- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Yettel topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolisx4
őstag
válasz
alientwo #8302 üzenetére
Küldtem egy privit ott nézz szét ott vannak jó cuccok de azért nézz szét mert mindig jön valami új hűtés és a régebbiek máris olcsóbbak ha normálisan akarod akkor 10 ből nem jön ki sajna
Igazából én egy forintot nem költenék rá még két ventit sem két normális venti sem olcsó ,egyre olcsóbbak az 5xxx szériák ,
Szétnézhetsz a PH apróhirdetésekben is hátha van valami jó cucc szerintem találsz -
Zoo123
senior tag
válasz
alientwo #8282 üzenetére
És mi lenne ha a borda maradna, a ventillátorokat (azzal a fekete burkolattal együtt) pedig lecserélnéd halkabbra, ahogy fentebb Zolisx4 is javasolta, az járható út?
Szerintem olcsóbb is lenne, garancia miatt sem kéne agódni, egyszerűbb is...Látom Varsam megelőzött...
-
zolisx4
őstag
válasz
alientwo #8287 üzenetére
Hát először a kártyád az neferencia ,tehát amit kinéztél zalman hűtő az nem jó rá és nem is kell mert a gyári ami van az tökéletes egyszerűen a hűtést kell lecserélni
varsam
Arra a kártyára nem lehet rárakni azt Thermalright HR-11.és nincs is rá szükség mert más a nyáklap nem referencia ,,,
Viszont a gpu ra Thermalright HR-03, az tökéletes .alientwo
Még mielőtt olyan dolgokat megveszel amit nem tudsz használni .
Leirom még egyszer .
Nem referencia panelja van a vga -nak ebből adódóan a VRM hűtésen külön borda van azzal nem igazán érdemes foglalkozni mert jó a gyári is .Neked a GPU hűtéséről és a memória hűtésről kell gondoskodnod mivel a memórián gyárilag sincs hűtés ,azzal sem kötelező de ajánlott ram süniket rárakni amit adnak a hűtéshez ,a VRM -hez nem kell nyúlni .
Thermalright HR-03,
Artic Cooling Accelero TWIN TURBO
Scythe Musashi,
ezek jó választások a GPU ra a zalman amit linkeltél elég hangos -
varsam
őstag
válasz
alientwo #8286 üzenetére
Ha már a hang miatt cseréled a hűtőt, én mindenképp egy kétventis megoldást választanék, minnél nagyobb ventivel. Twin Turbo szerintem jobb hűtő mint az a Zalman.
Ennél halkabb már csak az Arctic Cooling Accelero S1-el lennél, amire ráteszel két db néma 12 centis ventit.
Ez, és sztem a Zalman alá sem fog elférni a fentebb linkelt vrm hűtő.Ezeken kívül szintén nagyon jó hűtő, bár drága is a Thermalright HR-03, VRM-nek pedig Thermalright HR-11. Ezek azok, amik kellenek egy 4890-re kb, úgy hogy halk is legyen.
Ezeket mind meg kell nézni, hogy felmennek-e a karidra, mert lehet hogy teljesen máshol vannak a furatok és más az egész nyák kialakítása.Pasztát mindenképp cseréld, a gyárit töröld le. Jó paszta: Arctic Cooling MX2 vagy MX3.
-
varsam
őstag
válasz
alientwo #8282 üzenetére
Attól függ, hogy milyen nyákja van a kártyának. Ezek a hűtők csak a referencia nyákokra mennek rá, az egyediekre nem biztos. Ezt meg kell nézned, hogy hol van a kártyán pontosan a gpu, és mennyi hely van az elejétől, majd megnézni, hogy ez a hely elég-e pl egy Twin turbonak. Ezen kívül a VRM hűtése még nagyon fontos, ezt is meg kell oldanod. Jó lenne pár kép a kártyádról, mondjuk szétszedve, hogy lehessen látni mi a helyzet.
Amit pl Twin turbohoz vagy Scythehez adnak VRM hűtőket azok kevesek egy ilyen kártyához.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest