- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
varsam
őstag
válasz
zolisx4 #8847 üzenetére
Itt írtam hőfokokat. [link]
Ezek a hőfokok most kicsit magasabbak, mert 30 fok van a szobában.
Most épp GTA IV alatt (ez kicsit jobban terheli mint COD4) így alakultak a max hőmérsékletek:
GPU Shader: 65
GPU DispIO: 65
GPU MemIO: 71
venti szintén fix 1100 rpm-en.(#8849) zolisx4
Szerintem is nagyon jól lehűti ezt a kazánt -
-
-
Quan-Chi
őstag
válasz
zolisx4 #8404 üzenetére
GTA4 nem igazán hoz lázba , na akkor 4890 lesz ... ez alapján még jobban elhatároztam a karit, közel GTX285 szintet hoz ... hibátlan
-
varsam
őstag
-
ghostmat
tag
válasz
zolisx4 #8350 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!!
És a felvilágosítást, hogy a sapph borda alatti hőmérsékletet nem méri a GpuZ...
Azt szedtem volna le először
/megnéztem az alatt a fesz. szabályzók vannak../
A kari Tom-e tól van, tehát max cseregarim van rá, ezért cserélném a hűtést.
Ezt az accelero twinturbo pro-t ha sikerül beszereznem ráteszem. -
G4ga
őstag
válasz
zolisx4 #8344 üzenetére
és azt hol találom?
mert néztem és sehol sincs ilyen opcio.
a játékoknál tudok ilyet, de windowsba is lehet akkor?Szerk:
Olyat találtam, hogy wait for vertical refresh
Itt tudom a csuszkát huzogatni teljesitmény és minöség irányába!
Gondolom erre gondoltál. Melyik irányba huzzam? -
-
alientwo
csendes tag
válasz
zolisx4 #8303 üzenetére
Köszi!
Azért megérdeklődöm mennyi is két fain venti. Ha nagyon sok nem áldozok rá.
Két hete nézegettem az árakat.. ami erősebb is a 4890-nél az az 5800as széria.. az meg nem olcsóLehet, hogy vannak barba trükkök és tuning mókák az 57xxes szériához is.. de nem vagyok a híve.
-
alientwo
csendes tag
válasz
zolisx4 #8300 üzenetére
Zoli, köszönöm szépen az infót! Nem próbálkozom akkor más hűtővel. 10k körül még szántam volna rá, de fölé már valóban felesleges költeni.. akkor már kártyacsere.
Majd kiszedem a karit és megpróbálom óvatosan leszedni a gyári ventiket és meglátom mi fér a helyére.
Nem tudtok valami extrém halk venti beszerző helyet? -
varsam
őstag
válasz
zolisx4 #8297 üzenetére
Na, ilyesmire gondoltam én is, hogy csak egy venti csere legyen.
Rámegy egy szabvány méretű venti, mondjuk egy 92mm-es? Hőfokok hogy alakultak utána?szerk:
(#8299) zolisx4
És a venti be volt kötve fix tápra, vagy a kártya szabályozta?Amikor megvettem, akkor még meg volt az AC S1-em, azt próbáltam, de nem fért el rajta, alacsony is volt, és túl is lógott.
Twin Turbo azt mondod jó rá, úgy hogy még az eredeti VRM borda is megmarad? Mert az egész magas darab. -
-
Zoo123
senior tag
válasz
zolisx4 #8274 üzenetére
"azért hogy 400w os az nem jelenti azt hogy 400w ot le is ad"
De, pontosan azt jelenti: EZ EGY CORSAIR, kategóriájának egyik legjobbja, nem holmi lim-lom!
"- ATX12V 2.2
- Nominal labeled power: 400 W at 40º C.
- Measured maximum power: 483.9 W at 49.0º C. "
LinkSzóval ha kell több mint 400W-ot ad le a kicsike, engem meggyőzött!
-
Laraxior
titán
válasz
zolisx4 #8216 üzenetére
alapórajelen ment? venti dolgozott rendesen? ventiszabályozást állítottad?
Én állandó jelleggel 100%on pörgetem....nekem nincsen szükségem ilyen ramégetésre. amúgy sincsen semmi a memóriákon.#8219: miért halna be? Előbb hal meg attól hogy állandóan állítgatva van. Különben sem megy a gép már 24/7. 3 év garis,szerintem nem kell ezzel foglalkoznom
-
helkis
veterán
válasz
zolisx4 #8192 üzenetére
a CPU ID az valszeg a microcode, amivel a lap azonosítja a procit és helyesen hajtja meg..
az angol szövegből az derül ki, hogy a kártyák mérik felvett a áramot és ha túl soknak ítéli a akkor leszabályozza a vga-t.. 48xx-nál ez software-es mármint a beavatkozás, 5xxx-nél hardware-es, valszeg azért találták ki, hogy ne lehessen olyan egyszerűen kinyírni a kártyát..
ergo kevesebb garis ügy legyen..
de innetől az a kérdés, hogy mi a 100%- egy kártyánál?
az lenne amennyire egy fent emltett tesztprogi még meg tudja terhelni a kártyát?, vagy amit átlagos körülmények között produkál a vga? vagy amit a gyárban beállítanak?
mert felmerült már az is, hogy esetleg egy nem 100%-os kártyát kis szabályzással is el lehet adni 100%-osnak, nem veszi észre senki.. -
fsb1000
nagyúr
válasz
zolisx4 #8188 üzenetére
A driveres rész elvileg minden régebbi ATI VGA-ra, a hardveres csak az 5xxx-re, ha jól értettem.
Ettől még mindkettőn fut, jól be is terheli és akad mint állat.De a VGA STABILITY teszt is akad, pedig az nincs tiltólistán és nem is fűt annyira mint a furmark.
Az OCCT egyszer próbáltam, de azt én is irreálisan durvának találtam.
Viszont a furmarkot évek óta nagyon sokan használják.
Még szervizekben is láttam. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
zolisx4 #8188 üzenetére
Konfigurációtól függ. Nekem például nincs stutter sehol. Egyelőre még senki sem tudja, hogy mely kártyák, vagy konfigok érintettek. Beszéltem az XFX-es kontakttal, aki ugyanezt nézi most, végre talált egy konfigot, ahol akadozik neki a GTA4 HD 5870-nel. Vasárnapra írja meg, mit sikerült dolgoznia. Valószínűnek tartja, hogy a BIOS verziójától függ a probléma, és az energiagazdálkodással van kapcsolatban. Akinek esetleg HD 5870-je van és előjön nála a probléma, emellett vállalkozókedvű is, hogy kipróbáljon egy nem tesztelt beállítást, ami esetleges megoldást hoz, akkor írjon nekem privátot.
Elméletben nem okoz károsodást a driver átállítása, én is kipróbáltam, de nem tudtam ellenőrizni, hogy működik-e, mert nincs stutterem sehol.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
zolisx4 #8186 üzenetére
Röviden:
Az ATI védekezik a Furmark és a OCCT bench progik ellen, mert véleményük szerint a játékoktól nagyobb terhelést adnak, ami a kártyára veszélyes lehet
(????? miért is?)
Korábban a driverrel, újabban hardveresen is korlátozzák ezen programok futását.Egyéb:
A furmarkkal jelentkező és mérhető anomáliákkal (pl. akadás) nem foglalkoznak.
Ezzel sem: [link]////
Ebben az egészben az a szép, hogy az ATI "gyári" tesztelő programja is akad....
(bárki kipróbálhatja)
De majd ezt is megmagyarázza valaki, hogy tulajdonképpen az nem úgy van és a játékokban ilyesmi nem létezik, csak a felhasználók halucinálnak illetve ha ki tudják mérni, akkor rossz a konfigjuk, vagy valamilyen hibás szoftver fut a háttérben. -
Mika1227
őstag
válasz
zolisx4 #8175 üzenetére
Azt akartam a "nem gyengékkel" kifejezni, hogy baromi jók!!
Néztem az árukat háááát......
Mennyi volt a táp ha megkérdezhetem?
A másik géppel mi lesz? A "régi" már nem volt megfelelő?
Akkor mit szóljak én?? Én nem akarok fejleszteni egy jó darabig, most bővítettem a memóriát 4GB-ra de még megvan a 2×1 giga is azon hezitálok eladjam-e vagy inkább tartsam meg és legyen 6 giga? Csak talán nem tudom kihasználni azt a sok memót! -
Tison
tag
válasz
zolisx4 #8128 üzenetére
Ez néztem de egyik sem jó sajnos.
113-BA9202-X04 ez van a neten de az én kártyámon 113-BA9202-H04-es volt.
113-BA9202-X04 ezzel csikozza a képet.
Tudom van pci-os videókarim ilyen esetekre.
Nem értem miért nem mentette le bios irás előtt, az atiflash a régi biost pedig megadtam neki a mentés parancsot. -
--Disztroj--
senior tag
válasz
zolisx4 #8102 üzenetére
stalker cop alatt (csak ott) nekem is akad ha rohangálok, és szintén a vinyó miatt...valamiért virtuális memóba tölti a cuccokat, az bizony eléggé le tudja lassítani a mókát, pedig 4 giga fizikainak elégnek kéne lennie
Ez stalkernél nálam korábban nv karival is előfordult.
Hawx is lehet hasonlóan "jól" kezeli a memóriát és ez okozza nálad a bajt
-
-
rup1u5
nagyúr
válasz
zolisx4 #8076 üzenetére
"azt csinálja mint az uj FurMark alatt hogy apró szaggatások vannak"
na ezt hívják stuttering-nak. Furmark alatt nálam látványosan csinálja, 1 másodpercenként, precízen pontosan, periódikusan. Ha lenne egy jó HD-s kamerám lefilmezném. Úgy vettem észre, hogy Stalker alatt is ezt csinálja. -
odorgg
addikt
válasz
zolisx4 #8036 üzenetére
Nekem már vagy 3 hónapja nincs meg, de én úgy értem el vele a legjobb teljesítményt ahogy leirtam. Mondjuk én még tavaly nyáron vettem, és kb az első 1-2 hét utánn már az átvariált bióssal használtam végig, amíg el nem adtam
Akkoriban a driverek még nemigazán vóltak kiforrottak, de nekem a biós átvariálással, és a profilozgatással jól működött. Persze az újabb driverekkel lehet jó lett vólna enélkül is, de aszt már nempróbáltam
Eladás előtt amúgy visszaraktam a gyári bióst, és a vevő azóta sem panaszkodott, tehát valószínüleg jól müxik azzal is
GTA4-et 4 magos proci nélkül, normálisan futni, még énsem láttam, és tény hogy a memória igénye is van rendessen. És úgyemlékszem ,az átlag 30fps-es eredményeket is a 3,6-ra húzott Q9550-essel sikerült elérnem. Azis rémlik még, hogy ha a procit rángattam a VGA helyett akkór több fpst produkált mintha a kártyát tuningoltam vólna
Fura 1 game az bisztos.
-
odorgg
addikt
válasz
zolisx4 #8034 üzenetére
1 win7 reinstalt szerintem megér a dolog
Meg emlékszem a driverekkel is szívtam, amire megtaláltam az igazit
Nemegyszerű az bisztos, de a sok veszőtség nálam annó meghozta a gyümölcsét, mert nagyon jó kis kártya lett a végére, csak hát a fránya anyagiak miatt megkelett válni tőle sajnos
-
MPowerPH
félisten
válasz
zolisx4 #7997 üzenetére
1020/1200, 100% -os fordulat. Itt most valamiért egyszer piszkosul leesett az FPS, és az eredmény se javult. Kíváncsi vagyok meddig bírja, bár 1,35v -s magfesztől ez se rossz már. 1,4v -n még jobban menne.
Persze, Stacker 830. Ugye ref. hűtő házból kifelé tolja a meleget, de előröl alul meg van toldva egy 12cm -es ventivel a hűtés, így az csak a kártyákat szellőzteti. Ez a levegő ami bejön, azt a kártyák hűtése ki is viszi. Középen van még egy 12cm -es, de az a proit szellőzteti, az a levegő a hátsó ventin távozik. -
MPowerPH
félisten
válasz
zolisx4 #7991 üzenetére
Akkor rájött a Sapphire, hogy nem oks az a VaporX, New Design esetében már javítottak.
Nekem alapon ezt tudja, Crysis bench alatt, procilimit biztos nincs, 4,2GHz- n szaladgál.
35% -os fordulat, ami teljesen hangtalan. Most megnézem 1000/1100-on, mekkora lesz a különbség.
A két kártya között van egy nem is kis különbség, ennek nem tudom az okát. A hűvösebb az az MSi OC, át van pasztázva rendesen, a HIS OC -hez nem nyúltam, arra van kötve a monitor is. Lehet tényleg ez az oka. -
HSM
félisten
válasz
zolisx4 #7991 üzenetére
Én biztos leírtam már, ez 100%-os infó. Azért melegebb a többi pontnál, mert a GPU legszélén van, ahol roszabb a hőátadása a hűtőknek. A Dispio is viszonylag a szélén van, de anna nincs sok dolga, az nem olyan meleg. A shadercore meg középen, ahol a legjobb a hőátadás.
-
MPowerPH
félisten
válasz
zolisx4 #7960 üzenetére
VaporX -esen még nem próbáltam ilyen speckó hűtést, arról nem nyilatkozok. Valószínűleg akkor ezeknél van pár fok előny, de nem hiszem, hogy annyira jelentős lenne.
Mindenesetre ott a 2db hűtő, amit akkor ajánlani lehet, helytől függően.Mika1227: Ez jó kérdés, azon filózok.
-
MPowerPH
félisten
válasz
zolisx4 #7960 üzenetére
Hát, én nem ezt vettem észre. Külföldi fórumokon is panaszkodnak, hogy a VaporX -es és hasonló spec hűtős 4870-4890 VGA -k VRM -je bizony elmelegszik. A VaporX -es kártyák között elég nagy volt a meghibásodási arány, ez valószínűleg ennek tudható be.
Egyébként volt nálam VaporX, és aláírom, hogy nem elégséges a hűtése, és úgy alapból az az egész hűtés egy kicsit gyengus, hiába nagyon halk. -
rup1u5
nagyúr
válasz
zolisx4 #7921 üzenetére
Ahova nekem kell oda lasabb mint a GTX-em de legalább leteszteltem egy ilyet is és megnéztem GTA 4-et kimaxolva HD-ban.
És egy jó lecke volt a netes tesztek hitelességéről. Minden tesztben azt láttam, hogy GTX 280, tuningolva GTX 285 körűl teljesít. Ehhez képest Stalker COP és Heaven benchmarkon kívűl mindenhol lassabb vagy max ugyan olyan gyors volt mint a GTX 260-am. Forro és sokat zabál az állandóan 950-en járó GDDR5. Ezek még önmagukban nem is jelentenének oriási problémát de újból szembesültem a jó öreg ATi-s jelenséggel amit 4850-el tapasztalam.
Ez pedig a szélsőséges minimum és maximum fps-ek. Jó példa erre a Bad Company 2 ahol a GTX 260 nagyából 30 és 60 fps között teljesít a 4890 meg 20 és 80 között. 30 még nem szúr szemet nekem de 20 már nagyon zavaró. A 80-at meg hajamra kenhetem ha megfordulok a sivatagban és 25 alá zuhan.(#7922) Zufo:
Én ezt ajánlom neked! -
G4ga
őstag
válasz
zolisx4 #7886 üzenetére
nekem bejött.
Furmark alatt a kis kék sönikkel 120 fok volt a VRM ezzel a borával 72 fokra beáltt.
MSI OC-n.
Asszem pont Te irtad hogy neked nem lett jü, én megprobáltam és hibátlan. Mondjuk lehet sokkal jobb a hatásfoka a zalman hütövel mint mondjuk egy nem zalman hütövel! -
rup1u5
nagyúr
válasz
zolisx4 #7880 üzenetére
Rivatuner nem működik mert azt írja, hogy nem ismeri a drivert és telepítsek egy újabbat de tudtommal a 2.24c a legfrissebb. Melyik rivatuner jó 10.3-hoz? Csak a drivert tettem fel de azt hiszem akkor lekapok majd egy CCC-t is.
Tény hogy baromi jó vga-nak néz ki de egyelőre az első benyomásaim jóval az elvárásaim alattiak. Éppenhogy képes alapon hozni a tuningolt GTX 260-m eredményeit. Bad Company 2-ben nagyon ingadozik az fps. Egyik pillanatban 80, megfordulok, homokvihar és rögtön beesik 30 alá!
Heaven benchmark 2.0-ban és Stalker COP-ban mondjuk nagyon szépen elveri a GTX-et de Farcry2-ben lassabb. Ezen kívűl sajnos laggol a szőrös fánk, furmark-ban nálam is.
Rendesen befűti a házat az tény!Evga GTX 260 55nm, 216sp superclocked kártyáról váltottam. Nagyon remélem, hogy nem fogom megbánni. Nem szeretnék úgy járni vele mint a 4850-emmel.
-
válasz
zolisx4 #7850 üzenetére
Elolvastam a tesztet meg a kommenteket is. Nem a tesztel van a baj. Szerintem is jó lett. Inkább én azt mondanám erre az egészre, hogy egy 4890-et sem nehezebb lecserélni 4870x2-re, mint venni még egy 4890 és cf-be kötni. Egyébként meg nem feltétlen van igazuk a 4870x2 vételével kapcsolatban, mert nem mindenhol hozza a 4890cf teljesítményét. Én nem tudtam ennek pontosan utána nézni, pedig érdemes lenne.
-
MPowerPH
félisten
válasz
zolisx4 #7847 üzenetére
Látod, sokan mégis belekötnek a címbe. Pedig ez inkább e topic használóinak szól. Nem tuodm, hogy változtassak rajta, pedig le írtam, talán kiemelem.
"Ez pedig elég kínosan érinti azokat, akik mondjuk a 4800–as szériáról akartak volna váltani. (Köztük az én személyemet is.) Itt felhívom a figyelmet, azoknak ajánlom leginkább a cikket, akik HD4870 vagy HD4890 tulajok, és keveslik a kraftot."
Szvsz ebből nem tudom mit nem tudnak egyesek megérteni. -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- PlayStationre is jön az első Gears of War felújítása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA® driverek topikja
- További aktív témák...
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest