Aktív témák
-
bumbella
csendes tag
válasz
Gabeszku #4529 üzenetére
Nem hagytam úgy a jelet mert a tv és a monitor clone -ozva vagyon. Tehát mindkettő megy. De megpróbáltam már mindent. Clear cmos meg lehúztam a tv-t meg átállítottam az elsődleges videokarit PCI-ra de semmi. Uninstall a videodriver és újra felrak. De az sem segített. Mi a rák lehet nem tudom de másik gépnek a videokártyájával meg jó. Viszont a másik gépben is így indul ez a kártya.
Segítség Plííííz
Köszi -
krokk
senior tag
válasz
Gabeszku #4281 üzenetére
szia
nemtom hogy 1 játék miatt érdemes e ugrálnom...
mert pl más játékokkal semmi baj nincs mindent visz csak evvel az egyel vannak problémái...
szóval max ezt hagyom vagy állítgatok vmit
vagy nemtom még próbálgatok... sorry hogy csak ritkán írok de dolgozom meg ilyesmi és nem gépnél -
DigitXT
félisten
válasz
Gabeszku #4315 üzenetére
10 ropi nem összeg a számítástechnikában...
De soxor 10 már igen, és már az első is attól függ, hogy mire megy el...Mondjuk én is befogom, mert 60K-ért fogok VGA-t cserélni.
És egyben kvázi el is hagyom a topikot, pedig nem volt rossz itt.
Bár mint tudjuk már Te sem 9600XT-vel tolod, szóval valszeg én is visszanézek néha: a tapasztalat örök!
-
simoon
tag
válasz
Gabeszku #4263 üzenetére
ahham!
és akkor mi lesz, ha még csak ma rakom össze először a teljes konfigot?
se xp, se semmi.
új (használt, csak nálam még nem ment) minden, és nem tudom, hogyha összerakom a hardvert, és berakom kapásból a még számára ismeretlen meghajtóba a CD -t, akkor vajon meg bírja -e csinálni.
sorry, hogy a topikotokat erre barmolom el. -
DigitXT
félisten
válasz
Gabeszku #4241 üzenetére
várod már mint a zsidók a messiást mi?
Hát remélem odapakol a pontszámaimnak.Mod: de inkább a Prince-nek!
az owerdrivot ha bekapcsoltam egyből megfagyott a szerkezet
Ez érdekes, mert ilyet még nem láttam, de olyat igen, hogy kiírja, hogy 527 Mhz-re tuningolta, a valóságban meg csak 513, és gyakorlatilag sz*rt sem ért: marketingfogás az egész.
ATI toolsal meg simán lehetett adagolni neki
Ja, én is küldtem 560 körül, amikor nagy Aqamark3 pontokra vadásztam.Akkor és ott, én lettem a 30K pontommal a legjobb az ilyen konfigok közt
, de ez szvsz nem a húzásnak, hanem az újabb, optimalizáltabb Omegadrivereknek volt főleg köszönhető (korábbi Catalysttal 2-3K pont lemaradás volt, meg minden).
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
Gabeszku #4209 üzenetére
nagyon kiváncsi vagyok, hogy mit lehet kihozni belőle
Én is, de tuningolni nem nagyon akarom majd!
kicsit gyengébb a 6600GT-től
Szinte biztos vagyok benne, hogy gyengébb, lévén a 6600GT elvileg ''legyalulta'' a 9800Prot (PH!-teszt), és az XT mint köztudott, gyakorlatilag egy gyárilag húzott Pro, így köztük már tényleg kicsi a különbség.Mod: de legalább a nevemhez menni fog.
Amúgy mint már írtam, most én is majdnem 6600GT tulaj vagyok, de ha nem lesz nagyon alázó a különbség, akkor nem baj, hogy most maradtam az ATI-nál.
Ha meg az lesz, akkor sem bánom, mert a 9600XT-t ez is le fogja gyokni, az már egyszer biztos...
sok jótanácssal halmozzuk el a sok vásárlás előtt álló 9600XT- tulajdonost
Hát nem tudom: nagyon számít a konfig többi része is, meg az, hogy ki mit akar éppen játszni.Én adott esetben simán VGA-limitált vagyok, de más esetben meg prockó, szóval van aki egy A643000+ mellett tökéletesen elégedett a 9600XT-jével is. Összetett kérdés, az biztos, remélem jövő héten érdekes eredményekkel szolgálhatok!
Mindig is szívesen tesztelgettem a dolgokat, főleg a kedvenc játékaimmal - Prince of Persia, NFSU2.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
Gabeszku #4196 üzenetére
A tuningpotenciált vágom: ebbe a kariba nincs.
(Na jó, a GPU azért elszaladt 560-on, de a RAM max 303-on, ami egy vicc.
) De legalább full stabil.
Ja és a gariba nehogy azt hidd, hogy karit cseréltek! Ventit csak!
Amúgy ha sikerül 9800XT-re váltanom, akkor valszeg átpakolom ezt a hűtőt, és sanyi.
-
DigitXT
félisten
válasz
Gabeszku #4194 üzenetére
Én az alaplapomat voltam lusta kiszedni egy chipsethűtő miatt
Nekem is ilyen emlékeim vannak, de valahogy csak lecseréltem.
nem jó rá a 700-as zalman sem
De igen, mert ráhegesztetted!Amúgy mindenki így moddolgatja a 6600GT-t?
a végén addig cserélgetnék a karti míg kifogsz egy örök tartós ventijú szutykot
Hát ezt nem értettem...Mindenesetre félreértés ne essék: természetesen megtartottam a zörgős ventit is, jól jöhet még egy esetleges eladáskor.
-
DigitXT
félisten
válasz
Gabeszku #4191 üzenetére
a silencer az jó cucc
Nanáhogy!
de nekem a HSI miat nem volt ok
Vágom, de úgy tudom, a VF700 is jó cucc!
9600-ra meg még sok is
Pláne, hogy nem tuningolom!Csak azért kellett, mert már untam gariba hurimászni a karit venticsere miatt: ezek a sz*r gyári ventik 2-3 hét után csúful zörögni kezdtek: egyszer kicseréltettem, de sok volt az az egy (2?) hét a kari nélkül, úgyhogy legközelebb nem kegyelmeztem a kis vacaknak.
-
DigitXT
félisten
válasz
Gabeszku #4057 üzenetére
Én meg lehet, hogy elviszem azt a 9800Pro@XT-t, amit Neked kínáltak: gondolom nem haragszol.
Tetszik ez a radioaktív víz elképzelés
, de ez sem szerettette meg jobban a 6600GT-ket. Prmcsk biztos kinyírna, de ez nem az a topik.
Mondjuk elvagyok a 9600XT-vel, de azért egy 9800XT ütősebb lenne.
-
DigitXT
félisten
válasz
Gabeszku #4055 üzenetére
Szóval gondolom nem bántad meg a váltást!
Annyit tudtam eddig is, hogy 2x erősebb a 6600GT és ez ismét beigazolódott.
Képminőség/jobb/uaz/rosszabb?
Hang, melegedés?
Csak azért érdekel mert én is majdnem váltottam egy ilyen karira, de aztán - nem volt a boltban
-, így maradtam, de vhogy nem szimpatizálok az nVidiával az FX5200-am óta.
De ha belegondolok, egy ár/teljesítmény bajnok kártyát kár lenne kihagyni!
-
DigitXT
félisten
válasz
Gabeszku #3998 üzenetére
framerate-ekkel meg GPU kódokkal fogok álmodni!!!
Az nem lehet túl jó: amúgy vicces, hogy én a - ma már gyengusnak számító - procimmal is tudok simán VGA-limitált lenni (játékfüggő), így mostanában ezért kacsintgatok az ütősebb kártyák felé, míg korábban inkább az A64-ek felé kacsintgattam, azelőtt meg szintén a VGA, stb.
De neked muszáj vmit venned, mert a régit már eladtad.
kiváncsi leszek mennyit kérnek azért a 9800xtért amit belinkeltem
Mint írtam, 67500 talán egy kicsit sok érte... HUF. Bruttó. Bővebben: link -
DigitXT
félisten
válasz
Gabeszku #3996 üzenetére
Egy kicsit lehetett volna kisebbe, és akkor jobban elfér.
Amúgy lol!
És mégegy érdekesség, írták a hivatkozott cikkben, hogy elvileg lesz AGP-s X800XL, csak nem tudni mikor. Úgy néz ki tényleg lett: Bővebben: link De tényleg jöhetne már az R520, hogy minden olcsóbb legyen, de persze nem fog, mert az Ati nem hülye. -
DigitXT
félisten
válasz
Gabeszku #3989 üzenetére
Érdekesség, hogy az X800XL viszont elméletileg 16-pipe-os, de ez egy picit off itt.
Viszont most ezt a cikket fogom - megint - elolvasni... Bővebben: link
-
DigitXT
félisten
válasz
Gabeszku #3980 üzenetére
Oh, rengeteg infó van a 6600GT topikban, szóval ezen egy percig ne aggódj.
A 26K meg elég jó ár, szerintem.
Tudom, hogy tubo vivo, meg minden, de akkor is: én örülnék, ha 20-ban elmenne, ha váltanék. De úgysem fogok: miért nem jöttek már ki az R520-szal? Naná: lenyomná egy kicsit az X800-as árakat...
Tudom, hogy XP2400+ mellé minek, de nem eszik olyan forrón a kását...
-
DigitXT
félisten
válasz
Gabeszku #3977 üzenetére
Elment?
Milyen árban?
Amúgy Rover623 megmondta a frankót: 6600GT. Mondjuk én egy X800XT-t is szívesen bevállalnék a 9600XT után, de az nem 52K.
Mod: a 9800Pro-k használtan 35K körül mennek itt a PH!-n (keresgéltem én is), XT-k picivel 40 fölött...
Nekem persze az is tetszene, csak XT legyen, a nevem miatt.
De hát nem nagyon vannak.
[Szerkesztve] -
Usul
tag
válasz
Gabeszku #3963 üzenetére
Persze most is a régi karit használom. A kivétel egy ideig működött de egy idő után már az alap win driverrel sem akart elindulni (a driver telepítése közben eljut egy darabig és szintén feketére kapcsol a monitor...), a másik gépben most folyik a teszt de eredményt még nem tudok.
Üdv
U. -
Dany
tag
válasz
Gabeszku #3910 üzenetére
Azt a ventidet még meggondolom. A 12 centis venti mit takar. Azt hova lenne érdemes tennem? a kártyát fújja, vagy a hátlapra tegyem rá, ahol a lyukacsák vannak? amúgy a 12 centi oda nem jó asszem,mert nagy és nem tudnám odarögzíteni...(ja és a ledet kiszedted?) Erről fingom nincs, hogy mit jelent, de úgyhangzik, minthogyha a venti alaptartozéka lenne(megírod?)
Ja és a PCI slotos megoldás jó, csak a pénzzz...de azért kössz.
-
Dany
tag
válasz
Gabeszku #3888 üzenetére
10-12..hhmmm..jó ár! Csak az a bibi, hogy még ebbe az 1280Ft-os bordákra is rá kellett számolgatnom a zsebpénzemet, de rájöttem, hogy már nincs nagyon mit számolgatni
Örülök, hogy ez kijött még. Sajna most total le vagyok égve. Ilyet láttam tegnap a mistralban, és este a jó nők helyett, erről álmodoztam
Sajna ez még távolinak tűnik, de majd nyáron megyek dolgozni, és akkor remélem augusztusra már felvet a pénz...
üdv.
-
SLYM
veterán
válasz
Gabeszku #3905 üzenetére
Sajnos linket nem,de a Pc-guru 2004 12.számában van egy összehasonlítás! Far Cry-1024x768, VHQ 6600 GT: 43,03 FPS_____9800 Pro: 51,27 FPS
Far Cry-1280x1024, VHQ 6600 GT: 20,48 FPS_____9800 Pro: 22,92 FPS
4xAA, 8xAF
UT2004-1280x1024, HQ 6600 GT: 79,57 FPS_____9800 Pro: 71,09 FPS
4xAA, 8xAF
DOOM3-1024x768, HQ 6600 GT: 67,8 FPS_____9800 Pro: 47,3 FPS
DOOM3-1280x1024, HQ 6600 GT: 27,5 FPS_____9800 Pro: 18,2 FPS
4xAA, 8xAF
Ehez még az is hozzá tartozik, hogy a 6600 GT nagyon durván húzható, és sokkal újabb architektúrával rendelkezik! -
Dany
tag
válasz
Gabeszku #3880 üzenetére
Értem én, de az a 35/32 az vmilyen más hűtést is rejt nem?(csak részlegesen áltál át vízre, vagy már az a tied és azzal nyomulsz
Mert elvileg nekem is ugyanígy néz ki a karim(piros nyákon, csak egy uolyan hűtőbordába ágyazott club-3d-s venti[még a mérete is megegyezik], nameg most már az én vga memóimon is vannak bordák) és mégis 40/45
De ha MOBAL szerint ok , akkor elhiszem, nekem nem lenne gáz, csak a VPU recoverynak az játék közbe, már 55-nél leüti
Nekem ilyen a kártyámBővebben: link, pedig amikor 3 hónapja megvettem, már réges rég ilyen ventivel vagy mivel adták őketBővebben: link(nem értem)
-
Dany
tag
válasz
Gabeszku #3874 üzenetére
eddig alapból ha csak simán neteztem akkor 45 fok volt, de most 44..
nem nagy változás. Egyébként langyos
ja és alapból nem jó a házam hűtése, mert nincs benne semmi extra, most ezek a bordák az első hűtéssel kapcsolatos újításom az eredeti konfighozn képest. egyébként ha még egy 15500ft-os normál ventit bedobok a gép hátlapjához, ahol direkt ventinek vanak kis lyukak, akkor remélem a bordának is jó tesz. Nameg az egész rendszernek...
azt monják úgy kell hogy a hideget beszívja a gép belsejébe. a légáramokkal kapcs nincs tapasztalatom úgyhogy írj, ha ez nem jó ötlet. (alapból van a tápventi, a cpu P4-es gyári ventije, nameg a kari club3d-s kisventije+rajta most a bordák a karin) érdemes még egy normál ventit betennem oda ahol van neki hely?
-
Dany
tag
válasz
Gabeszku #3872 üzenetére
akkor itt a linkBővebben: link és ott katt a HŰTŐ, MEMÓRIA THERMALTAKE A1933 ALU-ra
feltettem már, de nem látok az everest szerint változást.
-
Dany
tag
válasz
Gabeszku #3869 üzenetére
ilyen hővezető pasztát honnan vegyek? drága? ja és egyébként ilyen lesz:Bővebben: link vagy érdemesebb lenne olyat venni+500huf-ért amiben 4db van és egy borda két chipet takar?
[Szerkesztve] -
Napster
tag
válasz
Gabeszku #3737 üzenetére
mennyiii ???
510/660 << ez rohadtul kevés... sztem simán megy tovább is..
neked alapon540/770 -en van ezt a biosában módosítottam... játék közben
555/770 -en használom.. de max 600/800 -at birja de volt már 620/820 -on is VOLTMOD-al de akkor már nem volt az igazi..
[Szerkesztve] -
-
Napster
tag
válasz
Gabeszku #3726 üzenetére
attól függ hogy emmnyit kellene ráfizetned....
most nekem is ugyanijen kerim van mint neked...énis egy 6600GT -re való cserén gondolkodom csak a mostani karimat kellene eladnom...
ha teheted akkor vedd meg nem fogsz csalódni (de a sima váltzat is jó ,nem a turbós 6600gt az a +20 mhz nemér meg annyi tőbb pénzt egy klikk és már fel is van húzva ;) ) -
t_ferenc
őstag
válasz
Gabeszku #3461 üzenetére
szerintem azzal a +100mhz sebességnövekedéssel és a vele járó hővel nem lesz gond, mert bazi nagy bordát ragasztottam föl gpu-ra és jó kis ventivel együtt. így mégcsak nem is langyos a borda meghúzott órajelekkel. a memórián is van hűtés, tehát ezzel nem lehet gond szerintem.
-
Flayer
senior tag
-
DigitXT
félisten
válasz
Gabeszku #3374 üzenetére
Nincs mit!
Amúgy ha a 9800 a tigris 9600XT a vadmacska - ala' PH! cikk -, mert ugyan tényleg fele annyi pipeline-nal nyomul, de azt jóval pörgősebben teszi: igaz ez nem elég az üdvösséghez, de legalább valami: kellemes kari, annyi szent.
Amúgy én nem fikáznám sem az AMD-t, sem az Intelt, elismerem a 3Ghz (ill. az efölé húzott) P4-ek (nem Celeronok) teljesítményét, ill az AthlonXP-ket is szeretem. De ha lesz új procim jövőre, az akárki akármit mond A64 lesz.
-
DigitXT
félisten
válasz
Gabeszku #3372 üzenetére
Az az igazság, hogy nem mindegy, milyen a RAM, mert eléggé vissza tudja fogni a kari teljesítményét (nem csak a tuningban, hanem akár alpjáraton is: MHz-ben még stimmel a specifikáció, de időzítésekben esetleg nem, így összességében sajnos simán lehet lassabb). Nekem is gyengébb RAM-os 9600XT-m van, szóval tudom, mit beszélek.
Szerintem nagyon szép a karid, én is ilyet vettem elsőre!(A sirámaimat vele viszont már korábban leírtam: peches voltam). A tervezett karid is szép!
(Nekem majdnem így néz ki most a 9600XT-m, csak nem gyárilag van rajta ez a hűtés, hanem én ''hegesztettem'' rá.)
A 9600XT->9800Pro váltásnak természetesen van értelme, csak az a baj a 9800Pro-val, hogy a 6600GT leveri, és árban kb. ugyenaz, ezenkívül egy kicsit bizonytalan mostanság a 9800Pro helyzet, van 128-bites is, ami nem annyira nagy durranás, mint a 256-bites. (Érdekesség, hogy a 6600GT 128-bites.)
Szóval ha most elégedett vagy a karival - esetleg nem játszol túl sokat -, akkor valóban csak megnyugtathatlak: jó karit választottál - bár a géped talán, ma már egy erősebbet ''érdemelne''...Én még középkategóriásként vettem a 9600XT-t, mostanra meg szerintem az ''alsókategória tetejének'' tekinthetjük, miután (sajnos/nem sajnos) a 9800Pro is középkategóriássá degradálódott köszönhetően a GF6-os, és a Radeon X sorozatnak. De kíváncsi vagyok mi lesz itt májusban, ill. nyáron.
Most még 6600GT-t vennék (épp ma akartam, de az adott helyen - szerencsére? - kifogytak az AGP-s készletből teljesen: igen népszerű a cucc), de végül inkább várok egy kicsit, aztán meglátom: tuti fog pörögni a VGA-piac!
Nos kb. ennyi: bocs, ha hosszú lett, csak ez most így kijött belőlem...
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest