- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
gboszi #36021 üzenetére
Kb. ennyi van, közgyűrű, Raynox előtétlencse vagy occsó TTArtisan makró, valami 40 vagy 60mm-es manuális és megy APSCben. Küzdős lesz, de ki kell próbálni.
Közgyűrűkkel összességében semmire sem mentem, jövőre van egy makrós tervezetem. Végig kell menni, hogy kinek mi, még manuális régebbi Canikonpentax obi is jó lehet, 105mm klasszikus.... Pöcsölős egy történet, nekem legtöbbször ez sem adja ki, mer' béna vagyok, de majd jövőre.
Mélységélesség szinte semmi lesz, rekeszelni kell és világítani, azt gondolom már olvastad itt-ott. Automata obihoz automata közgyűrű kell, ilyesmik.
Ez meg egy mini lepke feje, keresőben jól néz ki, minősége nem annyira és nem is túl érdekes:
-
-
Jahno
veterán
válasz
gboszi #35485 üzenetére
Ez a fenti Bexin meg pár klónja nálam is megnézhető, ha Pest útbaesik. Jövő héten meg nyugat felé nyaralok, szóval ki tudja. Eddig Gödöllői-dombság is helyi terület volt, most ott visszább szorultam. Pár ismerős már komoly mennyiségű sörrel köszönte meg, bár vannak hibái és akadnak közte gyengéb is. Egyiknek pld. toldható volt a középoszlopa, annak baromi gyenge az anyaga, rövid volt a menet is. Nekem pont föld közeli tájolás kell, így nem sokszor volt rá szükségem, de a menet kb. 2 év alatt elkopott.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
gboszi #35035 üzenetére
"Milc, (amit szeretnék kb) anyagilag nem fér bele"
Minden bántás nélkül, de a kérdéseidből az látszik (és ezzel semmi baj nincs), hogy az alapok is hiányosak tudásban, így nem biztos, hogy bármivel előrébb leszel egy FF rendszerrel. Meg amit most ellocsolsz egy FF DSLR szettre lecserélt objektívekkel, azzal jó ha számolsz, hogy az már a nyakadon marad és azzal temetnek el vagy gombokért fogod tovább adni pár év múlva.
MILC vonalon is lehet olcsóból elkezdeni FF szettet építeni, első generációs Sony A7-es ára már 120k körül mozog, de az A7 II is már fel-fel bukkan 200 alatt és olyan objektív dömping van akár third party gyártóktól is, hogy lehet válogatni megfizethető FF üvegek között, újonnan és használtan is. Csak azért mondok más márkát, mint a Nikon, mert ha ígyis-úgyis invesztálnod kell objektívekbe, akkor érdemes körbenézni ilyenkor. Egy rendszerváltásnak mindig az objektívek lecserélése a legfájdalmasabb része, de neked mindenképpen kelleni fog.
-
Jahno
veterán
válasz
gboszi #35039 üzenetére
"FF váz 75ös obi egyenlő egy apsc váz 50es képével?"
Ez. De fentebb próbáltam is leírni.
" hogy az apsc 50es obi igazából nem is 50es, mert semmilyen vázon nem adja a FF 50mm-t."
De, a gyutáv 50es. Néhány obinál van átfedés, ki lehet próbálni, pld. 11-16os Tokinám, 16mm-en kirajzolja az FF érzékelőt. APSC 11mm állásban ugyanaz lesz, mint FF-en 16mm-en. Múlt héten nyugdíjaztam...
Nem csak 2 fajta 50es van, de a nagyobb körhöz több alapanyag is kell, az rögtön meghatározza az árát. A gyutáv nem attól függ, hogy mekkora kört rajzol ki. Ha lefelé mész érzékelő méretben, mondjuk olyan obival ami mindenre van akkor látószög meg ilyesmi nem változik, csak a kivágás.
-
Jahno
veterán
válasz
gboszi #35034 üzenetére
Melyik fele nem igaz? Ezért írtam fordítva arányosítva, hogy FF obit teszünk APSCre. Kisebbet rajzol és újabb vázak átkapcsolhatók APSCbe. Néha csinálom is, de amúgy minek? Vagy min szeretnénk rágni a gittet? 50mm ami rá van írva, az obi gyutávja, tök mindegy milyen vázra teszed. Van ami nagyobb érzékelőt is kirajzol arányosíthatunk még reggelig, hogy akkor most ha az 50es obit MFTre tesszük, akkor olyan a kivágása, mint ha FFen 100mm-es lenne, de a fényerő meg a mélység, akkor valaki még gyorsan egy másik paramétert is megváltoztat, hogy menjünk hátrébb a tárgytól és akkor végképp elvesztjük a fonalat.
Nekem még húzódik a gyutávos tesztem, azt egyszer szeretném megcsinálni, de rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest