- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
khron78
őstag
válasz
Stauffenberg #35281 üzenetére
Azzal ki vagyok békülve, hogy a termékek színe is változik a hidegebb-melegebb tónusba. Az inkább zavar, hogy az egymás mellett szereplő képeken az elvileg egyszínű háttér többféle árnyalatban van jelen. Ezt akartam szinkronba hozni. A tárgynál/témánál nem fontos a fehéregyensúly megléte, mert az nem rontja az összképet és amúgy se helyes a jelenlegi állapotában.
-
khron78
őstag
válasz
Stauffenberg #35276 üzenetére
Így már jobban értem. Tehát akkor minden hátteret hűvösnek fog látni és ezért behúzza sárga irányba, igaz? Viszont, ha minden kékes-szürke, akkor a szoftver elméletileg mindig annyit javít rajta, amennyi kéket talál, nem?
Honnan tudom, hogy amit szürkének látok az valóban tiszta szürke?
Ha a problémát így nem is oldom meg, legalább már tanultam valamit.
Kíváncsiságból a következő adagot majd a fényképezővel csinálom, hogy megnézzem mi a helyzet.Jahno: pont 1db kínai ledes lámpát szoktam használni.
Köszi a válaszokat!
-
khron78
őstag
válasz
Stauffenberg #35270 üzenetére
Nem veszem elő a gépet azért, hogy időnként lefotózzak 5-10 eladnivaló terméket. Nem is egyszerre készítem a 150 képet, hanem mindig amennyi jön. Így óhatatlan, hogy a fényképezővel se lesz soha egyforma a két kép, illetve ahhoz is hozzá kell nyúlni. Itt meg a lényegi különbség el is tűnt. A fényeket beállítani, a tárgyat megfelelő szögekből fotózni. Aztán minden tárgy új pozíciót, elhelyezést kíván. A gépet állványozni kéne, mert kézből a keresőt használom és hátterem se 2x2 méter, hanem sokkal kisebb.
De még egyszer mondom. Semmi más igényem nincs, mint a háttereket homogénné alakítani. A részletesség, a zaj mértéke, a fényerő mind megfelel vagy javítok rajta. Egyedül a hátteret szeretném egymáshoz igazítani. Ha nem megoldható, akkor nem megoldható. Erre kértem javaslatot.A linkelt fotókon ott a neutrális színű háttér, ami egy kékesszürke szín. De nem is a színhelyesség a lényeg, hanem annyi, hogy a háttér legyen egyforma és ne legyenek jól látható különbségek. Ezt szerkesztővel meg lehet oldani, vagy nem? Tudtok erre megoldást? Ezt a pipettázást valahol meg tudom nézni, hogy működik? ACDsee és Capture One, amit használok. Ez utóbbit még csak tanulom.
Sajnos egy ideje nem sokat van lehetőségem kimozdulni otthonról. Tehát kevés kép készül. De nem is ez a lényeg. Nincs olyan kép, amihez ne kellene nyúlni. A kérdésem úgy kezdődött, hogy létezik olyan megoldás, amivel a hátterek közti különbséget el tudom mosni. Van e olyan lehetőség, ami egy általam színhelyesnek beállított sablon szerint automatikusan beállítja a többi kép fehéregyensúlyát? Tehát, mint egy auto white balance, csak itt van egy minta, vagy layer, vagy akármi, ami alapján dolgozik a szoftver és beállítja a helyes értéket.
_csocso_: de van egyébként elektronikus zár is.
-
khron78
őstag
Az X-T4-et utazáshoz és természetfotózáshoz használom. Nagy mennyiségű tárgy fotózásához pont, hogy sokkal körülményesebb használni egy viszonylag nagyméretű fényképezőgépet. Nem is 2dkg, mint egy mobiltelefon. Illetve feleslegesen nem akarom az expószámot se növelni a Fuji-ban ilyenekkel. A mobil arra jó, hogy lődözzek vele, mindig kéznél van és kész. Az eredeti problémát szeretném megoldani, ha lehetséges. Tehát adott már 150 elkészült kép, amit javítani szeretnék. Nincs több órám újrafotózni, vágdosni stb. A háttereket szeretném egy szintbe hozni. Ez az alapvető célom.
-
khron78
őstag
X-T4-em van, de azzal körülményes ezeket fotózgatni. Illetve nem is akarom erre használni.
Stauffenberg: Ezt értem. Van is ilyen, de akkor meg erősen sárgás lesz a végeredmény illetve alulexponálja a képeket. Ha meg magam full manuálban vacakolok, akkor meg gyakran a fókusz téveszt. Ezért használom automata módban. De jelenleg van kb. 150 képem és azt szeretném megoldani, hogy a hátterek segítségével szintbe hozzam a képeket. Tehát mondjuk mintát veszek egy háttérből, amit a másik képen alkalmazhatok. Illetve az eltéréseket a háttérnek megfelelően alkalmazza a több képen is.
-
khron78
őstag
Szürkés-kék a háttér. Valahol a két kép között.
Stauffenberg: Sajnos ez egy Asus Zenfone 8, ami ilyen szórással készíti a képeket. Közel sem stúdió körülmények, de jó ideje szenvedek ezzel és jelenleg nem tudok új telefont venni. Van Pro mód, de ott meg szintén valami szoftveres nyűggel találom szembe magam. Azt hiszem minden egyes alkalommal kézzel kell állítani az ISO-t, hogy ne alulexponált legyen a kép. Manuális be tudom lőni szem alapján, de 150 fotónál már elég időigényes és fárasztó ez.
-
khron78
őstag
A kérdésem az lenne, hogy termékfotóknál, hogyan lehet az egyébként egyszínű háttér alapján beállítani a white balance-ot? Tehát van olyan módszer, ami alapján egy program az adott háttérrel igazítja a fehéregyensúlyt? Tehát van egy beállított háttér, ami az összes képen ugyan az, de a végeredmény elcsúszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Gombászkönyvek egyben
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest