- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Aktív témák
-
alias_bobo
tag
válasz
Csabee. #28626 üzenetére
Van az általad leírtakban igazság én is gondoltam már rá.
Azért kellene nagyobb noti mert a kijelző kicsi és így állandóan a külső monitorral használtam, így viszont a kis asztali gépemet nem tudtam használni. A használat ugyanaz lenne mint a Dell Mini (word,excel,skype stb...), meg egy két kisebb feladat amit az asztali géppel szoktam csinálni (egy két videót átkonvertálni, néha egy kis Warcraft III).
Eladnám én a Minit (mennyit érhet fullosan, 50000-t? a szokásos netbookos jellemzőkön van benne 3G modem aminek van GPS funkciója is) csak az a baj hogy a fenti áron felül nincs pénzem hogy az újra ráfizessek. Ha lenne pénzem akkor is csak DELL-t vennék, bár a linkelt termék is szimpatikus. -
superecneB
őstag
válasz
Csabee. #28472 üzenetére
Az a helyzet, hogy ez egy régi Dell D630 ezen nincsenek ilyen összevissza lehetőségek, csak az oldala scrollozik, meg volt egy jó kis dell-es szoftver 32biten amit a vezérlőpultban az egérnél lehetett megnyitni és külön lehetett állítani a csiklóegér és a tapipad sebességét!
-
Chaser
legenda
válasz
Csabee. #28404 üzenetére
Üresjárati fogyasztása ideális esetben minimális 1-2W még ha rá van kötve a gép akkor is, max 3.
szerk: Zsolti1987: Nem jól számolsz, a leadható energia van megadva, ez konnektor felöl természetesen az AC-DC átalakítás miatt nagyobb. Hogy mennyivel az adott egységtől függ.
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz
Csabee. #28406 üzenetére
Na látod, akkor húzd ki a laptop tápját is!
Amúgy én itt jegyezném meg, hogy korábban kérdezted, én kivenném az akksit is, amikor épp nem kell. Tudom, hogy ez csak az én véleményem, csak gondoltam megosztom veled...
65W-os a töltő, 1,56 kWh-t fogyaszt 24 óra alatt, ha max teljesítményfelvételt feltételezünk... -
nightmare13
őstag
válasz
Csabee. #28328 üzenetére
Ha fullra töltődött az akksi, akkor azt "kikapcsolja" a vezérlés, és nem folyik rajta áram. Akksit legfeljebb amiatt érdemes kiszedni, hogy folyamatos önkisülés megy végbe az akksin, csökken a töltöttség, és ekkor újra rákapcsol az áramkör, hogy töltse, így fogyasztva a töltési ciklusokat. Amúgy én egy évig használtam hasonlóan notit, de nekem 100%-os maradt az akksi.
-
-
-
Z86
őstag
válasz
Csabee. #26448 üzenetére
A HDsentinel jelzése mindenképp valami hardverhibára utal, ha a hangokat is belevesszük én a HDD-re tippelnék.
(#26447) calf:
Általában a szervizek futárszolgálattal hozzák, viszik a gépeket. Amennyiben bebizonyosodik, hogy valóban garanciális problémáról van szó a költségeket is kifizetik.
Szerintem mindenképp kérdezd meg a szervizet is. Az N5010-nél tudtommal a teljes alsó burkolatot le kell szedni a cseréhez, amit biztosan észre vesznek. Az, hogy ez befolyásolja-e ebben az esetben a garanciát ne tudom. A dellnél általában engedik a cserét, de itt ugyebár nem csak 1-2 csavart kell kiszedni. -
calf
tag
válasz
Csabee. #26444 üzenetére
DELL 5010
2GB I3 5650 320GB TOSHIBASziasztok olyan kérdésem lenne mi okozza azt h a gép film közben szaggat néha megáll 32 biten, 64 biten meg játék közben megfagy.
a hd sentinel adatkapcsolati hibát jelez 10-60 ezere alkalommal. Mindig más a szám
Kicsit idegelő bakker.
Olyan hangot ad ki film nézés közben mintha megakadna a winyo, vfiszont 100/100asnak jelzi.
SEGÍTSETEK MI LEHET A GEBASZ PLZ
SZERVÍZELÉSE HOGY TÖRTÉNIK ENNEK A GÉPNEK? VKINEK TAPASZTALAT? -
spyduck
nagyúr
válasz
Csabee. #16043 üzenetére
Én jelenleg 4gb-ból csak 3gb-ot látok. Ez attól függ, h milyen modulok vannak benne. Ha 3x 1gb és 1x512mb van benne akkor 3,5gb-ot lát. Ha viszont 2x2gb akkor csak 3gb-t lát. Ez azért van mert a 32bites win-nek az összes memóriakezelése 4gb, ebbe beleértődik a VGA memóriája is. 2gb-ból pedig csak osztottan lát, magyarul 1gb-ot.
Lehet kicsit hülyén írtam de sztem érthető. Persze az is lehet, h rosszul tudom de én így emlékszem. -
netmesterke
aktív tag
-
ChrYsler
aktív tag
válasz
Csabee. #15860 üzenetére
Valahol azt olvastam - most meg nem találom - ahol elemezgették a 32 és 64 bites rendszereket, hogy 4GB RAM-nál még (főleg ha dedikált videokártya van a gépben) éppen jobb a 32 bites op.rendszer, mert gyorsabb, jobban támogatott, kiforrott driverek vannak hozzá, és a progik is kevesebb RAM-ot esznek. Igaz csak 3 giga fölött lát egy kicsivel a rendszer, de így is még megéri.
Ha lesz egy kevés időm, akkor utánanézek, hogy hol is találtam...
ChrYsler
-
ChuckyOsb
aktív tag
válasz
Csabee. #15280 üzenetére
Hát jól elraktam a kódot. Egyszerűen nem találom.
Szóval most Knoppix cd-ről nyomom, mert leformázni sikerült a vinyót. De nekem a gépen is meg volt a kód egy txt fáljba mentve. Most a következő kérdésem, hogyan tudnám azt vissza hozni, ha sikerül felraknom egy 30 napos próba verziót. Mert elméletileg az adatokat vissza tudom hozni.
-
-
válasz
Csabee. #15223 üzenetére
ebben az apróságben egy 8 cellás 5200 mah akkumulátor van!
az elhasználódás mértéke érdekes dolog/érték, inkább az a mérvadó, ha jelentősen csökken az akumulátoros üzemidő! volt anno olyan asus notim, ahol a közel 2 éves akkumulátor 14%-os elhasználódás mellett még majdnem annyit bírt, mint új korában! de olyannal is találkoztam már, hogy az új akkumulátor 23%-os elhasználódással kezdett, na azt hamarosan cserélni is kellett, mert rohamosan romlott a teljesítménye is, nem csak az elhasználódás mértéke - 40%-nál ment cserére, ekkor már 1 órát sem bírt, holott az azonos szériás notinál ~ azonos körümények között több, mint a dupláját bírta... -
válasz
Csabee. #15220 üzenetére
íme, a 15 hónapos kis msi notim akkumulátora, amit sosem veszek ki a notiból, és néha használom is akkumulátorról a gépet - mint látszik is, most is pont töltődik;
apuc; ha a teljesen feltöltött kapacitás jelentősen alacsonyabb értéket mutat, mint a tervezett kapacitásé, akkor már lehet problémára gyanakodni!
-
apuc
őstag
válasz
Csabee. #15205 üzenetére
Na igen,én is cserélek majd 2 éves kora után,de azt hiszem a Spyduck által emlegetett féle lesz a nyerő a HP-től.
(Mondjuk nekem kell majd a kb 15 colos ha lehet ledes kijelző,nagyobb vinyó-az aksi elég ha egy mozifilmet-2óra-kibír este)
A jobb vga a fotók feldolgozásánál sem árt persze,ezért kellene dedikált ram.os ....Picit sajnálom hogy elsőre nem azt vettem-bár vehettem volna valami olcsó MSI-t is
-
apuc
őstag
válasz
Csabee. #15199 üzenetére
Nem üzletben vettük egyszerre,hanem a neten olvastam amit írtál róla,sőt leveleztünk is a ram-bővítésről 2-ről 4 gigára
(Az enyém a DV5 1140 eh(ezt gyengébb videókártyával árulják-de legalább annyira nem melegszik-azt hiszem 9200 gforce,a tiéd 9600gt?)
Nekem az aksi cellazárlatos lett,de mivel aksira 1 év a gari,a gép pedíg 9 hónapos,szerencsére ingyen gariban hozza a futár a gyári új aksiját
Én egész nap használom,sajnos hálózaton van sokat,este egy-egy film erejéig aksiról..
Nem tudom az új aksit hogyan kíméljem,de ez ugye benne van a pakliban.
Azért kíváncsi vagyok a többi márka supportja 2 telefon után küldene-e egy új aksit
Én maximálisan elégedett vagyok a HP supportjával ezek után !! -
8nemesis8
veterán
válasz
Csabee. #15143 üzenetére
Hát nem egy erős VGA, de azért mégis zúg itt nekem
Annó amikor vettem csúcsnak számított.
Honnan tudom megállapítani, hogy csapágyas vagy sem? Ha leszedem a hátlapot akkor meg tudom nézni, esetleg így megállapítható?
Milyen árban lehetnek ezek a hűtők?
A kártya vagy radírt kipróbálom a lehető leghamarabb. Jó 5let -
8nemesis8
veterán
válasz
Csabee. #15138 üzenetére
Megemelni megpróbálom, esetleg valami 5leted amivel praktikus, hogy a hűtőnyílásokat se fedjem azért teljesen el!?
X1400 van enyémbe, de nekem ez sajnos hangos. Ha hazamegyek szétszedem és kifújom, de nem régen volt ez a procedúra, nem tudom így mennyit fog segíteni.
Bnőm gépében is 9600GT van, igaz ha használja, annak is van ilyen hangja.
Akkor a hűtőpadról egyenlőre leteszek. -
8nemesis8
veterán
-
butcher eu
senior tag
válasz
Csabee. #14781 üzenetére
megtaláltam a megoldást arra a problémára amit írtam. bios beállítással orvosolható, nem a driver a hibás.
az 5-ös hozzászólásban keresd
ezen a linken minden kérdésre választ kaptam. nem csak nekem volt vele bajom,
ha másnak is lenne gonja ezzel a típussal, ASUS K50AB xp installálás segítség de csak angolul -
menalcas
őstag
válasz
Csabee. #14779 üzenetére
Biosban nincs semmi ehez füződő, nagyon primitív szegény boot meg az idő kb ennyi amit lehet állitani xDD, BT nincs benne szal ez is kizárva, kicsit beleuntam majd még délután mikor kevesebb meló lessz még lehet neki esek .
vendingo: jó döntés én nem is vaciláltam volna már az elején sem az aceren
-
szabika83
csendes tag
válasz
Csabee. #14682 üzenetére
Hát jah, elég régi, 8 éves.
Én még a 133ason is néztem filmet nemrég 1 csávónál
Akkor csak viszi...
Csak jó lenne vmi részletes leírás a gépről...
Bővíteni nem fogom tényleg nem éri meg... Csak kellett hirtelen egy gép ami netre jó meg netán filmezésre és kis helyen elfér.
Leírást nem tudsz vhonnan nekem?
Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Bittorrent topik
- Facebook és Messenger
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Google Pixel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Robotporszívók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Autós topik
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G8, I7-1185G7, 32 GB RAM, 512 SSD (MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET)
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- LOQ 15IRH8 15.6" FHD IPS i7-13620H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP EliteBook 840G10 - i5-1350P!!!! nem U!!! Vadiúj!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest