- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
aginor
veterán
válasz
Biga123 #7010 üzenetére
De mondjuk nálad 4GHz-en megy, ami azért nem gyenge, hiába 2magos, az 3GHz-hez viszonyítva +33% nyers erő, ami már akár át is lendíthet. Metro, Crysis, AvP amúgy is inkább vga limitesek talán.
A Cpu limit azért van máshol mert az adott Vga kiszolgálásához más erőforrások kellhetnek, valamint a driver is ludas lehet (köztudott, hogy Ati driverei többet esznek).lsc: CoP-ot még nem tezsteltem ki, de az elődje a Clear Sky nagyon szarúl volt megírva cpu téren, mivel csak egy magot használt, azt is csak 70-80%-on. Trükközve rá lehetett venni a második mag munkára fogására, de azt csak kb. 50% al tette, viszont a játék teljesítménye vagy 20%-ot ugrott tőle, tehát nem vga limit miatt akadt. Pont emiatt a GTX460-at is ugyanúgy akad a játék, mint 4850-el..
CHIPman: processzorod mellé inkább GTX460-at ajánlanék, de a 6850-nel sem fogsz rosszul járni.
-
aginor
veterán
válasz
Biga123 #7005 üzenetére
Mivel "nem akarok beszállni a vitába" én sem, ezért beleszólok kicsit.
Én tökéletesen értem mit mond LSC kolléga, azt mondja, hogy ahol a CPU limitáló tényezővé válik, ott esik le az fps, de ez a limit nem állandó, hanem valamilyen jelenség okozza, pl hirtelen megnövekedett CPU fizika számolás. Ne feledjük, hogy a régebbi játékoknál sokszor problémás a több szálon való futtatás, így ennél a játéknál is lehet, hogy csak egy szálon fut, és ez állhat a probléma mögött. Érdemes lenne folyamatosan monitorozni a játékot (CPU és VGA szinten is), hogy kiderüljön az igazság (ALT+TAB az nem monitorozás nálam).
Az, hogy a 4890 alatt nem volt CPU limit, az nem jelenti azt, hogy a 6870 alatt ne lehetne. Tekintve, hogy a két architektúra különbözik, így máshol lehet a Cpu limit is, és még akár konstans lassulás sem elképzelhetetlen, hiába gyorsabb a videokártya. Viszont ha csak ennél a két játéknál jelentkezik, és a hardver igényesebb játékok simán futnak (pl: Metro2033, Crysis) akkor a Cpu kizárható igazából. Ugyanakkor a driver/szoftver bug is simán elképzelhető (előbbiek értelmében még valószínűbb is), érdemes lenne más drivert, vagy egy GTX460-at kipróbálni ugyanabban a konfigban. -
Dictator^
veterán
válasz
Biga123 #6996 üzenetére
A Bulletstorm 100% az.
Bár a League of Legends sem egy kiforrot játék még. Tudom 2008ban indult, de még mindig ingyenes jelleggel megy, atom sok a hiba. Nem csodálkoznék , ha tényleg a 6000-res szériával lenne hibája.
Sőt a 4890-el is volt olyan, hogy max beállitás mellett van egy FPS állitási lehetőség:
Fix 60, Fix 80, Stable, Benchmark, High.Nálam a 4890 is volt, hogy ha nem stablem voltam, akkor leesett a 40 köré, ha fix 60-ra beraktam jó volt. Aztán egy idő után ott is szar lett, max 80 lett ott is jó volt. Vsync ki-be, be-ki. Majd Fix 80on maradt és nem akadt.. tehát Én még mindig gondolom , hogy sem a kártya , sem a cpu nem hibádzik, hanem softwares próblémáról lesz szó.
Amúgy elfelejtettem válaszolni, igen ez lett a végleges, és ki is tudnám cseréltetni, de már nem akarom, tényleg remélem, hogy softwares a probléma.... nincs kedvem még nézelődni, hogy mit vegyek ez helyett.
Igazából amig bent volt a tartalék HD2600XT (Akkor adtam el a 4890-et) akkor evett a gép 105W-ot óránként, illetve terhelés alatt (pl League of Legends) evett olyan 140-150 körül.
Egy COD4 már 160W körül is zabált. De a lényeg, hogy amig a 4890, 160Wot kajált óráként idlé-be, a 2600XT 100W~ körül. 98-102W. Addig a 6870 100-105W körül eszik.Egy HD film alatt ugrik fel 130W-ra. Játék alatt 180-250W. (LoL alatt 180-190W)
Szóval szeretnék ennél a kártyánál maradni, a boltos aztmondta, hogy visszaviheti, ha úgy érzem nem jó.. de tényleg reménykedek a softwares hibában.. Legalábbis a LoL játéknél elhiszem, hogy az lehet, a Bulletstormról már csak a fórumos grafikai hibák után 100%ig hiszem, hogy arról van szó.. -
Dictator^
veterán
válasz
Biga123 #6994 üzenetére
Woops. Lehet mondasz valamit. Volt egy betervezett áramszünet az ELMÜtől, bár a bios beállíásaim ha jól emlékszem nem vesztek el!
De ránézek.
Amúgy mint ahogy írtam, miután a 3.képnél visszaváltottam beesett a proci 40-50% köré. Csak gyorsabban mentettem a képet.Szerk:
+ esetleg próbálj másik drivert..
Csak tipp de egy próbát megérhet...Az a gond, hogy amint látod , most be se jött a hiba. Illetve csak kitabolásnál.
A Bulletstorm meg 100% bugos, elég sokan sirnak core i7-el is, crossfireözött 5870-nél , hogy random szerüen akad.
Mint ahogy nálam, néha atomjó, néha meg akad. -
lsc
nagyúr
válasz
Biga123 #6989 üzenetére
Teljesen egyszerű, a vga nem ugyanaz. Ez gondolom kimaradt, de hát ennyi.
A személyeskedést meg hagyjuk, talán nem az én felfogásommal van a gond.
A "logikád" alapján akkor egy celeron is elég bármihez, hiszen az integrálthoz elég ? Ha így látod azt hiszem nem velem van a baj.
-
lsc
nagyúr
válasz
Biga123 #6981 üzenetére
Nem olyan bonyolult ez, a 4890-hez elég volt a proci, a 6870-hez meg nem,
Melyik része nem érthető ?
Mod Dictator^ : Az előbb még azt írtad hogy az a gond hogy ugyan nőtt az fps a 6870-nel, de néha leesik. Ezért írtam amit.
Egyébként leírtam amit gondolok, linkeltem egy elég egyértelmű tesztet, ennyi, lehet agyalni hogy esetleg a bolygók rosszul állnak,de én többet nem tudok segíteni.
-
lsc
nagyúr
válasz
Biga123 #6979 üzenetére
Nem olyan bonyolult ez, a 4890-hez elég volt a proci, a 6870-hez meg nem, azért esik be néha az fps. Ennek ellenére biztosan nőtt az fps a 6870-nel/ csak nehogy félreértés legyen belőle/, de néha leesik az fps, ugyanez van nekem ha x2-ként megy a procim, x4-nél megszűnik. Még szerencse hogy egész eddig ezt írtam.
-
lsc
nagyúr
válasz
Biga123 #6977 üzenetére
Azaz a játék jó, 60fps, vsync miatt, de néha egy torony robbanás után leesik 25re.. majd szépen visszaáll ha odébbhúzom a képernyőt. Idézet innen[link], ez sem jött össze.
Tehát nőtt az fps az erősebb kártya miatt, de néha beesik az fps. Ezt írtam végig, de ha tévedtem szívesen olvasom hol írtam mást
-
lsc
nagyúr
válasz
Biga123 #6968 üzenetére
Radeon HD 5770 41 (36)X2 68 (54)X4
GeForce GTX 460 43 (36)X277 (65)X4Itt [link] van egy példa, még az 5770 is gyorsul a 4 magos procitól, de a 460 miatt nem sokat ha x2 van alatta, a minimum fps meg nem is változik, pedig jóval erősebb kártya.
Radeon HD 5770 49 (35) 50 (36) 51 (37) 50 (36)
GeForce GTX 460 54 (36) 70 (56) 66 (48) 73 (55)Itt is látszik, nő az fps erősebb kártyával is, de 4 magossal az igazi, főleg ha a minimum fps-t is nézzük.
de azt már nem hogy ugyanaz a game ugyanolyan config és beállítások mellett egy erősebb vga-val szarabbul fut mint egy gyengébb karival.. Ezt nem tudom honnan vetted, még egyszer:
Azaz a játék jó, 60fps, vsync miatt, de néha egy torony robbanás után leesik 25re.. majd szépen visszaáll ha odébbhúzom a képernyőt.Ha nem is akarod megérteni akkor nehéz lesz.
-
lsc
nagyúr
válasz
Biga123 #6961 üzenetére
hogy ez a játék már nem kéne alapból fusson rendesen 1920x1080ba High graf, max élsimitás.
Értő olvasás.
Még egyszer, phenom proci x2 és x4-ként, ugyanolyan beállítás /proci 3,2, felbontás 19xx, szűrő minden ugyanaz/ stalker cop-pal nem kicsi különbség az x4 javára. Lehet ezt magyarázni csak értelmetlen, ki kell próbálni, ennyi.
-
lsc
nagyúr
-
aginor
veterán
válasz
Biga123 #6694 üzenetére
Azt nem tudom, ezért is írtam, hogy NÁLAM.
Egyébként NV-vel mindig több gondom volt ilyen téren, mint Atival, bár ez egyéni preferencia is, mivel a Catalyst-ot szoktam meg, így az jobban kézre áll, Forceware-ben olyan gyönyörűen eltévedtem (kb mint az 11.2 Catalystban).
-
wittman
aktív tag
válasz
Biga123 #6437 üzenetére
Én is arra gondoltam, hogy csak továbbra is ködösítenek...
A garancia intézőben, csak a hazai importőr bevizsgálásának eredményét várja a hardverker is. Mivel jeleztem, hogy a FarCry 2 benchmark-al egy percen belül jelentkezik a hiba, így azzal teszteljék, mert ugyanez a hiba van a játékokban és Furmarkban is kb. 15 percen belül.
A hardverker szervizese ugyanezt kérte az importőr szervizesétől.
-
Gabpassy19
csendes tag
-
wittman
aktív tag
válasz
Biga123 #6290 üzenetére
Ez nem naivság kérdése, hanem hogy ne nézzenek hülyének minket.
Többen jelezték a külföldi oldalakon, hogy az F3_C bios nem hozott megoldást, mint ahogy nekem se.Tegnap kaptam egy levelet a hardverkertől, mert érdeklődtem a kártyák sorsáról. Az áll benne, hogy ha a beszállító is hibásnak találja a kártyákat a tesztek alapján, akkor természetesen cserélik. A szerencse az, hogy a hardverkeres szervizese továbbította a nekik írt levelemet, hogy milyen tesztprogrammal(Far Cry 2 benchmark) lehet hamar kimutatni a no signal crash hibát, amit én pl. a Flaming Cliffs 2-ben, Crysis-ban, ARMA 2-ben még mindig előjött az F3_C bios-al is.
Küldtem egy keményebb hangvételű levelet a gigabyte-nak.
Kezdődök az, hogy már ATI nincs, csak AMD. Ők meg az ATI-ra hivatkoznak, hogy majd ha ők megerősítik a hibát... na ez a gusztustalan.
Tudom, hogy szélmalomharc és hiába lesz kicserélve mindkét hibás kártyám itthon(remélem), akkor sem hagyom, hogy hülyének nézzék azokat, akik sajnos belefutottak a rossz HD6850-es vga-kba.
-
-
MZsoltee
veterán
válasz
Biga123 #5740 üzenetére
Lehet hogy a memória chip tudná az 1250mhz-et csak a környezete nem, de a termék (6850) gyári specifikációit tudnia a kell, ha nem akkor garancia. A vga gyártó nem vállal garanciát a tuningra, ergo 1100 mhzet a te esetedben mennie kell, de nem köteles olyan kártyát építeni, ami alá tud dolgozni az esetlegesen gyorsabb memóriachipek alá. Más szóval itt nem a memória chip a szűk keresztmetszet, a BS-es kártyákkal szemben.
-
-
Beri
addikt
válasz
Biga123 #5106 üzenetére
Pár napja biztos emlékszel mikor A Toxic os vitánk volt akkor is közölted hogy nem hibásak a giga karik azóta kijött a memó javitásos bios a Gigára...
Soha nem írtam ilyet, hogy a BIOS megoldás és hállelúja.Te azt mondtad ,hogy a gigákkal semmi gond csak pár hibás kariról van szó utánna meg azt ,hogy a memória hiba giga sajátosság. hát mi ez ha nem ellentmondás...
"a giga kártyák túlnyomó többsége még mindig hibátlan, tehát igenis "pár hardware hibás kari"-ról beszélünk." - idézet abból a hozzászólásból, amire reagáltál.
Abu leírta, hogy ugyanazokból a modulokból, amikkel a hibás giga 6850-eket szerelték, más gyártó is rendelt, csak jóval kisebb tételben, így másoknál sokkal ritkább az ebből eredő probléma. Ebből következik, hogy a nem megfelelő chipek használata giga sajátossággá lett. Nem kizárható a körből a többi gyártó, csak a gigánál sokkal sűrűbben fordul elő ilyen jellegű hiba.polonic: Ahogy a screenshoton is látszik, 58 fok köré állt be a gpu hőmérséklete tartósan. Alapfeszen ez olyan 65 fok körül következik be (természetesen magasabb ventifordulat mellett). Elég nagy különbség, ha azt nézzük, hogy a kártya nem veszít a teljesítményéből semmit.
Nem próbáltam ennél lejjebb vinni a feszt, ezt is csak azért próbáltam ki, mert valaki írt itt arról, hogy 0.98V-on állítólag megszűnik a BS. Én meg nem hittem benne, hogy ennyinél egyáltalán stabil még a kártya.
Idle feszültség?? Az alapból 0.95V tudtommal (100/300 mellett). -
Beri
addikt
válasz
Biga123 #5100 üzenetére
Másold be, ahol azt mondtam, hogy nem giga probléma a rossz (állandó >=75%) ventivezérlés! Másold be, ahol azt írtam, hogy nem csak a giga próbálta bios-módosítással megoldani a nem megfelelő memóriamodulok használatára visszavezethető hibákat!
Akárhonnan nézed, a giga kártyák túlnyomó többsége még mindig hibátlan, tehát igenis "pár hardware hibás kari"-ról beszélünk. A fórumokon meg mindig azok a leghangosabbak, meg azokból van a legtöbb, akiknek gondjuk van az adott termékkel. Nem fog mindenki regisztrálni, majd beírni, hogy "nekem hibátlanul működik a 6850-em".Senki nem mondta hogy a "BS" driver probléma lenne.
"Azt már hallottam hogy az AMD nek nem erőssége a driver írás .. de ezek a hibák túlmutatnak ezen.." - ezt írtad abban a hozzászólásban, amire reagáltam.Arról pedig ne nyissunk vitát, hogy kinek vannak szövegértelmezési gondjai, maradjunk a videókártyáknál.
polonic: Igen, alulfeszelhető a VGA is, ebben a hozzászólásomban láthatsz egy screenshotot 0.981V melletti alapórajeles tesztről.
-
Beri
addikt
válasz
Biga123 #5081 üzenetére
A ventik állandó 75%-on tekerése, meg a memóriahiba giga sajátosság, nem a driverrel van baj.
lehel22: Igen, persze, gőzöm sincs. 6850-et se láttam soha, pláne nem gigát...
Azt mondtam, hogy ha hibás a kártya, vidd vissza és verd az asztalt addig, míg ki nem cserélik, mert ez a giga álláspontja is. BIOS-okat, meg drivereket sok évvel ezelőtt is ugyanígy fejlesztettek, ugyanígy felrakhattad a legfrissebbet.
Igen, vannak hibás gigák, de nem az a megoldás, hogy várja a nép a csodabiost, meg a csodadrivert, amitől majd szaloncukor hullik az égből.
Mért kell ezt egyből "arcoskodásnak" titulálni? Melyik állításom nem igaz?Ha kíváncsi vagy a konfigomra, ki van töltve az adatlapom. Win7 64bit alatt játszom, a legfrissebb bios van fenn a legfrissebb driverrel (igaz, hogy nekem F3_B-vel sem volt gondom 10.12-es catával). A kártyám január 13-án érkezett meg a nagykerhez. 1920x1080-ban meg nem tudok tesztelni, mert nincs akkora monitorom. 1280x1024-ben egyórás szőrösfánkról raktam már fel képet ide, ebbe a topicba. Nemrég egy másikat 0.981V-on alapórajelen, igaz, hogy az csak 800x600-ban futott kisablakban, de két órát.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Biga123 #5081 üzenetére
Én is ezen az állásponton vagyok. A ventivezérléses BIOS frissítésektől nézzünk el, az nem érdekes, azok teljesen beleférnek. De az ilyen frissítések, mint pl.: F3-C amivel játszhatóvá vállnak a játékok (bár még ez se 100%) az már kicsit durva. Egy kezemen meg tudnám számolni hány ilyen volt az utóbbi 10-15 évben.
///Krisz\\\: Na ezt velem csak egyszer játszanák el mert 1 órányira van tőlem a bolt és a költségekről nem is beszéltünk. A 2. hibás kártyánál már biztos nem egy hibás Gigával jönnék el, ha érted mire célzok....
-
Beri
addikt
válasz
Biga123 #5067 üzenetére
annak a "pár" embernek mért nem akarják gariba cserélni a kártyát?
Mert töketlenek, a boltosok hülyék, a fogyvéd meg nem létezik, meg sosem hallottak videókártyáról.lehel22: Neked is azt mondom, hogy akinek hibázik a kártyája, az vigye vissza a boltba és lápjen rá a boltos nyakára, ha annak ellenvetései vannak a cserével kapcsolatban. Más úgysem használ.
-
Beri
addikt
válasz
Biga123 #4476 üzenetére
várja meg míg lesz itt 10-20 hibátlan toxic al rendelkező ember és csak akkor vegye meg ..?
Nem. Vegye meg azt a kártyát, ami neki tetszik, aztán ha hibás, gariztassa. Meg ne az alapján válasszon az egyes gyártók modelljei közül, hogy melyikről nem talál itt negatív visszajelzést, mivel mindenféle logóval jött már ki hibás darab.Egyébként nagy erőkkel próbálok eljutni egy blackscreenig alapórajelen, mióta csak megvan a kártya. Eddig csak 1200-as memclock felett sikerült egy újraindítást kicsikarnom
Tegnap egy órát pörgettem a fánkot ilyen beállítások mellett:Tetszenek a kerek számok
-
wittman
aktív tag
válasz
Biga123 #4462 üzenetére
Megoldom én ezt.
Vásároltam tőlük nem csekély összegben a két év alatt, szóval egy kis ráhatás, hogy tesztelje már le a vga-kat normálisan pl. FarCry 2. benchmark-al, azzal nem kell sokat várni, hogy eldobja magát a vga...
Imádom az ilyen 3DMarkkal fut és oké a vga szervizeseket.
-
-
-
lestyanrobi
tag
válasz
Biga123 #3541 üzenetére
Amikor 28%-on megy a venti, olyankor is csinálja meg van, hogy más fordulaton is, de valahogy nem mindig
Lehet hogy rázza a házat, chieftech házam van amibe nagyon sok anyag van szóval az vezeti a rezgéseket rendesen. Kb. minden más ventimet kiszivacsoztam, hogy ne érintkezzen közvetlenül a fémmel.
De az a fura hogy csak néha csinálja ezt a hangot a kari, és főleg közvetlenül rajta érzem a kezemmel a rezgést, nem máshol. Még jobban utána kell, hogy nézzek, mi lehet a probléma forrása.
-
MZsoltee
veterán
válasz
Biga123 #3422 üzenetére
SAjnos várhatjátok a biznisz kövhéten el lesz intézve elcserélem a jelenlegi 4850-et meg adok mellé egy P35-ös lapot és kis pénzet, de a karit (6850) csak január végén fogom elkérni, mert addig vizsgaidőszak van...
Használtam én 4850-el is a tdp-je meg ugyan az kb, ha nem szereti majd akkor kap egy 12-es ventit 5v-on...
-
-
Pala
veterán
válasz
Biga123 #3327 üzenetére
Hát ezért szívok én, mert pont Crysis/GTA4-re kellene vga, amúgy meg inkább 1995-2000-es játékokkal játszom szívesen.
Mondjuk pont a fenti két játéknál szerintem jogos az erőforrásigény, viszont több más esetben én sem értem, mire fel a nagy gépzabálás.
No mindegy, ezzel a tudattal kell a gépre költeni; a HD68x0 azért még sokáig jó lesz. -
Pala
veterán
válasz
Biga123 #3323 üzenetére
Igen, de ez a very high beállítás miatt is lehet. Sima highon vagy mediumon is nézted? Ott már lehet, hogy nagyobb különbség lenne.
Nekem is volt E8200-am és úgy rémlik, hogy a játék folyamatosan gyorsult, ahogy húztam a procit, még 4GHz fölött is láttam javulást (1280x1024-ben). -
Pala
veterán
válasz
Biga123 #3267 üzenetére
Nem is arra gondolok, hanem a proci húzására. Anno emlékszem, volt egy jó kis tuningos Tualatin magos Celeronom, alatt egy 815-ös Intel lap. A biosában nem is volt beállítási fül az órajelekhez / feszültségekhez. De tényleg, semmi.
Volt egy hardware monitor, ott kiírta, hogy mekkora órajelen fut a cpu, meg hány fokos és ennyi.
Amúgy semmi baj nem volt vele, mint alaplap, teljesen megbízható volt.
Mondjuk akkoriban az Intel kifejezetten tuningellenes volt, nem nézte jó szemmel, hogy az emberek megveszik egy szériából a legolcsóbb, legalacsonyabb órajelű procit és felhúzzák a drágább változatok szintjére (vagy afölé). Azóta ez a hozzáállás már enyhült (lsd. szorzózármentes i5/i7-ek), meg hát amúgy is: az ember vesz egy másik alaplapot és kész.
-
k.rudolf
tag
válasz
Biga123 #3223 üzenetére
én szivesen felhuznám de olyan kicsi hütést adtak hozza h én sem akartam előszőr elhinni egy pici fentilátor az egész még a régi core 2 duo -n is nagyobb volt a ventilátor XD
Egy új fejlemény : JUST CAUST 2 fut mint az álom full max 40-65 fps a földön levegőben 70-130Fps hmm : D azért ez kicsit megdobta a kedvem
mégis tud valamit a 6870
-
takix
csendes tag
válasz
Biga123 #3193 üzenetére
Köszönöm.
Most csináltam pát tesztet sorban egymás után:
Airfield:
10/27/38
11/29/39
16/29/38
15/29/39
8/28/39
14/29/38
19/30/39
Frost:
21/36/53
20/36/54
20/36/55
21/36/53
Azt nem értem, hogy miért volt ilyen nagy szórás az Airfield pályán a min FPS-nél.
OFF
A Chipben láttam egy cikket: Több mint 4GB memória 32 bites oprendszerrel.
Valaki kipróbálta már?Üdv. takix
-
Colgate
csendes tag
válasz
Biga123 #3048 üzenetére
Nem tom nekem változó
The benchmark started at 2010.12.24. 10:27:52
System Information
Operating system: Windows 7 Ultimate
System memory: 4094 MB
CPU: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8200 @ 2.66GHz