Aktív témák
-
Depression
veterán
válasz
South Velen #8341 üzenetére
Annak a re-csökkentésnek mindenki örülne. Én biztosan nem leszek az első, aki rohan a 4850-ért a boltba, de előbb-utóbb úgyis benevezek egyre.
-
peetmaster
senior tag
válasz
South Velen #8341 üzenetére
Osztom americanidiot véleményét.
Nekem sem a directx11, vagy éppenséggel a shader model 5.1 a mérvadó. Ezek előnyös tulajdonságok az Nvidia-val szemben, de nem biztos, hogy ilyen áron. Mindenképpen érdemes lesz megvárni, hogy mit reagál az Nvidia ezekre az 58-as kártyákra, mellesleg pár hiteles tesztet is szívesen látnék majd. De ha tényleg nem lesz 5850-es ATI 70k alatt, akkor el fogok rajta gondolkodni, hogy biztos, hogy megéri nekem ezt az összeget? Pláne akkor, ha az Nvidia válasza az lesz, hogy lejjebb viszi a gtx285/295 árát.
-
Zeratul
addikt
válasz
South Velen #7694 üzenetére
Kérdés hogy a nagy engine gyárosok hogyan viszonyúlnak ehhez. Ha Carmack, Tim Sweeney, Valve, Cryteck úgy döntenek hogy nekik kell a tesszelátor akkor az nV nagyon megcumilja, főleg ha fizika estén a Havokot választják a PhysX helyett. Intel biztos hogy Havokot fog használni a Larabee mellett, AMD nem kétséges, a voxel alapú grafikának meg a ATI felépítése kedvezőbb mint az nV.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
South Velen #7690 üzenetére
A még be nem jelentett PhysX címek közül a Backbreaker a biztos. A többi kérdéses. Gondolom nem adják magukat olcsón a stúdiók. Főleg, hogy látják mi a tényleges erősorrend a GPU piacon.
-
janos666
nagyúr
válasz
South Velen #3959 üzenetére
Nekem szépen telerajzolta mind a 4 magot a taskmanager, mikor GTA IV-el próbáltam. Persze csak az 0-ás mag plafonozott roskadásig 95-100 körül, a többi 80 körül firkált, néha lentebb, 100-as csúcsok nem is voltak. De az uccsó 3 mag kb egyformán stagnált. Lehet, hogy közrejátszik, hogy a Catalyst is használ már elvileg 4 magot is, de nem lehet, hogy az 1.0.0.3-as patchel már 4 magot is bevon maga a játékmotor? (épp ennél az uccsó patchnél olvastam, hogy optimalizálták a fizikát, lehet ez volt a legfőbb optimalizáció, egy újabb szál...)
-
Bluegene
addikt
válasz
South Velen #3956 üzenetére
olcsóbb 1 gpu-t kifejleszteni mint 2-t, ugyanakkor megérheti ha sokat adnak el
én azt nem értem miért nem tudnak mittommén 2 ghz-es gpu-t csinálni mikor prociból már rég tudnak, kicsi magméret nagy sebesséfg
HSM: jössz te még az én utcámba, akkor miért van az h az ati gpu-ja kábé egy 1950pro szintjén van, és mégis egy 1950prau-n nem futnak normálisan ezek a játékok
-
Cagm^c
tag
válasz
South Velen #3929 üzenetére
Hát én nagyon remélem, hogy igen, és az 5870-be egy másik chip kerül. Egy méretre akkora, mint ami most a 4870-ben van. Abba beleférhet az 1600-2000 SP.
Nekem az se számít, ha kezdetben nem lesz kapható. Úgyis csak jövő március környékén szándékozom lecserélni a kártyámat. Akkor meg gondolom már hemzsegnek a gyári OC-k.A másik lehetőség pedig az, hogy marad ez a pici chip, de 1000MHz-en. Ha már úgyis ebbe az irányba mentek el a 4890-el ( mármint a brutális órajelnövelés ).
Mitől nő jobban a játékokban mutatott teljesítmény? SP vagy frekvencianövelés?
Szerk: Megjegyzem, hogy a 4850 szerepét már most is felváltották egy kis chippel, és az igazi "nagyok" most a 4870 1GB és a 4890. A 4770.ből még így sem hoztak mi mindent. Gondolom nem véletlenül tiltja az AMD az OC-t.
-
nixx-21
őstag
válasz
South Velen #3929 üzenetére
RV740 = 4770
RV730 = 4670/50
RV840 = ?tessék folytatni a sort.....vagy 5770 vagy 5670
-
Gaboman
nagyúr
válasz
South Velen #1214 üzenetére
Én még véletlen sem húztam fel magamat rajta,csak felesleges addig találgatni amíg célegyenesben nem lesznek a kártyák!
-
Cagm^c
tag
válasz
South Velen #265 üzenetére
GT200 vs RV770=>Idle többet esznek, full load meg csak azért nem , mert jobb a gyártástechnológia. De ha az nV beéri őket, akkor a nehéz helyzetbe kerülnek. A GT200b-vel pedig úgy tűnik, hogy ez bekövetkezik. Mindketten 55nm-en lesznek. Ha az ATi nem lép valamit, akkor csúnyán ki fognak kapni az nV-től. Persze azt még nem tudni, hogy miért hallgattak ennyire az elmúlt fél évben.
-
gyiku
nagyúr
válasz
South Velen #30 üzenetére
1 atlag porszivo 1500w. ha a hangja is olyan lesz, na az a buntetes
-
cizoe
őstag
válasz
Nem is szabad őket komolyan venni...
-
Havajava
tag
válasz
Lehet, hogy az ati külön "fű" alatti bevételre számít még különböző országok villamos energia ellátó cégeitől.
Mert az tuti, hogy én még egy 400watt fogyasztású kártyát se rakok a gépembe, így se győzöm fizetni a villanyszámlát.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
South Velen #10 üzenetére
Hát az nVidia válasz a GT300 lesz de arról is azt pletykálják hogy csak kb. egy év múlva jelenik meg. Ha az új ATI-k ki jönnek a nyáron akkor az ATI megint lépés előnyben lesz mert az NV csak késöbb tud majd felmútatni méltó elenfelett. Ami már DX11-es lesz és támogatja a DX10.1-et is és hát nem egy játék jönn a közel jövőben ami olyan lesz mert a fejlesztők is felismerték hogy jobb a 10.1 ami meg nekűnk is jobb mert DX10-ben nincs AA. de ez már egy kicsit off
Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest