- Realme GT 2 - aláírjuk
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
válasz
werszomjas #45427 üzenetére
Alfa 156?
-
Dell XPS
veterán
válasz
werszomjas #45425 üzenetére
Garis a géped?
-
Dell XPS
veterán
válasz
werszomjas #45422 üzenetére
Azt pl. kiválthatnád egy: T7200, T7400 -as ra, kicsit más lenne....
-
Dell XPS
veterán
válasz
werszomjas #45420 üzenetére
-
Dell XPS
veterán
válasz
werszomjas #45418 üzenetére
Pontosítok: ezen "grafikus kártyák" szerepeltek a legtöbbször az alaplapon, de volt pl. X1400 -is...
Szerk: Milyen CPU van benne, mert az is számít és itt nagyon széles a spektrum....
-
Dell XPS
veterán
válasz
werszomjas #45418 üzenetére
Hali,
Kettő változat volt: GMA 950 és ami Neked van. Nincs olyan, hogy integrált és dedikált VGA -ás T60.....
-
icons
addikt
válasz
werszomjas #43862 üzenetére
Driver vagy melegedés. Rakd fel a legújabb drivereket, ha az sem segít, monitorozd a hőmérsékletet!
Az én korábbi problémámhoz:
ha a pendrive-ot berakom az Acerembe (ez a jó noti), akkor hibátlanul bootol róla.
Ha berakom a HPba (kizárásos alapon ez a rossz), és beállítom elsőnek az USBs bootokat, akkor egyszerűen villog a kurzor és nem csinál semmit. Pont úgy, mint amikor nincsen vinyó a gépben (pedig bent van a jó vinyó). Ha berakom elsőnek a jó vinyót, akkor simán bootol róla...valami tipp? (addigis csinálok a BIOS beállításokról képet, hátha valaki talál valami kivetnivalót közöttük)
Ez egy jus for fun kép.
Nade tényleg:
Security /
DriveLock Protection - Disable
Device Security beállítások
és Advanced / Boot optionsSzerintem minden jól be van állítva, mégsem hajlandó a pendrive-ről bootolni (ha Boot optionsban az összes USBvel kezdődőd dolgot a Notebook hard drive elé teszek, akkor sem!
BAGIRA
AZ én laptopom is ezt csinálja!! A megoldás: nem földelt a konnektor, amibe bedugtad! Ha a notebookod teteje fém, akkor ezt fogod érezni! A HPm nem csinálja, annak műanyag a teteje! Nem lesz tőle bajod, nálunk itthon egy földelt konnektor sincsen, de még mind élünk (előnye a a földeltnek: ha zárlatos lesz az eszköz, nem vág agyon az áram). Szerintem az országban a legtöbb konnektor földeletlen (bár ez nyilván háztól függ, manapság gondolom földelnek, régebben annyira nem tették). Németben csak földelttel találkoztam.
Tehát szerintem nincs értelme miatta parázni.Egy valamivel vigyázz: ha nagy kiterjedésű, feszültség nélküli fémfelületet érintesz meg, miközben a másik kezeddel fogsz egy földeletlen konnektorba bedugott fémszerkezetet, akkor meg fog rázni. Olyan, mint egy elég erős szúnyogcsípés, elég szar, de nem halsz bele, csak rajtad keresztülmegy a feszültség (ha jól értem a dolgot).
-
endruboy1
senior tag
válasz
werszomjas #43862 üzenetére
Húúú, az ilyen jellegű hibák elég sok mindentől lehetnek, az én Acer notim is pont ezt csinálta sok ideig (csak a kép is beállt mellé) és egyszerűen nem találtam meg a hibát, aztán egyszer csak abba hagyta. Szerintem valamelyik driver frissítése segíthetett rajta (vagy audio vagy VGA driveré), így én első körben nálad is meggyőződnék róla hogy mind a hangkártya mind pedig a VGA drivere az elérhető legfrissebb. Ezt a notid support oldalán nézd meg először aztán még ellenőrizd az eszközök neveit beírva Googlebe is hogy találsz-e frissebbet a jelenleginél.
-
válasz
werszomjas #20725 üzenetére
Itt találhatsz összehasonlító táblázatot a processzorokról:
notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.htmlÉs jól vetted észre, a gyártók ugyanazon processzorokat teszik a gépeikbe.
Két nagy gyártó van: AMD, és Intel.
Ezen belül a procik számozása egyforma minden gyártónál.Az L2 tár mérete akkor fontos tényező, ha pl. játszani is akarsz a géppel, vagy renderelni, számoltani sokat (tömörítés, kódolás, képszerkesztés, stb.) Az L2 tárban tárolja a processzor a számításokhoz szükséges adatokat.
Ha csak netezni kell, meg zenét hallgatni, MSN, képek, videok nézegetése akkor nem kell őrületes proci bele.
Inteléknél a Core 2 Duo T4200, T4400, esetleg T3300 (vagy ezeknél nagyobb), AMD-t annyira nem ismerem, de a fent linkelt táblázatból kikereshetők a procik egymáshoz viszonyított teljesítménye a számozásuk alapján.
T2ezerrel, T5ezerrel, T7ezerrel kezdődő számozású processzorral szerelt notik már egy régebbi szériát takarnak. Azok is Core 2 Duok, de régebbi gyártástechnológiájúak (általában) alacsonyabb L2 tárral, alacsonyabb FSB-vel.
Újabbak a T3ezer, T4ezer, T6ezer, P8ezer, esetleg P9ezer.
A legújabbakban viszont már Core i3, Core i5, esetleg Core i7 proci van, bár ezek még drágábbak egyelőre.A milyen notebookot vegyek topicban kérdezz rá az adott típusra, ha már választottál, ott ajánlanak is biztosan jó ár/érték arányút.
-
BluEyes
őstag
válasz
werszomjas #8179 üzenetére
winyót tedd át egy másik gépbe, és másold rá egy könyvtárba a w98 cédéről a fájlokat, könyvtárakat, vissza a notiba, és mehet az install.
-
anzo
senior tag
válasz
A Win98 volt lemezen is ha jól emlékszem (hú de öreg vagyok) de lehet, hogy csak a 95 volt ilyen kiadásban, indító lemez az biztosan volt a 98 hoz.
-
tuskooo
addikt
válasz
Külső cd-meghajtó? Vagy esetleg kiszeded a vinyót és úgy raksz rá?
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest