-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Nagya21 #8070 üzenetére
Köszönöm!
Igen, azt a Delonghi-t ismertem korábbról, de már valóban kifutóban. Nézek majd vidit az ecam-ról.4 gomb + kijelző miatt ezzel szemezek időközben (YT videók alapján nem agysebészet és itt a fórumban is jókat írtatok a márkáról): Saeco RI9840/01 Lirika
Neked esetleg van ezzel a modellel tapasztalatod? -
Dell XPS
veterán
-
PioDVD
senior tag
válasz
Nagya21 #7636 üzenetére
Ok, csak nem tudom, mennyire az egész tartálynyit lágyítja. Elvileg minden szűrés/ferrőtlenítés alapja a keringés, hogy minden molekula érintkezzen - itt - a szűrővel. Így ez nem nagyon valósul meg. No de nem kell nekem mindent érteni.
#7637vond:
Szomszédnál arra tudok gondolni, hogy nem aktiválta a szűrőt (ha a DeLonghinál is kell), így a gép anélkül kalkulálja az igényt.Philipsnél amúgy nem fogtam a reklámot, van valami ilyen, hogy ha használod a szűrőt, akár 5000 italig nem kell vízkőmentesítés. De hogy itt arra gondolnak, hogy a programot nem kell futtatni addig, vagy komoly (szervizes) vízkőmentesítés nem kell, azt nem tudom.
Egyébként szerintem érdemes lenne a szűrt vizet megmérni, elvileg az lágyabb, így alacsonyabbra állíthatnád, ergo ritkábban akarná a drága vízkőtlenítőt.
-
csab001
tag
válasz
Nagya21 #6951 üzenetére
Köszönöm szépen, élnék a lehetőséggel, de sajna messze vagy és nem is járok arra...
Viszont egyre inkább azt érzem, hogy a DeLonghikat preferáljátok többen is!
Ezek szerint jó gépek és nem is túl szerviz igényesek?
A Jurákat amiatt vetettem el, mert állítólag sokat szaladgálnak velük szervizbe a tulajok... -
Frankie50
tag
válasz
Nagya21 #6900 üzenetére
A zaj fogalma elég relatív
A cégnél van egy nem tudom mennyi idős delonghi, az nagyon hangos, a daráló, és a szivattyú is. Az öreg odeámban tönkrement a víz figyelés, ha lelevegősödik olyan mint géppuska. A központinak az egyik szára el van törve, úgyhogy az is kattog kicsit, de összességében elviselhető.
-
sepsi0
őstag
válasz
Nagya21 #6579 üzenetére
Szia!
Van pár DeLonghi háztartási gépünk itthon. Vegyes érzelmeim vannak a márkával kapcsolatban.
Ez a kávéfőző volt a Philips előtt. Van hozzá DeLonghi daráló is. Most is megvan, de valami baja van, csak csöpög a kávé főzéskor, bármelyik darálással. Szivattyú működik, egyszer megcsináltatom, mert szerettük. Vagy a kosár vagy a szivattyú rossz...
Ha igaz amiket a Jura-ról mondanak, akkor maradok a márkánál. Kicsit más kávét főz ízre, mint a Philips. Azt még nem tudom eldönteni, hogy melyik finomabb, talán a Philips...Most egy Jura C-Limited edition-t (C5) vettünk, F90 volt a kiszemelt, de ez lett. A cappuccino fej valami nagyon nagy találmány a Saeco megoldásához képest, nem kell 2-3 naponta szétszedni és kipucolni, közel hasonló eredményt nyújt. Tervezem, hogy veszek egy komolyabb fejet, mert azzal elvileg lehet szabályozni a tej habosságát...
A GLS futárunk mindig, mikor szervízbe vitte a Saecot, kicsit mosolygott rajtam, ő is Jura-t javasolt, elmondása szerint 6 éve van nála egy felújjított C5 hiba nélkül.
-
Scale
őstag
válasz
Nagya21 #6323 üzenetére
Elsőre megmértem a tesztcsíkkal és 2 piros négyzet jött ki, a harmadik ilyen félig ilyen félig olyan de inkább zöld volt így most 2-esre állítottam, gyárilag maxra volt állítva.
Az energiatakarékos mód is gyárilag be van kapcsolva viszont az sincs kifejtve hogy miben másabb mint anélkül, mi a különbség? -
tng
tag
válasz
Nagya21 #6242 üzenetére
Mindenkinek köszönöm, ez volt a megoldás, ennyire eddig nem szedtem szét. Ez az első "rendes" kávéfőzőm, nem voltam járatos a témában. Pedig a leírásában is biztos benne van. Csak mivel a szerviz múltkor cserélte, úgy hogy előtte az ügyfélszolgálaton direkt rákérdeztem, hogy nem lehet-e, hogy valamit én csinálok rosszul, így nem is gondolkodtam ebben.
-
-
Beni2360
félisten
-
-
törölt tag
válasz
Nagya21 #5892 üzenetére
Köszi! Hiszek neked, melyik Magnifica Evo típus a gépetek?
Azt hiszem megtaláltam. Vadállat. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Nagya21 #5883 üzenetére
Érdekes konstrukció mindenesetre, de néhány szétszedés-összerakás után jól átlátható ez is.
Van még tovább bonyolított változat, az EA9000, ahol motorvezérelt az őrlésfinomság állítása, a kifolyó magassága, illetve manuális felső betöltőnyílása is van az őrlemény részére:
-
Andreaspasco
tag
válasz
Nagya21 #5744 üzenetére
Ha egyszer jársz a metróban, akkor a Rioba Gold kávét próbáld ki!!
-
bazsimano
őstag
válasz
Nagya21 #5719 üzenetére
koszonom mindenkinek a valaszokat!
ma probalok kavet venniaztan szerintem a holnapi nap amikro a gyerkocok oviba/suliba lesznek akkor kibontjuk.
Biztos ami biztos keszitek videot is rolaaz ordog sosem alszik alapon...
kavebol meg illy/vagy lavazza lesz szeirntem amit talalok a kozelbe...
melyik ajanlottabb?
elore is koszonom! -
bozont
veterán
válasz
Nagya21 #5692 üzenetére
Köszi. Én is 4-5 között használom kávétól függően, hármason már sokszor darabos a folyása és a kávé is keserű.
Érdekes hogy néztem egy-két ilyen behangolós videót és mindenhol 1-2 állásra tekerték a darálót. Persze más gép meg, kávé, de akkora eltéres csak nem lehet.#5688 Kiskutya
Ha már bevan töltve a kávé akkor csak menet közben, de üresen bármikor lehet. Nincs kávészem ami beszorulna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest