- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM43
őstag
@draff
"És nem hivatalosan? Megy rajta vagy nem?"
Olvasd el még egyszer Tigris hsz-ét! (koncentrálj a smiley előtti pár szóra...)
A kérdésedre pedig: igen, warez!@ekrisztian
Nem értem, hogy mi köze van egymáshoz a x960-nak és a ZTE-nek! Amúgy ha gondod van a 960-nal, akkor az user error miatt van. Volt már néhány a kezemben, tökéletesen muzsikálnak. -
T.adee
csendes tag
Pedig de.
A régebbi gépek sajnos csak lecsupaszított formában tudják futtatni a 08-at.
A grafikus beállítások elég erősen meghúzzák a progi memoigényét.
Egy bonyolultabb manőverkor vagy hosszú útvonal tervezéskor kevés memória
hibaüzenettel kidob.
A memóriánál kevered a szezont a fazonnal
https://hu.wikipedia.org/wiki/RAM -
runner 125
nagyúr
Az utolsó mondatot nem egészen értem. Milyen kihelyezett RAM?
Véletlenül nem a háttértárként szolgáló ROM memóriával kevered?
Alkalmazásfuttatásakor az 1-2-4gb ROM-nak, s az SD kártyának nincs köze a RAM memóriához.gipsztigris
Szép, ügyes.
Valami hasonló tetszene nekem is, sőt, még ennél is lehetne letisztultabb, de az irány nagyon jó.
Köszi. -
T.adee
csendes tag
Én nemrég tettem föl 2013 03. top map térképet,sajnos sok helyen hibás.
Pl több km-en keresztül jelez 60km/h sebességkorlátozást ott ahol nincs(és soha nem is volt).
A városunk elkerülő szakasza már több mint 2 éves,az egyik vége még ebben is hibás,köszönőviszonyban sincs a valós csomóponttal. -
McCoy20
tag
Köszi a választ.
Úgy jártam el ahogy írod. Egy pár országnak a térképét már kicseréltem (map file + POI fájl) ill töröltem az eszközről a régi map + poi fájlokat. Viszont így is csökken a hely. Most kb 200 MB van még szabadon a belső memón.
Ugye az új térképfájlok már általában nagyobbak, mint a régiek és így le se tudom mindet cserélni ami a eredetileg rajta van mert belefutok a tárhelykorlátba.
Én személy szerint nem használok GPS-t de mint kb minden számtech cucc gondolom itt sem árt ha van némi szabadhely az eszközön ami működés közben "átmeneti" tárként funkcionál. Vagy van a gépben esetleg egy független RAM ami ezt szolgálja?
Szóval a lényeg, hogy az új térkép set nem fog felférni a 2gb-os kártyára annak ellenére sem ha a korábbi cuccokat mind le is törlöm.
-
gipsztigris
addikt
-
draff
aktív tag
más
Tegnap megyek a Gyömrői út közepén, azaz a Ferihegyre kivezető gyorsúton. Azt mondja nekem a beírt végcél megközelítésére valahol útközben a hang - "800 méter után fordulj balra".
Onnan nem lehet balra fordulni - de még csak jobbra sem!
Most akkor ennyire hülye lenne ez a program, vagy csak simán nem akarja észrevenni, hogy benn megyek a "zártosztályon"? Lehet hogy magára a széleken levő Gyömrói útra pozicionálna ki?
Bár a térképes kijelzése szerint jól látja, hogy bent vagyok. És onnan csak a "csaknem végén" (nagyjából a Ferihegy vasutállomásnál) lehet kijönni. -
hojos
aktív tag
" a mindenféle sebességi zónákat, út-és táblajelzéseket, és az egyéb, az útközben felbukkanó és váratlannak tűnő dolgokat "
Azért elárulhatnád nekem, hogy mire gondoltál pontosan. Mit értesz felbukkanó táblán és váratlannak tűnő dolgokon.
Csak azért érdekel mert az nem teljesen igaz, hogy "és a táblák a térképben (fbl) vannak".
-
gipsztigris
addikt
Itt egy egyszerű fogalom keveredésről van szó!
RAM = készülékben lévő fizikai memória
Ez csak akkor lesz több, ha kiforrasztod a régit és egy nagyobbat beforrasztasz helyette. De ez sem ilyen egyszerű, mert a készülékkel meg kel "etetni" a nagyobb memóriát. Vannak PDA készülékek ahol a memória bővítést meg lehetett oldani. De drága volt és bizonytalan az eredménye.ROM = készülék operációs rendszere, beleértve a speciális drivereket, dll-eket, stb. Ez nem olyan mint egy Windows XP, hogy szinte minden készülékre feltelepíthető. Itt minden készüléknek saját ROM-ja van, és kihangsúlyozom, hogy CSAK az adott készülékre telepíthető fel.....Nos! Ezt szokták "főzni", másnéven módosítani, optimalizálni az adott készülék hardverének megfelelően.
Tehát, virtuálisan lehetséges bizonyos típusokhoz rendelni plusz memóriát, de az olyan, mint a virtuális sör! Szép gesztus, de nem fogja oltani a szomjadat!
Hogy a p.csában van az, hogy mindenki egyszerre ér rá olvasni és válaszolni is?
Az előbb még nem volt egyetlen válasz sem!
-
PLaci58
addikt
[link]
Tudtommal a sebességhatárok és a táblák a térképben (fbl) vannak.draff!
"RAM-ot főzni kell"
A RAM és a ROM között van kis eltérés. A ROM-ot szokták fözöttnek nevezni, ha valaki saját maga csinál 1-et. Elég komly és drága dolgok kellenek hozzá
ROM-nak nevezzük az alapprogramot, BOOT fájl, oprendszer, felhasználói programok (menü).
A RAM minden kikapcsoláskor elveszti tartalmát (ez nem változott az idők folyamán)
A készülék fizikai adottsága nem változik, esetleg egy optimalizáltabb működést tesz lehetővé. Ez akkor varez, ha olyan változtatásokat csinálunk, ami az eredeti tulajdonságokat alapvetően megváltoztatja.
Pl: futtatni lehet bármilyen programot, nemcsak a gyárilag beállítottat, "rootoljuk" a készüléket, telefon esetében megváltoztatjuk a szolgáltató (készülék) függőséget ... -
M62-501
csendes tag
Draff lehetséges de súgok:ha szereltek is le mostanában kamerát, most csak felszerelni fognak, több milliárd forint értékben...úgyhogy kevesebb nem lesz az tuti...meg még egy jótanács...én mint notórius gyorshajtóüldöző, azt tanácsolom, inkább a km-órádat lesd és inkább tartsd be a sebességhatárokat, a veled egy útszakaszon közlekedők is haza szeretnének valakikhez érni!
-
-
PLaci58
addikt
Mivel ezek általában a Shirf Atlas proci-sorozat bármelyikével mennek, ebből eredően mindegyikük tudja a frankót.
Sajnos nem. Sok készülékre csak ráírják, hogy Sirf vevő van benne. A gyakorlat mást mutat.
Itt egy elég régi teszt.
A helyzet mára sem változott. -
bzoly
aktív tag
-
PLaci58
addikt
Természetesen ezt nem gondoltad komolyan, csak nyomkodtad a billentyűket unalmadban.
Hülyeség, mintha azt mondanád, hogy csak egyféle autót gyártanak.
Csak példaként ott van a SiGe GPS chip, amelyik kifejezetten gyenge, mégis sok készülkben az van, mert olcsó.
Igaz, hogy az ilyen készülékekre is azt hazudják, hogy Sirf vevős. -
M62-501
csendes tag
Hali Mind
Draff, jó neked, én nem is kaptam gumidugaszt, nem volt bent a gyári dobozában...igaz, ha nem a sárban-hóban húzkodjuk a dzsípíesz készülékünket, akkor sok jelentősége nincs, tedd bele a dobozába oszt jónapot!
LámaZ a csatlakozó szép meg jó de nem nagy kincs, azért nem fúrkálok egy újabb antennához lyukat a kocsira, csakhogy egy, a gps-készülékkel éppen nem kommunikáló (piros színnel jelzett) műholddal többet lásson...ha meg már antenna kell a normális működéséhez akkor megette a kutya.
-
Balinov
titán
mindegy, nem szakmam a dolog, de legalabb tanultam egyket hasznos uj infot errol a temarol az elmult 2 napban.
De hogy en is kerdezzek: Navigon 2310-re lehet venni szoftverupdatet - NAVIGON 20 Plus neven (ami elvileg full EU 2011/Q4 mapokat is tartalmazza, bar ez nem erint, tavaly nyaron frissitettem/megvettem a 2012/Q2 mapot ra).
Van valakinek valami infojat,hogy erdemes-e beszerezni a standard Navigon keretprogram helyett ezt a 20 Plus-t?
Fenti linken kivul nem sok erdembeni infot talaltam arrol, hogy mit nyujt a gyari Navigon alkalmazason felul, csak amit a fent linkelt termekinfo is tartalmaz. Lane assist, ami talan a leghasznosabb, az van a jelenlegi sw-ben is.
-
PLaci58
addikt
PNA= Portable (Personal) Navigation Assistant
PND= Personal Navigation Device
PNAbzoly!
Tetszik az a program, bár semmivel sem talál hamarabb jelet, mint nélküle
Tudtommal mozgásban gyorsabban találnak GPS poziciót a készülékek, mint helyben állva.
Ha 1 óráig nem talál jelet, akkor addig nem indulhatok el? NanemáááTetszik a programban a szintezési lehetőség, kár, hogy a telefonom egyik oldala sem egyenes, talán a kijelző sík felület, de arra letéve meg nem látom
-
PLaci58
addikt
Szabványos soros port sebességek :
2400; 4800; 9600; 19200; 38400; 57600; 115200
A mai soros port vezérlők már több sebességen is tudnak kommunikálni (szinte mindegy, hogy milyen sebeséget állítunk be).
Ha a navigációs program talál jelet és veszi a műholdak adatait, akkor ott nem beállítási probléma van, hanem a telefon A-GPS vevője gyenge! A készülék saját topikjában elég sokan panaszkodnak rá.
Erre szoktuk mondani, hogy navigálásra navigáció, telefonálásra telefon kell -
PLaci58
addikt
"Lehet hogy a fényképező teljesen máshogyan értelmezi a kártyát, miután más a rendszere is mint a GPS-eknek."
Ez egy érdekes megállapítás. Miért lenne más? Mindegyik kezeli a FAT vagy FAT32 fájlrendszert. Még a Pana videókamera is simán kezeli az SD kártyát. Amelyikre rá van írva, hogy SDHC, abba mehet nyugodtan 2G-nál nagyobb kártya. Amelyik készülék (fényképező) meg felajánlja, hogy megformázza a kártyát, na azt nem szabad hagyni, ha másban is akarjuk használni a kártyát. Mondjuk ilyennel még nem találkoztam
Kamera, fényképező, telefon stb. létrehozza a saját könyvtárszerkezetét, de mást nem szoktak bántani. -
silencio
csendes tag
draff, formasu, Csöves: köszönöm a válaszokat!
Egyébként most kicsit rám ijesztettél. Van valami ötleted, hol tudok utánanézni a neten, hogy a Garmin nüvi 1490t mennyire kedveli a 4, vagy 8GB-os kártyákat, hogy ne a boltban kelljen szórakozni vele? Abban teljesen igazad van, hogy sok országot törölhetek, én is a környezőekben fordulok meg leginkább, és ha nagyobb útra adnám a fejem (mint utólag az általad is említett Írország, illetve Görögorszég), majd akkor felrakom rá a megfelelő országokat, de ha már veszek egy ilyen kártyát, néha esetleg használnám fényképezőgépben, vagy gyors adatmentés céljára is. Just in case. Ha esetleg valakinek van tapasztalata, azt is szívesen olvasom!
-
formasu
tag
Beleteszed egy kártyaolvasóba /ha van/, és azzal együtt a számítógépbe. Vagy saját adatkábelével kötöd össze számítógéppel a kütyüdet. Ekkor a Windows Active Sync programjával tudod a kártyán levő dolgokat nézegetni.
Általában az ilyen szoftverekben a térképek a MAP könyvtárban vannak.Biztos vagy ebben? Ez Garmin, és nem Igo! A Garmint a MapSource látja, legalábbis azt, ami nekem van.
-
runner 125
nagyúr
-
Bog
HÁZIGAZDA
Nem fogtad fel, látom. Igo8 ráhekkelése bármilyen navira törvényellenes. PONT. Mi itt egy rettentően nagy fórumot próbálunk karbantartani és nem óhajtom azért becsukni, mert pár tehetség warez tanácsadást végez. Kész, pont, nincs tovább, rohadtul nem kell idekeverni sem az árakat, sem az szdsz-t, sem mást.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Elmélkedik a tököm. Netről lehúzni, noname navira feltenni illegális és a törvény bünteti. Ezek tények. Neked pedig javaslom, hogy tartsd tiszteletben az alapelveket. Nem azért jár el villámgyorsan a kezem, mert a szerzői jogok élharcosa vagyok, hanem azért, mert a fórum üzemeltetője is felelősségre vonható, értve vagyok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A warezzal kapcsolatos segítségkérés szigorúan tilos a fórumon!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Futás, futópályák
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Formula-1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- HP ZBOOK Fury 17 i7-11850H 32gb ram 1 tb ssd RTX A3000
- A Legújabb! Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
- Lenovo v15 g2 Ryzen 5 5500U 16gb ram 512ssd FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest