- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Simulacrum #30639 üzenetére
Én eléggé fogamhoz csaptam a garast.
Három merevlemez helyett csak egyet használok egyetlen kópiával. A másik két merevlemez (esetleg NAS) bekerülési költségéből meg évekig elő tudok fizetni egy Blackbaze felhős biztonsági mentésre.
Ha nem történik semmi jó, ha igen, akkor meg küldik az új merevlemezt rajta a mentéssel.
A feltöltés erejéig meg nem formázom le az SD kártyákat, amiből kettő is van. -
vond
MODERÁTOR
válasz
Simulacrum #30639 üzenetére
Nem túlzás. Nálam is ez a minimum. Legalább két belső és egy külső példány minden adatból, esetenként felhő is. Kivéve a könnyen pótolható dolgokat.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Simulacrum #30636 üzenetére
Jah, egyelőre én se csinálom másképp. Archiválni szoktál vagy nálad is csak gyűlik a merevlemezen?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Simulacrum #29864 üzenetére
Ha az egész rendszerből csak kettő obim lehetne, akkor 16-55 és 50-140 (Fuji apsc). Ezzel meg van oldva az esetek kb 99%-a nálam.
Fixek azok elég célirányosak, ezért két obival sose lennék boldog. Kéne az egész sor belőle. Egyszerűen nem tudnék meglőni mindent - mondjuk egy esküvőn - két fixszel. Minimum kéne egy 23, 35, 56, 85 sor amivel már lehet dolgozni. Ezekből egyszerre kettőt használva már lehet alkotni.#29862
Szerintem teljesen felesleges megvenni a gyors fixeket, ha le fogod rekeszelni. Azért veszi az ember általában, hogy használja is.
Persze én is megéltem a pixel peep korszakomat, de igazából senkit nem érdekel 4:1 nagyításban reszel-e a fűrészfog a pixeleken vagy nem.
Meg általában az extrém képkivágás sem jellemző, ahhoz nagyon balfasznak kell lenni ha csak így értelmezhető egy kép. Illetve ha ilyen igénye van embernek, akkor medium format és 50-100 MP.
De minden másra előrébb való az obi karaktere, a bokeh, a háttérmosás.
Szóval ha már megvetted az 1.4-es fixet, akkor nehogy már azért szűkítsd le, mert ott élesebb!
Hacsak nem kifejezetten az a cél, hogy a maximális felbontást csikard ki a gépből, akkor nem érdemes ezzel foglalkozni.#29867
Ezzel egyetértek. Én még úgy tanultam, hogy szemtől fülig illő élesre lőni egy portrét. De ez csak jó közel, premier plánban lehet gond - ott tényleg érdemes picit szűkíteni, ha még az egyik szem is kiesik az élességből -, fél alakos és teljes alakos portrénál nemigen probléma a túl kicsi mélységélesség.
Illetve csoportképeknél sem szokott gond lenni. 35 1.4-el én pl teljesen nyitva szoktam csinálni esküvőn a csoportképeket, mert amennyire hátra kell lépnem hozzá, ott már kellően nagy a mélységélesség, sőt! Még lehetne gyorsabb is az obi. -
randras_83
addikt
válasz
Simulacrum #29849 üzenetére
Én most azt mondom hogy 35/56
-
Speeedfire
félisten
válasz
Simulacrum #29860 üzenetére
Én imádom a 135 mm-t. De kevés helyen jó, legfőképpen kintre. Épp emiatt jobb a 85. A 35 meg tök jól kiegészíti, mert még jó portrera is, de kellően nagy akár általános célra is. Illetve nincs akkora ugrás a 2 látószög között. Minden másra meg vegyél zoomot.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Simulacrum #29860 üzenetére
Olyan helyzetben használj zoom-ot.
Nemtom mások hogy vannak ezzel, de engem halálra idegesítene egy fix, ha fizikailag korlátozva vagyok a mozgásban.
Lelkes amatőrként lehet vinnék vmi bazi nagy átfogású obit és meg van oldva - pl 18-135.
Pl utazáshoz. Vagy tömegben. -
tvamos
nagyúr
válasz
+1 a 24+85-re... de csak jatekbol.
-
vihartigris
őstag
válasz
24 mm és 85 mm
-
kacsento1
senior tag
válasz
Egyértelműen 35mm 1.8 + 85mm 1.8.
-
wms
senior tag
válasz
35 f1.8, és 85 f1.8
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Ha nem tudod erre a kérdésre a választ, akkor egyiket se vedd meg. Ha szükséged lesz egy objektívre, akkor tudni fogod. Én egész jól ellennék egy 24-105 f4-es zoommal.
-
kacsento1
senior tag
válasz
Simulacrum #29760 üzenetére
Megnézem őket, köszönöm!
-
copass
veterán
válasz
Simulacrum #28756 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Napelem
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- ASUS routerek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali médialejátszót?
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest