- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
zso85
tag
Valaki tudna benne segíteni,hogy alap igo primo-ban milyen módon lehet utakat kizárni???
-
draff
aktív tag
válasz
M62-501 #4333 üzenetére
Ha jól tudom, az .fbl fájlok a térképek.
Az .fda, .fpa, .fsp, .hnr és .map fájlok azok szintén térképfájlok, de más-más navigációs programokhoz (pl iGO, iGO8.3, iGO Primo, Garmin, Navigon, stb.)A .3dl és .3dc building fájlok többnyire a képi megjelenítésért felelősek, valamennyire ugyan közük van a térképekhez is, pl. az épületeket, a domborzati viszonyokat, tehát általában magát a 3D-s megjelenést szabályozzák.
Ha ebben tévednék, bátran kijavíthattok ...
-
draff
aktív tag
Valójában mi van akkor, ha egy üres számítógépre feltelepítem a WIN CE 5.0 szoftvert? Azzal bele lehetne avatkozni, adatokat vagy útvonali módosulásokat beírkálni, pl. az iGO vagy más navigációs programok (térképek, POI-k, branding, stb.) dolgaiba?
Persze azt azért gondolom, hogy navigálni nem fog, de pl. egy betervezett útvonalam "berepülése" - az talán működhetne rajta? -
M62-501
csendes tag
Hali.
Nem mondod, hogy neked is Navi NV-608-asod van?
Nekem igo 8 myway van rajta, mesés, de láttam olyat is amelyiken igo primo fut. Valahol még nekem is megvan az eredeti navigációs progija de az igen buta volt...viszont most majd meg akarom nézni, szólok havernak, ő elmentette valahova a gépére. Neked hogy működik a cucc? Hiba vagy valami rendellenesség? Én a tapadókorongjával szenvedek, abból szakadt ki a műanyag. De vettem már ilyen 2-komponensű, epoxigyantát vagy miafenét, talán az majd jó lesz rá.
-
keszo
őstag
Sziasztok
Segítsetek
Van egy NAVI NV-608-as PND-m, amin hivatalosan egy Cosmicnavigation fut.( 2GB-os kártyán)
De ehhez már nem lehet frissítéseket beszerezni.
Ha bemegyek egy üzletbe és veszek egy Sygic-ot csak MO-st, akkor minden gond nélkül fog vele működni? (4GB-ig kezeli a kártyákat SD/MMC)
Vagy esetleg IGO?
4.3" 480*272
372MHZ proci
WinCE 5.0Köszönöm
-
c41r0^
őstag
válasz
gipsztigris #4341 üzenetére
köszönöm a választ, igazából megerősítetted azt, amit én is sejtettem
azóta én is utánanéztem és görög illetőségű az Epsilon International anyacég, tehát ez lesz a jó választásköszi még1szer
-
gipsztigris
addikt
Általában a hazai gyártók részletesebb, de ha nem is részletesebb, de mindenképpen pontosabb térképeket állítanak elő. Ezért Görögországra mindenképp az Epsilon féle térképet használnám.
A nagyobb méret itt sem, -úgy mint az élet egyéb területén sem- jelent mindig nagyobb élvezetet.A Navteq térképei általában nagyobb méretűek mint a TopMap hazai térképe, de mégis a Navteq tartalmaz több hamis információt. Itt most konkrétan a magyar térképre gondolok. Rengeteg földutat aszfaltozottként jelöl, és egy 30 tonnás szerelvénnyel ha belefutsz egy olyanba, hogy emiatt kell egy 20-30 kilométeres kerülőt tenned akkor nem leszel túlságosan boldog tőle.
-
c41r0^
őstag
Sziasztok!
Ha egy .fbl térképfájl nagyobb fizikai méretű egy másiknál (azonos országnál maradva, de más térképgyártó térképeit tekintve), akkor az azt is jelenti, hogy több információt is tartalmaz, azaz részletesebb a másiknál? Vagy ez nem feltétlen biztos, mert előfordulhat, hogy a kisebb fizikai méretű .fbl fájl térkép részletesebb, csak struktúrájában optimalizáltabb, ezért kisebb méretű?
A gyakorlati kérdésem pedig az lenne ezt érintve, hogy szerintetek melyik Görögország térkép lehet a részletesebb:
- a TeleAtlas (TomTom) 2012.06-os 120712 verziójú, 26,6 MB méretű térképe, vagy
- a TopMap (Epsilon általi) 2012.07-es 120910 verziójú, 24,7 MB méretű térképeSzerintem a TopMap frissebb a verzió alapján, de az nem feltétlen jelenti azt, hogy részletesebb is. Ugyanakkor a TopMaphez 8 MB a poi (nevezetességek) fájl, míg a TeleAtlas-hoz csak kb. 6 MB (ez is két részletben, alap+prémium, tehát sztem itt duplikálódás is van). A TopMap mellett szól, hogy sztem frissebb a térkép és több a POI, a TeleAtlas mellett pedig, hogy nagyobb a fájl, és nyugat EU-ra az az ajánlott. Szóval nem tudom eldönteni, melyiket tegyem az éles iGO 8 alá (mapválasztó alkalmazásom nincs és nem is kell, meg az talán csak Primora van, ha jól tudom...).
köszi előre is
-
-
kovaripeti
aktív tag
Sziasztok.
Remélem jó topikban teszem fel a kérdésem: Behalt a PDA-m, amit szoktam használni navigálásra. Szerettem,mert szép nagy kijelzője volt. Jövő héten megyek nyaralni, most nem állok úgy anyagilag, hogy lefussak és vegyek egyet. A telefonom androidos, és GPS vevő is van benne, vészhelyzetbe jó, de annyira kicsi a kijelzője. Arra gondoltam,hogy létezik-e olyan program, akár a Marketen, hogy a telefonom GPS vevőjét használja a 10.1" laptopom. Mert úgy már jól látnám. Persze később veszek valami kütyüt, nem akarom a laptopot hurcolni mindig magammal, de átmenetileg gondoltam. Köszönöm. -
M62-501
csendes tag
Jaj, a .fda, fpa, .fsp kiterjesztésűek lemaradtak az előbbi felsorolásból. Hiába, na, én is öregszem.
-
M62-501
csendes tag
Sziasztok. Melyik milyen fájl és melyik a térkép ezek közül? .fbl, .3dl, .3dc .poi. Mondjuk ez utóbbit tudom mi, ezzel kapcsolatban is lenne egy kérdésem. Térképfrissítés esetén a poi is frissül vagy azt is cserélni kell/lehet? Új térkép + régi poi okoz-e összeférhetetlenségi, működési problémát? Köszi a válaszolónak.
-
koma106
senior tag
igo 8.3 nem talál magától műholdas csatornát, hiába írtam be a sys.txt-be:
[gps]
set_messages=0
port=2
baud=57600(amikor az igo menüben elindítom az automatikus keresést, akkor ezeket az adatokat írja ki és egyből csatlakozik a műholdakhoz.)
Mit rontok el, miért nem csatlakozik magától?
-
koma106
senior tag
válasz
gipsztigris #4327 üzenetére
Azt hittem a kisebb felbontásnál széthúzza a teljes képernyőre, de most már mindegy. Fél napos szórakozás (igo összetevők összeválogatása, sys.txt szivatás) után végre működik. Köszönöm a tippeket. Gördülékenyebb, mint a Primo 2.0 és nekem jobban bejön a kezelőfelülete is...
Az Eurasia.dem-et is beraktam a NASA helyett, de őszintén szólva még nem láttam, hogy megljelenítene bármilyen domborzatot. Mennie kell alapból, vagy valahol be kell állítani (sys.txt vagy igo 8.3 menüben)?
OFF kérdés: a készülék egy Win CE alapú autós multimédiás navigációs rendszer. Noname. Szerintetek a beépített médialejátszó szoftvereket le lehet valahogy cserélni? Főleg a zenelejátszó app felületét szeretném valami használhatóbbra, praktikusabbra cserélni.
Ennyi anyagom van hozzá: MANUALHa tudtok erre jobb forumot, azt is szívesen fogadom.
-
M62-501
csendes tag
válasz
PLaci58 #4322 üzenetére
A zeneszámok a ludasak mégiscsak, már rájöttem, köszi. Mert nem mindegyiknél jelentkezett a hibatünet. Igen, tudtam, de nálam a készülék hangerejét vezérli a lejátszó hangerőszabályozója...de a tünet a hangerő szinte minimumra csökkentésével sem szűnt meg, csak halkult...a zeneszámok némelyike maga a felvétel nem a legjobb, azok vannak túlvezérelten felvéve. Megjegyzem, nem én vettem fel őket úgy mert én ismerem a túlvezérelt hangfelvétel fogalmát hi-fis felvételeimből.
Egyébként olyan volt a gps-zenelejátszóján ez a recsegés mint amikor a membrán rezonál, reccsen egy-egy pl. dobütésnél, nagy hangerőre állítva. Már kezdtem megilyedni, hogy szét kell szedni és csatlakozót kell forrasztgatni benne.
De megúsztam.
-
gipsztigris
addikt
válasz
koma106 #4326 üzenetére
A felbontást hogyan csökkented?....el lehet indítani 480x272-ben is, de kb. a képernyő negyedén fog látszódni a navi program. Gondolom ezt nem szeretnéd.
Le kell kopasztani amennyire csak lehet. Nem kell bele a 250 megás NASA.dem fájl, helyette elegendő a 8 megás Eurasia.dem.
Poi-k és speedcam-ok CSAK Magyar legyen benne, 3D épületek legyenek kikapcsolva, és menni fog 800x480-ban is.Primo térképei kompatibilisek a 8.3-as térképekkel.
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Kicsi erőforrásigényű IGO-t keresek. Gyengébb hardverre pakolnám fel, 64MB RAM, 400MHz. Noname, autóba épített multimédiás lejátszó, a mostani Primo 2 szoftver 480x800 felbontáson nagyon akadozik. Kikpacsoltam minden 3d-t és extra funkciót, csak a navigálás érdekel, a kényelmi funkciók nem. Mivel próbálkozzak?
-
M62-501
csendes tag
válasz
PLaci58 #4320 üzenetére
Értem na...csak nem emlékeztem rá, vagy nem kaptam rá anno sem választ .Még egy kérdés...hogy is mondjam...úgy mintha recsegve szólna a zenelejátszóval a készülék a saját hangszórójával is és a jack-dugós fülhallgatójával is...olyan, mintha régen a hi-fiknél ismert túlvezérelt hangfelvételt játszana le. Zenét lecserélve is ugyanez a tünet. Mi lehet a gondja? Kimeneti érintkezési probléma?
-
M62-501
csendes tag
Hali újra. Kicsit visszatérve a TMC-antennákra...Navi NV 608-asomhoz akarok venni. A csatlakozója kiépített kis miniatűr, aranyszínű és mint egy mini rca vagy mini koax úgy néz ki...szóval olyan van a készüléken.Vagy az csak egy külső, gps-jel vételéhez erősebb antennacsatlakozó? A kérdés: működhetne-e az usb-s, egész pontosan az univerzális tmc-vevő micro-usb-s megoldásokkal?Elméletileg nem TMC-s a készülék de ha a program (igo 8) tudja, akkor talán a microusb-n (ami persze egyben a töltőhelye és adatátviteli kábelcsatlakozó helye is egyben) működhet nem? Esetleges tapasztalatokat is szívesen várok válaszként. Köszönöm ha tud valaki akárcsak tanáccsal is segíteni.
-
Szabolcs78
csendes tag
Sziasztok!
2007. 11.05.-én vettem egy MIO C250-est full Európa térképpel vadonat újan. Most sajnos, meghibásodott. Bekapcsol a gép, de csak zenehallgatás, és a beállítások menübe tudok belépni, a "MioMap"ikonra bökve a
" 'MioMap' is not valid Windows CE application" üzenetet kapom.A térkép frissítve már nagyon régen volt. (Emlékezetem szerint évekkel ezelőtt.)
Újraindítás, memóriakártya eltávolítása, memóriakártya nélküli bekapcsolás semmit sem jelent, ugyanez a hibaüzenet jelenik meg.
Szerintetek mi van ilyenkor?
-
ReSeTer
senior tag
Üdv! Igo primo-ban hol találom a tartalomlista menüt? Ahol írja, milyen (mikori) térkép van fent.
Köszönöm! -
klambi
addikt
bocs srácok de nem találtam a kérdésemnek jobb helyet..
hozzám vágtak 1 medion gopal P4225 GPS-t de nem tudom milyen programot vagy mapot lehet rá tenni. (a weboldalán navteq-t írtak.. ha jól tudom akkor azok FBL térképek)
csak a sok nav program nem írja ennek a cuccnak a támogatását, tud valaki kicsit helpelni? -
128bit
tag
haliho
Barátomnak pna ján :bluepanther topaz ,kicsit beakadt valami!
Működik a vas csak,pl hang elnémult teljesen és a beállításokat elfelejti !Szoval bekapcsolom, az iGO még nem indul ,csak a topaz menüjében felhangosítom aztán kilépek a hang beállításból és rögtön vissza veszi némára!
Ugyan ez van ha a navigácio inditás helyét szeretném megandi neki,azt is elfelejti ...
Wince 5 fut rajta azt kellene ujra rakni vagy resetelni ?
Van valakinek valami ötlet?
köszönném -
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Azt meg tudnátok mondani, hogy az új google maps -ben az útvonaltervezésnél csak 1 indulási és 1 érkezési címet lehet megadni? Nem lehet köztes "állomásokat" beállítani?Köszi
-
iref-h
tag
válasz
ekrisztian #4303 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítséget, úgy tettem ahogy mondtad, indul a navi a GPS ikonról.
Üdv.: iref-h -
gipsztigris
addikt
válasz
ekrisztian #4303 üzenetére
Lényegtelen, hogy milyen könyvtár névvel és milyen .exe-vel indítod a programot! Csupán csak ki kell tallózni, osztjónapot.
-
ekrisztian
őstag
Nos az sdkártyàd maga az sdmmc.
Tehát a kártyádon most levő igo vagy primo mappat nevezd át GPS-re.
Ezután a mappába levő igo vagy primo.exe (amit wince alatt indítasz)legyen Wince_GPS.exe.
Azt is nézd meg hogy van e a sys.txt be hivatkozás sdmmc helyen levő fájla.Ha van akkor azt is át kell írni a megbeszélt elérési útvonalra. -
iref-h
tag
válasz
ekrisztian #4300 üzenetére
Szia!
Köszi az ötletet, megpróbáltam az SD kártyát átnevezni, de sajnos nem lett eredményes A felbontás jó, 480x272 a Win CE alól jól megy.
Üdv.:iref-h
Új hozzászólás Aktív témák
A warezzal kapcsolatos segítségkérés szigorúan tilos a fórumon!
- Meta Quest 3 128gb - Garanciás 2025.10.16-ig
- Eladó! Azonnal indítható Sugar Daddy társkereső az angol piacra Készen áll a pénztermelésre
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i7-3740QM I 8GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest