- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- A HMD visszalép az USA piacáról
- iOS alkalmazások
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Aktív témák
-
Gabeszku
senior tag
HIS Excalibur karimban is vot RAM szenzor
-
Gabeszku
senior tag
neeem nincs piros pöttyyyy. az ronda nagyon!
10 ropi lessz
Nézz Föl ide itt találsz róla képet.
Bővebben: link
Config->Galéria -
Gabeszku
senior tag
Nagyon jó! Csak nekem már kicsi...
eladó lessz jövő hónapban.
Elöl beépített 12cm venti oldallapon is, ami léghűtésű CPU-knál sokat számít mert szinte egyből a friss kintit kapják és hátoldalon is lehetőség van 8 és 12cm-es ventik beszerelésére is. Szal jó!
Csináltam most képeket a gépről, mert megpróbátam elrendezni benne a kábeleket (mérsékelt sikerrel) majd fölrakom.
Talán megveszem ennek háznak a nagytestvérét......
[Szerkesztve] -
Gabeszku
senior tag
válasz
_stick_ #4296 üzenetére
Ha jól szellőzik a házad akkor elég az VF700alcu is az alu és réz. A réz a VF700cu (ki hinné
) kicsivel 3-4 fokkal tartja hidegebben. Ezt már te is el tudod dönteni... Hol vedd meg? Nehari de ne menjek el megvenni helyetted? Keresgélj neten, pl www.depo.hu-ban, hátha van a közeledben egy üzlet.
-
Gabeszku
senior tag
válasz
_stick_ #4291 üzenetére
jajj drága barátom.
Na akkor neked is leírom, nehyol elbarkácsolj valamit...
Csak a pirossal kisatírozott részt kend be!
és a paszta meg az a hővezető amit én csak találóan trutyinak szoktam nevezni.
Fontos, ha jól emléxem a coolerhez fehér szinűt adnak ami jó is. Ha netán ezüst szinű---úgynevett ezüstpaszta akkor azt ne használd, mert VEZETI AZ ÁRAMOT!!
és ha egy kevés is mellé megy belőle rövidzárlatot idézhet elő és az nem tenne jót -
Gabeszku
senior tag
válasz
_stick_ #4289 üzenetére
És ha felszerelem a coolert az mivel jár? --- Jobb hőmérsékleti paraméterekkel
Úgy szedd le a gyárit, hogy ne sérüljön meg semmi festés, ilyesmi. Szal vissza tudd teeni ha kell és akkor is úgy nézzen ki mint ha most jött volna ki a gyárból....
Akkor nem lessz gond vele. Először azt nézd meg, hogy a cooler alá beférnek-e a ramhűtők, mert én is úgy jártam, hogy nagybőszen fölragasztgattam mindet aztán nem ért rá a GPU-ra a cooler
Szal csak ésszel, és finoman. Először paszta néklüld szereld fel, és nézd meg hogy tökéletesen illeszkedik, nem lóg bele semmibe stb. Ha úgy nézki minden ok akkor jöhet a trutyikenés CSAK a MAGRA!!! és aztán rá a zalmant.
Nem túl nehéz maga a művelet, csak óvatosan kell csinálni és nem szabad kapkodni. -
Gabeszku
senior tag
Most olvasom vissza mit írtam.... de egy rendes forma vagyok
-
Gabeszku
senior tag
Nem vagy kontár, csak keveset tudsz. De nembaj, mert itt sok a segítőkész ember
Fölmész az ATI honlapjára és leszedsz egy drivert. amikor berakod a karit az XP majd rikácsol, hogy nem tudta telepíteni, de ne is foglalkozz vele. Lépj ki a Hardver telepítő varázslóból, ha tudsz, de ha nem az sem baj. Telepítsd a letöltött cuccost, majd újraindítás és voálá
ha esetleg nem tudod hogyan kell leszedni a drivert akkor csak kattints ide és a letöltés már meg is kezdődik.
Bővebben: link -
Gabeszku
senior tag
De nem értem azokat akik a gyári 500/600 at drasztikusan föltolják mondjuk 600/750re ha egyáltalán sikerül nekik, mert attól még ugyanaz a 4 pipes kari lessz, szal nagyságrendet nem fog tudni ugrani vele és nem fogja elérni, de még meg sem közelíteni az újabb/erősebb (9800pro/XT vagy 6600GT) tipusok erejét. Akkor mit ér el vele? 2k03 ban 500 vagy 1000 ''bónuszpontot''? sok értelme van mikor pl a doom3 nem 20, hanem 22 FPS-el megy tőle. szegény karinak kiesik a tüdeje az erőlködéstől, és még előbb is pusztul meg, nem is beszélve a melegedésről.
-
Gabeszku
senior tag
válasz
Steve 018 #4245 üzenetére
4 nanós ram az nem rossz. meddig húzható? Ez annyira változó, és nem gyárfüggű. még 2 ugyanolyan gyártmányú kari közt is lehetnek óriási külömbségek tuningban. De nem értem azokat akik a gyári 500/600 at drasztikusan föltolják mondjuk 600/750re ha egyáltalán sikerül nekik, mert attól még ugyanaz a 4 pipes kari lessz, szal nagyságrendet nem fog tudni ugrani vele és nem fogja elérni, de még meg sem közelíteni az újabb/erősebb (9800pro/XT vagy 6600GT) tipusok erejét. Akkor mit ér el vele? 2k03 ban 500 vagy 1000 ''bónuszpontot''? sok értelme van mikor pl a doom3 nem 20, hanem 22 FPS-el megy tőle. szegény karinak kiesik a tüdeje az erőlködéstől, és még előbb is pusztul meg, nem is beszélve a melegedésről.
-
Gabeszku
senior tag
40K
:
Hát ha találsz rá valami balekot... én az enyémre majdnem találtam 35kért de sajna meggondolta magát
még 30as sem fognak adni érte ebben biztos lehetsz. -
Gabeszku
senior tag
válasz
Steve 018 #4216 üzenetére
Látogass el oldalamra és töltsd le az ATI logora kattintva ezt a progit.
Gabeszku
senior tag
ne is hasonlítsd össze a gépeinket és az eredményeinket. Nem bántásiból, de nem egy kategória, a laikusok szerint mindkettő P4 , de mi azért tudjuk: elég nagy a külömbség. Logikus is, hogy egy modernebb teknológiákat használó rendszer jobban képes kiaknázni az elméleti max sebességeket, stb.
mindamellett ha olyanaz alaplap, cpu, mem, hogy nem tudja kihajtani a VGA karit akkor abba fölösleges is beletenni egy X800XT-t. Meg lehetne nézni, hogy a két konfig mennyire tud kihajtani egy adott kártyát, mégpedig, hogy másik dépben ugyanazzal a driverrel leteszteled és máris előugrik, hogy x gépben mondjuk 2000 pontal több vagy kevesebb mint Y konfigban. -
Gabeszku
senior tag
DigitXT te milyen topikban nyomod még?
-
Gabeszku
senior tag
-
Gabeszku
senior tag
válasz
DigitXT #4207 üzenetére
Csak legyen már meg a 9800XT-d nagyon kiváncsi vagyok, hogy mit lehet kihozni belőle, és igazak-e a tesztek/szóbeszédek, hogy kicsit gyengébb a 6600GT-től.
Majd kiderítjük és az eredményeink alapján sok jótanácssal halmozzuk el a sok vásárlás előtt álló 9600XT- tulajdonost. -
Gabeszku
senior tag
válasz
DigitXT #4195 üzenetére
Re
Szal kezdem azzal ami nem volt világos. Ugye tudjuk, hogy még gyártó azonos karijai közt (PL inno9600XT és inno9600XT) is van külömbság leginkább tuningban. Arra akartam célozi az előbb, hogy addig gariztatod, míg kifogsz egy olyat mainek 1000évig jó lessz a ventije, de nem lessz jó a tuningpotenciálja. remélem már érthető.
Zalmannal kapcs: nem jó rá--- önmagában szívás lenne, mert a karim (Palit GF6600GT gyári bordája 1 darabból áll és mindent lefed. ha leszeded és zalmant teszel rá, szabadon marad a HSI chip....... ezért kellett egykis moddingolás -
Gabeszku
senior tag
válasz
DigitXT #4190 üzenetére
a silencer az jó cucc, de nekem a HSI miat nem volt ok. mert még annyi hely sem mardt volna, hogy rátegyek egy borgát.
9800-ra tökéletes (HIS Excalibur karikon gyárilag hasonó van) 9600-ra meg még sok is. Feltéve ha nem 900/1000mhz-n akarja valami elvetemült hajtani. (de annak értelme nem sok)
[Szerkesztve] -
Gabeszku
senior tag
6600GT-re váltók figyelmébe!
Köztudotthogy melegedős kari lévén illik lecserélni a hűtőt. Én is így tettem, de mivel a karimon van HSI chip ezért moddolni kellett, mert nincs olyan extrém hűtő ami jó lenne az ilyenekre
Itt egy link!
Gabeszku
senior tag
letöltöttem neked a leírást ebben bennevan. Az oldalamról letöltheted.
Gabeszku
senior tag
Most! és 1 hónapot szerencsétenkedni valami gagyi karival, amíg ki nem jön az új ati és nvidia hogy jól lenyomja az X800 árát
9600XT már alapból bukás ha eladod. és a hétem passzoltam 26-ért el és állítólag ez jó ár volt érte (az én szemszögemből)8 hónapja vettem 53kért (nagyker bruttó) de ha megnézed az aprónetet 20-22 közt dobják...
addig add el amíg ér valamit. fél és év jó ha 10 ropiért elsütöd. (Bár nem akarom sztárolni az nvidiát, azért meg kell említnem, hogy a mostani 6600GT-m lealázza a volt XT-met pedig azt a karit nagyon szerettem de ez majd 2× gyorsabb a tesztekben és a gamek is igen jól mennek vele) ha eladod 20 körül akkor + ~20 ért kapsz már GT-t és az jó megint egy ideig. Persze nem akarom temetni a 9600XT-ket de eddig még nem volt olyan videókártya ami ''örök darab'' lett volna. -
Gabeszku
senior tag
válasz
DigitXT #4040 üzenetére
bizony ahogy tetszik mondani.
A jövőre nézve egyértelműen kicsi lessz a teljesítménye, de ha leveszed az élsimítást + egyéb extrákat akkor kultúrált képe lessz elfogadható teljesítménynel.
(lásd TI4200 nekem is majd 2 évig volt meg és vígan underground2 ztem vele 800×600 és némi extra beállítással. -
Gabeszku
senior tag
válasz
geree@bl #4012 üzenetére
Érdeklődj ebben a fórumban!
Gabeszku
senior tag
válasz
DigitXT #3997 üzenetére
ÓÓÓÓ de szép ''jószág''
de mára már elég volt!!!! megyek aludni mert framerate-ekkel meg GPU kódokkal fogok álmodni!!!
Reklámozd ilyen szép tábortüzet csináltam szegény 9600ason
kiváncsi leszek mennyit kérnek azért a 9800xtért amit belinkeltem (dupaventis) nagyon tetszik.
[Szerkesztve] -
Gabeszku
senior tag
hajnali fél 1 kor nekem sincs jobb dolgom mint gif-et animálni
-
Gabeszku
senior tag
válasz
DigitXT #3990 üzenetére
ezt lesd meg!!!!!
Gabeszku
senior tag
Köszi az infókat. Nekem sem nagyon jönnek be a geforce-ok és jobban tetszene akár egy sima X800 is ami szerintem agyon gyalázza a 6600GT-t 16pipline
.
Ha tudtok ilyet szóljatok. 9800XT is bennvan még de már kinéztem egy 6600GT-t ami esélyes, és valszeg az lessz, de nyitvahagyok minden lehetőséget a vásárlásig. -
Gabeszku
senior tag
Hát ennyi voltam ebben a topikbannn Huss a 9600XTnek.
Most már csak annyit, hogy mi legyen a karim utódja. 52k alatti legyen.
Van valakinek konkrét ötlete? THX -
Gabeszku
senior tag
Hali! Valszeg az alaplapoddal lessz valami gebasz. Esetleg nézz utánna Abit oldaáln Bővebben: link hogy van-e valami bios update ennek a gondnak a kezelésére. Vagy a másik tippp: A karin van egy jumper (az egész karin az az egy van) ami a videó kimenetet állítja PAL vagy NTSC-re azt ellenőrizd le esetleg állítsd át.
-
-
Gabeszku
senior tag
Valszeg a régebbi cucc. De ha megnézed, a másik karin már mennyivel brutálabb hűtő van. Nyilván rájött a cég, hogy melegebb az átlagnál.
Nem is csoda, hisz a képből látszik, hogy alumínium a borda. Nekem réz van, ez magyarázhaja a hőmérséklet külömbséget.
Várjcsak! Nézek neked alternatív megoldást légkavarásra.
asszondja: van egy 12cm es revoltek ventim (ledet kiszettem már belőle, de működik.) 1 ropiért tiéd lehet de igazából nem ezt akartam megkeresni....
na itt van nem tudom mennyi az ára de ez jóljöhet!
Beszereled egy PCI helyre a VGA mellé és ezerrel fújja rá a levegőt.
Gabeszku
senior tag
Dany miért nem veszel egy jól szellőző házikót??? 10-12 körül aerocoolnak már vannak jó cuccai... nekem is ilyen van, és nagyon jó a szellőzése.
-
Gabeszku
senior tag
Hali!
Alig lehet tuningolni.. 500/650 a gyári órajel és 520/670 ig ment max
állítólag el lehetne érni nagyobb értékeket is a ram időzítéseinek emelésével, de ahhoz inkább nem piszkálok hozzá. Nem hozna annyit teljesítményben.. Ha meg 9800Pro teljesítményt akarok akkor inkább veszek egy olyat, és nem hajtom szénné szegény 4 futószalagos karimat.... -
Gabeszku
senior tag
Na ha azt nekem valaki bebizonyítja hogy jobb vagy = a hővezető képessége a kétoldalas ragsztósdi matricának mint a paszának (Pl ezüstpaszta) én leopom magam
-
Gabeszku
senior tag
Melyik a jobb kari?
Radeon 9800PRO 8 futószalagos 256bites, vagy GF6600GT???? -
Gabeszku
senior tag
Megnéztem.. nem túl olcsóóó
egy BGA-hoz való ZALMAN???? Jó a simára is, mert annak is a közepén van a mag.......
ára:2250FT
De ha jól akarsz járni, 2db 486os hűtőjét 4-4 szeletre fűrészeled majd némi hővezető paszta és egy kis pillanat ragasztó és már kész is..... Nekem a TI4200on volt házi hűtés és nagyon jól bírta
[Szerkesztve] -
Gabeszku
senior tag
válasz
Napster #3738 üzenetére
ATI Tool al próbáltam és kiakad amint túllépi valamelyik a leírt értéket.
Esetleg tudnátok olyan progit ami jobb ilyen célra mint az ATI TOOL 0.0.23
A Hőmérséklet alapból 35-40 fok körül val, ez ideális nem? CPU-kon biztos jó a 40'C játék közben sem megy 45 fölé, ami még mindig optimális hőmérséklet nem?
Gondolkoztam már, hogy gyártok egy hűtőblokkot a VGA ra is és beillesztem a vizes rendszerbe.........
Aktív témák
Hirdetés
- Egér probléma
- Kompakt vízhűtés
- Háztartási gépek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Formula-1
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- További aktív témák...
- HP OMEN 3080Ti 12GB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- Update 07.09. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest