- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ImI87
őstag
-
TTomax
félisten
Az AI-t folyamat a CPU számolja,ahova nézel ami mozog,és ha nem látod akkor is számolva van az egész város .. a 3.6GHz-re húzott yorkomat megfogja,kőkemény CPU limit... ha nem hiszed nézd meg a feladatkezelőben,mind a négy magod sikítani fog 80-90%-os terheléssel...amugy nekem olyan 40-70 fps-el megy ugy ,hogy nem hajlandó csak két radeont használni azok is 40-60%-on vannak terhelve...proci kell ehhez a játékhoz ,nem is akármilyen...
-
HSM
félisten
Hát, csekkold le.... Windóz feladatkezelőt nyiss, és nézegesd. Elvileg a GTA4 3magot használ, állísd be neki, hogy 3 magot érjen el (affinitás opció, a processzeknél tudod beállítani), és akkor miután csinálta, meg tudod majd nézni, ez volt-e a gond, mert látszani fog rendesen a feladatkezelős ábrán.
(#2874) AirBooms: Élveznéd, mi?
-
Whaazzup
senior tag
Azért mert AMD a lap és a proci,nekünk 3db amd gépünk van ésmindig mást mutat.Az igazság az,hogy vettem Intel lapban,E7400 procit amit 3200MHZ húztam minde cicima nélkül és lás csodát minden eredmény tuti szinte egyforma mindig.Én idáig mindig Amd párti voltam
De már nem.Ez aproci Msi 3850 OC vel a 3Dmarkban 11000pont.4830 lite -meg 13200pont.
Az ámd nagyon levan maradva,ennyi.Teszt:3DMARK-2006 tal 1280X1024
-
HSM
félisten
Nem is egészen a faipaban, rájöttem, hol láttam: 'Mindezek közül a legérdekesebb a TESA kétoldalú ragasztó, amelyet a memóriabordák rögzítéséhez használtam. Ez a ragasztóanyag a papíriparban kerül felhasználásra, a hullámlemezek alappapírjait vele ragasztják egymáshoz gyártás közben. Ez a ragasztó hőálló, 100 fok feletti hőmérsékletnek van kitéve a hullámlemez-gyártás közben.'
Forrás: [link] -
HSM
félisten
Méé, teljesen jó az a Phenom2....
Az, hogy egy maximalista állat vagyok, nem jelent semmit...
Majd szeretnék a 3D grafikával megismerkedni, azért fektettem ennyit a gépbe... Amúgy nem volt (annyira) vészes.. CPU 60K, lap 67K, ram 26K volt, ebből az első kettő még januárban, a ramot nemrég bővítetem, egy olcsó, 24K-s Kingmax kittel indítottam, akkor még ennyit kértek 3*1Gb-ért.....
A többi cucc meg megmaradt a régi Q6600-as masinámból. De amúgy ha az összpontszámba nem is nagyon szól bele a CPU, azért a CPU-score-om eléggé üt....
És jól tudod, minden mag 2-nek látszik, tehát két programszálat tud futtatni. De ki szoktam kapcsolni, átlagos használtnál a jelenleg inkább lassít, mint gyorsít, mivel a legtöbb program még 2 szálat se tud kezelni, nemhogy többet...
Amúgy a winyó leakadás nem tudom, mitől lehet, a SMART-ját meg lehetne nézni a winyónak, meg ellenőrizni a kábelt, esetleg utánnézni, nem-e kell firmware-t frissíteni a winyón. Sajnos sokmindentől lehet... -
HSM
félisten
-
HSM
félisten
Hát azok a hővezető tappancsok, amik a ramokon meg a tápkörön vannak...
Vagy hővezető szilikon, vagy nem is tudom, sokféle van...
Jaja, én is végigbújtam a netet, de hasonlót se találtam, mint ami a tiéden van hűtés...
Ja, és csak ésszel a pőasztával, nehogy rövidre zárj valamit a tápkörön...
Oda nem jó akármilyen paszta...
Szerk: Jó az a kép amit csináltál, csak nem igazán látszik a lényeg... Azt látni, hogy átalakították, és tettek a hőt kivezető részhez plussz bordákat. De hogy a többi részt hogyan oldották meg... Amúgy az elgondolása jó ennek a hűtőnek, elvileg jobban kéne hűtenie, mint a simának...
-
HSM
félisten
-
p87
senior tag
d3lete!
Amit korábban linkeltél képet a kártyádról:[link]
Már írtam, hogy nem referencia van rajta és ahogy látom csak 2 hőcsöves és a vrm része elég sovány ezért olyan forró.
A referencia hűtés az ilyen : [link]
[link]Mennyiért vetted? Valószínűsítem, hogy ez a 50eFt alatti ami az iponban is volt és
sajnos lespórolták a hűtést. -
HSM
félisten
Erre gondolsz? [link] A hűtő alja egy fémlemez, amit látsz a képen is, az a memóriák és a VRM hűtése is.
Az a fémlemez külön van, nincs kapcsolatban a GPU-t hűtő réz hőcsöves csodával. Bár valamennyire nyilván hűti a venti szele azt is, és amúgy egy pici hőcső is van a venti alatt a VRM-eken, meg icipici bordák, ha benézel a ventihez, látszik is.
-
HSM
félisten
Persze, érthető... Mondjuk a játékok alatti hővel nincs gond.... Akkor lehet, nem ettől fagy....
Csak az FC2 csinálja, mert ha igen, akkor lehet, hogy akkor valami szoftveres gubanc lesz... Vagy úgy kéne belőni a furmarkot vagy OCCT-t, hogy minimum 85, max 100 fokon legyenek a VRM-ek, és megnézni, hogy bírja-e.
Nálam se ment a venti sose magától 3800 fölé... Hallottam volna....
Amúgy nem hiszem, hogy a tiédben nagyobb lenne a venti, szerintem inkább rájöttek, hogy ekkorát, mint az enyémben van, felesleges beletenni, mert 70% felett nem hűt jobban, csak sokszorta hangosabb.. Sőt katasztrófálisan hangos úgy. Frankón megijedtem, mikor kézzel kipróbáltam 100%-on... Aszittem felrobban és kiszáll a gépből!
-
HSM
félisten
Játék közben (FC2) hány fokosak a VDDC-k? 120 fokra semmilyen körülmények között sem lenne szabad mennie....
Nézegettem amúgy még pár progival (OCCT) azzal se sikerült ennél melegebbre, bár érdekes, hogy nálad gyorsabban megy a furmark... Mondjuk nálam 9.4-es driver, és 1.65-ös furmark, vista64 alól.
-
HSM
félisten
Akkor kapcsold inkább ki gyorsan... Megvan a gond forrása.... Nálam a VDDC: [link] Max 100 fok... Elvileg 125-ön ki is kapcsol... Valószínüleg rosszul van felszerelve a hűtőd, és nincs jól rajta az egyik tápkockán a hőátadó anyag... Gondolom, nem mind volt 120+ fokon? Nálam a furmark extreme burning módban, AA nélkül, 1024*768-ban, ablakban futott.
-
q2w3
senior tag
A device id nálam is ennyi, pedig Sapphire OC-s kártyám van.
Más: Szerintetek mennyit számít, hogy sima PCI-E-es a csatim és nem 2.0-ás?
Nálam crysisba 1360x768-on dx10 4x-es élsimításnál minden beállítás csúcson(warhead) 30-50fps-em van. Nagyon nagy bummoknál 20, meg amikor egyszerre 6-an lőnek rám.
V-Sync miatt 60 fölé nem is tud menni. -
HSM
félisten
-
HSM
félisten
Bekarikáztam neked, mit mér a GPU_Z: [link]
Bár pontosan nem tudom mit is csinálnak, de a kártya tápellátásért felelős áramkör részei, ezeken megy át a kari teljes áramfelvétele. És nagyon hamar felforrósodnak, bár nálam azért kell legalább 20-30 másodperc, hogy felmásszanak 80-90 -re, és még 30-60, hogy 98-ra.....
És hőszenzor van benne, kell is, mert hűtés nélkül nagyon hamar kinyírná magát, kell a hővédelemhez... A nyák hátulja ez a cucc alatt 70+ fokos, ha ez a cucc 100 körül jár, szóval teljesen reális....
-
HSM
félisten
Köszi!
Ahogy gondoltam. Ezekszerint az XFX-eken (vagy az újabb reviziós 4890-eken) már csak egy gyengébb venti van... Gondolom, ahogy javult a kihozatal, úgy elég lett a kisebb venti is... Viszont akkor a Te karidnak van ey olyan előnye is, hogy üresjáratban halkabb. Viszont furmark alatt mindennek ellenére a tiéd a hangosabb...Nekem még az 50%-ot se érte el alapon, ha jól emlékszem... Majd megmérem, ha a prime-al végeztem...
Az én ventim: [link] Én 77%-on már felszállok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Synology NAS
- További aktív témák...
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest