- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
bolcsodal #44179 üzenetére
Arra gondoltam, amir az össz-teljesítményről grafikonizáltak, hiszen éppen a leglényegesebb különbség a DX9 vs. DX10 teljesítmény a két kártya között, azaz, ha egyben tünteti föl valaki az egészet, akkor a két kártya hasonlósága jön ki, ami hatalmas tévedés.
Hát, az ATi drivereinél nem lehet biztosra menni, és ezeknek köszönhetően más játékokkal tesztelve is homlokegyenest más jöhet ki.Pl. anno teszteltem a CF-t, és alig 1-2 játékban lehetett értelmét látni, míg a netes tesztekben mindenütt hatalmas CF fölény látszott 1 kártyával szemben, mert gondosan válogatott programokkal és meghajtókkal teszteltek. Ez is a megtévesztés egy formája.
-
katt777
félisten
válasz
bolcsodal #44166 üzenetére
Hát még Clear Sky-ban, ahol DX9-ben egy csomó minden meg sem jelenik!
Hurkafej: Ált. a HDR-es megoldásoknál javulást tapasztalsz majd sebességben, SM2-nél azonos szintet, vagy minimális romlást. 3D06 szépen kimutatja, persze megfelelően igényes beállítások mellett, hogy meglegyen a kihajtás.
popey37: Csak föl ne ébredj!
Nézd meg a honlapomon a HD4870 teszteket, v logoutomon külön föltéve a HD4870 vs. HD3870X2 tesztet. DX9 fölött a HD4870 lemosta a pályáról a vízhűtéssel támogatott, agyontuningolt 3870X2-t (kb. fordítva, mint XP-n), ergo 5750-től bizonyosan esélytelen a nagy étvágyú öreg fószer, még ha két töke van is.
XP alá persze mindig is az egyik legjobb kártya marad teljesítményben, de azért erős túlzás azt állítani, hogy a valamit is számító kategóriában odaverne az újdonságoknak.
-
katt777
félisten
válasz
bolcsodal #44010 üzenetére
Nem biza!
Privátban is rengetegen jelezték, meg én is tapasztaltam, hogy mivel nincs komplex, bármit futtatni képes meghajtó, csak időről időre optimalizálás, ezért egy újabb játékhoz faragással régebbi játékok kezdenek el bugzani, és persze vice versa, de gyakran tesztprogramokban is látszik a visszaesés, ahogy pl. 9.9 után elkezdenek csökkenni a 3DMark eredmények. Ilyen esetben érdemes az adott szériára optimalizált utolsó meghajtóval próbálkozni, mielőtt az ember újabbakat kezd el fölöslegesen installálgatni, és csak azt látja, hogy minden szar.
Az összes ilyen programhibát (alapbaj: "feltettem az új drivert, és X program belassult, vagy megjelenítési hibákat produkált") 95%-ban megoldja a régi driver visszatelepítése, viszont ez meg nem feltétlenül segít az újabb játékokon. Nálam pl. a Republic Commando meghal az első pálya betöltésével, és kilép, de az még 9.9-cel, szóval sztem simán a HD4870 nem jó már neki (lásd még: régi hardver/szoftver le van szarva). Lefogadom, hogy nV kártyán menne.donjohnson: Lásd fent. Vagy lásd régebben e topicban, amikor sok ilyen probléma vetődött fel. Lehetett persze azóta is, csak régen néztem be.
10.1-ről: 3DMark06-ban erősen csökkent a HDR teljesítmény, SM2 kevésbé, 3DMark Vantage viszont erősen javult, Heaven benchmark megint romlott, de azért, mert a füves teszttől 3-ban 1/4-ére esik vissza a driver teljesítménye (minden maxon 1680x1050-ben 16XAF 4XAA 28-30 helyett 7-8FPS), ill. +1-nél tapasztaltam ugyanezt, OpenGL-ben meg ismég jön a feketeség, viszont ezúttal csak némelyik teszt felső felét takarja ki. Játékban még nem tudtam meg nézni, de az tuti, hogy XP-n érdemes a 9.12 hotfixnél maradni (ill. 4xxx szériások a 9.9-nél, 3xxx-asok pedig a 8.7-nél), W7/Vistára viszont érdemes lehet tenni egy próbát vele, és csak aztán visszatenni az előzőek valamelyikét.
Ja, és többnek tűnnek Vantage-ben a sziklák az űrben, és bizonyosan több a fény effekt, valamint Heaven-ben sem emléxem, hogy anno minden kéményen lett volna füst. -
kriszbon
őstag
válasz
bolcsodal #43715 üzenetére
Ahhoz akkor Rivatunert használtam, a CCC nem volt fent. Kitesztelni hogy mennyit tud ATT-t használtam, de csak a GPU-hoz, mert a ramot azt CCC alatt tudtam hogy max mennyit megy. Egyébként 835-nél kezdett hibázni, 830-on még a Mark lement simán, csak nincs már meg az eredmény, de sok különbség nincs és használni 770/1050-nen szoktam [link].
Az enyémen Samsung 1ns ramok voltak amiknek illik tudni minimum az 1Ghz-et. -
kriszbon
őstag
válasz
bolcsodal #43712 üzenetére
Netezésre még elmegy valahogy, de a 3850-es sokkal bikább kártya
Jól látod ezen nincs tápcsati, halk és nem melegszik nagyon, idle leveszi az órajeleket 160/250-re így kevesebbet is fogyaszt, mint a mostani kártyám is.
Egyébként Trémárkban ratyin teljesít ráadásul nem is húzható nagyon mert csak annyit megy mint ami a képen látszik (4670) vs (3850) és hogy legyen jobb is (mostani kártyám)
Nekem aztán mondhat bárki bármit hogy gyorsabb a 4670 meg mutogathat tesztet is ha akar, mert azért nem mindeggy hogy 35GB/s vagy 66GB/s a mem. sávszél.
Esetleg azokban a tesztekben mindegyik kártyát a rá optimalizált driverrel tesztelték volna, nem az újabbra optimalizálttal akkor a 4670 nagy sz@rban lett volna és milyen csúnyán nézett volna az ki.
Amúgy nagyon jó kis kártya és ha valaki olcsón hozzájut akkor megéri úgy 1280-ig. -
katt777
félisten
válasz
bolcsodal #34841 üzenetére
Honlapomon a mindig legfrissebb linkje (legutóbb 09.08), ATI Tools nem létezik, csak ATI Tool és ATI Tray Tools, előbbi vacak, utóbbi nem veszi le rendesen a feszt 3870-nél (de 3850-eseknél állítólag rendben van, bár + tuning csak forrasztással megy), ezért jobban melegszik a kari. A RivaTuner a letölthető PowerUser beállításaimmal - és + tuningra is bő lehetőséget ad, viszont a program régi hibája a Powerplay kezelésének hiánya.
A mag (és a RAM) órajel emelése változó mértékű, mert a beállítotthoz legközelebbi alacsonyabb értékre emel a kártya, tök mindegy, melyik 3rd progit használod. -
katt777
félisten
válasz
bolcsodal #34409 üzenetére
Stabilabb/gyorsabb/tuningolhatóbb. ATI-nál soxor tojnak a régebbi cuccok tulajaira. Volt itt, aki feltette 8.8 után az XG-t, és mindenben gyorsabb megjelenítésről számolt be, illetve elmúltak a kifagyások, kék halálok is.
Én Uninstall All. + driver sweeper + reg pucolással szoktam eltávolítani (nem csökkentett módban), de még úgy sem mindig tökéletes, ezért van egy full rendszermentésem bármiféle VGA-driver nélkül. Ha nem jó, partíció 5 p alatt vissza, driver fel, és OK. Túl soxor szívtam már ATI driverrel, bár anno még AMD-s lapban, Intel óta nincs igazán gondom velük. De azért inkább a biztonság. -
as_Rock
őstag
-
válasz
bolcsodal #33940 üzenetére
Felraktam. Nagy változást nem láttam játékoknál (bár az is igaz, hogy azóta csak EVE online-t nyomtam), de a videolejátszás mintha tényleg megvadult volna (az előző asszem a 8.3-as volt). Durva a video minőségének változása, ha rányomunk CCC-ben egy kis élességet meg zajszűrést. Az állam leesett.
Persze nyílván rossz minőségű videoknál szembeötlő a változás.
-
fekeandras
őstag
válasz
bolcsodal #32539 üzenetére
Áh.figyelek.Annó próbáltak már rámsózni (sajnos itt a PH!-n) X800XT-t FireGL -ként,amire egy FireGL V7100 hűtője volt ráfaragva (a közhiedelem szerint egyforma a kettő kártya pedig ez abszolút nem igaz).Mivel már előtte és jelenleg is ilyen kártyát használok (FireGL V7100) hamar kiderült a turpisság.
Miért hiszik azt eggyesek hogy bármit megtehetnek...
-
#TOTTI
őstag
-
fekeandras
őstag
válasz
bolcsodal #32533 üzenetére
Nekem is gyanús.Dettó 3650-nek néz ki.Igazából nekem csak a CS ill a CoD2 van a gépemen.Ahhoz biztosan elég lessz.Jó vételnek tűnik ennyiért.Everest-et csinálok este vagy holnap délután.Az a baj hogy annyi időm sincs hogy leüljek egy kényelmeset sz..ni.Van még valamilyen program az everest-en kívül amivel lehet ilyen riportot csinálni.Megnéznén több programmal is.(Biztos ami biztos)
-
katt777
félisten
válasz
bolcsodal #31546 üzenetére
Halo 2?
Nem érti, miről beszélek. Egy 100 éves autót is használhatsz ma, ha amúgy rendben van, a Programot nem. És DIREKT készítik úgy a programokat, hogy fejleszteni KELLjen, hogy patchelni KELLjen. Valahogy egy PoP1-et, egy Rick Dangeroust. egy Stunts-ot, stb. nem kellett patchelni. Számomra szánalmas ez a fajta szerecsenmosdatás, hogy "nem úgy készült, hogy jó legyen", amikor éppen ez az aljasság (no meg a visszafelé kompatibilitás hiánya a másik). És ha van egy régi gépem, sehol nem kapok hozzá alkatrészt, ugyebár. De ez nagyon OFF lett. -
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
bolcsodal #31446 üzenetére
Te nem tudod, nem a Riva. 2 féle leírást is találsz az oldalamon, akár még venti beállításokkal is (amelyeket módosíthatsz), ha nem tudnád megoldani.
edipqe: Olyan nincs. Van Ati Tool, és van Ati Tray Tools, mind2 az 19xx kariknál működött utoljára normálisan.
regger: Már rendelheted is a GFX Chillát.
Skacok, a 8.5-össel nem annyira, csak 100 ponttal volt lassabb a 3DMark. Itt valami rendszer-frissítés szart bele a dolgokba sztem. Anno csak SP3-ig volt fenn az XP (hotfixeket épp a sok szarság miatt nem szoktam), de utána felfixeltem. Hiba volt. Vistán is fent vannak, viszont azzal az adatbázisban elmentett eredményeket kaptam (CPU), szóval az XP a hunyó, és akkor a jelen tesztek szerint a Vistám gyorsabb is.
Mindegy, holnap ilyentájt megyek a P5Q-ért, úgyis megy vissza a szűz XP partíció. Aztán talán már 8.7-et tehetek föl.
TomBoy1986. Ha driver, akkor 1szerű: XP alá 8.5, Vista alá 8.6. Bár továbbra is rendszerre gyanaxom, mivel XG driverrel is ez volt a helyzet (CPU lassulás) nálam. De XP-n.
-
katt777
félisten
válasz
bolcsodal #31438 üzenetére
ATT-t még csak véletlenül sem!
Bali27: Mintha nem menne a 2D módod. Kimonitorozhatnád RivaTuner-rel. De én gyári hűtővel 40%-on még kánikulában is 45°C alatt voltam, ráadásul még gyári 2D beállításokkal.
ATI uninstall all-al és driver sweeper-rel próbálkozz.3DMark CPU score figyelem! Nem a Vista bassza el, hanem a 8.6-os Catalyst! Futtattam újra teszteket, és csak a teljes összetettségű tesztnél volt meg a korábbi eredmény, a többinél (különböző felbontásban) 150-200 CPU ponttal kevesebbet kaptam!
Én most gyorsan letöltöm a 8.5-öst, aztán tojok a 48xx karikhoz kiadott új driverekre. Persze úgyis le fogom tesztelni őket...
-
katt777
félisten
válasz
bolcsodal #31373 üzenetére
Most aztán végképp berágtam az ATT-ra. Nem tudom, mit csinál, mitől melegszik annyira (valamit tuti elszar, mert bootoláskor tűzforró volt a Chilla radiátora), de azt igen, hogy amíg le nem töröltem, nem indult el a gépem tuningolva. Szóval mindenkit eltanácsolok tőle.
Most csak a bios van, és 36°C-os a kari. -
katt777
félisten
válasz
bolcsodal #31362 üzenetére
De jók is voltak az ATT béták 1950XT-re!
Mondok egy jótot:
Feltettem az ATT-t, 1.174V-on 43°C volt a bios 37°C-kal szemben, ugyanazokkal az órajelekkel.
Levettem 1.132V-ra, amire lepottyant 38°C-ra, aztán beállt 41°C-on.
Most feltettem 1.3V-ra, máris 45-ön van.Tehát szabályoz ez a vacak, de valamitől melegszik is. Na, ezt most én, mint ATT prof. sem tudom, hogy mitől van. Nézek mindjárt 3D tesztet, mit csinál.
-
katt777
félisten
válasz
bolcsodal #31317 üzenetére
Persze, de akkor sem kéne csinálnia. Most volt valaki, akinél belekötöttek az egyik üzletben, mert a boltban állítólag nem ciripelt, de ált. cserélik. Ahogy gondolod. Bár azt is lehet, hogy megvárod, amíg már nincs ilyen kari, aztán viszed be cserélni, és akkor újat kapsz min. ráfizetéssel. Szokták ezt is.
FeRRaR1: Levett lappal, kikapcsolt Chillával, minden más ventit lekapcsolva sem ciripelt (Ct tápé ment, azt nem tudom kilőni, de az alig hallható).
-
katt777
félisten
válasz
bolcsodal #31311 üzenetére
Ali pár hsz-szal ezelőtt volt szó róla.
Kikapcsolhatod, de botor dolog lenne. Ha ATT-t használsz, ki is tudod kapcsolni.
A ciripelés hiba, semmi köze az ATI kártyák rendes működéséhez. Vissza garba. Basszus, nem fogaskerekek ezek, hogy nyikorogjanak, amikor lassulnak. Mi ez, motorfék?
Volt már 3 ATI PP-s karim, egy sem ciripelt. -
FeRRaR1
őstag
válasz
bolcsodal #31311 üzenetére
Softwaresen ATT, v bios, de szerintem nem az miatt van, ill lehet h ez garos ha nagyon ciripelnek
De sztem ne kapcsold ki, én Pl rá jöttem h nem is a VGA h nem a Tápom csinálja, közel hajoltem és a GPU Cv t kapcsoltam ki be, és mikor ment, a táp ciripelt halkan
(meg másnak is)Katt
Amid van Venti szabályzás Rt hez oldaladon, 3870 hez, azt át küldhetem havernak, 4850 ref re?
ill nem lenne gáz ha azzal használná?
-
Bundás22
őstag
válasz
bolcsodal #7700 üzenetére
Egyébként pofátlanul felhajtották az árát a 3800-as sorozatnaksem az nvidia sem az Ati jótékonysági intézmény, tudják h többért is megveszik
miért ha te árulsz egy pl.: használt tévét és jön két vevő az egyik max 30000-ret adna a másik adna érte 55K-t, te kinek adnád?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- EAFC 25
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Napelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest