- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Elegáns tokozást kap a Xiaomi Watch S4
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Kötelező #43973 üzenetére
Akkor ott valami nem stimmel ha minden játékban ez a helyzet,ne csak a GTA4-et teszteld,mert én tegnap teszteltem le egy MSI 9800GTX+ OC karit meg a 4850GS kártyámat és a GS erősebb nála játékokban.
Úgy hogy egy 8800GT erősebb legyen mint a 4850 a legtöbb játékban az lehetetlen,bár a GTA4 ha jól tudom NV jobban megy így ez lehetséges és még okozhat azért valahol meglepetést! -
katt777
félisten
válasz
Kötelező #42602 üzenetére
Azt feltételeztem, hogy stabil beállításokkal játszol. Az hogy a Vantage lefut, semmit nem jelent, mert azt jól optimalizálták, ergo olyan órajeleken is hibátlanul fut akár többször egymás után, amilyenekkel játék akár el sem indul. Max. azt jelzi, hogy mit kéne bírnia a VGA-nak, ha a játékokat is rendesen megírták volna.
Mindig a legelbénázottabb játék a mérvadó a tuning határának szempontjából (GRID, GTA4).
oszolee: A procid mindenképpen kevés. Ha visszanézed, volt itt 3.1GHz-en futó 6000+, kb. 4000 CPU-pontot teljesített a 3.0GHz-es E8400 6000 feletti CPU-score-jával szemben, azaz ennyivel jobban meghajtja a VGA-t. Persze játékokban nem ilyen hatalmas a különbség (3D 06 csak félig használja a 2 magos procikat is, azaz 1-2. 3D tesztben az egyik magot terheli, 3-4. 3D teszben meg mind2-t félig), főleg magasabb szűrőkkel, de az AMD sajnos gyenge a 48xx széria alá. És ezt olyanok mondják, akik akár Phenomról váltottal Intelre, de én már a 3870-nél megléptem ezt.
-
katt777
félisten
válasz
Kötelező #42206 üzenetére
Ez is a 8.12, ott van a kis képen is a verziószám (de legalább van egy újabb fölösleges reg-ed valahol a multiverzumban
), mi több, az ATI oldalán a régebbi driverek is a 8.11-gyel kezdődnek. Szóval, úgy fest, világméretű marketinget indítottam a 9.1-nek.
Vagy nagyon lqrtak valamit, ezért rögvest le is szedték az újat.
-
danilla
őstag
-
katt777
félisten
válasz
Kötelező #41931 üzenetére
Ez a powerplay miatt van, amit a 48xx sorozatban úgy lqrtak, ahogy van. Ha kimonitorozod, látod, hogy fel-le ugrál az órajel (réges-rég írtam erről, honlapomon és logout-on is ott van), és ezzel együtt a venti is. Ezért használok ATT-t. És ezt kiküszöbölendő van némelyik biosban fix órajel és venti (mert órajel-váltásoknál még a kép is szépen villog). Talán majd az 58xx szériában megoldják, mert hogy ebben nem fogják már javítani, az 7centség.
horvathkrisz: VGA-t gar nélkül...
Persze vannak lyukas kamionok meg szellős nagykerek...
-
ttt1
őstag
válasz
Kötelező #41867 üzenetére
Ez még az elsö patch után készült ,de 1600-as felbontásba (ehhez képest annyira nem jo a tied
Statistics
Average FPS: 37.74
Duration: 37.10 sec
CPU Usage: 86%
System memory usage: 88%
Video memory usage: 77%Graphics Settings
Video Mode: 1600 x 1200 (85 Hz)
Texture Quality: Medium
Render Quality: High
View Distance: 29
Detail Distance: 24Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Szervizcsomag 3
Video Adapter: ATI Radeon HD 4800 Series
Video Driver version: 6.14.10.6891
Audio Adapter: Realtek HD Audio output
Intel Pentium III Xeon processzor -
-
katt777
félisten
válasz
Kötelező #41643 üzenetére
Nálam két csöndes Sapphire is behalt, másoknál meg a tücsök edition-nek sincs baja. De nézd meg pl. a Sapphire oldalán, ott is írják, hogy bármelyik VGA-val előfordulhat, nem zavarja a működést, csak ha téged mégis zavar, cserélik.
Megnéztem a biost: nem voltak fesz. értékek a boot-up, és a 3D beállításoknál sem. Beállítottam a bootup-ot és a 3D-t is gyári feszültségre (1.158V), valamint a hűtést is javítottam (összehasonlíthatod a 2-t). Viszont letöltöttem a TPU-ról is, és ugyanilyen hibás, azaz vagy megint egy rossz bios-szal adott ki egy szériát a HIS (IceQ 3850-nél már volt ilyen, csak ott minden fesz. maxon volt), vagy valami spéci beállítás miatt az RBE nem ismeri. Szóval ha flasheled, mindenképpen CF lapban, és legyen kéznél egy másik ATI kártya, ha valami nem lenne kóser, de elméletileg mennie kell.
Innen letöltheted a biosokat, és talán más HIS-tulajok is megnézhetnék, hogy összehasonlítsák a sajátjukkal. Ők első kézből tudnának infót mondani az eredeti bios esetleges hibáiról, hátha nem csak nálad jöttek elő.
hahajdu: Az jó párosítás, ha nem váltasz mostanában platformot, mert a 4830 alig gyengébb a 4850-nél, és még fel is lehet tuningolni addig. Guru3D-n keress rá a tesztjére.
-
-
katt777
félisten
válasz
Kötelező #41517 üzenetére
Ezek a 2D értékek (egyébként mintha ez lenne neki 3D-ben is), és a többi hogy-hogy nincs? Valami hülye biost csinált a HIS, vagy rossz (régi) RBE-ral nézed? Computerbase bios editor sem látja a többit? Kell ott lenni bootup, 2D, és 3D értékeknek is. Küldd át mail-ben!
-
katt777
félisten
válasz
Kötelező #41505 üzenetére
Ments le a bios-t, és nézd meg, megkapja-e azt a feszt, amit más 4850-esek. De én tuningolhatatlan HIS karit még nem láttam. Attól persze még létezhet ilyen. De az eszközillesztő nem válasza rendszerhibára utal, illetve túlmelegedés miatti "kiakadásra", ami egy IceQ-tól egészen elképesztő lenne, ha csak nem egy világraszólóan pocsékul szellőző házban. Másoknál idle pár %-on pörög, és még tuninggal is halk. Nézted más gépben?
-
katt777
félisten
válasz
Kötelező #41417 üzenetére
Nyilván azért mondtam.
Ha ennyit dolgoznak rajta... 48xx karik megjelenése óta szinte mindig a hónap 1/3-a körül megjelentek a Catalystek (aztán meg a hotfixek), és a 38xx sorozathoz frankó 8.5 is 24-e körül jelent meg, ha jól emléxem, és ez 15-20% gyorsulást hozott anno. Hát, az most sem lenne rossz, látva az nV erősbödését.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Kötelező #41221 üzenetére
Valamennyit biztos hogy számít,de az én tapasztalatom eddig mindig az volt ha egy kártyánál órajel emelést végeztem hogy a Mag húzásával érhető el az igazi teljesítmény többlet.
Nem azt állítom hogy tudni fogja 4850 750/2300-on a 4870 512MB teljesítményét,csak megközelítheti azt.Úgy hallani igen hogy jövőhéten érkezik a 9.1 persze ez nem biztos még.
-
BandiHUN
veterán
válasz
Kötelező #40434 üzenetére
jaja,nem lett rossz,bár az igazi lényeg,a venti alatt levő átlátszó légterelő sajna nem látszik...a ventit magát feltenni nem volt nagy kunszt
jaja,szépek ezek is a képen,főleg a forró felület matrica
mondjuk az én gyárilag passzivnak kigondolt karimra nem tudo,miért nem tettek ilyet,pedig az is fel tudna fortyanni venti nélkül egy laza 120-ig...
a hűtő lehet,hogy felmenne,ha a gpu kapcsán nézed,de nem passzolna feltétleh a ramokhoz,a vrm részhez meg végképp nem,márpedig egy kifelé fújó karinál fontos ezek hűtése,mert nem sok levegő jut ezekre,a ramra semmi,a fesszabályzóra minimális.és alátenni sem tudsz vrm hűtést,hacsak nem csinálsz/csináltatsz...
-
BandiHUN
veterán
válasz
Kötelező #40423 üzenetére
de nincs ám gari...és ő is csak próbagarit ad...és ebből gyorsan is lehet egy 50rongyos falidisz.igaz bátraké a szerencse,de pont vidkarival hazardirozni heveny sirásrohamot és tanácstalanságot,esetlegesen morcosabb gondolatokat is hozhat,kombinálva a sötét képernyőre meredéssel vagy kis kockák és csikok számolgatásávak a kedvenc játékunk legszebb jelenete alatt
-
BandiHUN
veterán
válasz
Kötelező #40413 üzenetére
ha nem akarsz mókolni,akkor a második,bár tuningra sem annyira jó,amolyan középút...viszont a refkari forró,ami másnak sem tesz jót a házban,de annál már pl.kalkulálhatsz egy 4ezres s1-el+venti izlés szerint,és akkor tunning is lehet sokkal jobban.én használtan a biztonság kedvéért NEM vennék ref 4850-est...nem tudod az előéletét,mégcsak tunning sem kell,hogy valaki akár nap mint nap felforralja,elég a rossz házhűtés...ha meg még nyári is pl,akkor meg aztán tuti megkinzott példányba akadhatsz...és mégha van is gar,nem biztos,hogy örömteli pl.azzal kezdeni pár nap után,ha már kellően degradált a cucc.és szerintem tanulságos megnézni,ha az árus ph-s,hogy az a kari van-e az adatlapján,ha nem,akkor mit vett helyette,mert ha váltott pl.nvidiára,akkor tuti baja volt vele,stb...és az nem jó előjel.
-
-
katt777
félisten
válasz
Kötelező #40371 üzenetére
Ez azért érdekes, mert én csak olyan tesztet láttam eddig, amelyekben a 9800GTX+ sehol nem volt a 4850hez. Vagy a tesztelők csaltak, vagy az új nV driver cheatel megint. Egyébként az ATI minőségben erős, volt alkalmam összehasonlítani a 8800GT-t és a 3870-et (honlapomon). Alapbeállításokkal a 8800GT még a 8.5-ös Catalyst-tel támogatott 3870-et is rendesen verte, maximális minőséggel meg HDR-ben az nV-t verte el az ATI, és SM2-ben is minimálisra csökkent az nV előnye. Szóval: ATI-sok, minőségre fel!
Qru: Köszönöm.
-
LamaCube
addikt
válasz
Kötelező #40371 üzenetére
Nem tudom hol látod erősebbnek talán LOW beállításon 1XAA/'AF Nézd meg a felbontás és szűrő beállításokat nagyobb és erősebb beállításokon igencsak a 9800gtx+-t a gyengébb.
Én akárhogy számolom nem jön ki a 15-30% +.1680X1050 8Xaa/16XAF 72% pont a különbség a 4850 javára.Tudom ez egy kiragadott adat ,de máshol sem látom ,hogy elhúzna a 9800GTX+.
Mint írták azt veszed amelyik neked a jó.Írtá már valaki ,hogy olyan kártyát cserélt le és sokkal szebb a képe stb.
Oszlopok szerinti eltérésV:+1% +19% +3% +17% +4%-szinte minden felbontáson 1XAA 1XAF
ATI:+27% +72% +2% +81%-magasab beállításokon -
Qru
MODERÁTOR
-
LamaCube
addikt
válasz
Kötelező #40280 üzenetére
Én a 4850-et ajánlanám én is 9800GTX-et akartam és nem bántam meg,mint utóbb kiderült .Van itt valaki aki arról váltott 4850-re és azt írta,hogy jobb a 4850 szebb a képe.(mindig nv kártyáim voltak nem vagyok ati -fanatic)
Nekem gainwardom van és a legmagasabb hőmérséklet (furmark 20 perc 2xAA 1280X1024)67-68C°.Dual slotos hűtő ami azt hiszem nem referencia.A hangról nem nyilatkozom,mert kinek mi a hangos azt nem tudhatom(játék közben nem hallom )2d-ben 6%-on megy a venti ami nekem nem hallható.Terhelve 22%-nál még nem forgott többet.A lényeg,ha jól tudom ne ref. hűtőset vegyél.Mondjuk van akinek az van és semmi gondja nincs vele,de majd a többiek akik ténylegesen értenek hozzá majd elmagyarázzák.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Classic / Xbox 360
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- YouTube
- Apple MacBook
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest