- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Yettel topik
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
wolfman
veterán
válasz
Dell XPS #45604 üzenetére
Arra már nem emlékszik bátyám hogy mit telepíthetett hogy szar lett, de inkább egyik munkatársa a ludas, az egyszer netezett rajta, utána sokáig csak munkára kellett a lapitopi, majd mikor ő akart netezni már nem volt jó.
Azért gondolom hogy a vírusírtó, mert azok szoktak úgy beszarni hogy viszik magukkal a netet. Nekem annó Norton Antivírus csinálta ez!
Törlésig nem tudtam netezni.
Ez nem csak egy routerrel nem működik, hanem egyikkel sem. Se külföldön netkávézóban, se a munkahelyén és most itt nálam sem! -
Kari22
csendes tag
válasz
Dell XPS #45538 üzenetére
Szia!
Na megnéztem az eseménynaplót úgy ahogyan azt leírtad!
A mai első lefagyás utáni újraindítást követően néztem meg és a következök vannak benne
Piros karika benne egy x Kritikus KERNEL-POWER majd egy percel később
Piros karika benne felkiáltójel Hiba EVENT Log
Mit lehet ezekkel tenni, ez vagy ezek miatt fagy le a gép?
Újrahúzás megoldaná?
Válaszodat előre is köszönöm. -
vilmaboy
őstag
válasz
Dell XPS #45532 üzenetére
bocs hogy belekotyogok ismételten, de én találkoztam ezzel a jelenséggel és sajna xp alatt ilyen. nem nagyon tudtuk megoldani mi sem, pedig prioritást élvező gép votl... családtagé Kollega elmondása alapján driver tartalmazza ezt a beállítást. volt driver amiben kézzel át lehetett írni, hogy bekapcsolja, de valami oknál fogva az újakban kikapcsolva marad...
-
Ronny3
aktív tag
válasz
Dell XPS #45541 üzenetére
kipróbáltam XP-vel és VISTA-val is.. ugyanaz a helyzet...
De..1 éve nincs új BIOS!
Leírom, hogy DIREKT nem indul a Bluetooth eszköz! Mert így csinálták meg, vagyis nem hibáról van szó!
Alapból nincs beállítva, hogy induljon a gép indításával a Bluetooth!
Erre találták ki az Fn+F3-as kombinációt! Maga a funkció csak ezekkel indítható GYÁRILAG.. sajnos... egyenlőre..
Keressük a megoldást többen, de aki tudna írni egy VB Scriptet ami utasítja a notebookot, (mintha benyomtam volna a két billentyűt) ... sajnos az illető nem ér rá megírni ezt az utasítást..
-
Ronny3
aktív tag
válasz
Dell XPS #45532 üzenetére
Köszi!
Ám VISTA-n is kipróbáltam és ott sem marad bekapcsolva a Bluetooth eszköz ujraindítás után!
Az biztos, hogy úgy csinálták meg, hogy az Fn+F3 billentyűzet parancsra kap áramot a Bluetooth eszköz és akkor hallatszik is a hang, hogy felismerte a gép...
Szal azt kéne megoldani, hogy Fn+F3 helyett is kapjon áramot valami parancsra...
az Fn+F3 valami (Power shema) ezt írja a LauncManager -nek a konfig fájljába...
De nem tudom az energiagazdálkodást ábírni, hogy bekapcsolva hagyja az Bt. eszközt
-
Ronny3
aktív tag
válasz
Dell XPS #45530 üzenetére
Megvolt az újratelepítés többször is, friss win xp-re, és akkor sem kapcsol be autómatikusan boot-olásnál a Bluetooth
Soha nem is kapcsolt be régen sem, de most telóról neteznék és azért lenne fontos, hogy ne keljen bekapcsolgatnom az Fn+F3 billentyűkkel állandóan... meg Bluetooth egeret is használnék...
Ez BEÉPÍTETT Bluetooth eszköz! Nem USB-s!
ÉS addig amíg nem nyomom az Fn+F3-at addig azt írja, hogy NINCS Bluetooth eszköz! Olyan mintha kiszedtem volna
Az Utility (LauncManager) meg nem oldotta meg XP-n.. hiába állítottam ott be, hogy bootolásnál induljon a Bluetooth eszköz!
Eszköszkezelőben NEM letíltva van.. hanem NINCS Bluetooth eszköz!
Mint írtam HARDVERESEN nincs jelen az eszköz, amíg nem nyomok Fn+F3-at
és ez biztos nem driver hiba, mert mindig így volt... amiből most lett elegem -
Ronny3
aktív tag
válasz
Dell XPS #45527 üzenetére
Na igen ott is ENGEDÉLYEZVE van.. mert az szoftveres engedélyezés...
De mégegyszer mondom, hgy maga a Bluetooth HARDVERESEN nem indul, vagyis olyan mintha nem lenne bedugva az eszköz... Ezért kell a Fn+F3 -as gombokat benyomni, hogy áramot kapjon és BEKAPCSOLJON az eszköz! Szoftveresen nem lehet ezt indítani...
Ezért kellene valami Script vagy EXE arra, hogy az Fn+F3 gombokat helyettesítve kiadja a parancsot, mintha benyomtam volna én a gombokat....
-
felhasználó2
tag
válasz
Dell XPS #45526 üzenetére
az illető állítása szerint nem lenne rossz játékra ez a vga. kicsit fura a számomra ez, ugyanakkor sok ati vagy gf kártyával szerelt notit "agyonver" a forrásom szerint
igazából ár/érték arányban egy gamert kellene keresni, vagy fogalmazhatnék úgyis, hogy solid , játékra is fogható kis masinát. ez a keresésem alapja igazából
-
ravail
senior tag
-
ravail
senior tag
válasz
Dell XPS #45444 üzenetére
A Touchpad driverrel kapcsolatban az a tapasztalatom, hogy vannak esetek, amikor a Synaptics oldaláról letöltött driver minden gond nélkül működik. De sok esetben -többféle ASUS, ACER és TOSHIBA laptopnál tapasztaltam- a Synaptics oldaláról letöltött driverrel nem jól működött, akadt, vagy fagyott a laptop. Ilyen esetben csak a gyártó oldalán közzétett driverrel ment jól a touchpad.
-
ravail
senior tag
válasz
Dell XPS #45442 üzenetére
Már megbocsáss! De Te adod a sértődöttet? Most amikor beszólsz, hogy "Szerintem a touchpad -hoz nem igen kell driver"?! Aaztán belinkeled a "Synaptics drivers" oldalt!? Már ne is haragudj meg, de ez úgy hangzik: az hülye, azt sem tudja mit ír, de nézd csak, itt van! Szóval: Szerintem, Te ezt jól látod.
Én is csak segíteni jöttem. Semmi másért! Na meg néha jót szórakozom. Mint a multkor. Amikor rajatam köszörültétek a nyelveteket (susmorgunk -->PM)! Amire most Te is utaltál, mert az a téves hozzászólás is akkor volt. De sem akkor, sem most nem sértődtem meg. Sem most, sem ezután, sem Téged sem mást nem áll szándékomban megbántani. Nem szokásom. Ha valaki már válaszolt, vagy úgy gondolom tud válaszolni, hozzá szoktam irányítni a kérdezőt. Szóval, úgy gondolom, részemről renden van a dolog. Melleselg meg kell jegyeznem: kutya természet vagyok! Könnyen tanulok, és sohasem felejtek!
(Remélhetőleg ezt sem érted félre! Csak a pozitív kicsengését vedd alapul!) -
-
werszomjas
addikt
válasz
Dell XPS #45419 üzenetére
Értem, akkor most már tiszta, furcsálltam is, hogy 2GB ram van a gépben és az mind szabad, tehát nem csípett le belőle a VGA.
És melyik a jobb?
Általános használat mellett (skype, film, net) számít, hogy most GMA 950 vagy ATI X1300 64MB van benne?
Csak mert a gépet eredetileg úgy vettem, hogy GMA950-es, de hogyha azt mondjátok, nem fogok észrevenni semmit belőle, akkor most már nem kezdek el reklamálni.
-
spista222
addikt
válasz
Dell XPS #45411 üzenetére
Type I,II,III, A, B ezek csak a kártya méretét jelentik
Ezenkívül van még verziószám ami szerintem a gond lehet. A 8400 gondolom 2.1 a másik régebbi 1.X lehet.Ami miatt nem fog menni Wikipedia szerint:
First generation modules are not compatible with second generation modules and vice versa.Az X300 valószínűleg a legelső generáció mert ennél gyengébb Radeon nincs PCI-e-be.
-
cascada
senior tag
válasz
Dell XPS #44791 üzenetére
Sziasztok!
Korábban kérdeztem, hogy egy Fujitsu A530-as gépbe a meglévő 2GB-os modul mellé milyet lenne célszerű vennem. Megnéztem milyen van benne:
Modul neve Micron 8JSF25664HZ-1G4D1
Modul mérete 2 GB (1 rank, 8 banks)
Memória sebessége DDR3-1333 (667 MHz)
Modul feszültsége 1.5 V
Memória időzítések
@ 666 MHz 10-9-9-24 (CL-RCD-RP-RAS) / 33-107-4-10-5-5-20 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP-FAW)
@ 666 MHz 9-9-9-24 (CL-RCD-RP-RAS) / 33-107-4-10-5-5-20 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP-FAW)
@ 609 MHz 8-8-8-22 (CL-RCD-RP-RAS) / 30-98-4-10-5-5-19 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP-FAW)
@ 533 MHz 7-7-7-20 (CL-RCD-RP-RAS) / 27-86-4-8-4-4-16 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP-FAW)
@ 457 MHz 6-6-6-17 (CL-RCD-RP-RAS) / 23-74-3-7-4-4-14 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP-FAW)
@ 380 MHz 5-5-5-14 (CL-RCD-RP-RAS) / 19-61-3-6-3-3-12 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP-FAW)CPU-Z információ az időzítésekről: [link]
Kérdés 1. Ezek szerint ami benne van memória, az 1333Mhz-es? És ennek milyen időzítése van? CL10-es? (ha memóriákat nézegetek csak egy szám van a CL után írva)
Az alaplap információi:
Memóriabusz tulajdonságai
Busz típusa DDR3 SDRAM
Valódi órajel 533 MHz (DDR)
Effektív órajel 1067 MHz
Sávszélesség 8533 MB/mpKérdés 2. Az alaplap viszont csak 1066Mhz-et támogat és ezt a memóriát is 1066Mhz-en járatja?
Kérdés 3. Egy 4GB-os modult szeretném e mellé venni. Az milyen legyen? 1333Mhz-es? Vagy 1066Mhz-es? És CL hányas?Köszi előre is a segítséget!
-
Hosssszu
őstag
válasz
Dell XPS #45390 üzenetére
Ezeket találtam Aida64ben:
alaplap: Packard Bell SJV50-BZ
Északi híd AMD K14 IMC
Déli híd AMD Hudson-1
Ez viszont nem biztat sok jóval (bár ki sem zárja hogy van-e még szabad fizikai port):
PCI Express vezérlő
PCI-E 2.0 x1 port #247 Használatban @ x16
PCI-E 2.0 x1 port #2 Használatban @ x1 (Atheros AR8151 PCI-E Gigabit Ethernet Controller)
PCI-E 2.0 x1 port #3 Használatban @ x1 (Atheros AR9287 Wireless Network Adapter) -
Hosssszu
őstag
válasz
Dell XPS #45386 üzenetére
Csak azért akarok manuált hozzá, hogy ha majd veszek bele wwan modemet, akkor célirányosan tudjam beletenni. Egyébként szétszedés/manual nélkül honnan tudom hogy van-e benne egyáltalán sim foglalat, vagy szabad minipcie foglalat? Everest kiírja?
Más téma: van egy eladó alaplap és egyéb hibás laposom, hátha érdekel valakit (úgy értem a laptop alaplaphibás, és van más gondja is, de azért kompromisszumokkal használható): [link]
-
bmakszim
őstag
válasz
Dell XPS #45379 üzenetére
Igen tudok, de akkor azt hogy csináljam, mármint a rendszer átpakolását? Az eredeti merevlemez D particióján kezdettől fogva van egy HDDRecovery mappa (kb 6 GB). Ezt elég, ha átmásolom az új vincseszterre és a többit megcsinálja a gép? Mert van még egy 400MB-os rejtett partició is az eredetin.
-
NÓPARA
aktív tag
válasz
Dell XPS #45362 üzenetére
Közben megint kaptam egy hírt.
Fent van már a neten ... Nem tudom mit csinált ... de csak annyi sms van hogy fent van. Valószinű a stickkel van fenn mert más letősége nincs .Kint van külföldön és az ottani pannonos hálózatott kereshette biztos. De csoda lett mert addig nyomkodta mig sikerült neki a netre kapcsolódni. De megköszönném a segítséget és a fáradozást is Neked és Vilmaboy-nakis.
-
NÓPARA
aktív tag
válasz
Dell XPS #45352 üzenetére
Igen! Valami folytán viszajött a kép neki csak most már azt kellene leírnom neki jól érthetően hogy miként csatlakozzon a netre. Van WI-FI stick (pannon) ha jól tudom de mivel kint van külföldön az is lehet hogy ott vette a wi-fi-t. És az volt a baj nála mikor elkezdte keresni a hálózatott akkor ment el neki minden
Most nem szeretném hoyg megint bele essen a hibába.
-
NÓPARA
aktív tag
válasz
Dell XPS #45323 üzenetére
Sajnos nem megoldható a dolog mert csak ez az egy gép van neki és még olyan helyre sem tudja vinni ahol lehetne próbálni
A kábelről meg nem is beszélnék... Szóval elég szűkös minden az illetőnél
De azért én is megköszönöm hogy foglalkozol a dologgal.
Esetleg olyan nem lehet hogy internetes hálózat kereséskor valamire még rá kattintott? mert talán azután jött a fekete képernyő.... De ez csak az illetőnél is tipp..
-
NÓPARA
aktív tag
-
ravail
senior tag
-
Arkennys
addikt
válasz
Dell XPS #45275 üzenetére
Na egyelőre jegelem a dolgot, vasárnap viszont szerintem fokozottan ittleszek, hogyha felmerül valami gond, amelyikőtök ráér akkortájt, megköszönöm előre is ha fokozottabban figyel ide
De akkor megpróbálkozom majd a hirenssel eltüntetni a linuxos cuccokat, és utána xp-t felrakni, majd driver kereső, és meglátjuk, mi sül ki ebből így
Köszönök egyelőre mindent!
-
Arkennys
addikt
válasz
Dell XPS #45266 üzenetére
Most befrászoltam kicsit, hogy nem cseszem e majd el
Ha neked nem a legegyszerűbb típus, akkor van okom félni
A programot meg szerintem kipróbáljuk, elsőre azzal nézünk majd rá friss rendszerrel, aztán megnézzük mindenre, hogy jól működik e. Ez a linux partíció, aminek a kiirtási módját keresgélem közben.
-
Sixty21
aktív tag
válasz
Dell XPS #45206 üzenetére
Akksi megvan. De sajnos úgy néz ki a töltő halálozott el. Mert mikor bedugom a laposba akkor nem világít a dugaj körül a sárga ledes karika. Előző akksi tuti kuka szóval az nem gond, hogy vettem egyet. Az a gondom a töltőn nincsen megadva semmi paraméter csak annyi, hogy 65W. Ez alapján nem merek csak úgy rendelni mert számomra kevés az adat. És mivel tudnék meggyőződni, hogy a töltő a rossz és nem az alaplapján szállt el valami? Ismerős körben nincsen senkinek ilyen laposa.
Köszönöm -
törölt tag
válasz
Dell XPS #45141 üzenetére
De akkor is ugyanez volt a gond beindult a játék ment ment szépen, gondolt 1-et és akadni kezdett.
De azt hiszem a szerelő már akkor mondta, hogy a 2GB ellenére is (amit ő javasolt hogy tegyük bele mert rettentő kevés 400 valamennyi volt a gépbe alapon) várható, hogy játszani nem nagyon fogok tudni mivel a videó kártya finoman szólva se 1 erőgép. (a 2 Gigát, azért javasolta, hogy pörgősebb legyen a gép és nem azért hogy gamézhessek, de leült a netet belőni és nézett hogy 5 percig várt mire mozdult a gép
)
-
-
Müszi
senior tag
válasz
Dell XPS #45139 üzenetére
Köszi! Ezekből azt szűrhetem le, hogy a kiszemelt rampár menni fog automatikusan 1600Mhz-en? Tehát nem lesz felesleges pénzkidobás 8Gb-ot venni? És gondolom akár 2x8Gb-ot is belepakolhatnék. Persze azzal tisztában vagyok, hogy a magasabb freki már nem dob sokat rajta viszont a több ramot néhány alkalmazás meghálálja hosszútávon.
-
törölt tag
válasz
Dell XPS #45114 üzenetére
Meg gyanítom a vice city-nek is.....
Egyébként nem nem volt ez a gép még szétszedve, 3 évesen kaptam de alig használt volt neteztek rajta meg zene ilyesmi, 160 napot volt akkor használatba, tehát még azok is azt mondták anno akik értenek, hogy megérte 3 évesen megvenni. De nem gondolnám, hogy az előző tulaj szétszedte ,
Most kb 5 éves azt hiszem 2010-be kaptam.
-
rt06
veterán
válasz
Dell XPS #45035 üzenetére
hosszas google-ozes utan sikerult
nem az automatikusan indulo FLASH2.EXE programmal kell csinalni, hanem a cd-rol a bios file-t (esetemben $01A9000.FL1) es egy masik flash utilt (PHLASH16.EXE) attettem egy dos bootlemezre (amin ki kell loni a memoriat piszkalo dolgokat, pl.: himem.sys, emm386.exe), majd boot utan kezzel kiadni az alabbi parancsot:
PHLASH16 /exit $01A90000.FL1forras: thinkwiki
vegre most mar be tudtam kapcsolni a hardveres virtualizaciot
a proci tudja, csak alapbol a regi bios letiltotta es nem is lehetett engedejezni
frissites utan ott az uj beallitas a CPU menuponton belul (meg jelent meg egy uj menupont is a dokkolonak, de az hidegen hagy)
Aktív témák
Hirdetés
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 32/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- UHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest