- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
jockas
senior tag
de olyan is lesz, amelyikben azért tiltották le az egyébként jól működő egységeket, mert nem bírták megfelelően a tempót (bár ez utóbbinak ellentmondani látszik a magas referencia órajel).
Valójában erre reagáltam. Nagyobb a valószínűsége annak, hogy egyes részek hibásak lettek a gyártás során, mint hogy nem bírják a magas órajelet. A zárójeles részben te magad is ellentmondasz magadnak.
Az országunkban sokan így vásárolnak (ezt lehet látni egyes amd-s prociknál is)...de ők lennének a legjobban felháborodva, ha a rossz egységek visszakapcsolása után a kártya folyton fagyna és/vagy rossz lenne a kép. Az olyanoknak, akiknek alapból kellene a nagyobb teljesítmény jobban megéri már alapból 6850-esre költeniük, mint hogy a hibás kártya miatt többet bukjanak a cserével, mint amennyi lett volna a különbözet. Ez a kártya azoknak lesz jó, akiknek elég a 6850-es kártyánál gyengébb kártya.
30 körüli áron meg fogja érni...de 35 körüli áron szerintem nem éri meg. 40 körül már újonnan lehet 6850-est venni és nagyobb a különbség azért a két kártya közt 5 ezernél... -
jockas
senior tag
Inkább az lehet, hogy a 68xx-esek gyártása közben olyan selejtek keletkeztek, amikben hibásak lettek azok a részegységek, amiket letiltottak... Gondolom ezért is ajánlja a gyártó a hagyományos tuningot...az aktív egységek hibátlanok és azok bírják a gyorsabb tempót is, de a hibás egységeket visszakapcsolni nem kéne.
Arra alapozva, hogy aktiválni lehet és így nyerni plusz teljesítményt elég nagy pénzkidobás, amennyiben nagyobb teljesítmény kellene, mint amire alapból képes.
Akkor már inkább a legolcsóbb alap 6850-es...pár ezres a különbség (legalábbis jelenleg a 35 ezres árból kiindulva) -
Alister71
nagyúr
Amúgy a topik mikor lesz átnevezve? - jogos.
Ettől függetlenül 1 - 2 6790 (ami nem is értem miért nem 6830 lett. persze tudom marketink húzás, a 90-es végződés sok embert fog palira venni) vs 6850 tesztet megnéznék majd. ha esetleg valaki idetéved majd, én szívesen beállok megint 1-2 benchmarkra.dscholtz: grat, üdv a klubban, remélem elégedett leszel vele, jó kis karik ezek.
-
lehel22
tag
Ez egy rovid es velos megfoglmazas!
Ami pedig a "legyunk husegesek" egyik vagy masik gyartohoz , alljunk ki mellette , vedjuk, vagy eppen ocsaroljuk, azt valoban soha nem ertettem.
Szemely szerint annak drukolok , hogy ok csak "rugdossak" egymast es ne engedhesse meg maganak egyik se azt a luxust , hogy pl egy +3 eves CPU ( C2D , C2Q) ara mai nap is kb. ugyanannyi mint 2008 oszen.(bolti arrol beszelek) Ez nem pro-AMD vagy anti-Intel hanem pro-penztarca hozzaallas.
Ja es ez grafikuskartyakra ugyanugy ervenyes.Addig jo nekunk amig nem lehet kijelenteni egyertelmuen , hogy melyik a jobb es ok kenytelenek alullicitalni egymast. -
Móci
addikt
Egy óra counter strike után olyan 47 fok körül jártak a hőfokok, természetesen a venti fullon ment.
Alapból elég barátságosak a hőfokok, igaz jelenleg hideg van a lakásban, úgyhogy az is rásegít.
Most per pillanat 36-38 fok körül mozognak a hőfokok. Ha lesz időm, majd ráengedek egy 3dmarkot. -
zotyi85
tag
A sapphire 6850 elég barátságos áron van, kevesebbet fogyaszt a gtx460 1gb-nál. Hamarosan meg is veszem a sapphire-t. Tápot egyenlőre nem akatok váltani, elvileg ennek a chieftec 450AA-nak is bírnia kell, és eddig elég halkan végezte a dolgát.
Köszi mégegyszer, marad a sapphire 6850, és remélem nem fogok csatlakozni a BS táborba -
Alister71
nagyúr
Óvatosan a bios írogatással, a CCC-ben húzható max limitet ne állítsátok el, mert nem fog menni a vga. Elindul, de a wint már nem tölti be, újra indul.
Most szenvedtem vele egy jó fél órát. Csökkentett módban kellett driver sweeperrel pucolgatni, hogy elinduljon, hogy a winflhassel vissza tudjam rakni az eredeti biost.
A 11.4 és az ATT jelenleg jó együtt, a határ kikapcsolása után a GPU 1000 MHz-ig húzható az ATT-ban.
-
Alister71
nagyúr
Végül is nincs jelentősége. Gondolom a hardcore a legerősebb beállítás, az advanced valójában nem tudom mit takar, mert nem jönnek be mellette semmilyen beállítható értékek. A gamer gondolom a leggyengébb. Ezen gyengébb kártyákon is jól fut. De majd a rendes verzió 11-ben, mert 9-ben nincs semmi ami megfogná a karit.
-
Alister71
nagyúr
Próbálok majd beszerezni minimum egy Q8400-ast.
Alapvetően az volt a bajom, hogy páran csak fújták a magukét, de egy tesztet sem voltak képesek megcsinálni. Pont arra vagyok kíváncsi, hogy ugyan az a vga egy 4 magossal mennyit gyorsúl. Köszönöm, hogy vállalkoztál a tesztekre, és bizonyosságot kapok eredményekben is.Nem lenne szükség az "X" biosra, mert a sajátja is jó, de hiába írom át 850/1100-re, nem tudom elmenteni, valami hibát ír. Érdekes jelenség, ha a gyártót megváltoztatom akkor engedi menteni, de akkor meg nem rakja rá a winflash, mert nem stimmel a bios ID.
-
-
lsc
nagyúr
Nálam észrevehető volt a 4 mag cop-nál /egyébként a játék nem tökéletes, így is akad/, de sokkal kevesebb és nem olyan durván. Most éppen cs-eztem, az szépen megy így, de azt meg nem néztem x2-vel.
Mod polonic : Tudtommal már nem az van neki, azokat árulja/ta, de majd megmondja.
-
Alister71
nagyúr
Nálam a CoP szinte semmit nem reagált a proci húzásra. 3.2 és 4.0 GHz között semmi különbség nem volt. Legalább is a GTS450-el. A 6850-el még nem néztem. De ami késik, nem múlik.
E2160 mellé mindkét vga felesleges, ha 4 GHz-re húzza, akkor is. Max egy GTS450, 5750. Azok se lesznek rendesen hajtva.
-
Biga123
addikt
Az első következtetésem nekem is ez volt hogy mivel 4890-el nem akad ezért software-es hiba lesz bug vagy driver... és mivel nállam pl E8200-al újabb játékok lagg nélkül mennek..(Metro2033, Crysis, AVP) és nálla is a régi karival nem volt gond..ezért a CPU-t kizártam .. ennyi..
Bár azt nem értem hogy mért lenne máshol a cpu limit más architektúrájú kariknál.. mivel a cpunak ua-t a számítást kell elvégezni ua játékon belül azonos beállítások mellet... -
Beri
addikt
Az az elsődleges megjelenítő, amelyik az elsődleges porton van. Ha te többet dugsz rá, de csak az egyiket figyeled és az épp nem az elsődleges, az user error. Ő nem tudja egyedül kitalálni, hogy te melyiket nézed épp.
A képösszenyomós dolog meg a helytelen képernyőfelbontás eredménye. -
-
lsc
nagyúr
A vtx3d-ről tudok neked írni /a powercolor is szerintem ugyanaz csak más színben/, 2d-ben ha teljesen csend van a szobában akkor enyhe szélzaja van, 3d-ben megjön a hangja de ott is inkább szélzaj, szerintem elviselhető.
Ebben [link] a tesztben az 5 kártya közül a sapphire a leghalkabb, de nagy eltérések nincsenek, nem melegszik ez a csip.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen monitort vegyek?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Horgász topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- További aktív témák...
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest