ennyit nem ér szerintem. -
Zsolti1987
aktív tag
válasz
doser0717 #28083 üzenetére
És ha úgy kérnéd, hogy a két hdd helyből egyik üres maradna, és kérnél egy 750-es hdd-t Optical bay-ba, és az alap dvd írót meg egy keretbe?
Ez így mennyivel drágább, mert akkor szerintem ezzel meg lene oldva a gondod, mert a keretből kiveszed a hdd-t, és be a 2. számú alap helyre, és a hdd keretet elrakod a fiókba, helyére meg bemegy az odd. Az odd-hez küldött usb-s kütyü meg szintén megy a fiókba, míg nem lesz pénz ssd-re. -
Zsolti1987
aktív tag
válasz
doser0717 #28081 üzenetére
Jah, a 3.nál megkapsz külön egy keretet, usb-vel. Szerintem 19usd nem sok érte.
A másodiknál azt írja, hogy usb keret nélkül kapod az alap odd-det. De hogy a hdd keretet adja-e hozzá, azt nem tudom. Az 1.nél nem kéred a keretet a hdd-nek. Csak nem számol érte plusz cash-t, ha a másodikat kéred, ezért gondolom, hogy lehet, hogy csak akkor küld hdd-nek keretet, ha azt felül, az optical drive-nél kiválasztod. Ha az ssd-t jelölöd ki odd kerettel felül, és a 2-est választod, akkor megkapod a keretet, az biztos. De hogy külön, ingyé' kapsz-e optical bay-t, azt nem tudom.De ha 2 hely van benne alapból, és később ssd menne bele, akkor az egyik vinyót kiveszed, és 1 vinyó 1 ssd, és 1 dvd író megmarad, a vinyó meg megy usb-s keretbe. Attól függ neked melyik fontosabb, egy vinyó vagy egy dvd író, hogy benne legyen.
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz
doser0717 #28079 üzenetére
Szerintem így van:
1. nem kérsz keretet hdd-nek,
2. megkapod a keretet a hdd-nek, amit az odd helyére tehetsz, odd-t meg küldik simán mellette, usb-s kütyü nélkül, (most nézem, a keretet felette írja, szóval akkor kapod hozzá, ha veszel tőlük vinyót, vagy ssd-t)
3. kapsz hozzá usb-s keretet, így nem kell kihúzkodnod az hdd-t, ha dvd-t akarsz írni. -
Zsolti1987
aktív tag
válasz
doser0717 #28075 üzenetére
A Raid 0 tömbel két vinyót tudsz összefűzni. Tehát van 2db 750-esed, abból tudsz logikailag 1 partíciót csinálni, 1,5T-at.
Raid 1 a tükrözés, mindkét vinyón ugyan az adat lesz, így mikor olvasni kell őket, akkor 2 helyről tudja egyszerre olvasni. Itt 750Gb adatot tudsz tárolni, és 2 vinyó kell hozzá. Az ilyen tömbökból gyorsabban olvassa az adatokat a gép, de az elérési idő ugyan annyi, ez hátránya az ssd-vel szemben, ahol az elérési iső jóval kisebb.
Raid nélkül, meg simán látsz két meghajtót, és külön külön használod őket. Itt nincs semmi keverés a sebességekkel, egymástól teljesen függetlenek. -
Zsolti1987
aktív tag
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz
doser0717 #27935 üzenetére
jaja, akkor a felső foglalat hibás lesz. (csak hangos (vagy írásos
) gondolataim voltak. ) Amúgy úgy gondoltam, hogy lehet, hogy simán a foglalat cserével nem oldódik meg, hanem az is lehet, hogy pl. a chipsetnél akad fenn a dolog, és az nem kezeli. De ez már csak feltételezés, lehet az is, hogy csak vissza kell forrasztani, ki tudja. Egy pár pü-t megér, néhány szervizest megkérdezni...
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz
doser0717 #27933 üzenetére
jólvan, na, ugyan arra gondoltunk.
Amúgy fura nekem, hogy rossz foglalattal is látta a ramot, csak nem volt hajlandó működni. Na mindegy.
Ez a 4gb jó kérdés. Esetleg aprók között körülnézel, hátha van eladó a közeledbe használtan, és ha nem szereti, akkor sincs gond. (De úgy néz ki nincsen, egy valaki hirdet, de tavaly augusztusba tette fel a hirdetést, mondjuk nem tudom, Bp-i vagy-e.) -
Zsolti1987
aktív tag
válasz
doser0717 #27931 üzenetére
1-essel jobban jársz. De akkor már tegyél bele 1db 2gb-osat.
2-esnél nem 100%, hogy maga a foglalat a gond, lehet akár más is. Hivatalos szervíz ilyet nem nagyon cserél, ők alaplapot akarnak inkább.De kérdezz rá pár szervizestől itt a hardveraprón, hátha ők tudnak neked valamit javasolni, a javítással kapcsolatban.
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz
doser0717 #27894 üzenetére
A kissebb boltokban szerintem, ha megkéred őket, ki is cserélik.
Ahogy írtad, DDR2 SDRAM, 667Mhz. Vehetsz 800-asat is, ha az van a boltban éppen, de csak 667-en fog menni a gpedben. A dual chanelhez ugyanolyan ramokra van szükség, tehát 2 db egyforma méretű, egyforma márkájú, minden egyforma legyen rajta.
Amúgy a kicserélés kb 10perc, ebből 5 perc keresni egy csavarhúzót, ha épp nincs kéznél -
Zsolti1987
aktív tag
válasz
doser0717 #27869 üzenetére
Egy fedél takarja, lecsavarozod, akkor látni fogod a ramokat. (Ha csak az egyiket látod, az a másik oldalon van, a bill alatt, de ami nálam volt msi, ott egymás mellett voltak.) Oldalt van két kis fém pöcök, azokat egyszerre oldalra elmozdítod, és felemelkedik a ram, és ki is tudod venni. Visszafelé pedig berakod így srégen, ahogy jött kifeél, és le kell nyomni, visszapattintani a helyére. De jóval egyszerűbb, mint ahogy tűnik. Ha már kinnt vannak az egyik, akkor mehet memtest is, memtest86+ kiírod cd-re, és arról bootolj. Egy darabig menesd a tesztet.
Amúgy bios is csak 1 gb-ot lát? -
Aprósólyom
addikt
válasz
doser0717 #27866 üzenetére
Lehet, hogy a laptopod a videókártya részére levesz 1GB-ot. Vannak olyan megoldások amik nem dinamikus memóriakezelésre vannak beállítva, hanem fixen lecsípnek a memóriából és olyan mintha az nem is lenne, felhasználja a videókártya részére. Bár őszintén szólva kicsit soknak tartom az 1GB-ot, de meg kell nézni szerintem a lapi BIOS-át. Ha ott nem találsz megfelelőt a beállítások között, akkor a kettő memória lehet nem szereti egymást. Én találkoztam már ilyennel. Külön-külön működtek, de együtt nem, és csak az egyik látszódott a gépben. Kicsit szomorú, de előfordul az ilyen.
-
Zsolti1987
aktív tag
-
nightmare13
őstag
válasz
doser0717 #27861 üzenetére
Szerintem a legnagyobb gond az lehet, hogy a windows frissítésekkel együtt frissült az élményindex alapja, ezért a 800-as ramok már kevesebb pontot érhetnek. Ez csak feltételezés, és amúgy se kell az élményindexre hagyatkozni. Futtass le memteszteket, ha hasonló értéket kapsz, mint ami normális, akkor semmi hiba sincs.
-
Z86
őstag
válasz
doser0717 #27748 üzenetére
A VGA-ra kérdezz rá itt, a max. memória méretét általában az alaplap dönti el.
-
-
-
Z86
őstag
válasz
doser0717 #27700 üzenetére
Ha esetleg újra kell tenni a rendszert és teljesen friss telepítést akarsz, akkor az ott tárolt dolgok elveszhetnek. Nem ajánlott a rendszert és az adatokat egy partíción hagyni. Kérdezz rá egyéb topicokban is (pl. itt biztos jobban értik a témát), illetve talán érdemes lenne megismételni a win telepítését, végül is nem tart olyan soká és most még nem is lenne belőle különösebb probléma.
(#27699) hoffman_:
Ez tűnik a legkézenfekvőbb megoldásnak. -
Z86
őstag
válasz
doser0717 #27684 üzenetére
Mivel MB-ban van megadva, ezért 40*1024=40960. Lehet kerekíteni 41000-nek. De ez nem lesz pont 40 GB, mert egy része elmegy különféle egyéb dolgokra.
Nem biztos, hogy ez így menni fog, anno nekem sem engedett egy adott méretnél kisebb partíciót létrehozni. A töredezettségmentesítés emlékeim szerint segít valamennyit, ha ilyen probléma lépne fel.
szerk: talán érdemes a rendszernek egy kicsit nagyobb helyet hagyni
-
Z86
őstag
válasz
doser0717 #27674 üzenetére
A Start menü keresés mezőjébe írd be, hogy partíció, és kattints a megjelenő találatra. Ez a windowsos lemezkezelő, elég egyszerű használni.
A súgó - lemezkezelés pontjában van hozzá egy kis leírás.(#27676) alfa156:
Nekem is annyit ad rá, ne foglalkozz vele, az élményindex semmire sem jó. -
Z86
őstag
válasz
doser0717 #27634 üzenetére
A windows update-ről történő magyarítás nem minden verziónál működik, itt egy leírás arról, hogy ilyen esetekben hogyan kell eljárni.
A tápkábelt ki kell cserélned, de a töltő valószínűleg jó lesz. Ezek rendszerint univerzális darabok, 100-240 V és 50-60 Hz közt mindennel elboldogulnak. -
Muerte
addikt
válasz
doser0717 #27623 üzenetére
Semmi különös,felmész a dell.hu-ra kitöltesz egy pár kérdéses adatlapot és máris magyar a garancia.Irtam már kb.2 perc és a nevedre szóló magyar garanciád van függetlenül attól ha a világ másik végéről érkezett a gép.Számla sem kell csak a szerviztag számod oszt csók.Egy ismerősömnek M15x-e 1 db beragadt pixellel érkezett,szó nélkül cserélték a panelt 2 napra rá,nála otthon. Még egy métert sem ment miatta sehova.Volt már pár laptopom,de a Dell szervizhátterének még a nyomába sem léphet egyik laptop gyártó cég sem.Acer,Hp ,Fuji többet még ha utánam vágnák akkor se kéne,éppen a szervizhátterük miatt.(is
)
Itt egy példa pl.127.hsz[link] -
Muerte
addikt
válasz
doser0717 #27621 üzenetére
Alienware akár 1 db beragadt pixelnél már cserél kijelzőt.Kérdezés nélkül.Egyébként nem jellemző már manapság h pixelhibás notik tömkelege legyen,de előfordulhat.Talán 200-ból egy vagy még annyi se.Amúgy meg ha valahol a panel szélén van,gyakorlatilag észre sem veszed.
-
Kbali
nagyúr
válasz
doser0717 #27616 üzenetére
Az attól függ, hogy hol helyezkedik el a halott pixel vagy subpixel.
Az ne tévesszen meg, hogy led a technológia, mert ezek ugyanúgy LCD panelek, csak a megvilágítás más.
ISO szabvány van a pixelhibára, ami mennyiségi arányt jelöl x db pixelből y db pixel lehet teljesen halott, de subpixel lehet több is. Mostanság több gyártó vállal 0 pixelhiba garanciát is, ill. lehet ezért külön is fizetni.
Ha webshopon keresztül veszed a cuccot, akkor van 8 munkanap elállási lehetőséged indoklás nélkül (a pénzt általában 30 napra fizetik vissza!), egyébként egyetlen pixelhiba miatt nemigen cserélik a készüléket. -
Z86
őstag
válasz
doser0717 #26390 üzenetére
Az MSI főleg a szervize miatt nem ajánlott. Nem látják el őket megfelelően alkatrészekkel és ezért gyakran hallani hetekre hónapokra elhúzódó javításokról. Az sem ritka, hogy egy gép többet tölt a szervizben, mint a gazdájánál. A minőséget tekintve nyilván ők sem csak vacak gépeket gyártanak, erre a tiéd egy jó példa.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egyre jobban hisz az AI-képes szemüvegekben a Meta
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Futás, futópályák
- Hardcore café
- PlayStation 5
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Lenovo Gaming 3 15ARH7 Laptop , R5 7535HS , RTX 3050 6GB
- Eladó Dell Latitude 3410 i3 10. generáció, 8GB RAM, 256GB SSD
- Macbook Pro M4 16Gb 500Gb
- Hp Pavilon F series 17'3 Hd+,Amd 6410 4/4 mag,R3 Radeon,8Gb Ram,500Gb hdd, gyári töltő
- Lenovo Gamer Laptop: Ideapad Gaming 3 (i5 12500H, RTX3050, 32GB RAM)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest