- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- A HMD visszalép az USA piacáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
7600GT:
Szerintem fél-egy év múlva az R6xx hülyére fogja alázni a hasonló kategóriáju nV-ket...
alig hiszem, hogy ilyen mostanában lesz játékfronton. amíg a hangsúly a pixel shadereken van, addig a G8x/G9x alapú kártyák hasítani fognak.memória-dolgok: egyes 8800GT teszteken elég jól látszik, hogy 1680x1050 4xAA-ig nem limitálja a memória-sávszél a kártyát. a 3870-nek lesz 33%-kal több sávszélje, tehát mondjuk 1920xezerakármeddig-ig lehet hasonló a helyzet (+ amivel a ringbus hatékonyabb, de az 2560x1600-ig nem fogja elvinni).
-
Gaboman
nagyúr
Vistán itt a ph-n visszaesik a teljesítménye az bizonyos,XP alatt 16xAF mellett 23.96Fps az átlag nálam.1280x1024 High
Jó drivert kell írni vista alá majd az új jövevénynek és akkor ott sem lesznek visszaesések az XP-hez képest!Drizzt:Nem,High beállítások mellett Very high-on a GTX-et is odavágja!
-
Bagira01
veterán
Egyenlőre a crysis az a játék amihez vga-t veszek. Ha az rv670-n akadás nélkül fog szaladni nv-val azonost beállítások mellett(nem 800x600 és hasonló nyalánkságok
) akkor ati lesz. Egy ideig elleszek vele. Nekem úgysem játékra kell hanem markolni, de azért az is lényeg, hogy egy újabb játék ne akassza meg
-
Bagira01
veterán
Ez már eleve jó pont. Meg az ati 3dmark-ba se kutya(mondjuk nem azzal játszik az ember). Csak ne a tuning kárára csökkentsék a fogyasztást
. Játékokba meg nem nagyon aratnak szóval ezzel a kártyával komolyan rá kéne kapcsolni(és vmi faxa drivert is kidobni mellé). Mert megmondom őszintén, hogy nem szívesen vennék nv-t
-
Bagira01
veterán
Reméljük, legalább ebben túltesz az nv-n ha már előreláthatólag gyengébb lesz, és itt nem álom lesz az 1Ghz vagy legalább 950Mhz
, mint a 8800GT-nél a 800Mhz. És ugye ne felejtsük azt sem, hogy a remény hal meg utoljára
FragMaster: Fogyasztás le van kakilva, az aztán végképp nem zavar, csak akkor rakjanak rá olyan hűtőt ami mellett meg lehet maradni
-
Bagira01
veterán
Hát, ha azt nézzük, hogy hd2900xt az is megy olyan 840-60-t az azért nem annyira rossz. Meg az én hd2900pro-m ami ugye csökkentett fesz az is ment 860-t normál körülmények között
És ugye itt a melegedés is akadály volt. Reméljük jó irányba befolyásolja a tuningot az 55nm
-
Foxmulder89
senior tag
Nekem 3 ATi volt idáig, 9700Pro, 9800XT, X1800XT és tényleg nem erőssége a tuning sajnos ~10%, de a HD2900nál már jobb a helyzet azzal a 20%gpu 20-30% memória tuninggal, ha erre még rádobna egy lapáttal az 55 nanó akkor emelt órajellel is eltudok képzelni ugyanilyen vagy még nagyobb mértékű tuningot, csak legyen igazam
-
korcsi
veterán
-
leviske
veterán
Azt magyarázom, hogy én annyira nem hinném, hogy lenne külön DX10.1-es játék, mivel pár újítást kivéve (ha van) inkább csak megkötötték a vga gyártóknak, hogy mit kell beleépíteniük a kártyájukba, mielőtt azt kiadják, hogy biztosan tudjon minden DX10-es játékot futtatni. Tehát ha neked DX10.1-es karid van, akkor elvileg biztosabban van optimalizálva DX10 játékokra, mint egy sima DX10-es kari.
MOD: kezdve ezzel a SBAA/MSAA üggyel, hogy az ATi-k ezért lassabbak...(Remélem kilehet venni amit akartam írni).
-
leviske
veterán
A lényege szerintem az, hogy a Microsoft picit rendbe akarja rázni a két gyártót a DX10.1-el, mert eddig szabadon választhattak, hogy mit pakolnak bele a karikba és így nem túl fer játszmában van az nV és az AMD, mert jobban építenek a nV technologiájára (vagy is ami a karijukba van pakolva) a játékok, mint az AMD-ére. Tehát elvileg a DX10.1 nem érinti különösebben a játékgyártókat, csak a kártyákat.
És ezért is valószínű, hogy a nV nem siettette azt a DX10.1-et a kártyáiba, viszont az AMD igen.
(Valaki oltson le, ha rosszul értelmeztem a szöveget)
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A GI-re és a Radiosity-re nem csak a GPU GS képessége add megoldást. Lehet a processzorral is számoltatni (Ray-Trace). Van GI a STALKER-ben is, csak valamilyen konzol paranccsal hozható elő.
A VS az alig változott az SM3-as formájához képpest. Maximum annyi lesz, hogy erősen használni fogják a Vertex Texture Fetch-et, például a Displacement mapping-hoz.A hardveres MSAA-nak nem igazán van esélye az rv670-ben. Inkább az AF a fő problémája a chipnek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Practicle alapú GS kódok nem túl nagy problémák maximum az ütemező nem osztja ki hatékonyan a munkát, de ettől még nem fekszik ki a GF8.
Mit írjak a VS-ről? Semmi új nincs benne csak bepótolandó lehetőségek.Elvileg a G92 továbbra is 16-os batch-csel dolgozik, szóval a Pure VS sebesség marad a chip képességének a fele.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az, hogy nem lesznek egy darabig az egy dolog, de a GS egy lehetséges fejlődési irány korrekt képességekkel amikre lehet építeni.
A global illumination egy megvilágítási modell, mely nagyon realisztikus eredményt ad, a wiki szépen leírja a lényeget. [link]
A radiosity szintén egy kiváló megvilágítasi megoldás. Arról van szó, hogy a való világban nem csak a fényforrás képes fényt kibocsátani, hanem a fényt visszaverő felületek is. Erre van a radiosity. Wiki szintén tárgyalja, elég korrekten. [link]
A Ray-Tracing pedig a raszterizálás mellett egy nem igazán elterjedt modell. Sugárkövetés elvén működik. Arról van szó, hogy a lehetséges pixelből indul ki pár sugár amit lekövetve eljutunk a fedetlen geometriai alakzatig. A probléma, hogy kegyetlenül számolásigényes a rendszer, így jelenleg még jobban megéri a raszteres elvet használni. A jövőben valószínűleg nem egycsapásra váltja fel egymást a két technika, egymás mellett is működhetnek. A raszteres megoldással az lesz a baj, hogy a geometria részletességének a erős növekedésével erősen csökken a raszteres technika hatékonysága, mert borzalmasan erős hardver kell majd a nem látható felületek kezelésére.
-
FragMaster
addikt
Én is ezt mondom
Persze, hogy a 8800gt nem tud 256-nál többet és soha nem is fog, de a mag támogatja...a gtx meg valszeg más nyákot is kap
AA teljesítményt meg...hát biztos ők tudjáknem tudom miért terjeszti mindenki, hogy az rv670 változatlan az r600-hoz képest...hisz 55nm + dx10.1 + nyugodtan beletúrhattak más részekre is számadatok ide vagy oda.
Én véleményem persze. -
FragMaster
addikt
-az első gondolom azt jelenti, hogy 384bitre képes ha nincs letiltva...ebben nem vagyok biztos.
szerk.: evidens, hisz g92 maggal készül pl az új gtx is mely 384 bites...ne feledjük nem a 88gt az egyetlen g92, és ha az 256bites az nem jelenti azt, hogy az összes az
-a második pedig az jelenti, hogy az r600 kulavödör AA teljesítményét kipofozták az rv670-ekben -
-
Dare2Live
félisten
8800GTtöl sem várunk csodát oszt mégis az lett. Ki tudja...?
Gaboman meg szimplán egy durva ATI Fan aki ha meglátja a 8800GT teszteredményeket pl [link]mindegy, hogy 10en uazt hozták ki olyanok is mint a linkelt Anandtech szerinte az ettöl függetlenül: "Hamisítás, mindenki hamisítja az eredményt." -
Gaboman
nagyúr
Arra a tesztre egy másodpercet is kár pazarólni az úgy nem igaz ahogy ott van,mert ha mégis az lenne akkor az ATI készítsen egy nagy konténert és az összes 3870-es kártyáját dobja bele,a 2900XT és a 8800Gt között sincs nagy külömbség,és itt meg óriásinak tűnik.
Ezek szerint az új kártyák közel sem tudják azt mint a mostani XT-k,ezt ugye nem hiszed el! -
Gaboman
nagyúr
Nincs nagy gépigénye?
Azt azért nem mondanám!
Van azért ahol 30FPS-re leviszi most így jobban belemrülve a gambe 2-3 szór találkoztam ilyennel.
És még biztos lessz is benne ilyen,jó tudom az én rendszerem sincs még kihasználva,mert a procin sokat tudnék még húzni biztos hogy még jobban menne.
Csak a tesztek nem ezt mutatták ról hogy jól megy,benchmarkokban nagyon le volt maradva az NV-től,ezen szerintem mát változtattak. -
valószínűleg azért nem, mert nem csinálnak HQAF nélküli tesztet (ezt nem tudom, csak feltételezés).
azért kolonc, mert driver oldalon kegyetlenül megszenvednek miatta, hogy a 2-dimenziós pixel shadereket hatékonyan futtassa a kártya, míg a GS és VS kódok nincsenek olyan súlyban sehol, hogy az ezekre optimalizált egységekkel valami komolyat fel tudjanak mutatni. -
Abu85
HÁZIGAZDA
A GPU-k masszívan párhuzamosított chipek, amiknél eddig nem volt értelme több mag használatára. Viszont a mostani GPU-knak olyan nagy a mérete, hogy képtelenség a magot kellően redundánsra tervezni, így érdemesebb szétválasztani a chipet, hogy hibás gyártás esetén ne kelljen kidobni egy baromira nagy méretű és sok tranzisztort felemésztő magot.
-
Dare2Live
félisten
hihetetlen, hogy újabban minen alkalommal NV ennyire elkeni ATIt. ATInak eddig felső katban nemvolt játékosa GTX/Ultra csúnyán elverte ellenben egyel lejjebb jól ment a 2900pr/xt. Innen viszont az 55-65Ks 8800GT megjelenésével eccerüen labdába nem rúg már elnézést de miez: alázás?
[link]Egyébként tetszik az anad cikk címe ami:
"NVIDIA GeForce 8800 GT: The Only Card That Matters"nagy igazság mert innen nagyon gazdag fog csak GTX/Ultrat venni alig jobb a GTnél.
Persze gondolom nemsokára jön az új 192/160as új GTX/Ultra. -
Foxmulder89
senior tag
Biztos lesz szerintem a kérdés csak az hogy mikor
Személyszerint én nem használnék 2aa-nál többet, főleg hogy ha natívban megy a moncsi vagy esetleg egyel alatta..azalá meg minek? inkább a felbontáson tekerek, azt meg már mondtam aki 1280..1680 6-8AA val akar játszani az megérdemli
SBAA nem itt lesz speciel? -
Foxmulder89
senior tag
Na hát az viszont a marhaság
inkább élvezné a grafikát...1600x1200 szűrőkkel elég szép tud lenni és lenne bőven fps-e..125 felett nekem tökmind1, max arra kellett 333 codba hogy nagyobbat ugorjak, vagy 600-1000 hogy hangtalanul járjak (tényleg,bug )
de lelett korlátozva 250re hivatalosan a maximum fps, úgyhogy onanntól tökmind1 -
Foxmulder89
senior tag
Hát a 2900-asok 750 ről 880-at mennek húzva 80nanón, emellet melegednek meg fogyasztanak mint az ál@tm akkor 55nanón egy hűvösebb kari sztem simán megy legalább 925-t, és szerintem még keveset is mondtam
Ja, meg majd megküldjük egy kis fesszel úgyis dupla hűtést kap az erősebb
mod: gyorsabb voltál Keszegduda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Klaus Duran: 2025 dude
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Macbook White 13" unibody
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest